Scudo Sports

***45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

Derbi maça Galatasaray cumhurbaşkanlıgı turunun pankartı ile cıkmış. Resim bulamadım. Elinde olana arkadaş varsa eklerse sevinirim.

Bir de ricam olacak. Eğer teknik imkanı olan arkadaş varsa trt1 de yayınlanan turun videosunu kaydedip paylaşırsa cok güzel olur.

• Beğen
Tepkiler: mcanb ve d.berkay
Scudo
Yarışmadan elenenler sanırım Finetto onlara tur bindirerek 1. olduğu için olabilir. Şayet emin değilim pek.

Bu arada Bozcan'ın dediği gibi eğer dünkü etabı ve gelecek etapları kaydeden biri olur ve paylaşırsa çok güzel olur. Dünkünü televizyondan da seyretmek istiyorum, nasıl göründüğünü çok merak ediyorum.

Startı Gül verdi!

Sultanahmet Meydanı'ndan başlayan Türkiye Bisiklet Turu'ndan çarpıcı kareler
(link)

@Hypersonicbiker

sadece İstanbul değil diğer etaplarda da izleyen sayısı çok düşük olacak
malesef sporu spor olduğu ıcın seven bir millet değiliz, organizasyon ne kadar iyide olsa ilgi düşük kalıyor

• Beğen
Tepkiler: sprint
harırahlarımızı zamanında yatırsalardı o zaman bizde giderdik starta

dostum Çağrı ile yarışı izlemek için bisikletsiz sultanahmetteydik ve bisikletsiz gitmekte ne kadar doğru karar verdğimiz yarışı izleme sırasında ortaya çıktı. Etabı gezerek ve değişik yerlerden keyifle ve tadını çıkartarak izledik ve 230 civarinda resim cektik, bir kismini ekleme sansim olursa eklerim foruma. Yarısın turlu olması seyir zevkini ve doyumunu arttırdı açıkcası tek seferde önümüzden geçip gitselerdi tatmin olamaz insan :) Sporcular ile yarış sonrası kısa kısa konuşma yapma şansı bulduk ve adamların ilgiye karşı ne kadar mutlu olduğunu görmek sevindirici. Bizler icin ayri bir tecrube ve guzel bir gun oldu istanbulda olupta bu organizasyonu izlemek buyuk sans gercekten.

İnanıyorum ki organizasyon her geçen yıl daha iyiye gidecek ama buna paralel klüpler düzeyinde gelişmesi bısıklet sporunun ve sadece milli takım düzeyinde kalmaması gerek, ben de yol bisikleti kulanan birisi olarak yollarimizin kalitesinden cok sikayetciyim ama dun ki etapta tasli yollarin olmasi ayri bir heycan ve guzellik katti, zaten klasik bi cok yarista da bu tip etaplar var ama asfalt kalitesinin artmasi gerekli.

Yorumcu ve Tv sunumu hakkinda bende aynen katiliyorum arkadaslara. Komik, yetersiz ve nefret ettirici duzeydeydi.
olaganustu seyler beklemiyoruz ama en azindan yaris oncesi arastirma bilgi birikim adina bi seyler yapilabilirdi. Gecen sene 1-2 etabi tv den izleme sansim oldu tv nin sesini kistim. Bu sene icin hazirlik yapilabilirdi kocaman 1 sene gecti aradan her insan kendi isi adina gelisime acik olmali ev odevini yapmali ama TRT de sunan ve yorumlayanlar buna gerek gormuyor anlasilan :)

• Beğen
Elenenler tur yediği için elenmiş olamaz çünkü sporcuların %80 i tur yedi. Zaten sonradan TRT3 te izledim, hakemler bir ara büyük grubu durdurmuş, öndeki sporcuların tur bindirmesi için. Öndekiler tur bindirene kadar büyük grup bekletildi, sonra tekrar gezinti modunda devam ettiler.

Duzeltiyorum 50. sıradan sonrası yani 50-114 arası tur yedi. Oran %56

Yarışın son 3 turuna yetişebildim ancak. 85 km lik bir turun üzerinde babamın sorularınnı cevaplayarak güzel bir yarış keyfi yaşadığımı söyleyebilirim. Gözüme takılan tek şey lastiklerin içne girmesine müsait mazgallar oldu. Çok basit bir hata olduğuna inanıyorum. Umarım önümüzdeki sene aynı hata yapılmaz ;)

• Beğen
Tepkiler: Volkan Bilirli
biz mazgalların ve arnavut taş olan yolların mevcut olduğu kısımları özellikle dolaştık, taş yollar gercekten cesaret gerektiriyor özellikle inişlerde, mazgalların çoğu yola paralel durumda değillerdi, paralel olan tek yerde de önlem alınmıştı çok yakından gördük ama yeterli sayılmaz tabii. Halı gibi bi şey ile kapatılmış pek güven verici değildi.

• Beğen
milli takımımız süperdi ama yüreğim hopladı vala oh oh yarın daha süper olucaklarmış hata yarın gurubu inleteceklermiş duydum süper ya milli takımıız adeta milete pes etirdiler :D:D:D

@Turgut Kılıçaslan

Ama podyumda sarı mayoyu Da Pena'ya giydirdiler???!!!.

Yani, zaman farkı + bonifikasyonlar(eğer varsa) ile Finetto'ya en az 21 saniye fark atması gerekir.Resmi sitede ise senin dediğin gibi Finetto lider denmiş??!!.

Valla anlamadım.

@gutsi

Bir ara milli takımdan 2 kişi bir süreliğine grubu çekti. Hatta aşağıda isimleri de yazdı.

@GdBAR

Büyük ihtimal yanlış gördünüz yarışı başından sonuna kadar izledim ve Mauro Finetto kürsüye çıktı genel ilk önce sprint formasını giydi(yeşil) sonra sarı formayı giydi.(Genel Klasman 1.si)

@Turgut Kılıçaslan

Olabilir;ama Levent Özçelik ile Feyzi Açıkalın'da bir süreliğine olayı anlamamış gibi sessiz kaldılar,ne söyleyeceklerini seçemediler Da Pena'yı sarı mayoyla görünce.

Yani hep olumsuz eleştirmek hiç hoşuma gitmiyor ama, dünyada ingilizceden sonra en çok konuşulan dil ispanyolca ama bir tane ispanyolca bilen çevirmen bulamamışlar. Aslında ingilizce bilen de bulamamışlar çünkü Da Pena'nın söylediklerini ingilizceye çeviren kişi aklımda kaldığı kadarıyla şunu söyledi:

- Turu kazanıp kazanamayacağımı bilemiyorum ama bu etap zaferi de beni yeterince mutlu etti.

Bizimki yaklaşık olarak şöyle çevirdi:
- Bu turu da kazanmak için elimden geleni yapacağım!!!

Anlatıcılara söyleyecek hiç sözüm yok. Onlar için deve/boyun ilişkisi sözkonusu.

Bu arada Lassa takımı nerede arkadaşlar? Tarihinde ilk defa Eurosportta canlı yayın yapıldığı gibi Tarihinde ilk defa Lassa Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunu koşmuyor!Acaba neden, bilen var mı?

David Garcia Da Pena
Yorumcu(?) "Sarı mayoyu alamaz" dedi. Sonra da baktık adam mayoyu giydi. Biz ekrandan ne kadar görüyorsak onların elinde de o kadar detay var anlaşılan.
trt (tırıt) yarışın başlangıcını vermek yerine tuhaf bir dizi yayınındaydı. Sonrasında ise dakikalarca yarışa canlı bağlantı kurmayıp Marmaris'teki hazırlıkları verdiler.

Daha garibi ise yayındaki bisiklet hediye etme işi oldu. Bir ara spiker binlerce mail geldiğinden, telefonların kilitlendiğinden bahsetti. Sonra da adamın önüne küçük bir çerez kasesinde olsa olsa 100 kadar kağıt konuldu. Bu iş yapılacaksa noter denetiminde olmalıydı.

Geri