6000 üye neler yapmazki, yönetime duyrulur.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

tansu berkay

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Aralık 2005
Mesaj
458
Tepki
361
Şehir
istanbul cadde bostan
Bisiklet
Colnago
bugün 6000.üyede aramıza katılmış birden aklıma bu 6000 üyeninin neler yapabileceği hakında bir sürü fikir geldi hem burdaki herkesin aynı zevk ve uğraş için bir arada olduğunuda bilince.mesela bir piyango düzenlense hayal bir bisiklet hediye edilse toplanan paralarlada bu siteyi çok daha iyi yerlere ve onbinlerce üyeye ulaştırsak sponsorlara ulaşsak hayalini gerçekleştirmek isteyen bir sürü kişiye bir kapı açılsa . hayal gibi gözükmüyor bence.
sadece üzerinde biraz kafa patlatmak yeter
 
Scudo

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
6000 üyenin en fazla 20 hatta 30'da biri aktif üyedir.
 

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Şubat 2005
Mesaj
2.507
Tepki
1.394
Şehir
cappadocia ürgüp
bir anket yapılsın o zmaan çıkmazmı ortaya ne kadar aktif üyenin oldugu
 
T

Tuğrul

Misafir
@tns

Sayın tns,para toplamak bana çok doğru gelmiyor.geçmişte bunun tecrübelerini yaşadık.Bazı üyelerimiz ,ki bu gerçektir,toplanan paralarda kar edildiğini ve haksız kazanç olduğunu iddia ettiler.
Bisiklet Forum,para kazanma amacı ile kurulmuş bir forum değil.sadece forumun giderleri için (hosting,server hizmeti)reklam aldığımız firmalar var.
adminlerin,yöneticilerin ve moderatörlerin,forumdan 1 kuruş bile gelirleri yok,tamamen kendi özverileri ile bizlere yardımcı oluyorlar.(kendilerine tekrar tekrar çok teşekkür ederim.)
Bu anlattığım sebeplerden ötürü ,yönetim olarak,para toplayarak herhangi bir etkinlik yapmaya sıcak bakmıyoruz.

Saygılarımla
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
Piyango vs gibi şeyler değil de mesela yazın Bisikletforum Festivali yapılsa. Kapadokya gibi bir dağ bisikleti mekanında ya da İstanbul'da. Bütün üyeler gelseler. Ne bileyim konserdir, bisiklet şirketlerinin katılacağı fuardır, bisikletle gösteri-yarışmalar olsa... Çok güzel bir organizasyon olurdu.
 

tansu berkay

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Aralık 2005
Mesaj
458
Tepki
361
Şehir
istanbul cadde bostan
Bisiklet
Colnago
şunu belirtmemde fayda var yaklaşık 1 senedir bu sayfayı sürekli geziyorum (hergün muhakkak 3 4 kere) ve gerçekten her soruya ve fikre saygısı olan bir sürü insan var ve yine eminimki belirtilen sayıdan cok daha fazla göz atan vardır sizin belirtiğiniz sayı bu işi daha profosyonel yapan kişiler olduğunu gözlemledim benim demek istediğimde amatör olunmadan profosyonel olunmadığı para konusunda söz hakım yok ama yinede emin ellerde ve gerekli açıklamalar yapılarak bu sorunun üstesinden gelinebilir anket düzenlemekte bu işin boyutunun nereler gideceğini açıklama konusunda baya bi fikir verbilir.
etkinlik içinse bu işi çöze bilmek çok kolay gibi geliyor yine çünkü herkes gezi programını buradan takip ediyor, bir örnekde vermem gerekirse tşört baska konusundaki katılım sayısı hiç yabana atılacak bi sayı değil ele almaya değer gibi geliyor. biraz beyin cimsaltiği yeter.
 
T

Tuğrul

Misafir
@tns

Dikkat ettiyseniz,yönetim olarak ,t-shirt konusuna girmedik,sağolsunlar arkadaşlarımızda adınızı kullanabilirmiyiz diye de sormadılar .....
Yönetim olarak para toplandığında mutlaka 3-5 üyenin aklında ,istenmeyen şeyler geçecektir(tecrübeyle sabit)bizler bu tip düşüncelerden çok rahatsız oluyoruz.Siz kendi adınıza böyle bir şey düşünmeniz bile yeter,ama herkesi kendiniz gibi sanmayın:)
Etkinliğe gelince ; bahar ve yaz aylarında ,işlerimiz de müsade ederse yapılabilir diye düşünüyorum.En azından ailece "Bisiklet Forum tanışma pikniği" düznlene bilir.İsteyen bisikletleriyle,isteyen de ailesi ile otomobille gelebilir.
 

tansu berkay

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Aralık 2005
Mesaj
458
Tepki
361
Şehir
istanbul cadde bostan
Bisiklet
Colnago
bu konuda sonuna kadar haklısınız galiba :) ama ben biraz daha büyük düşünmek istemiştim ülke şartlarında insanların bisikleti çocuklukta kullanılan bir araç olmadığını ,bisiklete gerekli aksesuarları kullanarak binenleri uzaylı görmüş gibi şaşıran ve hatta gülen insanlardan kurtulmanın yolu bilinçlenmekden geçtiğini,bu sporu yapan insanların malzeme sorunlarını çözebilmeleri için daha çok insana duyurmanın yolu yine spora merekı olan insanlar tarafından yapılmalı gibi geliyor. bence yazın gerçekten büyük bir kitle ile bir tur düzenleyerek insanlara bu kalabalığı göstermek gerekir ve tabiki yine bu faliyet şehir içinde olursa çok daha verimli olur. 1.bisiklet from istanbul yaz şenliği :)
 

msconfig

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.121
Tepki
780
Şehir
ist
@Tuğrul


sormadik tabiki
neden soralim ki ?
bizde burada gezi ayarliyoruz birarada hep birlikte konusuyoruz
buradaki arkadaslarla konusup turlara ciktigimizda sizden izinmi isticez de t-shirt konusundada izin istememizi bekliyorsunuz...
sonucta t-shirtude buradaki insanlarla beraber giyicez
ayrica sanki cok buyuk uluslararasi bir kurulus gibiymis gibi davranmanizi anlayamadim, sadece bir forum
bizde forumda nike t-shirtu tasarlamiyoruz, uyesi oldugumuz forumun tanitimini yapmak amacli birseyler yapiyoruz ki bunada katilanlarin arasinda, forumda gayet saygi duyulan insanlar var, bu insanlar akil edemedimi size sormayi acaba ? demekki gerek yok boyle birseye. kimse kimsenin aleyine birseyler yapmiyor t-shirt konusunda.

zaten bisikletforum.com yazisini kaldirdim şu dakikadan sonra.
heralde artik bir sorun cikmaz sizin acinizdan.

madem boyle bir rahatsizliginiz vardi en basindan soyleseydinizde bukadar insan bosu bosuna begenmeseydi katilmasaydi. baska seyler yapardi.

sonucta t-shirtu isteyenler arasinda moderator arkadaslar bile var!!!
yazik yani
hoscakalin
bu konuyla ilgili baska bir sey yazmicam.
 
  • Beğen
Tepkiler: BF Okuru
T

Tuğrul

Misafir
@msconfig

Hayırdır ? Bu ne şiddet ? Bu celal?

Ben bu yazıda masum bir gönderme,serzeniş yaptım.Sağolsunlar diye başladım.Bunu anlamıyorsanız ne yapalım.Etik olarak laf arasında bile sormanız lazımdı.Bunun için uluslararası bir kuruluş olmaya gerek yok.Sonuç olarak zaten izin probleminiz olmayacaktı.
Forum yazsını yazıp yazmamız ,ya da kızıp yazıyı çıkarmanız ,şahsım adına önem taşımamaktadır. zaten bu konuları ,gezide bir araya geldiğimizde de konuşuruz.
Eğer zaten izin vermeme gibi bir düşüncem olsaydı,açtığınız konuda yada özel mesaj yoluyla size ulaşırdım.Kimseden çekinecek bir şeyim yok.

Bu kadar sinirlenmenize bir anlam veremiyorum.Bunun altında birşey var yakında çıkar ...hayırlısı
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@msconfig


Sanırım bayagı bir sinirlenmişsiniz yazıdanda bu anlaşılıyor.Yazınıza katılmamak elde degil.
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
Yazıya katılmamak benim elimde. Üyesi olduğum başka forumlarda eskiden bu tarz işler yaparken yarı-şaka yarı-ciddi bile olsa izin isterdik. Tişorta başlama şekli de falsoluydu: bizim grup tişortlarımızı giyelim. Burası 6000 kişilik forum, bizim grup gibi laflar olamaz.

Forum ilişkileri agresifliğe, karşılıklı atışmaya gelmez. Kimseye ihtiyacı yok bu tarz oluşumların. 3-5 kişi olmadan önce de burası Türkiye'nin 1 numaralı bisiklet forumuydu. Burası neredeyse sıfırdan başladığından beri ben buradayım. Kimseyi ezmek için söylemiyorum bunu. Ancak kullanıcılar geliyorlar ve hem kendi özel mallarıymış gibi davranıyorlar hem de birbirlerine saygısızlık yapıyorlar. Yahu onu bunu bırak bu tarz konuşmayı ben 19 yaşında birisi olarak benden 20 yaş büyük abime yapamam.

Biraz daha sakin lütfen.
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat CER

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@tayfur

Saygıdeger Tayfur bey yazılarda bazen imla hatası olabilir bunda size hak veriyorum ancak sizin forumun kuruluşundan beri burada olmanız size bir üztünlük vermedigi gibi bizlerede bir eksiklik vermez sonuç itibarı ile ben şahsım adına bu forum kendi malımmış gibi davranıyorum ve davranmaya devam ederim ben bu forumu kimsenin küçültmesine izin vermem ayrıca biz bisikletforum olarak bir aileyiz ve her aile içerisinde herkes düşüncesini söyler bu ailenin güçlenmesine yardım eder bunlar olagan şeyler yangına körükle gitmemek gerekir diye düşünüyorum
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
Ben dikkat ettiyseniz üstünlüğüm var demedim, bilakis, üstünlüğüm yok dedim. Forum kendi malınmış gibi davranmak iki türlü olur: 1- forumu savunmak ve iyi bir ortamın devamı için çalışmak. 2- forumun ağası ve tek kafası çalışan insanı gibi davranmak. Birinci şekli herkes uygulamalı. İkinciyi kimse yapmamalı.

Tamamen aynı şeyleri düşünüyoruz ama farklı yorumluyoruz. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: BF Okuru

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@tayfur

Bu konuda tamamen haklısınız.Aga diil savunucuyuz.

Bundan sonra bana SECURITY LITLLE_PRINCE deyin :D
 
  • Beğen
Tepkiler: tayfur

tansu berkay

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Aralık 2005
Mesaj
458
Tepki
361
Şehir
istanbul cadde bostan
Bisiklet
Colnago
ya bu konu başka yere gitti meclis tartışması gibi oldu :)
herkesin özgür fikirlerinin paylaştığı böyle bir ortamda tabiki fikir ayrılıkları olabilir önemli olan bunu tartışırken saygı çercevesinde yapabilmek.tamam bu site hakında emeği olan kişilere saygı göstermeyi bilmemiz gerekir.ayrıca bu site herkese açık bir site olduğuna göre fikileride saygıyla karşılamak gerekir burada yapılanda o zaten amaçla araçları karıştırmamak lazım.bence bu site bir çok bisiklet sever için bulunmaz bi nimet bu nimete saygı göstererek büyütmek için fikirler paylaşılınca amaçda büyür. sonuç olarak herkese faydası dokunacak bu ortamda yapıcı olmak gerekli bakın yine söylüyorum bence :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@tns

Sayın tns tabiki saygıyı elden bırakmamalıyız kendisine saygısı olmayan bir kişinin başkasına saygısızlık yapar ancak burada bir saygısızlık oldugu kanaatinde degilim güzelce fikirlerimizi paylaştık ve sizin fikrinizi duymakta şeref verdi.Saygılarımla
 

acumur

Forum Demirbaşı
Kayıt
22 Mart 2006
Mesaj
580
Tepki
563
Şehir
Beşiktaş, İstanbul
Sevgili Tuğrul açıkcası o minik serzenişten bende rahatsız oldum.Burada belirgin bir beraberlik ve dostluk örneği sergileniyor bizler arasında.Belki kuruluşunuzun en başından beri olmayan derecede belirgin daha doğrusu aktif şekilde.Bu birlikteliğinde tek bir nedeni var hepimizin çatısı altında birleştiğimiz Bisikletforum sitesi.Burada üstümüzde taşıyacağımız isim sizin kurduğunuz sitenin ismi ve farketmediğinize asla inanmam bunu ne kadar büyük bir coşku ve heyecanla dile getirmeye çalıştığımızı.Özelliklede Mustafa arkadaşım büyük bir özveriyle işinden feragat edip bu tasarım ile ilgileniyor günlerdir.İzin almak benimde aklımın ucundan bile geçmedi hatta kendi kendime neden bu yöneticiler tek laf etmeyip bu oluşuma destek vermiyor diyede içerledim.Dahada açık konuşayım sipariş vermediğiniz takdirde bu rahatsızlığımıda yazılı olarak dile getirecektim.Bana şahsen nefes almak gibi doğal geliyor bu forumun ismini üstümde taşımak neyin izni alınacakmış anlamadım.Sizinde belirttiğiniz gibi burası ticari bir kurum değil ki bizde sizden izin alıp telif ödeyelim.Ben bu konuya sınırsız destek ve olumlu sözler beklerken kalkıp bu tarz bir serzenişte bulunulmasındn çok rahatsız oldum.
Madem bir rahatsızlık var içinizde ki tamam haklıda olabilirsiniz ama dediğim gibi çok doğal geldi bana bu girişim ve izin almak yahut bunu sizle paylaşmakta bu iyimser duygular altında pas geçilmiş olabilir.Keşke siz olaya en başında müdahil olup bunu dile tatlı bir şekilde getirseydinizde sizinde desteğiniz var diye daha hevesli yapılsaydı bu olay.Konunun buralara gelmesine çok sıkıldım şahıs olarak.Sanki rahatsızlığınızı fırsatını bulup kusmuşsunuz gibi oldu biraz.Tamamen alaksız bir başlık altında yeri geldi bende dile getireyim gibi bişey olmuş bu.Kaldıki ben sizinle tanışmış ve birden falza sayıda karşılaşmış birisi olarak ne kadar düzgün ve iyi bir insan olduğunuza dair her ortamda adımı koyarım ortaya.Ama yönetim olarak bu tavrınız samimiyetsiz geldi bana.
Gelelim Tayfur beyin sözlerine,
İzin alma konusunda fikirlerimiz zaten yazıldı yukarda.Öte yandan siz madem bu oluşumdan rahatsız oldunuz en başında ne diye sipariş verdiniz o zaman.Ortada yanlış bir şey olduğunu düşünüyorsanız,bir moderatör eskisi olarak tavrınızı başından dile getirseydiniz.Olay sipariş aşamasına geldikten sizde bedeninizi bile yazdıktan sonra ne diye kalkıp yok grupmuş yok 19 yaşındaymış muhabbeti yapıyorsunuz anlamadım.
Dikkatimi çeken başka birşeyde konu başlığına 'bizim grup' yazılması.Başka bir moderatör arkadaşta aynı serzenişi dile getirdi sipariş verirken.Nedir bu samimiyetsizlik yahu anlamış değilim.Biziz grup olan bisikletforum çatısı altında toplanmış kişilerden bahsediyoruz.Sipariş verenlere dikkat etsenize görmedinizmi forumun tabiri caizse her köşesinden katılım oluyor ve kimse ama siz bizim grup yazmışsınız diye lafmı etmiş.Herkes son derece doğal olarak kendisininde bahsi geçen gruba yani bisikletforuma dahil olduğunun bilincinde vermiş bu siparişi.Bu forumu kuran sizlermi hissedemediniz bu birlik duygusunu.
Bu durumda benm aklıma gelen tek şey acaba bizim bu sürekli beraber takıldığımız arkadaşlarmızla oluşturduğumuz yakın ve sıcak ilişki ve bunun foruma yansıyışımı insanları rahatsız etmiş? de ama siz bizim grup yazmışsınız gibi saçma bir cümle kuruyorsunuz.Ortalığı karıştırmaktan başka bişey değil yaptığın.
Son olarakta Mustafa kardeşime birşey rica etmek istiyorum.
O mesajı okur okumaz içinde beliren hayal kırıklığı ve arkasından hissettiğin kızgınlığı tahmin ediyorum.Aynı rahatsızlığı bend eyaşadım ama şöylede bir durum var.Sen ve arkanda destek olarak bizler bu yola başladık ve diper üyelerimizde istekli bir şekilde siparişlerini verdiler.Şimdi olay bu aşamaya geldikten sonra diğer insnaların şevkini kırmak doğru olmaz diye düşünüyorum.Tuğrul beyde zaten olaya karşı bir duruş sergilemiş değil.Sadece bir samimiyetsizlik var ortada o kadar.
Ben senden tekrar o yazıyı yazmanı ve t-shirtlerimizi bilinen orjinal haliyle baskıya vermeni rica ediyorum.Aksi takdirde forumumuz içinde net bir kutuplaşma olacak ki buda sanırım kimsenin istemeyeceği bir durum.
Biz bisikletforum üyeleri olarak hareket ediyoruz ve 'grubumuzun' kapısı herkese açık.
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
1- oluşumdan en başında rahatsız oldum çünkü bizim grup lafı geçiyordu. çok sonraları bu bizim grup denen şeyin bütün forum olduğu anlaşıldı.

2- ben sipariş verdim çünkü artık sadece belli bir gruba değil herkese yönelik odluğunu anlamıştım. daha sonra üzeridnen bisikletforum yazısını kaldırdılar, ben de üzerinde hem kendi adım hem de forumun adı yazmayan bir tişortu almanın hiçbir manasını göremediğim için vazgeçtiğimi belirttim. hem de ortalık karışmasın diye de üzerinde forumun adı yazarsa seve seve alırım, yazmasa almam dedim.

3- sizin arkadaşlarınızla oluşturduğunuz sıcak ve sevecen ortamı neden kıskanayım ki? herkesin kendi takıldığı bisiklet grubu var. benim sizi kıskanmam için bir sebep yok. ama sizin şu an bile bizim arkadaş grubumuz demeniz forumun oluşturduğu ortak paydadan çok kendi grubunuzu düşündüğünüz manasına gelmiyor mu?

4- kurduğum cümlenin saçma olduğu ithamı asılsızdır. saçma değil tam aksine çok yerinde bir cümle. ilk defa o konu açıldığında ben konuya ilgi göstermedim çünkü ¨bizim grup¨ diye bir laf geçiyordu. madem bizim grup denen şey bütün forumu kapsıyordu o zaman neden forumumuzun tişortlarını giyelim denmedi?

5- size telif ödeyeceksiniz falan diyen olmadı. Tuğrul abi de zaten isteyenin forumun adını tişorta bastırabileceğini söyledi. şu anda telif muhabbetini ortaya atıp da tartışmaya sebep olan sizsiniz ama beni ortalığı karıştırmaya çalışmakla suçluyorsunuz. ortalığı karıştırma amacım olduğu ithamı da asılsız ve bana karşı hakaret mahiyetinde bir iddiadır. ortalığı karıştırmaktan bir karım olmadığı gibi internet tartışmalarından da hiç hoşlanmam. asıl sizin bu kişisel saldırınız -nedendir bilinmez- ortalığı karıştırıyor.

6- son olarak sizin devamlı tekrarladığınız bizim grup lafları, sen devam et arkandayız tarzı konuşmalar ve kinayeli bile olsa grubumuzun kapısı herkese açık lafı bile ayrımcı ifadelerdir. forumumuzun kapısı da herkese açık.
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.