Tuncay ilk okudugumda yazacaktım unutmuşum şimdi yazayım.uzun zamandır piyasadaki 150 ila 250 liralık ayakkabı modellerinin pek çoğunu kullandım(yol bisikleti olarak mtb de ise daha fazla model denemişliğim var) geçtiğimiz ay forum ve Berkem Ceylan sayesinde yaklaşık 400-450 liralık Bolt marka ayakkabıyı çok uygun bir fiyata satın aldım.Ayakkabının genel özelliği tabanı carbon gibi sert bir madde olmasına karşılık en büyük özelliği fırında belirli bir derecede belirli bir süre ısıttıktan sonra ayağa giyiyorsun ve soğudukça ayakkabı ayağının şeklini alıyor

garip ama gerçek aynen öyle oldu.Düz yol ve bol rampalı olmak üzere yaklaşık 300-400 km yol yaptım denedim izlenimlerimi yazayım.
Bu tip sert tabanlı ayakkabılarda güç aktarımı ciddi anlamda fark ediyor özellikle çekme kuvvetinde taban hiç esnemediği için direk pedala dolayısıyla krank koluna kuvveti uygulayabiliyorsun ama bu sert taban aynı zamanda uzun süre kullanımda çok rahat değil

özellikle bisikletten inip kısa süreli yürüyüşlerde aşırı rahatsız. toprak zeminde ise çok çok rahatsız.ayakkabıdan kazanacağın güç aktarımı avantajı yarış koşmuyorsan verdiği rahatsızlıklardan daha ön plana çıkmıyor yani huzursuzluk yaratabilir. bu anlamda iyi düşün derim sonuçta verilen para az değil.Diğer konu seni biraz tanıdığım ve mevcut bulunduğun kilo durumu ile bahsettiğim rahatsızlıklar daha fazla olabilir.
Genel olarak da sidilerin deri yumuşaklığı ve kalitesi diğer markalara göre oldukça ön plana çıkıyor kalıpları daha dar dikkat etmelisin.Sidiler kadar hoşuma giden diğer marka ayakkabı rahatlığında exsustar ve Nortwave olmuştur. nedense shımano ayakkabılara hiç kanım ısınmadı (kullanmadım değil bir kaç modelini kullandım) scott marka ayakkabıların da tabanları hoşuma gitmiştir.Sıralama yapmam gerekirse mevcut ayakkabım Bolt

sonra sidi sonra scott ve exsustar gelir.Nortwave ve shımanoyu en sona bırakırım.Piyasada gördüğüm ama kullanmanın nasip olmadığı diadora ,nıke ve adıdas ayakkabıları hiç denemedim ama şuna eminim diadora kesinlikle kalitelidir çünkü italyan olup da giyim konusunda kötü karşıladığım hiç bir ürün olmadı İtalyanlar giyim konusunda ciddi anlamda bir numaralar bana göre.Specialized ayakkabı ise çok kullanmasam da kullandım özellikle ayakları taraklı insanlar için yapılmış gibime geldi ön taraf enlemesine çok geniş( tek model denediğim için yorumum böyle) benim ayaklarım ince olduğundan yan taraflar çok boş kaldı pek sevmedim.
umarım faydalı bir yorum olmuştur.Tamamen kendi tecrübelerimdir kişiye göre değişebilir bunlar benim doğrularım

başka türlü düşünceye saygı sonsuz

gösterdiğin linklerdeki ayakkabılarda ciddi anlamda üst gurup güzel ayakkabılar ama bir tanesi sidi ince ayaklar için ideal diğeri spesialized taraklı ayaklar için uygun(bana göre) shımanoya ise o kadar vermem ben

denemeden alma derim son cümle olarak.