Bu tarz konulara verilen cevaplarda çoğu kişi kendi kullandığı markayı tavsiye edecektir, dolayısıyla biraz taraflı yanıtlar sizi yanıltmasın.
Ancak sana tamamen tarafsız bir yorumda bulunacağım.
Öncelikle 781 kullanıcısı olduğumu belirteyim.
781, kadro açıları olarak mükemmel derecede iyidir.rampa çıkarken yada inerken ağırlık dağılımını çok iyi ayarlar. Arazide anlık çok dik rampalarda, ayağa kalkarak pedal bassanız bile, eğer çok yanlış bir lastik seçmemişseniz kolay kolay patinaja tutulmaz. Viraj kabiliyeti de iyidir. Dönerken yatırdığınız kadro çok kolay kalkmaktadır ve hemen ardından ters yöne çok kolay yatmaktadır.
Ancak sağlam olduğu konusunda diğer arkadaşlara katılmıyorum! 781 kullanan 5 arkadaşımdan 2sinin kadrosu çatladı. Başıma gelmediği için(ve gelmeyeceğini düşündüğüm için) önemsemiyordum, yanlış kullanmışlardır, ordan burdan atlamışlardır diye düşünüyordum.Ancak son olarak 1 ay önce benim 781imin de çatladığını fark ettim. Ben bisikletimi son derece özenli kullanırım.Hiç bir şekilde kullanım alanı dışında sürüş ve hareket yapmadım. Ancak benim 781 hakkında olumsuz düşünceye sahip olmamın nedeni bu karşılaştığım çatlak olayları değil, SEDONAnın bisikleti sattıktan sonra bisikletinin hiçbir şekilde arkasında durmaması! Garanti süresi 2 yıl deyip işin içinden kurtuluyorlar.Müşteri memnuniyetini düşünen kimse yok.Ancak bilmiyorlar ki böyle yaparak aslında bir kadro parasından daha fazla zarar ediyorlar. Benim kadrom 2008 model(doğal olarak garantisi bitti) ve adam kadroyu değil incelemek, daha bakmadan değişim olmaz diye kestirip attı. Arkadaşlarımdan birisi de kadrosunu değiştiremedi. Ve ben Sedonanın bu tavrı değişmedikçe ömrüm boyunca Sedona bisikleti almayı bırak, bir daha yanına bile yaklaşmam!
Evet Sedonanın görselliği(açıları, renkleri,...), albenisi daha fazladır. Ancak bu olumsuz tavrı bu güzel bisikletlerin değerini sıfıra indiriyor! Kron, kadrolarına ömür boyu garanti veriyor, ve kadrosu çatladığı halde(kaynak vs yapılmamışsa) değiştiremeyen bir kron kullanıcısı görmedim.
Ayrıca xc4000 in 781den aşağı kalır hiç bir yanı yok.Aksine olumlu yanları var. Daha çok performansa yönelik açılara sahip ve daha hafif.
Anladığım kadarıyla, senin de istediğin özellik, uzun vadede mağdur olmamak. O yüzden kronu(ya da kadrosuna ömür boyu garanti veren bir markayı) tercih etmeni öneririm. Ben de şu an param ona yettiği için xc 4000 arıyorum.En azından çatlasa kırılsa bile kafam rahat olacak. Şimdiki gibi en parasız zamanımda temiz kadro aramaya çalışmayacağım. Senin de kadro alırken kron olmasa bile garantisi uzun süreli olan bir markayı seçmeni öneririm.
Umarım tecrübelerim sana doğru tercihi yapmanda yardımcı olur.
İyi günler.