Scudo Sports

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (2018) Presidential Cycling Tour Of Turkey

bu arada merak ettim , TUR araci olarak neden BMW kullaniyoruz ? tum bu tip turlarda genelde SKODA markasi kullaniliyor . Ayrica , rengi tam TURKUAZ olsa ,
daha da guzel olmaz miydi ? Saniyorum , sponsorluk ile ilgili bir durum :)

Scudo
Merhabalar
Bugün Gaviraya hakkatten üzüldüm. Turun en iyi bisikletçisini kaybettik. Muhtemelen Gavira arkası Dagenkolb izlerdik kaza olmasa idi. Bu arada ilk mesajım burada. Son 3 gündür paylaştıklarınızı okuyordum. Aranıza katıldım. Dagenkolb tek kalır gibi geliyor bana (sprint) puanı için. Ulissiyide bu sefer yanlız görmüyorum genel klasman için. Astana dan Lutsenko ve Bmc den Roche bu sefer zorlar diyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz?

@Dagenkolb
Hoş geldiniz.
Sam Bennett'in patlayıcı gücü ,Degenkolb'inden daha yüksek olduğundan sprint finişlerinde muhtemelen Sam Bennett,Degenkolb'ten daha fazla puan toplayacaktır.Ancak Degenkolb;bahar sprinteri,kaçış yapabilen bir sprinter olduğu için endurance'ı da daha yüksek olduğundan ara sprint kapılarına gidebilir.Eğer ara sprint kapılarına saldırmazsa; Sam Bennett, sprint(puan) mayosunu alacaktır.

hollandada yaşayan bir tanıdık ile konuşuyordum. Bana bisiklet meraklılarının yıllık izinlerini özellikle tour de france a denk getirdiklerini söyledi. Açıkcası bisiklet piyasasının derinligine baktığımızda bizde bisiklet meraklılarının tahmin edilendende az olduğu görülüyor. Doğru dürüst koleksiyonerimiz yok. Bisiklet dergisi nerdeyse satılmıyor. Bısiklet kulübü sayısı bir elin parmaklarından da az. O nedenle bisikletin başkenti diyebilecegimiz konyada bile katılımcı yok. aslında bisiklet kullanıcılarının büyükçe bir kısmı bisiklete ucuz bir ulaşım aracı olarak bakıyor. bu nedenle ilginin azlığını çokda garipsemedim doğrusu.

@Bigpatron
Haftasonu olsa daha kalabalık olabilirdi. O vakitte okula gidiyordum

@mehmetsunu
Ulaşım aracı olarak kullanıyor Konyalılar . Son zamanlarda bir yaşam biçimi olarak benimsenmeye başladı. Önceden çarşıda yarış bisikleti görmek zordu şimdi 4-5 tane görebilirsiniz

@Serkan Mıstınoğlu
Genel estetik algısının olmaması (kupa tasarımınıda unutmayalım) politik nedenlerlede birleşince böyle bi rota ile karşılaşıyoruz, o kadar güzelliği barındıran rotalar yerine köprü, tünel ve otoban manzaralarıyla karşılaşmak aslında beni çok şaşırtmadı, daha çok şaşırdığım havalimanından geçmemesi :) Belki manisada vestel fabrika içinden geçirerek bu açığı kapatabilirler :) izmirden geçmemesinin altındada politik nedenler olabileceği şüphesindeyim.

Rotalar, manzaralar, Karadeniz vs vs vs güzel de, bizim bir Milli Takımımız vardı hatırladığım kadarıyla bu tura katılan.
Biliyorum, önemseyen kimse yok ama bunlar kaçıncı sırada tamamladılar bu 1. Etabı bilen var mı tesadüfen? Ben turun resmi sitesinden baktım, sadece GK diye ilk dört isim var o kadar. Başka bir klasifikasyon yok.
Sonunda pes edip (bakar görmez gibi bir sakatlığım olduğunu biliyorum) cyclingnews sitesine başvurdum. En öndeki yarışcımız A. Örken 41'inci olmuş.
Eskiden hiç olmazsa ilaç olarak flaş tv'yi açıyordum, rahmetli Ankaralı falan stres atabiliyordum. Şimdi o da çıkmıyor artık çanakta :ckskc:
Başa gelen bu tur da çekilir, yapacak bir şey yok :hasta:

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve yuzenis
Belçika gibi bisiklet ve bisiklet yarış kültürünün üst seviyede olduğu bir ülkede bir sürü önemli klasik düzenlenir.Farklı kültürlerden gelen Walonlar ve Flamanlar her konuda olduğu gibi bisiklet yarışlarında da üst düzey rekabet halindedirler.Flamanlar;Ronde Van Vlaanderen'deki Kwaremont,Paterberg,Muur Kapel Muur ,Koppenberg ,Taainberg gibi pavelerden oluşan bozuk yokuşlu ''berg'' leri ile övünürken;Walonlar, Arden Ormanları bölgesindeki Patlayıcı yokuşları ile övünürler.
Biz de köprü ve duble yol gibi ''taş''larımızla övünürüz.Ama bütün dünya Flamanların paveli bozuk yollarındaki ''taş''lara hastadır, 3. köprüye değil.o_O
Bizde de çatışma kültürü vardır tıpkı Walon ve Flaman kültürleri arasında olduğu gibi.Bizdeki çatışma ;zıtlaşma temelli ve siyaset özelinde mahalleler arasında olduğundan herşeyde olduğu gibi bisiklet sporunu da çok ileri taşımayan çoğu zaman sığ bir çatışmadır.Bizde hep bir rövanşizm, hep bir küçümseme vardır.Hiçbir taraf, birbirinin yaptığını hiçbir zaman beğenmez,yapıcı eleştiri yapma gibi bir huy zaten yoktur.Sanki İzmir'in Karşıyaka'sında ,İstanbul'un Kadıköy'ünde bisiklet yarışı sevdası kültürü tavan yapmış mıdır ki ,Konya'da etabın yapılmasını eleştiririz?.Sanki etap İzmir Karşıyaka'da olunca çoşku tavan mı yapacaktır.Önemli olan yol kalitesi midir ki bir yarışı önemli bir yarış yapan.O zaman kötü yol sevmiyorsak neden otobanlar da yapmıyoruz?Kaymak asfaltlı köprülerde yapılınca da eleştiriyoruz.Ya da Dünya'nın hasta olduğu Paris Roubaix veya Ronde van Vlaanderen neden kaymak asfaltta değil de paveli bozuk yollarda yapılıyor?
Bence herkes sabırsız,herkes birbirlerini ,birşeyleri eleştiriyor ben de dahil:ckskc::kötü::eek::tskler::snzdglsn:
Olacak,biraz yavaş oluyor ama olacak.

Uzun yıllar profesyonel olarak tiyatro ve sinema oyunculuğu yaptım. Anadolu'da Tevfik Gelenbe Tiyatrosu olarak birçok yerde oyun oynayıp sahne aldık.Komedi ve vodvil oynuyoruz, bazı yerlerde seyircinin gülmekten kırılması gerek ama ne gülen var ne alkışlayan. Hiç reaksiyon yok. Sahnede için için bu duruma şaşıyorduk.
Sonra oyun bitince bazı seyirciler bize gelip "Vallahi hayran kaldık, içimizden kahkahayla gülmek ve alkışlamak geldi ama ayıp olur ve dikkatiniz dağılır diye yapmadık ." dediklerinde durum anlaşıldı.
Konyalılar da bisikletçilerin dikkati dağılmasın diye sessizce izlemişlerdir.

Türkiye'de bisiklet yarış kültürü eleştirilecekse; Konyalı seyirciler eleştirileceği gibi İzmirli seyirciler de İstanbullu seyirciler de aynı cümlenin içinde aynı derecede eleştirilmelidir.Bisiklet sporu ile ilgili birşeyler hiçbir yöremizde oturmuş değil.

Örneğin geçen sene milli sporcumuz Ahmet Örken'in sprintte Sam Bennett'in arkasında ikinci olduğu İzmir etabı.Seyircilere bir bakın,hepsinin elinde bir ayfon;akıllarınca anı ölümsüzleştiriyorlar.Coşku,yarışseverlik bu mu?o_OAlkışlayan,tempo tutan var da biz mi göremedik.(Bir iki kişi hariç)

2186582-45688990-2560-1440.jpg

Bu da önemli monument klasiklerden biri olan Milan San Remo'da Vincenzo Nibali'nin kazanmasına alkışlayan İtalyan yarışseverler.Ülkemizin hangi yöresinde böyle bir seyirci kitlesi gördük de Konyalıları eleştirelim.

2295491-47808610-2560-1440.jpg

Bisiklet yarışı ,7'den 77'ye İtalyanların coşkuyla Milan Sanremo izlediği gibi izlenir.Aşağısının kesmeyeceğini düşündüğümden boşyere kimseyi eleştirmeyeyim.

(link)

Ülkemizde en üst seviye milliyetçilik söz konusu. Ben milliyetçi değilim diyen insan bile Vatan, Millet, Sakarya duygusuyla gaza gelir. İngiltere ligi, İspanya ligi futbol olmasına rağmen Tugaylar, Nihatlar gidince izleyen sayısını ikiye katladı. Bir yarış takımımız olduğunu yada en azından bir bisikletçimizin bu yarışlara katılmasını sağlasak gerisi çorap söküğü gibi gelecek kanaatindeyim.

@Haluk Eke

Onur Balkan "Türkiye güzellikleri" kapısından 5 puan aldı ve bugünkü yarışta beyaz formayı taşıyacak...
Feritcan Şamlı da, "dağların kralı" kategorisinde 4 puan ile 3. sırada...
bilginize...

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@isosel

Helal olsun sana.Hakkını vermek bu olsa gerek.:harika:Sam Bennett'i çok iyi yakalamışsın.Sam Bennett, çok daha önemli bir sprinter olacak.Ayrıca inanılmaz sempatik bir adam.

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
@hamlet2006 iş yerinden izin aldım. Gecesinde milli takıma desteğe gittim. Sabah erkenden yarıştaydım süleyman abi. Yabancılara fransız, belçikalı, polonyalı, italyan, amerika, alman takımları hocalarına, mekanisyenlerine tebrik mesajlarımızı ilettim. Etap sonunda da birkaçıyla konuşma fırsatım oldu. Genel olarak Tur'un en zor etabını tamamladıklarını diğer etaplar bu başlangıç kadar zor olmayacağını düşünüyorlar. Etaptan yollardan memnunlar. Yüzlerinde gülümseme var (bir tek biz somurtuyoruz...). Gaviria'yı gördüm forma nasıl düştüğünü gösteriyordu insan üzülüyor keşke sprintte sağlam kalsaydı takımında hem sevinç hem üzüntü vardı. Yarış sonu amatör çocuk bisikletçiler matara toplama yarışındaydı. Sporcular tüm mataralarını bu çocuklara verdi. (belenbaşı mevkiinde yokuş kapısına gittim oraya kadar yokuşta atılmış matara toplayıcı çocukları gördük tabi 1-2 de ben aldım trek, manzano, bmc vs.. :koptum:
Sam'i takip ediyorum Süleyman abi dediğin gibi hem sempatik hem başarılı. Bir de şunu düşündüm konuştuktan sonra insanın başarısı arttıkça, egosu ters orantılı düşüyor. Tabi kişilikli olanların sanırım :)

Günaydın arkadaşlar,

Benim de dahil olduğum 167 üyesi olan yerel bir bisiklet WhatsApp grubunda TUR'da görev alan bisiklet il temsilcisi TUR'un dünya çapında ''2 MİLYAR'' kişi tarafından izlendiğini söyledi :))))

Grubun doğru bilgiye ulaşması gerektiğini düşündüğüm için bu iddiaya cevap vermeden önce kısıtlı yerli ve yabancı kaynakları araştırdım fakat bununla ilgili bir istatistiğe rastlamadım.

Sizce bu bilgi doğru mu? Ya da sizce dünya çapında TUR'u kaç kişi izliyordur?

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
@sccetin Dün TRT'de 150 ülkede canlı yayın yapıldığı söylendi.

Geri