Scudo Sports

49 "kadroboyu bana uygun mu

ademdogan

Daimi Üye
Tepki
134
slm arkadaşlar ben 185 boyunda bacak ara boyu 82 cm olan bir arkadaşınızım.geçenlerde whistle guipago bisiklet aldım.bisikletten genel itibar ile memnunum.formada ve bisiklet sitelerinde okuduğum kadarıyla 54 cm 21,5 " kadro almam gerekiyorken aldığım yerde (internetten 21" sipariş etmeme rağmen bana 49cm /19" gönderdiler ve ellerinde kalmamış) bana bu bisikletin daha uygun olduğu söylendi(erdoğanlar bisiklet) ama hala içimdeki kuşku devam ediyor
bisikleti bir hafta kullanmama rağmen kuşku dinmedi.şu an için bir şikayetim yok .
eğer uygun olmasa bile sele yüksekliği ayarlanarak bu aradaki 5 cm kapatılmasında herhangi bir sakınca varmıdır.
cevaplarınız için teşekürler

Scudo
@ademdogan

Bildiğim kadarıyla 1.85 boyundaki bir kullanıcı için 19'' kadro uygundur. Ancak yinede
bu sorunun en doğru cevabını siz verebilirsiniz, bindiğinizde kendinizi rahat hissediyorsanız
sorun yok demektir, şu an için bir şikayetim yok dediğinize göre sorun yok demektir.
Artık pedallayıp keyif almaya bakın , var olmayan bir sorunu dert etmeyin :D

• Beğen
Tepkiler: ademdogan
Benimde bisiklet alacağım için bir araştırmam olmuştu eğer yanlış bilgileri okumadıysam bence kadro sana uygun

• Beğen
citybike sanırım bahsettiğiniz model.Onda sorun olmaz diye düşünüyorum.MTB olsaydı olabilirdi.Ben 17.5 inç MTB ile ani frende iki defa takla attım.19 inç aldım tam süper oldu ;) Dağ bisikletlerinin gidonları, amacı itibariyle şehir bisikletlerine göre daha alçak.
Selede otururken ideal pedal mesafesini ayarlayabiliyorsanız sıkıntı olmaz.Ama bu mesafeyi oluşturmak için sele borusunu baya bir yükseltmeniz gerekiyor ve bu da kambur bir sürüş pozisyonu oluşturuyorsa hemen değiştirin.

• Beğen
@Uğur Demirtaş

Bana göre asıl 21.5" büyük gelebilir. 20" olsaydı onu alın derdim ama 19" de iş görecektir. Benimde boyum 185 ve ikinci el aldığım için 17.5" lik kadro kullanıyorum 28 jant şehir bisikletimde ve sıkıntı yok ancak 20 lik olsa daha iyi olurdu tabi.

• Beğen
188 boyundayım, 18" küçük geliyor. 19" tam oluyor. bacak boylarımızda yakın

• Beğen
Ellerinde kalmamış olabilir ama size danışmadan farklı ebatta kadro göndermeleri bence yanlış bir hareket.

• Beğen
Tepkiler: onurf
hocam kargoda maşa eğilmişti geri dönderdim değiştirdiler gönderirken L boy yani 21" olanı göndereceklerdi.gene M yani 49 cm 19" olanı göndermişler
şu an herhangi bir şikayetim yok gayet memnunum bisikletimden.
deniz bey süreçte yardımcı olduüunuz için özellikle size teşekür etemek isterim
giriş seviyesine uygun gayet kaliteli bir bisiklet bu modeli almayı düşünenlerede tavsiye edebilirim.

cevap yazan bütün arkadaşalrıma teşekür ederim içim şu anda rahatladı.

hepinize iyi akşamlar hafta sonu bir tur yaparım artık.....

• Beğen
Tepkiler: onurf
196 boyundayım dediğiniz ölçüde kadro bana göre :D o kadro tam sizin ideal ölçülerinizde.Birde ufak rica bisikletinizin resimlerini paylaşabilir misiniz ?Bu bisikleti çok merak ediyorum görünüş olarak :)

• Beğen
Kron xc 250
2011 model
Alüminyum gövde
26 boy
21 vites
Buradaki (26 Boy) ne demek oluyor arkadaşlar?

dağ bisikletini düşünüp şehir bisikletine cevap verenler olmuş. bu iki sınıfın gövde açıları faklı olduğu için 82 cm bacak boyu olan biri herikisinde farklı ölçülerde bisiklet kullanıyor. neyse sorunuzun cevabına gelirsek evet ölçünüz aslında 54 cm olması lazım ama 49 da kullanılabilir.
not:şehir bisikletinin ölçüsünün dağ bisikletinden fazla olmasının sebebi düşük aynakol göbeğinden (low bottom bracket) kaynaklanır.

Geri