Scudo Sports

4-5 yaşındaki çocuğa çarptım

Scutoid

TX 150
Tepki
73
İsim
Kerem Y
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba,bugün daire şeklinde olan Anıt Parkı'nda bisikletle seyir halindeydim.Önüme geçen sağlık bakanlığı bisikletli bir andaval vardı.Sağ tarafta normal betontan bir yol var,solda ise yaklaşık 2 metre genişliğinde kırmızı bir yol var(koşu yapanlar için).Ben o bisikletliden yol istedim.Benle yarışa girdi.Ben de şunu geçip yoluma devam ederim dedim.Ve tam bu iki yolun ayrımına geldim(Tabii hala sağlık bakanlığı bisikletini süren andaval bana yol vermiyordu.)Ya sola gidecektim ya da sağa.Ben de sağdan gideyim dedim,ama sağımda bisikletli(andaval) ve 2 ebeveyn ve 2 çocuk vardı.Bisikletli(andaval) beni sıkıştırınca sola ani bir manevra yaptım.(Işık yoktu ve ben kızı tam çarparken gördüm.)Önüme 4-5 yaşlarında bir kız çocuğu atladı.Ben de yanımdaki bisikletliyi geçicem diye hata yapıp baya bir hız yapmıştım.Son anda gidonu çevirdim.Tekerle çarpmak yerine gidonla çarptım çocuğa.Ben tabii bir şoka girdim o an.Ardından çocuğun babası yakama yapıştı.Eğer eşi tutmamış olsaydı bana ne olurdu bilemiyorum.Ardından millet adamı sakinleştirdi ve çocuğu alıp götürdüler.Çocuğun yürüdüğünü görünce mutlu oldum bir an.Sizce bir şey olmuş mudur ? Olay yerinde özür diledim,hatta detaylı bir özür dilemek isterdim ancak cesaret edip gidemedim.Ve o bisikletli andaval olay sonrası sırıta sırıta bisikletini sürmeye devam etti.

Scudo
Geçmiş olsun. Daha dikkatli olun bundan sonra. Türkçe'yi yaşınıza göre düzgün yazıyor sayılırsınız. De'ler mi'ler falan hepsi yerli yerinde. "Tabii" kelimesini bile doğru yazmışsınız. Noktalama imlerinden sonra ve parantezden önce boşluk vermemek, kurum isimlerini (Sağlık Bakanlığı) büyük harfle başlatmamak dışında tek bir hatanızı bulamadım. Yazarken imlaya gösterdiğiniz özeni bisiklet sürerken de etrafınıza karşı gösterirseniz mesele kalmaz.

Öncelikle geçmis olsun , anne baba cocuguna neden sahip çikmadi elinden tutan yok , ayrica bisikletliyi keşke geçmeye çalismasaydin yarisa girdik falan ergence olmuş , ayrica , olay yerinde ambulans cagirsaydiniz keşke beyin kanamasindan ölse mobeselersen seni bulurlar ve sonrasini sen dusun olay yerinde keske mudahale etseydin..

@bisikletgundemi
Çok teşekkür ederim,zaten şu an çok stresliyim bu yanlışlarımı affedersiniz umarım.Zaten yayalarda çok dikkatsız.Sadece bugün 3 tane yetişkin birey önüme atladı ve durdum zaten.

@epixmerix
Teşekkür ederim.O benimle yarıştı.Ben hızlandım bana yol verir diye.Yol vermeyince böyle oldu.Çok öfkeliydi ebeveyn.Adam konuşmama izin vermedi ki.Zaten bi özür dileyeyim dedim çevredekiler engel oldu git yoluna dediler.Gerçi onlarda haklı gitsem diş tellerimi dişlerimin içinde bulabilirdim.Gidonla çarptım zaten yerler beton değildi.Tekerlekle çarpsam,çocuğa daha kötü şeyler olabilirdi.

@epixmerix içime bir korku düştü şu an.Öyle bir şey olmaz inşallah.Beyin kanaması durumunda bir çocuk rahatça yürüyebilir mi ?

Evet , kaza sonunda ben turp gibiyip diyipte sabaha ölü cıkan cok anim var.. Beyin kanamasinin ne agri ne sizisi var önemli şeyler bunlar doktora gitmek lazim kazada insan soguk hissettiginden belli olmuyor..

Babamda yaşli bir adama çarpmişti motorla , 14 saat karokalda bekledik allahtan bir şey olmadida rahatladik adamlarda sikayetci olmamisti ama yuzde yuz carpilan adam sucluydu.. adami y.bakima almoslardi..

@epixmerix Hastaneye götürmüşler midir ki acaba ? Yani ne yapacağımı bilemiyorum.Artık vicdan azabıyla birkaç gün geçireceğiz.Eğer öyle bir durum olursa hayatım boyunca yaşayacağım vicdan azabını.

• Hahaha
Tepkiler: Demir Atlı
Hocam şehiriçinde mecbur olmadıkça hız yapmayın bu size ufak bir ders olmuş diyelim.Bir yaya yerine bir araba da olabilirdi siz de yaralanabilirdiniz.
Kaskınız,ışıklandırma ve uyarı sistemleriniz tam olsun lütfen
Frenleme konusunda frenlerinizin iyi kondisyonda olduguna,ayarlarının tam olduguna ve doğru şekilde kullandığınızdan emin olun.Bunlar iyi bir frenleme için önemli konular 1-2 metre daha kısa fren mesafesi sizi hayat-ölüm arasında bir çizgiden kurtarabilir.

@Desert Fox bisikleti dün aldım.Ve 2 günde 60 km yol yaptım.Frenlerim çok sağlam.Bir kere araba kazasından son anda frenlerim sayesinde kurtuldum.Umarım ufak bir ders olur.İnşallah arkadaşın dediği gibi beyin kanaması vs. olmaz.

Kardeşim canını sıkma merak etme bir şey olmaz.Yaşanılan her olay sana tecrübe kazandırır bu olaydan sonra bir daha öyle millete ayak uydurup da yarış işlerine girmezsin.Şu an biraz psikolojik olarak çökmüş olabilirsin çocuğa çarptığın için fakat üzülme çocuğun babasının böyle seni dinlemeden sertliğe kalkışması da hata fakat o anki çocuğunu koruma iç güdüsü ile yapmış olabilir.Kısacası moral bozmaya gerek yok bisiklet serüvenine yeni bir tecrübe edinmiş oldun bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsın umarım.

• Beğen
Tepkiler: mfk
@Mustafaclskn0 Beni en rahatlatan yorum bu oldu.Zaten bir daha park işlerine girmem.Dolmuşçular dışında sürücüler anlayışlı.Zaten babanın verdiği tepkiyi anlayışla karşıladım o an.Bana saldırınca refleks olarak biraz geri çekildim.Kaçmaya çalıştığımı sandılar.Ayrıca dilim tutuldu o an ve sadece özür dilerim demekle yetindim.

Bu arada çocuğa çarptığım zemine bu parkın yenilenme haberinde şu şekilde yer verilmiş. "Yenileme çalışmaları kapsamında, parktaki betonarme alan azaltılarak, yeşil ve yumuşak zemine daha fazla yer verildi." Yani bu zeminde beyin kanaması vs. durumları olabileceğini pek düşünmüyorum aslında.

Ebeveynlerin 7/24 çocuğu tutacak halleri yok ya, tabii çocuklar da özgürce gezecek, ben de bir tecrübe edindiysem asla park gibi çocuk çıkabilecek, ani durumlar oluşabilecek yerlerde hızlanmam. Benim tecrübem daha basitti; arkadaşım hızlanmıştı ben de arkadan yapışmıştım çok güzel gidiyorduk derken arkadaşım aniden fren yaptı ben de hem refleks hem de bisikletin uygun oluşuyla güzelce durdum, bilin bakalım ne oldu? Arkamdan dibime giren bücürün biri de duramayıp gelip bana geçirdi... Parklar ve bisiklet yolları tuhaf bir şekilde bisiklet sürmek için en az uygun yerler... Siz iyisi mi yaya çıkabilecek yerlerde hız yapmayın ve hızlıyken dikkatinizin çevreniz dışında bir olay veya duruma odaklanmasına izin vermeyin.

@Aruera Diyarbakır'daki anıtparktan bahsediyorum bu arada.Çocuk nedense aniden önüme atladı.Bu pek gezme gibi değildi.Arkadaşımdan aldığım duyumlara göre sanırım çocuk benim yanımdaki benle yarışan bisikletliye çarpmayayım diye benim önüme atlamış.

@fiercesteel "Bir musibet bin nasihatten daha hayirlidir." atasözünü bilirsin ve bunun uzerine soylenecek bir sey yok, bu olaydan bir ders almış olduğunu düşünüyorum.
Bisikleti alali 2 gün oldu bir de trafik kazası olacakti demissin, bisikleti çok sakin kullanmadigini düşünmeye başladım. 2 günde 2 olay fazla olmuş.
Bisikletli insanlar daha sakin, daha olgun, daha sportif olmalı... umarim sen de bu spora yakışır şekilde hareket edersin. Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: notforheaven
@fiercesteel
Her halükarda can sıkıcı bir durum, geçmiş olsun diyelim... Hem size hem çocuğa. Gerçekten D.Bakır'da anlamadığım bir şekilde bisikletlilerde fazlaca yarışma hırsı var, ben de yarışırım ama güvensiz durumlara girmemeye çalışırım. Siz iyisi mi mümkün olduğunca tenha vakitlerde bisiklet yollarında veya asfaltta sürün, çekişmeleri de abartmadığınıza emin olun, iş büyüyor mu? Keskin bir fren alın ve eskiden dediğimiz gibi pazara yollayın :D Dikkatli ve keyifli pedallamalar dilerim.

@amasseia Haklısınız çok büyük bir ders oldu ancak bisikleti sakin kullanabildiğim tek yer bir yokuşta bulunan bisiklet yolu oluyor.Onun dışında sağ şeridin yarısına park etmiş araçlar ve arkamdan sellektör yapan araçlar yüzünden pek sakin kullanamıyoruz.Diyarbakır'da sahil olsa ben asla trafiğe çıkmam zaten.

@Aruera çok teşekkürler ancak Sağlık Bakanlığı bisikletinin Kron TX 150'ye kafa tutmasını da anlamadım gerçi.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@Yeşil Mavi

Ben de senin gibi edepsiz, densizlere "ayar oluyorum" ama geçip gidiyorum. Hem okuduğunu anlamaktan acizsin, hem de saygısız ve saldırgansın. Forum kuralları arasında "Türkçe'yi düzgün kullanmak" da var ama benim o vurguyu yapmaktaki amacım o kardeşimizin özenine dikkat çekmek ve bunu bisiklet sürüşüne bağlamaktı. Üç imla kuralını uygulamaktan aciz insanlar gelip burada vites ayarının inceliklerinden söz ediyorlar, bir de imladan söz edene hönkürüyorlar.

@fiercesteel
Ahah bisikletlerimiz de pişti çıktı iyi mi, yakında sürmeyelim :) İş bisiklette başlıyor, bacakta bitiyor. İnanın forumdaki birçok düzenli sürücümüz o bisikletle bize fark atabilir. Siz iyisi mi bisiklete güvenin, bacaklarınıza daha çok güvenin.

Geri