4 mevsim kullanılacak bisiklet türü

Sizce alternatif 4 Mevsim bisiklet hangisidir?

• Hardtrial

• Road Bike

• Cyclocross

• CityBike

• Fat Bike

• Fold- Up Bike

• Tandem

• DownHill / Enduro

• Free Ride - BMX

• Toplam katılım
    20

fozturk

Üye
Tepki
0
Herkese selamlar. Önümüzdeki ay Danimarka'ya taşınıyorum ve işe gidip gelirken bisiklet kullanacağım ama hangi bisikleti almalıyım bir türlü karar veremedim. Bütçem 500-1000 ytl arası. 4 mevsim boyunca hangi model ve marka önerirsiniz? Şimdiden çok teşekkürler.

Scudo

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Tepki
3.085
Bölümün eski soruları arasında da sizinle benzer soruları soran arkadaşlar olmuştu, oradan da inceleyebilirdiniz.
Ben kolaylık olsun diye yazımı kopyalıyorum;

Scott SUB 30 Classic (11.4kg) 515 eu
24vites, düz maşa, 28"
(link)

Scott SUB 20 Classic (11.4kg) 650 eu
24vites, düz maşa, 28"
(link)

Scott Sportster P5 (13.5kg) 418 eu
24vites, 50mm amortisörlü, 28"
(link)

Scott Sportster P3 (12.6kg) 650 eu
27vites, 50mm amortisörlü, 28"
(link)

Scott Speedster S60 FB (10kg) 670 eu
24vites, düz maşa, 28"
(link)

Trek SU 100 (490 eu)
24vites, düz maşa, 26"
(link)

Trek SU 200 disk (590 eu)
24vites, düz maşa, 26"
(link)

Trek FX 7.3 (590 eu)
24vites, düz maşa, 28"
(link)

Trek FX 7100 (450 eu)
21vites, 60mm amortisörlü maşa, 28"
(link)

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Tepki
3.085
Rica ederim,
O ki 1000ytl'ye çıkabiliyorsanız

Scott Sportster P3 (12.6kg) 650 eu
27vites, 50mm amortisörlü, 28"
(link)

Benim tavsiyem bu olacak;
12.6kg iyi bir ağırlık, yokuşlarda çok faydasını göreceksiniz.
Ülkemiz yolları düz maşa ile konforlu yolculuk etmeye uygun değil, bu yüzden 50mm de olsa bir ön amortisör konforunuzu artıracaktır.
Uzun yollar ve şehiriçi için ise 28" teker seti, bir pedal devrinde gideceğiniz mesafeyi artıracaktır.

fozturk

Üye
Tepki
0
Sportster P3 hakkında diğer olumlu yazılarınızı da okuyunca neredeyse başka bir model için araştırma yapmama gerek olmadığına karar verdim :) Bu modelde disk fren mevcut mu acaba? Yoksa disk fren için Sub modellerinden mi tercih etmem gerekir?

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Tepki
3.085
Bu modelde bildiğim kadarıyla disk fren yok fakat işe gidip gelirken ve şehiriçinde kullanılacak bir bisiklette disk fren hem gereksizdir, hem ağırlıktır, hem keseye zarardır :)
Disk freni bence bu tip bisikletlerde aramayın, gereği yok çünkü.
V-fren de size asfaltta 4 mevsim hizmet edecektir.

• Beğen
Tepkiler: fozturk

fozturk

Üye
Tepki
0
Scott Sportster P3 yada SUB20'den birisini almaya karar verdim. Bugün Yeşil Bisiklet'i aradım ve modelleri sordum. Maaleef ikisi de henüz gelmemiş ve ne zaman gelecekleri de belli değilmiş.

Daha sonra yurtdışındaki fiyatlarını araştırdım ve Danimarka'da da aynı fiyata bu ürünleri alabileceğimi gördüm. Oysa Türkiye'de daha ucuza alabileceğimi düşünmüştüm.

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Fozturk eğer ki yabancı menşeili bir bisiklet alacaksanız Avrupa her koşulda daha ucuz zaten...

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Tepki
457
Ben de Scott Sportster P3 öneriyorum. İyi pedallamalar.

fozturk

Üye
Tepki
0
İlgilendiğim ürünlerin Danimarka'daki satış fiyatlarını temin ettim.

Scott Sub 20 €644 (Türkiyedeki satış fiyatı:650€)
Scott Sportster P3 €697 (Türkiyedeki satış fiyatı:650€)

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Fozturk bu konuyu gündeme getirmek gerçekten iyi oldu.
Dün Scott Türkiye MTB Takımı sporcusu Muammer Yıldız'la görüştük bu konuyu. Fiyat karşılaştırmasında ne yazık ki ülkemiz hep bir adım daha pahalı oluyor. Bunun en büyük nedeni de adetli satış yapmanın olanaksız olması. En iyi ihtimalle ise aynı fiyata sahip oluyoruz.
Ancak Scott'ların Türkiye Distribütörü Marintek A.Ş. artık nasıl özverili çalıştıysa gerçekten fiyatları Avrupa rakamlarının altında tutmayı başarmış. Genel olarak Scott marka bisikletler Türkiye'de Avrupa'ya nispeten daha uygun fiyatlı.
Önceki mesajımda bunun aksini ifade eden bir yorum yapmıştım. Ancak şimdi düzeltme fırsatım oldu. Affınıza sığınırım :).

Ediz Tevfik Özgan

Forum Bağımlısı
Tepki
971
Danimarkada pazarlık olacağını sanmıyorum ben genede memleketimin pazarlık adetini yerine getir bi bak avantajın olacakmı derim. Demede deme

fozturk

Üye
Tepki
0
Ben de Danimarka'dan almaya hiç istekli değilim aslında ama zamanım gitgide daralıyor. Umarım bir kaç haftaya Türkiye'ye de gelir modeller de buradan alırım. :)
Parayı yabancılara kazandırmaktansa az pahalı da olsa buradan almayı yeğlerim açıkcası.
Herkese yorumları için teşekkürler.

Tepki
17
Bisiklet
Corratec
Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Bir süredir FAT BİKE türü bisikletleri araştırıyorum ve avrupa da insanların FAT BİKE 'lara olan yaklaşımlarını forumlardan okuyorum. Araştırmalarıma göre ortalama 13,5 KG ile 18 KG arası ortalama ağırlık değerlerinde olan KAR ve KUM gibi koşullarda yolculuk etmek için üretilen bu modelleri sizce günlük hayatta ulaşım ve uzun turlar için kullanabilir miyiz ? yada sizce 4 mevsim kullanılabilecek ideal bisiklet kavramı nedir acaba ?

Yurtdışında FAT BİKE 'ları
- Uzun Turlar
- Arazi Koşulları
- Kar
- Kumsal
- Şehiriçi Ulaşım
- 2.Bisiklet ( Alternatif Model )

gibi kullanılan örnekler gördüm. Sizce bu tür farklı modeller ülkemizde bir popülerite yakalayabilecek mi ? Yoksa MTB ve Road Bike gibi model tercihleri daha ağırlıklı mı olucak ?

Tepki
139
İsim
ŞükrüGüllüoğlu
Bisiklet
Cannondale
İstanbul'da herhangi bir bisikleti 4 mevsim kullanabilirsiniz. Kar yağıp iyice tutunca 3-4 gün tatil olur.