Scudo Sports

46.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu

Doğru söylüyorsun Selçuk Abi. Ama o bariyer olayı gözümden kaçmış olabilir. Kazayı çok kısa anlığına gördüm.

Bu arada virajlarda özelliklede hızlı isek fren yapmamamız gerektiğini Columbialı sporcu bize uygulamalı olarak göstermiş oldu.

Scudo
En iyi 20 sporcuyu son anda yarış dışı bırakması hiç iyi değildi.Ben bu etabı hiç yapılmamış gibi kabul ediyorum. 3-5 sporcu bu kazadan etkilenseydi "yarışta olur böyle şeyler" denebilirdi

bu arada okumakta olduğum bölümde öğrendiklerimden yola çıkarak söyleyebilirim ki o viraj hatalıydı. kaldırımı daha fazla daraltmamak uğruna virajın yarıçapı bozulmuş ve bir noktadan sonra şerit daralıyordu. bunun üstüne bir de yanlış yerleştirilen bariyerler eklenince, muhtemelen viraja ilk giren sporcunun dikkati dağılmıştır. ilk sporcunun ardından da zaten domino taşı misali dağıldı ortalık.

bence kazada öncelikli hata böylesine kafa karıştırıcı bir virajı yarışın hızlı olan son metrelerine yerleştiren yarış komitesinin. daha sonraki hata da ya sporcuları rotayla ilgili yeterince bilgilendirmeyen takımların, ya da yeterince dikkatli olmayan sporcularıdır. ama allahtan kimse ciddi yara almadı kazadan.

Olur böyle şeyler, Tour de France de bile rastlanan hadiseler, abartmayalım.
Yol yarışı bu, adamlara F1 pisti dökecek değiller ya. Sonuçta yarışanlar profesyonel ,ilk defa bu tarz zor virajlı yarışlar koşmuyorlarki. Dikkat etselerdi.
Avrupa klasiklerinde millet ne inanılmaz parkurlarla muhatab oluyor.
Paris- Roubaix daha yeni bitti, seyredeniniz yokmu? Yollar yol değil şeytan cenderesi.

Kaldıki UCI görevlileri de konuya müdahale edebilirdi, daha önce parkuru gözden geçirebilirlerdi. Demekki uygun bulmuşlar, o zaman sorun yok.

@burhan ilter

italya turu ve ispanya turlarının finişlerini seyretmenizi öneririm bende çok konuları eleştiriyorum fakat dediğim turlarda daha kötü şeyler oluyor örnek italya turunda bisiklet yarışı esnasında yol kenerlarında park etmiş araçları pratesto eden amstrong italya bisiklet federasyonu italya turunda yarıştırmıycak

Bir tur daha bitti,artısıyla eksisiyle.Turun 11 güne uzaması ve TT etabı olması lazım o zaman gerçekten tadından yenmez bir tur olacak.Tırmanış etapları çoğalmalı ve tırmanış sayısında artış gerekli.
Bu seneki etaplar önceki 2 seneye göre daha hareketli bir tur olmasını sağladı.Biraz daha özenle gerçekten çekişmeli tur olacak inşallah.
Cumhubaşkanlığı genel sekreterinin röportajı idare yönetimlerinin ne düşüncede olduğunu yüzümüze vurdu.

@Sertaç EKİCİ

TT etabı olması konusunda sizle hemfikirim.Tur İstanbulda Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme arası bir TT etabıyla başlarsa çok güzel olur.Bisikletçilerin boğaziçi köprüsünden geçmesi muhteşem bir görüntü oluşturur.

Visconti'yide pazardaki tezgahtarlar gibi meyve tezgahında fotoğrafladıkya helal bize :)

Ödül birincilik madalyası + turkuaz mayo + muz :)

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
yarışın tekrarı saat 20.36.25 te TRT 3 te başlayacak ilgilenen arkadaşlara ilk elden duyurulur.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Bence Tur olduğu haliyle ( bir kaç küçük düzenlemeyle) ama tersden atılırsa yani Alanya da başlayıp İstanbulda bir TT ile biterse heyacan son günede taşınabilir.

bende tur istanbulda asya'dan avrupa'ya diye başlarsa çok daha güzel olacak ve turn ilk ayağı izmir'den başlamalı

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
İstanbul'da TT
Çanakkale-Balıkesir-İzmir-Aydın-Denizli-Muğla-Antalya diye gidebilir yada Bursa-Balıkesir-İzmir-Aydın-Denizli-Muğla-Antalya.Aynı kalır Alanya'dan daha da doğuya gidilebilir Mersin gibi İskerdurun körfezine kadar gidebilir.11 güne çıkması taraftarıyım.Çanakkale olursa iyi olur.Gelibolu filan eklenebilir.Bursa tarafları. Tırmanışın olduğu bölümler eklemek lazım.Ülke açısından da iyi olur hem de uzun uzun etaplar seyrederiz.3 senedir diyorum 11 etap ve turkuaz mayo diye.Turkuaz mayo bu sene uygulandı bir de 11 gün uygulansa tadından yenmez olur.

@Mustafa İçdağ

kesinlikle katılıyorum, zaten finiş görevlisi arkadaşım buranın aynısının 4 5 senedir geçildiğini ve o zamanlar hiç kaza olmadığını söyledi, kaldıki paris rubaix etabında adeta mtb etaplarnda yol biisikletiyle yarışıyorlar, bence yolla alakası yok, tura katılan zaten bunları göz önüne alıyor, grubun başına ayak uydurmaya çalışırken hepsi kaza yapıyor bence öndeki grubun çok hızlı girmesinin hatasından kaynaklanıyor bu kaza...

Bence oldukça güzel bir yarış oldu, ayrıca 7. etaptaki dönüşte bence öyle hatalı falan değildi, kazalar her yerde oluyor ayrıca çukurdan bahsedilmiş ama helikopter çekimlerinde çukurun virajın çok içinde hiç bir bisikletçinin yakınına gelmediği bir yerde olduğu görülüyor. Bence tek eksik şu yankılı mikrofon efektlerinin kullanılması, kullanmayın şunu yeter. Kaymakamlıkların yaptığı müsamerelere benziyor ödül törenleri.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@turky

(Sakarya'dan Sibel Vancı,küçük te olsa bir gurup olma çabamız var,haberleşelim..
''Sakarya'da kimler var'' başlığında arkadaşlarla haberleşiyoruz, turlara başlamak istiyoruz...0533.2178797 Görüşmek dileğiyle...)

Merhaba...
Sibel Vancı ben, Sakarya'da kimler var başlığında haberleşme şansımız olabilir.Sakarya'da küçük te olsa bir gurup olmak için çaba gösteriyoruz,turlar düzenlemeye çalışıyoruz...
0533.2178797 görüşebilmek dileğiyle...

• Beğen
Tepkiler: turky
medya medya medya

diye başladığım önce ki mesajımda da söylediğim gibi yine trt dışında ki haberlerde yine sadece kaza konuşuldu. geri kalan 7 gün yokmuş gibi.

kaza yapan yarışmacı yanlış fren yaptım diyor ama bizimkiler çukur falan diyorlar. daha çok yolumuz var çok. bu arada yarışma sırasında trt spikeri yanında yorum yapan kişiyi tanımıyorum ama ona çok teşekkür etmek istiyorum. gerçekten yol bisikleti camisını bilmeyen birisi olarak çok güzel bilgilerle donatıldığımı hissediyorum.

teşekkürler TRT teşekkürler Bisiklet federasyonu

sakarya bisiklet grubu için telefonu aldım en kısa zamanda arayacağım

benim anlamadıgım afedersiniz ama kendi elimizle kendi arkamızı acıyoruz diyolarki yol hatalıysa eger seneye turkiye ayagı iptal olabilir, yarıscı yanlıs frenleme yaptım diyo, ama bizim yetkililer yol hatalıydı..bunu diyende federasyon baskanı bu ne aptallıktır insaf be....

Puan konusu...
Ne yapıp edip, turu dünya sıralamasına puan verir hale getirmek lazım...
İyi sayılacak bir para ödülü varmış, lakin buradaki başarının asıl karşılığı puan olmalı...
Greipel UCI sıralamasında bizim tur sonrası 5 den 8'e düşmüş... Galiba UCI sıralamasına hiç puan katkısı olmamış...

Kazada Columbia, takımı kafa üstü bariyerlere çakıldı... Sanırım formuladaki gibi lastik yola tutunmadı... Çok yüksek hızla viraja girdiler... Ama kaza bile çok zevkli oldu...

Genel klasmana puan veriyor olsak, 2 hafta, marmarayı, Çukurovayı filan dolaştırırız... Şimdiki hali ile izleyi açısından zevkli bir tur...
O zaman yüzümüz tutar...

Geri