Scudo Sports

622-630 lastik karmaşası

muhyt

Daimi Üye
Tepki
182
İsim
muhittin
Bisiklet
Salcano
herkese iyi akşamlar, yaklaşık 3 saattir işin içinden çıkmaya çalışıyorum. elimde klasik yol bisikleti var ve bilindiği gibi 27' lastik ölçüsü var, lastik yanağında 630x32 yazıyor. ancak 28' yol lastikleri satışında ertro ölçüsü olarak 622 ölçüsü veriyor. işte tam bu nokta da kafa karışıklığı başladı 28' lastik daha büyük olması gerekirken neden ertro ölçüsü biri 622 iken bir 630 bu konuda tecrübeli abilerden bir bilgilendirme gelirse çok iyi olur. bu duruma göre klasik yol bisikletine 28' lastik olma ihtimali var mı?

son olarak da bir ara forumda okumuştum bazı yol bisikletlerinde belli bir kadro boyundan daha küçük boylarda lastik 27.5' oluyormuş doğrumudur?

arkadaşlar araştırırken şu konuyu gördüm: 27" 28" tekerler ve lastikler - BisikletForum

burada tam açıklama yapılmış benim kafa karışıklığıda gitti

Scudo
622 ölçüsü jantın lastikle kenetlendiği yerden ölçülen çapın miktarıdır. Yani oradaki 622 veya 630'un teker çapıyla ilgisi yok, jant çapıyla ilgili değerler.

28" ve 29" tekerler 622x## diye anılır. Bu tekerler lastik yanak yükseklikleri eklenerek 28" veya 29" olurlar.

Örneğin 28" tekerler 700*## diyede anılır, burada 622 + yanak yüksekliği = 700mm elde edilir.

29" tekerlerde, örneğin benim kullandığım continental race king 29er 2.2'nin 622'lik jantlar içindir. Lastik yanak yüksekliğiyle 29" olurlar.

27" için yazan 630 ölçüsü yine jantın lastikle kenetlendiği yerin çapıdır. Lastik yanak yüksekliğiyle birlikte dıştan dışa 675mm'e ulaşır.

Buradan çıkarılabilecek başka sonuç ise 27" tekerlerin yanak yükseklikleri, 28" ve 29" lerden azdır.

@muhyt
32-630 Lastik yerine 28" Lastik kullanamazsınız, ne kadar saçma gelse de lastik janta küçük gelir. Ben de aynı soruları çok sordum :) sonra çok iyi bir lastik olmasa da şundan aldım, şu an kargoda (link)

• Beğen
Tepkiler: muhyt
Geri