Scudo Sports

58 cm ve 60 cm kadro boyları arasındaki fark

Emrah Kul

Üye
Tepki
2
Bisiklet
Whistle
Merhaba dostlar, hangi kadro boyu bana uygun sorularından sormayacağım. Boyum 1.91 ve bacak boyu hesabıma göre de uygun kadro ölçüm 60 cm. Lakin piyasada 60 cm kadroya sahip yol bisikletleri sınırlı ve olanların da fiyat açısından pek yanına yaklaşılmıyor. Bu durum da beni mecburen 58 cm'e yönlendiriyor. Kadro ölçüm 60 cm'ken 58 kadro bir bisikleti sürmem durumunda ne tür sıkıntılar çekerim ya da çeker miyim? Saygılar.

Scudo
Selam yarış kadorlarında bir alt kadroyu kullanmanın sakıncalı olmadığını düşünüyorum hatta bazen önerilen de o oluyor genelde sele gidon boynu vb ayarlarla telafi ediliyor eddy merckx im 59-60 cm idi sizin boyunuzda eski bisikletçilerden bir abimiz aldı özellikle tercih ettiğini de ifade etmişti.
Bacak boyunuzun doğru ölçüldüğünün ve kadro boyunuzun doğru hesaplandığını varsayarsak ideal olmasa da 58 kadronun sorun çıkarmayacağı kanısındayım tabi ki benden çok daha tecrübeli arkadaşlarımın söyledikleri daha önemli

• Beğen
Tepkiler: Emrah Kul
boyum 1.90 56 kadro sedona kullanıyorum ama üst borusu 58 biraz altımda küçük kalıyor ama sırtım yere parelel oluyor ideal sele yüksekliği ile daha aero bence 58 rahat rahat olucaktır ama 60 daha ideali ama sorun çıkarmaz umarım ama her insanın vücudu farklı o yüzden bir şey diyemiyorum ama benim sorunum yok .

Boyum 195 cm 100 kg şehir tur bisikleti kullanıyorum bisiklet ölçüm 22.5 inç 58 cm rahat kullanıyorum....

• Beğen
boyum 1.88. önceki bisikletim Cannondale caad8 58 kadro idi. şimdi kullandığım Isaac ise 60 kadro. 30-40 kmden sonra belimde başlayan ağrılar son buldu 60 kadroya geçmem ile. Bu sebeple mutlaka en doğru kadro boyunu tespit etmeye çalışın ve altı da olur diyerek hata yapmayın.

• Beğen
boy 185-186 bacak 90-90.5 benimde valla nasıl bulucaz bilmiyorum :D

Geri