Scudo Sports

781 vs xc4000

Bahadir.Karaca

Daimi Üye
Tepki
115
2010 xc 4000 ve sedona 781 arasında kaldım diyebilirim. şu an scott reflex10a biniyorum fakat açı olarak daha çok performansa yönelik bir kadro düşünüyorum. sağlam olsun 100gr ağır olsun sorun olmaz fakat rijitlik de önemli bir faktör 82 kiloyum sert de biniyorum altımda dagılmasın kadro. bunların dışında 2.elden de birşeyler düşünebilirim tabi bu uzun vadede eyleme geçecek bir plan benim için. sizler neler söyleyebilirsiniz?

Scudo
kronlar hafif ama narin , sedona ise taş gibi 100-200 gr fazlası var..geometri olarak 781 daha rahat yarış geometrisine sahip , xc4000de agresif yarış açılarına sahip..her iki kadroda iş görür ama 781 daha sağlam.

• Beğen
Tepkiler: Bahadir.Karaca
sedona 781 daha ıyı bır secım olur 781 ın ozellıkle 2009 modelı gorsel olarak benı cezbedıyor 2.elde onu dusunebılırsınız. belkı yenı kadro alacagınız zaman sızın reflex10 u da ben alırım :) tabı satarsanız...

• Beğen
satarım tabi çok da uygun vereceğim hatta ufak bir kusuru var kargodan kaynaklı bir de bi tane çiziği var son derece sorunsuz çalışıyor ama once sedonayı gidip bir denemem lazım bi arkadaşta falan gorunce şöyle biraz turlamam gerek açıların tadına bakmam gerek reflex10 muhteşem rahatlıkta bir kadro ondan inip rahat edemeyeceğim bir kadroya binemem

bence sd 781 xc 400 den muhakkak ağır gelecektir.bu yüzden sd 781 daha sağlamdır.

• Beğen
peki şöyle bir kıyas nasıl olur 781 ile giant atx pro sedonalar hakkında bilgim olmadığından soruyorum belirli bir sınıf farkı olur mu bu iki kadro arasında. bir de reflex 10 gerçekten rahat bir kadro gibi geliyor diyim bana yıllardır kullanıyor olmam da böyle düşünmeme sebep olabilir fakat açılar değişince ne boyutta bir fark ile karşılaşacağım?

Bu tarz konulara verilen cevaplarda çoğu kişi kendi kullandığı markayı tavsiye edecektir, dolayısıyla biraz taraflı yanıtlar sizi yanıltmasın.
Ancak sana tamamen tarafsız bir yorumda bulunacağım.

Öncelikle 781 kullanıcısı olduğumu belirteyim.
781, kadro açıları olarak mükemmel derecede iyidir.rampa çıkarken yada inerken ağırlık dağılımını çok iyi ayarlar. Arazide anlık çok dik rampalarda, ayağa kalkarak pedal bassanız bile, eğer çok yanlış bir lastik seçmemişseniz kolay kolay patinaja tutulmaz. Viraj kabiliyeti de iyidir. Dönerken yatırdığınız kadro çok kolay kalkmaktadır ve hemen ardından ters yöne çok kolay yatmaktadır.
Ancak sağlam olduğu konusunda diğer arkadaşlara katılmıyorum! 781 kullanan 5 arkadaşımdan 2sinin kadrosu çatladı. Başıma gelmediği için(ve gelmeyeceğini düşündüğüm için) önemsemiyordum, yanlış kullanmışlardır, ordan burdan atlamışlardır diye düşünüyordum.Ancak son olarak 1 ay önce benim 781imin de çatladığını fark ettim. Ben bisikletimi son derece özenli kullanırım.Hiç bir şekilde kullanım alanı dışında sürüş ve hareket yapmadım. Ancak benim 781 hakkında olumsuz düşünceye sahip olmamın nedeni bu karşılaştığım çatlak olayları değil, SEDONAnın bisikleti sattıktan sonra bisikletinin hiçbir şekilde arkasında durmaması! Garanti süresi 2 yıl deyip işin içinden kurtuluyorlar.Müşteri memnuniyetini düşünen kimse yok.Ancak bilmiyorlar ki böyle yaparak aslında bir kadro parasından daha fazla zarar ediyorlar. Benim kadrom 2008 model(doğal olarak garantisi bitti) ve adam kadroyu değil incelemek, daha bakmadan değişim olmaz diye kestirip attı. Arkadaşlarımdan birisi de kadrosunu değiştiremedi. Ve ben Sedonanın bu tavrı değişmedikçe ömrüm boyunca Sedona bisikleti almayı bırak, bir daha yanına bile yaklaşmam!

Evet Sedonanın görselliği(açıları, renkleri,...), albenisi daha fazladır. Ancak bu olumsuz tavrı bu güzel bisikletlerin değerini sıfıra indiriyor! Kron, kadrolarına ömür boyu garanti veriyor, ve kadrosu çatladığı halde(kaynak vs yapılmamışsa) değiştiremeyen bir kron kullanıcısı görmedim.
Ayrıca xc4000 in 781den aşağı kalır hiç bir yanı yok.Aksine olumlu yanları var. Daha çok performansa yönelik açılara sahip ve daha hafif.

Anladığım kadarıyla, senin de istediğin özellik, uzun vadede mağdur olmamak. O yüzden kronu(ya da kadrosuna ömür boyu garanti veren bir markayı) tercih etmeni öneririm. Ben de şu an param ona yettiği için xc 4000 arıyorum.En azından çatlasa kırılsa bile kafam rahat olacak. Şimdiki gibi en parasız zamanımda temiz kadro aramaya çalışmayacağım. Senin de kadro alırken kron olmasa bile garantisi uzun süreli olan bir markayı seçmeni öneririm.

Umarım tecrübelerim sana doğru tercihi yapmanda yardımcı olur.
İyi günler.

Dinçer bey teşekkürler gerçekten benim de aklımın bir köşesinde o çatlayan sedonalar vardı sedonanın bisikletinin arkasında durmadıgını okudugum yazılar vardı gidip bir bakacağım kron nasılmış canlı canlı elime bir almam lazım. kafamda ufacık da olsa bir soru işareti kalmamalı bu yüzden de hani bir iki ay daha bekler scott giant ya da specialized alırım diyorum kendime.

Kronun sizi üzeceğini zannetmiyorum hem desteği de iyidir...Malının arkasında bu forumda kadrosunu değiştiren bir çok arkadaşımız var..sağlamlık konusu biraz göreceli gibi ben krona sağlam derim ama kullanışında bi agresiflik yoktur. başka arkadaşta iyi değilder oda hop zıp çat pat kullanır. Bunu en güzel siz kadroyu görün beğenirsniz alırsınız tarzında yapabiliriz.bende xc2000 2006 senesinin kadrosu var..şimdilik hiç sıkıntım yok. Bana şimdilik yetiyor.zorladım desemde yalan olur tam bir dağ yüzünü gösteremedim baya merdiven indim :)..

sonuçta kronu tavsiye ederim hem üreticisi malının arkasında hemde yeni nesil kadroları takip ediyor..:D

• Beğen
Görsellik olarak Sd 781 mi yoksa Xc 4ooo mi diye sorarsan ben Sedona derim tabi güzellik kişiye göre değişir. Ancak hem Dinçer'in hem de diğer arkadaşların görüşlerini de değerlendir. + şöyle bir durum var ki Kron Xc4ooo seri olarak baktığında Kron'un diğer alüminyum kadrolarına göre çok iddaalı. Adamlar mallarından emin olmasalar ömür boyu garanti vermezler zaten. Bir ikincisi; bugüne kadar Kron kullanıpta kadrosundan şikayetçi olanı görmedim.

Görünüş bakımıdan tabiki sd-781 daha hoş.Ama sağlamlık ve müşteri memnuniyetine bakarsanız xc4000.Amaç üzülmemekse xc 4000. İyi forumlar.

Bende bu aralar kadro arayışı içindeyim ve düşündüğüm kadrolardan Kron xc4000 ve Sedona 781 den bahsediliyor.Uzun zamandır forumda kullanıcıların yorumlarına olsun, kadro kıyaslamaları olsun ve en önemlisi kadro için verilen garantiye yönelik araştırmalar yapıyorum.Bende diğer arkadaşlar gibi 781 göze çok iyi hitap ediyor diyorum ama xc4000 daha alınası bir kadro diye düşünüyorum.Dış görünüşten ziyade xc4000 de kullanılann alaşım olsun, hafiflik olsun 781 e göre daha iyi durumda.Sağlamlık olarak bir fikrim yok ama çoğu arkadaş sanırım Sedona kullandığından olacak, Sedona 781 önermiş.Kütle olarak daha yüksek olduğundan daha sağlam olduğu vb şekilde yorumda bulunmuşlar.Sanmıyorum ki onların elinde bilimsel bir veri mevcut, sadece tecrübelerinden olsa gerek bu yorumlar.Her ne kadar 781 sağlam olsa bile nihayetinde bir kadro ve 2 yıl garanti veriliyor.Bu bence Sedona' nın en büyük eksiği.Kron' da ise uzun zamandır takip ettiğimden biliyorum, müşteri memnuniyeti söz konusu.Bence Kron için verilen ömür boyu garanti en büyük tercih sebebi olabilir.Kaldı ki Kron' da en az Sedona kadar kendini kanıtlamış bir marka.Yani ben Kron derim ve en yakın zamanda almayı planlıyorum :)

Bir de model olarak xc4000 kadrolar 2009 a ait ve 2011 de üretim yapılmayacak diye biliyorum.En üst olarakta xc2000 çıkacakmış ve u6 denilen bir özellik kullanılarak xc4000 e göre daha iyi olacağı söyleniyor.Ve yine Şubat' ın sonlarına doğru piyasaya girecekmiş.Fiyatları konusunda fikrim olmasa da görülmesi gereken bir kadro olacaktır diye düşünüyorum.Teşekkür ederim.

Saygılar ;)

Ali bey bizzat buradan teşekkürlerimi iletmek isterim gerçekten sağlamlık ile ağırlık arasında pek de fazla bir ilişki yok. Yine ömür boyu garanti olayı da gayet çekici geliyor insana ama iki kadroyu da elde inceleyip mümkünse toplanmış hallerini deneyip öyle karar vermek lazım ben öyle yapacagım en azından. tekrar teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Ali ERTURAN
Bence de deneyin ve içinize sinen kadroyu alın.Burada herkes farklı gerekçelerle kadro önerebilir size ama önemli olan sizin için albenisi fazla olan kadroyu almak en mantıklı.Ve yine söylemek isterim, Sedona 781, Kron xc4000 e göre daha ağır evet.Ama ağır olan sağlam olsaydı eğer insanlar hafif kadrolar üzerine değilde ağır kadrolar(hani daha sağlammışya) en iyi komponentleri dizerlerdi.Ama tam tersi hafif kadro üzerine kaliteli komponentler.Bence sağlamlık kadronun ağırlığından ziyade alaşımı olsun, kaynağı olsun, işçiliği olsun,.. bunun gibi faktörler etkilidir.Sağlamlık karşılaştırması yapılırken bunlar göz önünde bulundurulmalı.Tabi ki tecrübeler, kullanıcı yorumları önemli.Tabi ki tarafsız olmak ve kullanım şartlarını belirtmek koşuluyla.Biryerde de ne kadar tarafsız olunabilir ki.En tarafsız yöntem deneyler olur ama bugünün Türkiye' sinde bilimsel veri için dayanıklılık testi yapılması ve bilimsel bir sonuç çıkartılabilmesi ne kadar mümkün, tartışılır.

Mesela ben kendimden örnek vereyim.Dediğim gibi bende kadro arayışı içindeyim.2 kadro vardı aklımda; xc4000 ve 781.En başta 781 görüntü olarak çok iyi ama bir süre düşündükten sonra xc4000 dedim.Ayrıca xc4000 i bir kaç kez deneme şansımda oldu ve bence gayet başarılı ama 781 kullanmadığımdan kıyas şansım olmadı.En büyük tercih nedenimse xc4000 in ömür boyu garantili olması.Bu firmanın kadrosuna güvendiğinin en açık göstergesi bence.Yani satış sonrası hizmet ve memnuniyet çok önemli ve Kron bu konuda gerçekten iyi.Sedona' ya göre en büyük üstünlüğü bence.2 olarakta daha hafif bir kadro.Elbette hafif olacak diye sağlamlıktan ödün vermemek lazım ama benim kütlemin neredeyse iki katı olup yıllardır kullananlarda var(Ben 58 kiloyum.).Buda tecrübeyle sabit biryerde.Dediğim gibi benim tercih sebeplerim bunlar.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) Umarım kısa sürede kararınızı verir ve yeni kadronuza kavuşursunuz.Fotoğraflarınıda merakla bekliyoruz :)

Saygılar ;)

• Beğen
@Dinçer ÜNSAL

bu yazıyı okuduktan sonra sedona kadro almaktan caydım.artık iki seçeneğim kaldı scott-giant

• Beğen
Tepkiler: Dinçer ÜNSAL
efor bisiklete yaklasık bir hafta önce garanti kapsamını sordum ve artık 2 yıl olduğunu söylediler artık kron bisikletler ömür boyu garanti vermiyormuş duyduğumda inanamadım bazı kişiler bu garantiyi suistimal ediyorlarmış gibi cevaplar aldım

@erkan sozoren
Bu mesaj çok şey anlatıyor.

Sedona müşterilerini bir bir kaybetmeye başlayacak ve 1 kadro parasından çok daha fazla zarar edicek. Ama bunu anlaması uzun sürecek ve bu durum onlar açısından çok kötü durumlar doğuracak.
Umarım Sedona artık bunun farkına varır, bu mesajları görür ve UYANIR!
Aksi taktirde onlar için çok geç olacak.

Geri