Scudo Sports

4 adet ram taktığımda pc kendiliğinden kapanıyor

Scudo
Power supply kaç wattlık?
Biostan köprilerin ayarlarını değiştirdiniz mi?
Ramlere verilen wattları değiştirdiniz mi?
RAM lerin zamanlarının ayarlarını değiştirdiniz mi? (6-6-6-18 gibi)

Eğer bunlarda sorun yoksa ki powerde sorun yoksa digerleri otomatik ayarlanıyor artık. sorun anakartınızdadır. bazı anakarlar 4gb destekler ama belırlı markaların belırlı modellerını kullanırsanız 8gb bile destekler. o yüzden anakartınızın destekledigi belleklerin marka-model dökümünü internetten araştırıp bir bakın derim. eger hersey uyumluysa ve yinede hata alıyorsanız anakartı aldıgınız yere ugramanızı tavsiye ederim.

Ek olarak bilgisayarınızın performans ayarlarında hdd den bellek ayırabiliyorsunuz. belkide ordaki degerler ramlerinize gore dusukte kalmıs olabılır.

Şimdi şöyle bir durum var. Eğer power yetersiz kalırsa bilgisayar direk kapanır. Mavi ekrana düşmez. Fakat powerin yetersizlik durumu hdd yi yada işlemcinin fanını yavaslatabilir. buda mavi ekran hatasına götürür. tam olarak mavi ekranın en altındaki yazıyı görebilseydik sorunu daha rahat anlayabilirdik. Eğer imkan varsa arkadaşım mavi ekranın en altındaki yazıyı bizimle paylaşabilirmisin?

Selam.
Arkadasşım senin sorunun yeni versiyon bios indirip yüklemen. Anakart support bölümünden işlemcinede uygun bios versiyonu bul indir. Ram leri tanır o zaman. Birde configiration dan apchi ayarlaman gerekir ki o iş bukadar uzaktan yapılmaz.
önce bios hallet sonra duruma bakarız.
Saygılar.

@İRŞAD ÇETİN

power supply 650 watt ve diğer dediğiniz ayarlarla ilgili birşey yapmadım zaten nasıl yapılacağı konusundada bilgim yok malesef

@Burhan Özyılmaz

kullandığım güç kaynağı high power 650 watt. güç kaynağından kaynaklandığını sanmıyorum

@Levent Sönmezer

zaten bios güncellemesi yapmıştım ama değişen bişey olmadı

@İRŞAD ÇETİN

ok 4.ramı takıp tekrardan bakayım yazıyı yakalayabilirsem paylaşırım

@İRŞAD ÇETİN

tekrardan denedim ve çıkan yazının en alt kısmı şöyle

collecting data for crash dump...
initializing disk for crash dump...
beginning dump of physical memory.
dumping physical memory to disk: 90

Chipset sürücülerini yüklediniz mi? Yüklemediyseniz bir de bunu deneyin.
(link)
adresinden ya tam olarak şu linkten indirebilirsiniz.
(link)
Sürücü yüklemediğinizde windows 7 kendi uygun bulduğu sürücüleri kullanır. Kendi kurduğu sürücüler bazen sorun çıkarabiliyor.

Olmazsa bir de biosunuzda "MB Intelligent Tweaker" altında "Dram configuration" ekranında "DCTs mode" seçeneğini "unganged" yapmayı deneyin. Diğer bütün seçenekleri "auto" yapın.

Emin olmamakla beraber bildiğim kadarıyla ram'lerin aynı frekansta olmaması bir sorun teşkil etmiyor. Aralarında en düşük frekans hangisiyse hepsi o frekansa düşüyor diye duymuştum. Yani sorun bu olmayabilir.
Konuyu tamamen okudum. Benim de aklıma ilk power suply geldi ama diğer cihazları da iptal ettiğinizde çalışmadığını söylemişsiniz.
Sorun power'da değil ise, bios güncelleştirmesi ve ayarlamaları yaptıysanız da bana kalırsa diğer arkadaşların da dediği gibi anakartı garantiye gönderin veya donanım uzmanı birisinden kasayı göstermek suretiyle yardım alın.
Çok fazla kurcalamaya gelmiyor bu bilgisayarları. Bir yeri düzelteyim derken çok derine indiğinizde çok farklı sorunlar da yaratabiliyorsunuz istemeden.

• Beğen
Tepkiler: abdullahb
bence sağlam bir güc kaynagı ile denesen belkı faydasını gorursun dıye dusunuyorum.

• Beğen
Bence daha fazla uğraşma. Bir bilgisayarcıya götürüp sorunun nerede olduğunu öğrenmeye çalış. Eğer pahalı bir işlem gerekiyorsa buraya sorunum şöyle çözülüyormuş diye yazarsan sana daha fazla yardımcı olabiliriz. Ucuz bir işlemse yaptır gitsin boşuna uğraşıp yorma kendini.

• Beğen
ram lerin mhz uyumluluğuna dikkat ediniz güç kaynağında yeteri kadar güç gelmeyebilirde... Ramler mhz olarak uyumlu mu bi bakın uyumlu ise prizi 3lü topraklı prize takıp takmadığınıza bakın topraklı priz olsun... oda tamam ise ram lerin sürücülerini güncelleyin.

• Beğen
Geri