Scudo Sports

4 Kat hızlı ADSL sonuçları

@özgüç

ayrıca şöyle bir durum var, bilgisayar ilk açılış sırasında normalden daha fazla güç harcıyor, bilgisayarı her sabah power düğmesine basarak açanlar bizden daha fazla elektrik harcıyor :D

Scudo
offfff
dvd'ler harddiskler
indir indir nereye kadar
internette indirilecek biseyler kaldimi ? :)
sercan nolcak halimizzzzzzzz :D
bu bir hastalik ya arsiv hastaligi iste kurtulamadik gitti

@msconfig

öyle ya her 15 günde bir DVD yazma günü yapıyorum, beraber yapalım bari :D
internette indirilecek birşeyin kalmaması için, film ve müzik şirketleri boykota gitmeli :eek:

@obsolate

bari filmleri birimiz muzik ve software leri birimiz indirrelim :p diger turlu cok zorlaniom yaw :D

kullandım paylaşım programında yüksek id aldımdan beri coşan download trafiğim tavan yaptı walla:)
ama bu 4 kat hızlılık durumundan sabit bi şekilde yararlanamadım da kesin..

@msconfig

Arşiv hastalığım pek yok. İşime yaramayan şeyi indirmiyorum, arşivde de tutmuyorum. Ancak düzen ve yedek hastalığım var. İyiki de var. Zamanında o kadar değerli şeyleri kaybettim ki bir harddisk ile. Şimdi kaybedilmesi durumunda krize girebileceğim yüzbinlerce satır programlama kodum dahil 50 GB'tı hayati 300 GB arşiv oldu. Terabayta yakın da silmişimdir işim bitince.

Önceden 200 GB hdd vardı. Tamamının yedeği bulunurdu dvdlerde. Hayati dosyaları ise taşınabilir hdd'ye her hafta yedek alırım. Ayrıca programlama kodlarını her gün yedek alırım tabi :)

200 Gb hdd tırtladı geçen ay. 400 aldım. 200 de geri gelecekmiş sanırım :D:D

Vizyon film hastalığım pek yok. Hatta hiç yok desem yeridir. Müzikle de alakam kalmadı. O kadar arşiv içinde 10-15 mp3'den başka müzik yok. Program konusunda da mümkün olduğu kadar ücretsizleri kullanıyorum. Ben genelde yasal takılıyorum yani :) Belgeseller birinci ilgi alanım. Bisiklet videolarının da hakkını yememek lazım tabi :D

@obsolate

Fazla elektrik harcadığını geç bilgisayarın ömrünü yiyip bitiriyor aç kapa. Bu konuda paranoyak olan yabancılar duydum. Bilgisayarın ömrü uzun olsun diye yarım saatten kısa molalarda bilgisayarı kapamamalı gibi bir görüş var.

Mesela çoğu kullanıcı bilmez. Harddisklerin SMART bilgileri içerisinde kaç kez başlatıldığı bilgisi vardır. Bir harddiskin 10 bin kez yeniden başlama ömrü olduğunu da hiç bir hdd firması söylemez. Gerçi bu rakamı doldurmak da mesele. Saat ömrü daha çabuk doluyor :)

Bir de monitörlerin düğmesinden aç-kapa ömürlerini çok hızlı tüketiyor. Bunun yerine ekran koruyucu ayarlarından monitörü kapatma seçeneğini kullanın. Düğmeden aç-kapa sebebi ile bir lcd monitörüm tırtlamıştı. 2 ay sonunda bir üst model geldi gerçi :D

@obsolate

Aklıma takıldı 4096 bağlantıyı sen tek mi kullanıyorsun ? İnternet cafen mi var yoksa ? :D Bende öyle bir bağlantı olsa acırım kullanamıyorum, boşa gidiyor diye. 1024 epey ideal geliyor bana, tabi aynı paraya 4096 verilse reddetmem o ayrı :) :D

@eYa

işim gereği hız gerek. ve tek başıma kullanıyorum 4096'yı, herşeyi bilgisayar / internetten yapan biri olaraktan yetmiyo desem yeri :)
internetin sorduğum sorulara hızlı cevap vermesi gerek, kritik durumlarla karşılaşıyorum örneğin çok yoğun bir web sitesini hızlı bir şekilde güncellemem şart, uzun süreli kesinti zarar demek. 1 mbit upload hızıda buna yardımcı oluyor, onun haricinde download zaten sırf işe yarasın diye. sonuçta film / müzik hastasıyım işimede yarıyor. yani birşey insin diye inmiyor, inenleri kullanıyorum :D arşiv hastalığıda normal yani indirilen gigabyte'ları silmek işime gelmiyor, bulunulan yıl içinde çıkan filmler, müzikler yeterince fazla ve hepsini izlicemmm :D:D:D

• Beğen
Tepkiler: msconfig ve eYa
@Supi

kablosuz modem kullanıcısı iseniz başka kullanıcıar sizin bağlantınızı kullanıyor olabilir..

798 mb bir eğitim videosunu 25 dk indirdim :)
2000 de hatırlıyorumda bir şarkı 3 saatte iniryordu (3 mb civarı ) :)

ya bu kota ayın kaçına kadar geçerli??? yani ben 4gb ımı ayın kaçına kadar dourmam lazım? geçen ay 20 yerine 43ytl gelmiş de:D

• Beğen
Tepkiler: kalkmazdüşmez
@Supi

evet haklısın banada oluyor bilgisayar kendı kendıne bişelermi indiriyor acaba aşmamaya calısıyom hiçbişe indirmiyom ama nedense 4 gb tı aşıyom:(

@ncok

NetLimiter programını kullan, neyin ne kadar harcadığını görebiliyorsun, hatta neyin ne kadar harcayacağını belirleyebiliyorsun. Örneğin Skype için bağlantının bi kısmını ayırarak diğer programların Skype için gerekli bant genişliğine dokunmasını engellersin bu sayede ses kesintisi vs. olmaz.

Geri