Scudo Sports

56cm kadro ve boy hakkinda yardima ihtiyacim var

Cagkan Dur

Forum Demirbaşı
Tepki
77
Bisiklet
Trek
yol bisikleti alma arifesindeyim
kadro boyu 56cm
benim boyum 1.77
nette baktigim tablolarda 1.75-180 boya kadro boyu 54-57 olarak geciyor
bisikletin ust kadro boyusunu bacak arama alip ayakta durdugum zaman arada 2cm civari bir bosluk kaliyor.
acaba bisiklette sorun yasarmiyim asagi yukari uyuyor cunku nette okudugum bilgiler dogrultusunda bu tarz yontem.
seleyi biraz asagi cekip olmadi seleyi one kaydirip tam oturus pozisyonu yakalasam skinti olacagini sanmiyorum ama sizede danisayim dedim.
bisiklet trek 1.2

Scudo
bacak boyum 78cm

yardimci olabilen cikarsa sevinirim

bayram gunu olmasi nedeniyle durgun sanirim forum

@cagkan dur
sanırım öyle.

benm bacak boyum 77 cm. ve bana 19 inç dediler. ama ben yine de deneyerek almak istiyorum.

@Gökhan Toros

gokhan bey basinizi agritiyorum ozel mesajlarla fakat insan bisiklet alma arifesinde olunca biraz fazla hevesli oluyor.
2.el dusundugumden fazla alternatifim yok cevre iller icerisinde.
buyukluk kavrami beni cok etkilermi acaba tamam seleyi indirip one dogru cekmis olsam biraz daha olmadi gidon spacerlerini cikartsam genede yarari olmazmi bisiklet icin?

@cagkan dur

Önemli değil. Zaten orada da aynı şeyi yazmıştım. Buraya ayrıca yazmak istedim, sizin durumunuzda olanlar için.

Olur, ama olması gerektiği gibi olmaz.
Yeni alıyorsunuz bisikleti, almışken doğru boyda alın ki sıkıntı çıkmasın ileride. Bir şekilde ayarları yaparsınzı fakat, hiç bir zaman olması gerektiği gibi olmaz.

gökhan bey ben de sorayım o halde bir soru:) 18 inç kadro mu almalıyım 19 inç büyükse.
1 73 boyum. 77 cm bacak boyum.

@derya çetin

Dağ bisikletleri konusunda tecrübem yok maalesef.

Kudret abinin birçok konuya yazdığı mesajı okuyun. Kadro boyunu tam olması gereken boyda alın. Gerekirse bisikleti almak için 2-3 hafta daha bekleyin ama sonunda uygun boyda bir kadro alın. Ayarlarını da doğru yaptığınızda uzunca bir süre sorunsuz-ağrısız kullanabilirsiniz.

Kendimden örnek vereyim. Boyum 183 cm. Bacak iç boyu 78 cm. Kullandığım yol bisikleti kadrosu 55 cm.

İnternet üzerindeki kadro boyu hesaplama tablolarına göre benim 57-60 cm. kadro kullanmam gerekiyor ancak bu kadrolar bana büyük geliyor. 55 cm. kadro ile fazlasıyla rahatım.

Size tavsiyem, denemeden satın almayın. :)

54 cm kadro boyu bence her zaman ideal bu boylar için, eğer boyunun uzama ihtimali varsa 56 cm seç ama yoksa 54, ayrıca selenin ayarını değiştirmen sürüş pozisyonun için uygun olmaz. İlk başladığımda ben kadro, sele boyu gibi ayarlara takılmazdım ve boş iş gibi görürdüm taki uygun kadroyu alana kadar. :)

• Beğen
Tepkiler: derya çetin
@Erdal YILMAZ

Aynı şekilde benim de boyum 183, kullandığım bisikletin üst borusu 56cm.
Üst boruyu 54-55'e düşürüp 1-2cm uzun gidon boğazı ile kullanmayı bile düşünüyorum bazen, bir sonraki bisikletim için.

185'e kadar 56cm kadro gayet iyi bir uzunlukta bana sorarsanız.

@derya çetin

Şehir bisikletinde benim tavsiyem yol bisikletinde almanız gereken boyda almanız kadroyu. Üst borusu önemli burada da. Şehir bisikletlerinin geometrileri çok çok farklı olduğundan, şu boy kadro uygun olur gibi bir yorum yapamayacağım.

• Beğen
aynı sizin durumunuzdayım 1.77 yim 56 kadro kullanıyorum hiç sıkıntısını görmedim daha

• Beğen
@cagkan dur
Boy ya da bacak boyu hangisi ölçü alınsa da sizin için 56 kadro büyük ama
(link)
trek 1.2 ile ilgili linkdeki ölçülere bakarsak maksimum ve minimum "seat height" diye bir ölçü var bu dikkate alınırsa benim anladığım 56 kadro boyu için en az sele yüksekliği 71 en çok sele yüksekliği 81 cm bu da sizin bacak boyu ölçünüzle uygun oluyor. Yukarıda yazdığım gibi link deki ölçülerden benim anladığım doğru ise

@cagkan dur

belki biri yazmıştır ama sana olan kadro boyu 52 cmdir

Geri