600 tl bütçe ile fiyat performans ürünü yardım

fReaxzone

Üye
Tepki
40
İsim
Ahmet
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Selamun aleyküm öğrenciyim üniversite 3.5-4 km uzaklıkta olduğu için her gün yürümekten bıktım normalde yürümekten acaip keyif alırım beni sıkan tarafı her gün 1 saatim gidiş geliş yolunda geçiyo yani zamandan tasarruf etmek istiyorum. Bunun için bisiklet almaya karar verdim ortaokul döneminde 18 vites bisikletimle (o dönemde bizim için bisikletin tek özelliği vites sayısıydı :)) çok vakit geçirdim.Boyum 1.77 kilom 95 aynı zamanda spor yaparak göbeğimi eritmeyide amaçlıyorum :hhhhhh: maximum bütçem 600tl çok zorlarsam 650tl ye anca çıkarım
Öncelikle tür konusunda büyük ihtimal önden süspansiyonlu mtb olarak düşünüyorum bu bütçelerde fiyat performans ürünü önerilerinizi sunarsanız çok sevinirim çünkü normalde bir ürünü alırken dipçiğine kadar inceler fiyat performans ürününü bulurum genelde ama bisiklet konusu çok farklı çok fazla teknik detay var tecrübeli abilerimizden kardeşlerimizden değerli düşüncelerini esirgememelerini rica ediyorum

(link)

(link)

bu iki modelde baya hoşuma gitti heralde teknik olarakda kafa kafayalar normalde 600 ün üstüne çıkmam çok zor ama salcanonun maşasında kitlenme özelliği var galiba tamda emin değilim ama bu özellik çokmu önemli değermi bu farka
Biliyorum baya uzun oldu bana kalsa dahada uzatıp tam olarak ne istediğimi yazarımda sıkılıp kaçmayın diye burada bırakayım değerli önerileriniz görüşleriniz için şimdiden çok teşekkürler.

Scudo

fReaxzone

Üye
Tepki
40
İsim
Ahmet
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Birde internetten sipariş konusu var eğer aradığım modeli bulamazsam netten siparişte bir sıkıntı olurmu 600 tl belki bu aletler için küçük bir rakam olabilir ama şu anda çıkarabileceğim bütçe en fazla bu malesef .

Tepki
31
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Salcano
@fReaxzone
Ng650 de maşa kilitlenmiyor bisikletlerin ikiside birebir aynı gözüne hoş geleni al.İnternetten aldığında bisiklet parça halinde geliyor biyere gidip montajlatıyorsun heralde.

fReaxzone

Üye
Tepki
40
İsim
Ahmet
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@oguzhancgdm teşekkürler ben kilitleniyor sanıyordum

geloturikidakka

Daimi Üye
Tepki
176
İsim
Olgun Z.
Bisiklet
Diğer
Kronu kullandım işini fazlası ile görür. Bence Kronu al ama alır almaz lastikleri değiştir şehir lastiği tak.

• Beğen
Tepkiler: nazmi bilmez

nazmi bilmez

Forum Demirbaşı
Tepki
157
Herkese söylediğim gibi size de söylemekte fayda görüyorum Salcano ng 650 pişmanlıktır Kron'u alın kafanız rahat olsun.

fReaxzone

Üye
Tepki
40
İsim
Ahmet
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@nazmi bilmez Neden pişmanlıktır ustam biraz açarsan sevinirim ben zaten profesyonelce kullanmıcam benim için şimdilik önemli kriter sağlam olması onun dışında zaten başka kriter eklemek için aynı zamanda bütçeyide artırmak gerek bu imkanım olmadığı için sağlamlık dayanıklılık şimdilik yeterli benim için

Birde bu ikisi arasında kaldım gibi bir durum yok başka ürünlerde varsa önerilere açığım :)

sarkihalindekal

Daimi Üye
Tepki
132
İsim
VOLKAN ÖZKURT
Bisiklet
Salcano
Ben de Ng650 kullanıcısıyım ama bazı parçalarını değiştirdim. Ben 26'' olan modeline sahibim ama bu bisikletle genel anlamda aynı parçalara sahipler. Gidonu çok ağırdı değiştirdim, sele borusu çok kısaydı onu da değiştirdim. Özellikle gidonu çok çok ağırdı onu söylemeliyim. Bu fiyat dolaylarındaki bisikletlerin göbekleri kalitesiz oluyor. O yüzden bakımlarını düzenli yapmanızı tavsiye ederim. Bakımları düzenli yapılsa bile fazla dayanmayacaktır şahsi fikrim ama tabi nerelerde ve ne kadar süre kullandığınız da önemli. Pedallarını hemen rulmanlı pedallarla değiştirdim ve ciddi anlamda beni rahatlattı. Kendi pedalları kemikliydi ve akıcılığı azdı. Maşasına gelince zoom maşasını ben hiç beğenmedim ama hafif bir kullanıcı iseniz bence pek sorun olmaz. Maşasını beğenmeme nedenime gelince; amortisör bisiklete bindiğim anda içine bayağı çöküyordu ve seyir halinde amortisör namına birşey vardı diyemem.Hareket halindeyken çok esniyor ve yoruyordu, çukura falan girdiğimde tepkileri çok yavaştı ve çok esniyordu. Üzerindeki lastikleri de eğer şehiriçinde kullanan biriysen aldığın anda dişsiz lastiklerle değiştir. Selesinden gayet memnunum. Benim diyeceklerim bu kadar ama bu söylemlerim bu fiyat dolaylarındaki bisikletlerin genelinde geçerli sayılabilecek şeyler:) Bisikleti almaktan sizi vazgeçirmesin. Bisikletimden menunum:)

Bu arada ben maşası ve arka aktarıcısı daha iyi olduğunu için şunu önerebilirim: (link)

Hem ömür boyu garantili kadroya sahip, hem pedalları rulmanlı, hem de maşası daha iyi. Maşanın iyi olmasını sürerken ciddi anlamda hissedersin.

• Beğen

nazmi bilmez

Forum Demirbaşı
Tepki
157
@fReaxzone bende profesyonel değilim bende sadece spor için aldım. Bisikleti 5 ay önce aldım arızaları sana tek tek yazıyorum gerisini sen anla
1- Arka göbek kırıldı
2- Arka aktarıcı arızalandı
3-ön maşa kaskatı kesildi maşasız bir bisikletten farkı yok.
4-Bisiklet elcikleri yağmurlu havalarda yerinden çıkıyor ve aşırı derece de tehlike yaratıyor 2 defa kaza atlattım.
5- Aynakol sallanıyor değişmesi lazım.
6- bisikletten vıck vıck sesler geliyor.
Sadece kadro ve tekerleklerden memnunum şimdiye kadar çok şükür bir sıkıntı çıkartmadı.

• Beğen
Tepkiler: sarkihalindekal

baykus54

Üye
Tepki
15
İsim
cem
Bisiklet
KTM
şehir içi kullanım için mtb önermiyorlar daha hafif ve seri bi bisiklet bulabilirsin ben de senin gibi okula gitmek için aldım triban 3 yol bisikleti ikinci el belki bu fiyata bulabilirsin

fReaxzone

Üye
Tepki
40
İsim
Ahmet
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@nazmi bilmez teşekkürler baya sorunluymuş @sarkihalindekal sizde baya bir parçasını değiştirmişsiniz ng 650 den vazgeçtim :bsmagryr: btwin i incelicem şimdi

• Beğen

nazmi bilmez

Forum Demirbaşı
Tepki
157
@fReaxzone rica ederim ben btwin modeline bakmıştım sadece vites değiştirme sistemini beğenmediğimden ng650 aldım

sarkihalindekal

Daimi Üye
Tepki
132
İsim
VOLKAN ÖZKURT
Bisiklet
Salcano
Bu arada araziye hiç girmem diyen biriyseniz bence şehir bisikletlerine bakın. Şehiriçinde daha iyi ulaşımınızı sağlarsınız, daha rahat edersiniz.

fReaxzone

Üye
Tepki
40
İsim
Ahmet
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@baykus54
Yol bisikleti acaba toprak yollarda falanda sürülebilirmi ? çok estetik narin hassas görünüyolar birde 7-8 yıl aradan sonra ilk defa düzenli olarak binicem bisiklete daha öncede hiç yol bisikletine binmedim kullanımı kolaymıdır zormudur bilmiyorum eğer yol bisikletinin kullanımı 95 kilo 1.77 boy bi insana göre çok zor değil ise biraz bekleyip 800 900 tl civarı bir yol bisikletide alabilirim

baykus54

Üye
Tepki
15
İsim
cem
Bisiklet
KTM
deneyerek alabilirsen sıkıntı olmaz rahatlığı nerde ikamet ediyorsun bilmiyorum ancak eğer alacaksan da toprak yol biraz sıkıntı olabilir ayrıca dağ bisikleti alacaksanda hafif bi bisiklet bulmaya çalış yada şehir bisikleti al bence :)