Scudo Sports

5 Vakit Bisiklet ve Kamp

Seyda Ünlü

5 Vakit Bisiklet ve Kamp
Tepki
1.172
İsim
Seyda Ünlü
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
91570973_115262943453140_7512254828450414592_o.png
Sevgili arkadaşlar;

5 Vakit Bisiklet ve Kamp, Türkiye genelinde namaz hassasiyeti olan kişilerin bir araya gelerek bisiklet turu ya da kamp yapabilmeleri için 2020 yılının başlarında kurulmuş bir topluluktur. Yapılan turlarda ve kamplarda rotalar/planlar namaza göre ayarlanmaktadır. Dolayısıyla namaz kılan arkadaşlar da kılmayanlar da bu bilinçle etkinliklere katılmaktadır.

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ (Logoların üzerine tıklayabilirsiniz)

(link) (link) (link)

Scudo
Mantıklı bir oluşum diye düşünüyorum.
Böyle bir şeye önayak olduğunuz için tebrikler.

Yaw arkadaş beceremiyorum teknolojiyi :) . İnstegram sayfasına giriş yaptım. Güzel bir sayfa hakkınızı vereyim. Arada yoklarız. Hayırlı uğurlu olsun.:harika:

tebrikler, güzel bir düşünce ve cesaret girişimi olmuş. hayatımızı her anını 5 vakit e göre ayarlamamız gerekiyor aslında.
strava da bulamadım grubu bilginiz olsun..

Teşekkürler. Yukarıdaki mesajdaki logoların üzerine tıklayabilirsiniz direk gidiyor ilgili hesaplara. (link)

Biz bu grubu bu fikri forumca birkaç kez gömdük, hoş değil tabi ama bu oldu. Hassas bir konu, enteresan bir fikir. 1 taşla 2 kuş adeta. Hem spor hem ibadet. Geçmiş dönemdeki tartışmalarda gösterilen bana göre en elle tutulur tepki; Bisikletin ayrıştırıcı değil, birleştirici bir yapıda olduğuydu.
İslama davet tadındaki özel mesajınız için de tüm samimiyetimle teşekkür ederim ama maalesef kılmıyorum.
Fitili yine ateşlemiş olabilirim, zaten günah keçisiyim :D Yine bir linç olacak

İbadet eden biri olarak diyorum ki:
Bu tip organizasyonlarin masum olmadigina inanıyorum. Türkiye bunlarin en acı örneklerini yaşadı. Ibadetde gizlidir kabahatte. Once namaz, sonra sohbet, sonra .... Allah la araniza kimseyi sokmayın.

Eskişehirde bu oluşuma katılmak isteyecek pek çok insan olduğunu düşünüyorum ama İslam yapısı gereği internet üzerindeki sosyal mecralara seviyeli, temkinli yaklaştığından insanların bu grubun varlığını öğrenip de etkinlik yapmaları zaman alabilir.

ben kendim zaten tura çıktığımda 5 vakite göre düzenleme yapıyorum. benim gibi bu konuda hassas olanlar ile tur ve kamp yapmak tanışıp sohbet muhabbet etmek zenginlik katar.

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Bence bu tarz oluşumların insanları gruplaştırdığı kanaatindeyim. Ben istisnalar hariç sürüş esnasında kimsenin sizin10-15 dk ibadet etmenize itiraz edeceğini düşünmüyorum.

Her insan istedigi gruba üye olabilir veya kurabilir ama baskı kurmadan saygı cevresinde olmalı

Salat, Allah i anmak, yaratılan herşeyde O nu görebilmek, şükretmek ve O nu bilmektir. İnançlar üzerinden böyle bir kurgu güzel, sizi tebrik ederim.
Cem olup birlikte namaz kılmak, aidiyet duygusunu güçlendirir, birlikteliği özendirir, insana kendisi gibi insanlar olduğunu bildirir.

Umarım hatasız kazasız ve keyifli turlarınız olur. Temiz olan heryer müslümanlara mescit kılınmıştır. Namaz eda etmek için illa cami aramanıza yada camide namaz kılmanıza gerek yok. Göktepede, gökçukurdan gelen, kavaklıdereden gelen çobanlar 4 kişi olup, 3 yol ağzında cuma namazı kılarlardı. Şimdi hatırladım ve huzur doldum yine.

Allah ile araniza kimse girmesin inşallah. Hayırlı cumalar.

Merhaba güzel birşey yaptığınıza inanıyorum Müslüman olsaydım sizin yaptığınızı yapardım bazı yerlerde neden yapmıyorum etmiyorum deniliyor ki Trakya,Ege turunda Cami avlusunda bile kamp kurup huzurlu uyumuşluğum var Özellikle Karşıyaka da Bir camii fazla ziyaretçisi yoktu orda bisikleti kitlemeden uyumuştum hatta camiye gelen insanlar sen burda ne yapıyorsun bile denediler @Cemal Ç. Profil de Bayrağı doğru kullanıyorsun çok tebrik ederim 👏

Başlık sahibi gayet nazik, kibar ve hiç kimseyi incitmeyecek veya ayrımcılık hissetmesine sebep olmayacak bir üslup kullanarak özetle "namaz kılan arkadaşlar da kılmayanlar da bu bilinçle etkinliklere katılmaktadır." diyerek ilan mahiyetinde bir paylaşım yapmış.

Ne yazık ki bazılarınca yukarıdaki gayrimüslim bey kadar hoşgörü gösterilememiş.

Böyle bir organizasyon ihtiyaçtan doğmuştur. Aynı sorunu doğa yürüyüşlerinde de yaşadığımız için yürüyüş rotamızı ve yürüyüşte vereceğimiz öğle yemeği molasını namaz vakitlerine göre ayarlıyoruz.

Geri