arkadaslar 44 11 de atlama oluyor hıssedıyorum atlayıp yekrar yerıne oturuyor zincir. zincir hg 93 neden olabilir. arka disli m 760 ,aynakol fc m 580.
yardımlarınızı beklıyorum
hyr rublen fazla aşınmışsa gene yeni bir xt alabilirsin demek istiyo bence yada vites ayarın bozuk (vites ve fren telleri zamanla esneyip uzama yapınca viteslerde kararsızlık olabilir) kulakçığın yamulmuşta olabilir...Bence ilk önce kulakçığını kontrol et eğer düz ise vites ayarlarını ve tel gerginliğini en sonda zincir ve rubleni...
Bence isin en kolayi, pek anlamiyorsan problemin neden oldugunu, en yakinindaki (en yakin mahalle arasindaki degil, sana en yakin profesyonel ellere) bisikletçiye gidip, kontrol ettirmeni tavsiye ederim...
Arkadaşlar bu tür sorunlarınızda biraz daha ayrıntılı yazarsanız daha az mesaj trafiği yaşanacak ve sonuca daha çabuk ulaşılacaktır. Sizin doktora gidip "başım ağrıyor" demeniz yeterli midir?(Başka konularda da benzer sorular oldu o yüzden burda tekrar ediyorum. Sözlerim amatör bisikletseverleredir..)
The doctor burda bunu yapmaya çalışmış; model belirtmiş.. Ama önemli bir noktayı diğer mesajda öğreniyoruz: zincir değişmiş..İşin can alıcı noktası bu.. Ama eskisinde de yapıyor diyor. Belki o sefer başka bir sorun vardı...Eski zincirle ne kadar yol yapılmış? Kaçıncı KM de zincir değişikliği olmuş? Kaset hiç değişmiş mi? Nasıl şartlarda biniliyor(çamur/kuru hava?) Pedala güç vermeden de mi atlama oluyor veya çok abanıldığında mı atlıyor? Zincir doğru takılmış mı? Her şey normal olup da zincirin montaj baklası biraz sıkı olsa bunu yapar. (Veya başka bakla) Daha büyük dişlilerde atlama yapmaz veya daha az yapar. Öyle bir durum var mı mesela? Bazen de kasetin son dişlisinde bir sorun (uyumsuz dişli/farklı boyutlar -olmaz demeyin karışabiliyor) olabilir.Ayrıca Attırıcıdaki min. set vidası doğru yerde mi?
Bütün bu faktörleri hesaba katmak tabii ki konuya hakimiyet gerektiriyor ama konu bilinmese bile bir dedektif gibi düşünmekle benzer çıkarımlarda bulunabilirsiniz..
Bizde kaset dişlilerinin ne derece aşındığını gösteren bir aparat var. Kaset dişlilerinin sağlam göründüğüne bakmayın, gözle görünmüyor aşınma..
Yukarıda sayılan durumları öğrenmeden varsayımlarda bulunmak zor bence..
Anlayan birine göstermekte fayda var..
arkadasım buna benzer sorunu bende yasadım geçen gün....meğersem arka göbek bozulmuş .e tabi arkadaki dişlide yamulunca ondan oldu.sanırım seninde böyle bi problemin war.
yanı sorunla ben de karşı laşdım ve sorun zincirde çıkdı.zinzirin bi bölümünde sıkışma vardı bu yüzden zincir dişliye tam oturmuyor ve sekme yapıyordu.bende sikışan bölüme yaglama yapyım ve bu sorunu aştım ama zamanla yağ kayboldu şu anda hala sorun devam ediyor ben yeni zincir takacağım.sana tavsiyem zincirini iicene kontrol....