Scudo Sports

360 Derece Bisikletle Kapıdağ...

İbrahim Abi, söyleyecek çok bir şey yok, her zamanki gibi muhteşem... harika bir rota, süper ikili, nefis bir anlatım... keyifle defalarca okunacak yeni bir macera... çok teşekkürler... Ozan'a sevgiler GPA'da görüşmek üzere...

Scudo
@philykia

Merhaba philykia..
Güzel yorumunuz için çok teşekkürler.
Yarımadayı saatin ters yönünde turlamamızın tamamen bizim tercihimiz olan bir kaç nedeni vardı. Birincisi güneşle beraber turlamak istediğimiz için o yönü seçtik. İkincisi büyük bir şehirden doğaya kaçıyoruz ya yarımadanın görece az gelişmiş bölgelerini ve daha bakir doğasını ilk gün sindire sindire turlamak istediğimizden bu yönden turlamayı seçtik..,
Rotanın ve rampaların zorluğu açısından soruyorsan bence saat yönünde ya da ters yönde değişen hiç bir şey olmadığını gözlemledim rota boyunca.Sonuçta benzer uzunlukta çıkış ve inişler vardı.İki yönde de mesafeler eşitti..
Selamlar..

• Beğen
Tepkiler: philykia
Harika bir gezi olmuş. Biraz yanınızdaki ekipmandan bahseder misiniz? Kamp için, tamiratlar için, yemek için yanınınızda neler vardı. Toplam kaç kg yük. Böyle iki üç günlük turlar için kesin gerekli neler var?
selamlar

@evrimyigit

Sevgili Evrim
Bu içten yorumun için teşekkürler.
Maalesef palamut sevdasına bastık pedala son bir gayretle, ama peynir ekmek ve dometesle yetinmek zorunda kaldık.. Rüzgar nedeniyle balık çıkmamış tam o tarihlerde.. Umduğumuzu değil, bulduğumuzu yemekle yetindik biz de.
Ben de hem seninle tanışmak, hem Uzak doğu anılarını ilk ağızdan senden dinlemek, hem de birlikte pedallamak için can atıyorum. Az bir zaman kaldı sonuçta. Gpa'da görüşmek üzere

Harika bir gezi olmuş, paylaşımınız için teşekkürler. Ben de geçen yıl aynı rotayı otomobille takip etmiştim. O halde bile yol çok zorlu idi. Sürekli viraj ve rampalara bir de bozuk yollar eklenince bayağı zorlanmıştık, ama manzara bir harikaydı. Sizleri canıgönülden kutluyorum.

@Sencer KAN

Sevgili Sencer KAN...
Bu güzel yorum için çok teşekkürler.
Ben de sizlerin yaptıklarını ilgiyle izliyorum. Kendimi Ege'nin bakir doğasında sizlerle birlikte pedallıyor gibi hissediyorum her defasında.. Yaşama bakışımız, hayatı yorumlayışımız ve pozitif yanımızı çok özdeşleştiriyorum paylaşımlarınızdan.
Sizlere de keyifli turlar diliyorum. Umarım bir yerlerde kesişir yolumuz. Seninle birlikte pedal basan tüm dostlarına da buradan selamlar..

@Süleyman Şatır

Selamlar Süleyman abi..
Necati abiyle ve Can'la yaptığınız o turu okumuştum. Gönen ayağı da sizin artınızdı o turda.
Siz biliyorsunuz işte söze gerek yok. Ama biz de bayıldık parkura. Her virajda değişen o muhteşem manzaralar için tekrar tekrar yapılabilecek bir güzergah bence..
Zincir olayı da tamamen şansla çözüldü.30-40 km sonra kopsaydı tur iptal bile olabilirdi.Şansımıza Karşıyakayı çıkar çıkmaz koptu ve Karşıyakada ağaç kesme motorlarını falan tamir eden tek bir tamircide hallettik. Döner dömez de değiştirdim zinciri zaten.
Süleyman abi Gpa'da görüşeceğiz yakında.Saygılar..

• Beğen
Tepkiler: Süleyman Şatır
ayagınıza ve cigerlerinize saglık harika manzaralar ve bisikletin keyfi bu belirledigin noktaya varıp işte bu geldim gördüm keyifini cıkardım ama yetmedi bisiklet askı daha nerelere goturur pedal cevirdikçe ince kıvrımlı vırajlar dik ranpalar hele birde inişler yok boylesi fotolarave manzaralara diyecek yok pörfek bir harika insanı ruhuna hitap eden manzaralar...

@tırt kaptan

Fırat dostum.
Çok teşekkür ederim bu değerli yorumuna. Gerçekten çok güzeldi rota.Ozan da iyi bir pedal arkadaşı. Yani zemin ve saha futbola müsait anlayacağın. Biz de önümüzdeki maçlara bakıyoruz artık. ee Gpa'da bu işin derbisi sonuçta.
Gpa'da görüşmek üzere..

Tebrık edıyorum sızı bu kadar gzl anlatım o ftf harıka,benımde hayalımde o tur istanbul yenı kapıdan bandırmaya gelmıstım oradan erdek,edıncık,bıga,çan,çanakkale turu yapmıstım ıkı gunde,vaktım yoktu yoksa kapıdagı turlayıp geçmek varmış nıyse programıma aldım,nasıp olursa oralara gıdecegım.Sizlere ıyı pedallamalar.

@five

Merhaba Five
Güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum.
Bu rotayı yapmak isteyen arkadaşlara kaynak olabiliyorsa bu sunu çok memnun olurum.Ben de Marmara turunda kazasız belasız keyifli bir tur diliyorum.Yollarda karşılaşmak dileği ile.

• Beğen
Tepkiler: five
Selam;
Resimlerde,doğada,turda,sizde muhteşemsiniz.Parkur muhteşem...Ellerinize, ayaklarınıza sağlık...Darısı başımıza artık:)

Emre.

Yaptığınız tur da çektiğiniz fotolarda yazılarınızda çok güzel olmuş ayaklarınıza gönlünüze sağlık.

Sizin bu güzel ve eğlenceli, kamplı gezinizi kıskanmamak elde değil. Deniz manzaralı bir çadırda güneşin doğuşuna şahit olmak, deniz suyunun tadına bakmak, rampalarla inatlaşmak, inişlerle şenlenmek ve bir adanın etrafını tekne veya yat ile değil de, bisiklet ile gezmek. Biz gezi yapmıyormuşuz, bunu anladım. Yolunuz açık olsun. :)

Harika bir gezi olmuş. Oturduğum yerden kendimi turda gibi hissettim.
Emeğiniz için teşekkürler. Yazan elleriniz dert görmesin. Saygılar

@canelmas

Selam Canelmas
Bisiklet turlarının en keyifli yanı gece ayın altında kurulan kamplar bence. Özgürlüğü iliklerimde hissettiğim,Doğayla bütünleştiğim ve arındığım özel anları oluşturuyor çadır konaklamalar.

Hafif bir çadır,iyi bir uyku tulumu ve mat çadır konaklamalarının olmazsa olmazı.
Kafa lambası veya el feneri..
Her hava koşuluna uygun birkaç giysi..(abartmadan)
Kişisel eşyalar (Küçük bir havlu,diş fırçası+macun ve sabun)

Tamir için alyan takımı,Yama seti,1 adet yedek iç lastik,yedek fren ve vites teli.Küçük bir pompa yeterli olacaktır.

Yemek seti ocak vs gibi malzemeleri artık taşımıyorum.
sadece arka bagaja küçük bir ızgara teli ve kamplarda iki taştan yaptığım ocak yeterli oluyor. bir adet çatal,1 adet kaşık ve bir çakı kesin gerekli.
Çayı köy kahvelerinde içiyoruz genelde fakat kampta sallama çay, neskafe için pet şişe veya kola kutusu yeterli oluyor.Plastik pet şişede su kaynar mı? diye düşünmeyin. Dağlarda en çok kullandığımız yöntemdir.
Pet şişeyi ağzına kadar suyla doldurun. Kapağını kapatmadan direkt ateşle teması olmayacak şekilde ateşe yakın düz bir zemine koyun. Karşıdan gelen ısıyla 15 dakikada pet şişenin içindeki suyun fokurdadığını göreceksiniz.

Deneyiminiz arttıkça malzeme listeniz daha da ekonomikleşecektir.
Turları yaşarken ihtiyaçlarınızı kendinize göre belirlemek en sağlıklı yol bence.
Size güzel turlar ve keyifli kamplar dilerim.

Ayağınıza sağlık bu güzel yerleri tanıtıyorsunuz.Özellikle parkurunuzu tanıtırken koyduğunuz harita veya resim çok faydalı oluyor.

Geri