Scudo Sports

74 yaşındaki Ekrem Amca ve Bisiklet...

uğur kocaağa

Daimi Üye
Tepki
188
24 nisan cumartesi günü kırklareli'den gelen Ekrem amca ve Sezgin'le Babaeski, Lüleburgaz, Lüleburgaz Babaeski turu yaptık. Kırklareli Babaeski 45 Km. Babaeski Lüleburgaz git gel 50 km. Yani toplamda 95 Km yapmış olan 74 yaşındaki ekrem amcaya hayran kalmamak mümkün mü arkadaşlar? Birde Sezgin arkadaşıma aslında yavaş yavaş gideriz dedide sonra otobüsle dönmeye karar vberdiler kalan 45 km yi.. Kendisinin ingiltere'de evi var ve orda yaşıyor. İzne gelmiş ve tanışma birlikte pedallama fırsatımız oldu. Tur boyunca ön sırayı kimseye bırakmadı. 74 yaşında ve bu kadar dinç bir bisikletçi görmek bana çok moral verdi o yüzden burda paylaşmak istedim. Kendisi çok uzun zamandır bisiklet kullanıyormuş. Avrupa turları yapmış ve halen çok formda... Gittiği yerlere uçakla yada otobüsle gittiği yerlere bisikletinide götürüyor. müthiş bir insan... Bisikletin insan sağlığı üzerine yaşanmış bir örneği...
(link)
(link)

Scudo
@Metehan Mendi

O zaman biraz daha teday vereyim :), Kırklareli babaeski arası düz ve güzel bir asfalt yol sadece bir tane önemli yokuş var 45 km' de. Ama Babaeski Lüleburgaz arası sürekli inişli çıkışlı bir yol ve ekrem amca hep önden aynı tempoyla gitti. Heleki Lüleburgaz'ın girişindeki Edirne bayırından bir inişi vardı biz 63km görebildik ama kendisi en önde fırtına gibi gidiyordu kimbilir kaç km gördü... Herşey kafada ve düzenli spor yapmakta bitiyor... bu arada Bisikleti sağdaki yol bisikleti olan Condor her parçası değişik ama kaliteli parçalar, ingiltere'de kendisi toplamış

Kendi halimden utanıyorum böyle amcaları gördükçe. Maşallah demek istiyorum.

O yaslari gorebilirsek onun gibi olabilmeyi cok isterim

Helal olsun amcama bu yaşlarda sporu bırakmaması onun için çok iyi olmuş ve sporun faydası olarak bence daha genç gösteriyor

ben o karelerde herhangi bir amca görmüyorum açıkçası. gencecik bir delikanlı duruyor sadece.

Uğur böyle güzel insanlarla karşılaşmak çok güzel olmalı. Böyle insanların varlığı dahi bizlere güç vermeye yetiyor.
Babaeski'ye sevgilerle...

• Beğen
Tepkiler: uğur kocaağa
Nice senelere amcacım nazar değmesin. Arkadaşlar sporu bırakmayın. Ders, iş, öss, kız arkadaş vb. bahanelerle sporu bırakmayın çevrenizdekilere de aşılamaya çalışın:)

Bu adam tam bir harika ya o kadar yasama fırsatım olursa bende bu sporu bırakmıcam ins ;)

@Fırat Dizman

Ekrem Amca şu an Londra'da ama önümüzdeki ay gelme ihtimali yüksek... Gelirken bisikletinide getirecek...

@Mustafa ÖZKARA

Teşekkürker. Gerçekten böyle güzel insanları tanımak hem çok güzel hemde güç veriyor, insan etkileniyor sonuçta yaş 74, Allah hepimize böyle günler görebilmeyi nasip etsin Herkese, sağlık dolu yıllar dilerim...

Geri