Scudo Sports

300 kilometrelik Tuz Gölü gezisi

Scudo

Ooooo sevgili dostum, selamlar..
Gül ve güleç yüzünü burda gördüğüme de çok mutlu oldum.
Saygı ve selam bizden efendim. Teşekkürler ederiz. :)

sorunuzun cevabına gelecek olursak,
Karşımıza köpek yada köpek sürüsü çıkınca ekibe ben komutanlık yapıyorum. Dolayısıyla sorunuzu ben cevaplıyacağım.
Şimdi benim öyle durumlarda iki türlü sorunum oluyor.
1. köpeği geri püskürtmek
2. köpekten korkan ekibe cesaret aşılamak.

2. önce ikinci sorunu nasıl hallettiğimden bahsedeyim. Korkan ekibe cesaret vermek için önce köpekle ekibin arasına girip ekibi sağlama alıyorum. Sonra köpek kovucu aygıtımı cebimden cıkarıp köpeğe sıkıyormuş gibi yaparak ekibi ruhen rahatlatıyorum. aletin düğmesine basmıyorum çünkü pili bitmesin diye. ekibe kalacak olursak sabahtan akşama kadar elini hiç alettin düğmesinden kaldırma diyorlar. Neyse ekip benim aleti çalıştırdığımı zannedip ruhen rahatlayınca köpekle ben başbaşak kalıyoruz. sonra okumaya aşağıdan devam edin lütfen..

1. gelelim birinci soruna. köpekle başbaşa kalan ben önce köpeğin ne istediğini uygun bir lisanla anlamaya çalışıyorum. eğer aramızda bir anlaşmazlık çıkmazsa hayvana birkaç güzel söz söyleyerek vedalaşıyorum. hayvanlara kesinlikle küfür etmem. onlara sadece yavrum, benim güzel itim, yuvana dön falan derim. en çok en çok "it oğlu it, de get, senin başka işin yok mu" derim ki, hiç bir köpek bu "it oğlu it" lafına itirazda bulunmadı bu güne kadar.
neyse konu köpekten çıkıp geyiğe kaymadan lafı toparlıyayım, eğer sözlü diyaloktan anlamayan bir köpeğe rastlamışsam lafı uzatıp vakit kaybetmemek için direk aletin düğmesine basar ve köpeği devre dışı bırakırım. Bu köpek kovucu aleti icat edenden Allah razı olsun. Alet sadece at ve eşeklere etkisiz. Köpek, kedi, çakal , dağ tavşanı, aslan ve çita türlerinde başarıyla görevini tamamlıyor. 1 yıldır kullanıyorum daha pili de bitmedi. Umarım pilini bitirecek bir it sürüsüyle hiç karşılaşmam zira ekipte malesef tek silah bende var. (ama aramızda kalsın valla yedek pilde çantamda hazır, üzerini okuyarak aldım, pilin son kullanma tarihi 2010;) , inşallah köpeklerde son kullanma tarihinden anlıyordur :D ;:p )

not: benim cihaz garantili ancak pille çalışıyor. Öte yandan düdük gibi nefes ile çalışanları da varmış. Hem daha ucuz hem de pil bitme derdi yokmuş. Bulabilirseniz onları da tavsiye ederim. ama ben hiç denemediğimden düdükler için garanti veremem.

Saygılar sevgiler
Daima bekleriz..

Evet bencede bir dergi yada tvye tek bölüm bile olsa program hazırlanabilir. Çok profesyonel olmasıda gerekmez. Bu mecarayı okuyup/izleyip beğenmeyen olacağını sanmıyorum. Bisiklet sporu ile ilgilenmeyenlerin bile ilgisini çekebilir.
Hatta devamı istenip sezon sezon yayımlanan bir dizi haline bile gelebilir :D
Iron Bike Team - sezon 2006/yaz bölüm 1 gibi ;)
Belkide bu sayade takıma yeni katılımlarda olabilir..

Aramızda lafı mı olur, buyrun birlikte sürüklenelim lütfen.. Siz önden buyrun..:D
Arkadaşlar güzel gaz veriyonuz ama valla bizim hanımlara bu gazlar hiç sökmüyo. napcaz bilmem, onlarsız da dünyanın tadı yok ki atsak atılmaz. :eek:

• Beğen
Tepkiler: İLKER TAŞ

Tamam güzel de, ben TV programında ilk başlarda ciddi ciddi dururken birden kendimi tutamaz ve espri falan yapıveririm, temsil ettiğim bisikletçilerin adına bir çuval inciri güldürürüm.. tövbe tövbe bismillah.
Dergi desek, benim yazılarım ne ciddi bir spor dergisi formatına uygun, ne de mizah dergisine. Yani biraz ondan biraz bundan. Aslında hayat denen şeyde biraz ondan biraz bundan değil mi? Dünyada ölümden başkası yalan.. ne takacaz kafamıza da canımızı sıkacaz değil mi? valla gülelim güldürelim gitsin.. .Sağolun dostlarım, benim adıma ne güzel şeyler düşünüyorsunuz.. Ne kadar güzelsiniz, ne kadar iyisiniz.. (teveccühlerinizden dolayı şu anda biraz utanır gibi oldum galiba, demek utanma yeteneğimi de kaybetmemişim henüz, kendi adıma sevindim)

Sevgili bisiklet ve forum dostları, yukardaki alıntıda mütevazi mütevazi teşekkürlerini sunan arkadaş bizi Cihanbeyli de karşılayıp, çok sıcak tavırları ve sabırlı pedal çevirişleriyle Gölyazıdan öteye kadar eskortluk eden iron-isa dan başkası değildir.
Asıl biz kendisine teşekkürü borç biliriz.
Bizleri bir araya getiren bu foruma ve forum dostlarına da teşekkür ederiz.

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge

yok yok verin akil ironman beycigim, cuzdan tamtakir kuru bakir kaliyor sonra yollarda :D

Estağfurullah, akıl vermek kim biz kim ancak bildiğimizi paylaşmak gerekirse;
Çok çok yeni bir haber daha vereyim. Basından öğrendiğime göre TTNET dial-up internet kullanıcılarına (145 dahil) %15 indirim yürürlüğe girmiş. ;)

Valla, çok ciddiyim alın benim gibi bir paket Cd, istediğiniz yerden girin internete..

Haa bir uyarı.
Benim gibi bir internet kafeye girip de sivrilik yaparak oradan da 145 i çerirerek :)eek: ) internete girmeye kalkmayın, sonra kafe sahipleri valla hiç iyi davranmıyorlar.. :D :D :D

Çok teşekkürler..
Yeni ve daha güzel paylaşımlarda buluşmak üzere.. :)

yahu konuyu nerden nereye cekiyorum kusura bakmayin ama, sunun detayina ulasabilecegim bir link veya bir telefon numarasi falan istirham ederseniz, ben de size bir biskrem veririm :p :D

Çok istediğiniz için ve forumdaki çoğu üyenin de işine yarayacağı için burdan söyleyiveriyorum.

Önce PTT ye gidiyorsunuz. "Mesut beyin selamı var, TTNET bir yıllık çevirmeli internet bağlantısı cd sinden istiyorum" diyorsunuz. Onlar da size "önce 60 ytl. nizi görelim, otel müdürünün sizi sömürmediği ne malum" diyorlar, siz de önlerine bir çanta dolusu 60 ytl yi hışımla koyunca "pardon hemen buyrun güle güle internete bağlanın" diyorlar.
Otele dönüp dizüstünüzden Cd yi takıp 145 le çevirmeli telefon bağlantısı yapıyorsunuz. Cd paketinin içindeki orjinal şifreyle yaptığınız ilk bağlantıdan sonra şifrenizi daha kolay birşeyle değiştirip bisikletforum.com adresinde bize de bildiriyorsunuz ki, yolda kalmış, darda kalmış diğer üyelerimizde sayenizde sizin hesabınızdan ama parasız internete girip forumumuzu izleyerek gün yüzü görüp size hayır dua etsinler. :eek: ;)

Buyrun eteğimde hiç taş kalmadı, hepsini döktüm ortaya, mevlam kayıra.. :D :D :D

Yanlış hatırlamıyorsam, biskrem gibi bir laf çıktı ağzınızdan. Sizde öyle lezzetli şeyler ne arıyor ki, lütfen hemen en yakın kargoya gidiyorsunuz, yarın sabah elimde olacak şekilde ve yine ücreti göndericiden olacak şekilde tarafıma yolluyorsunuz.. lütfen.. itiraza mahal yok.. bir daha yanınızda bulundurmayınız öyle şeyler :D

• Beğen
Tepkiler: bikergrrl

Ataruh, denen namı diğer Ruh-ul Ata bir mesaja özellikle , 4 gözle beklediği ( yandaki gibi ) :eek: bir geziye, neden bu kadar çok geç mesaj yazmıştır ?

1- İnternet ortamında insanları tanımak kolay değildir, aslında ataruh çok kıskançtır , kendi yapamadıklarını başkası yapınca sinir olur , önce iftira atar, sonra kösüm kösüm oturur. :)
2- Ataruh , aynı geziyi yapmak üzere , İstanbul'dan yola çıkmıştır ve 3 gündür kendisinden haber alınamamıştır. :(
3- 3 gündür Google Earth üzerinde 300 km lik dümdüz , köpeksiz, yol boyu yerleşim yerleri bulunan, hatta 300 km si de aşağıya doğru eğimli bir rota aramaktadır.
4- bisiklet dünyasını tamamen terk etmiştir.
5- İron dede nin elini öpmek için , derviş gibi yürüyerek anadolu da dolaşmaktadır.
6- Aladağlara kampa gitmiştir, 3 gündür medeniyetten uzaktır ( keşke hiç dönemseydim ) ve evine girince yaptığı ilk iş bu mesajı yazmak olmuştur. Daha geziyi hazmedemediğinden ve hatta Tuz gölü yakınlarından geçerken pek çok ahhhh ahhhh çektiğinden , şimdilik sedece yürekten tebrik eder, ve gözleri kapanırken son olarak.....:Ahhh-1660

7- Nedeni ne olursa olsun ikmale kalmıştır.
8- Eylülde bu konu hakkında tekrar değerlendirilmeye alınacaktır.
9-Sayın moderatörümüz Ironman1 in affettiği yazılı ,noterden onaylı bir belge getirilirse gereği okul(forum) idaresince değerlendirilip ,tarafınıza bildirilecektir.
10-Bu bir şakadır

Okul (pardon)forum yönetimi teşekkür eder:D :D :D :D :D

Yapmayın sayın hocam, değerli Tuğrul bey ( moderatörüm ) İronman affetmez beni. Aladağların zirvesinden kuşlarla haber salsaydın der, yanında güneş enerjisi ile çalışan , thuraya ( uydu telefon ) taşısaydın der, yada bisikletimi de yanımda dağa çıkardığıma, 3 günden fazla , ondan ( bisikletimin adı forklift :D , 98 kg olduğum için :) ) ayrı kalmadığıma dair görsel belge ister, ayrıca 'sıfırcı Mesut'tur' adı biz , hayranları arasında. Beni başka biri affetsin.

Zor koşullarda kalmamış ( tedbirleri ve pratikliği sayesinde ) sevgili ironman a , ben nasıl mazeret bildirebilirim ki.

Direk tasdikname alayım ben. :eek:

Bülbül sevenler derneğinde aynı nick ile kayıtlıyım , oradan sobetlerimize devam ederiz artık . :D

KARAR TUTANAĞIDIR
Tak tak tak ..
Yaz kızım;
Gereği düşünülmüştür.
Davacı ve davalı tarafın iddia ve delilleri incelenmiştir.

Savunma merciinin temiz havadan bol sudan ve biraz da Bolu Aladağdan ibaret savunması okunmuştur.

Ataruh veya nam-ı diğer ruh-ül-ata Beyin savunma yapmak için kullandığı ifadelerin yalan beyandan öteye gidemediğine hükmedilmiştir. Üstelik savunması komik de değildir.

Zaten esasa ilişkin olmayan geçersiz savunmasının ilk kısmı aynen şöyledir: (parantez içindekiler savunmayı çürüten delillerdir)

“1- İnternet ortamında insanları tanımak kolay değildir, aslında ataruh çok kıskançtır , kendi
yapamadıklarını başkası yapınca sinir olur , önce iftira atar, sonra kösüm kösüm oturur. (biz biliriz ataruh mert ve yağız bir delikanlıdır)
2- Ataruh , aynı geziyi yapmak üzere , İstanbul'dan yola çıkmıştır ve 3 gündür kendisinden haber alınamamıştır. (biz biliriz ataruh sorumluluk sahibi saygın bir eğitmendir)
3- 3 gündür Google Earth üzerinde 300 km lik dümdüz , köpeksiz, yol boyu yerleşim yerleri bulunan, hatta 300 km si de aşağıya doğru eğimli bir rota aramaktadır.(biz biliriz ataruh kolaya kaçan biri değildir)
4- bisiklet dünyasını tamamen terk etmiştir. (kuru iftiradır, böyle bir şey varsa bu millet onun bacaklarını kırmıştan beter eder)
5- İron dede nin elini öpmek için , derviş gibi yürüyerek anadolu da dolaşmaktadır.(yalandır, iron dede, yürümez. Bisikletle dervişlik yapar) ”

Ataruh beyin savunmasının dişe dokunur tek yeri şurasıdır.

“Aladağlara kampa gitmiştir, 3 gündür medeniyetten uzaktır ( keşke hiç dönemseydim ) ve evine girince yaptığı ilk iş bu mesajı yazmak olmuştur. Daha geziyi hazmedemediğinden ve hatta Tuz gölü yakınlarından geçerken pek çok ahhhh ahhhh çektiğinden , şimdilik sedece yürekten tebrik eder, ve gözleri kapanırken son olarak.....”

İş te yukarıda aynen alıntı olarak zikredilen kelimeleri kullanarak zanlı ataruh, ironmesuta direk damardan girmeye çalışmış ama aksilik bu ya damara değil sinire denk gelmiş ve durduk yere sakatlık çıkara yazmıştır.

Neden mi:
İronmesut un vakti zamanında (taaaaa orta okul yıllarında) zamanın Gençlik ve spor bakanlığının sponsorluğunda Bolu Aladağ sosyal tesislerinde hem yazın yavru-kurt kampı olarak hem de kışın kayak kampı olarak iki kez bizzat bilirkişi incelemeleri olmuştur. :eek: O zaman bile o dağın başında telefon, fax, röngten cihazı ve ultrasaund gibi aygıtlar varken şimdi o aygıtlar yerin dibine mi girmiştir de bir daha çıkamamıştır. Vel hasıl bu savunma maddesi de mesnetsiz ve yargıyı yanıltıcı maksatlar içermektedir.

Öte yandan, yüksek yargı aleminin saygı değer Admini ve pedalşörlerin piri sayın Tuğrul beyin suçun dozunu hafif ve olayı şirin göstermeye çalışan mütalaları aşağıdaki gibidir.
Aynen yaz kızım.
Tuğrul şefim der ki:
“7- Nedeni ne olursa olsun ikmale kalmıştır.
8- Eylülde bu konu hakkında tekrar değerlendirilmeye alınacaktır.
9-Sayın moderatörümüz Ironman1 in affettiği yazılı ,noterden onaylı bir belge getirilirse gereği okul(forum) idaresince değerlendirilip ,tarafınıza bildirilecektir.
10-Bu bir şakadır”

Ulu Admin emsalsiz pedalşör Tuğrul bey olayı her ne kadar 14 yaş altı işlenen suçlara verilecek cezanın hafif olmasından dolayı okul çağına indirgemeye çalışsa da bu fikir tarafımızdan pek itibar görmemiştir. Ataruh beyin kemik yaşı 30-50 dolaylarındadır. Ve okuya okuya bitirmediği okul yaşamadığı yaş dişemediği diş kalmamıştır.
Yaz kızım:
KARAR:
İş bu karar metni gerekçeleriyle beraber bilahare özelden tarafların adreslerine bildirilecek olup;
1. Sayın Admin. Tuğrul Beye hakettiği bilirkişi ücretinin 50 katıyla ödenmesine;
2. Asıl dava başlayana dek davalının tutukluluk halinin devamına;
3. Mahkememiz bir aile mahkemesi olduğundan bu davada görevsizlik kararı almış ve bu davanın ağır ceza mahkemesince görülmesi için dosyanın olduğu gibi bir üst mahkemeye nakline hükmolunmuştur.

Ataruh hocam, bu millet senin yakanı böyle kolay kolay bırakmaz. Millete verilecek hesabın var, sevenlerine ve hayranlarına karşı sorumlulukların var. Bak ironmesut nerdeyse ne yese ne içse millete haber ediyor. Nehaber. Yok öyle yağma, tatile git sonra bir mesaj at ve yargıyı yanılt. Pışşık..

Ataruh beyin Fotoğraflı delillerini ibras etmesi için mahkememize kısa bir süre araverilmiştir. Kaldığımız yerden ağır ceza:)Skull-175 ) mahkemesinde devam edeceğiz.:cool: :cool: :cool:

Ah hakim bey,
vah hakim bey,
kalem sende,
kır hakim bey,
zaten boynum kıldan ince,
katip sende ,
yaz hakim bey.

Hocam yaa, ben yapamıycam.. yani ben mahkemelere git gel git gel vs yapamam.. Ben şikayetimden vazgeçiyorum.. İnsan hiç hocasını mahkemeye kadıya verirmi. Gel öpüşelim, sarışalım, barışalım.. :p ;:) (yanaktan muck)
Yediklerin senin olsun, gördüklerini anlat. Ben Aladağı 25 yıl önce iki kez görmüştüm. Şimdi nasıl olmuştur acaba?

Ama kamu davası devam ediyormuş, hakim öyle diyor. Hakim foto getirmeden gözaltından salmam diyor. Bak buna da ben karışamam :eek: :cool: :cool:

Haaaaa, duuuur hocam, bişey daha diycektim. Tuz gölü gezi yorumunuzu araya kaynatmayalım lütfen. Hem ben sizden yorum olarak öyle " aferin, iyi gezmişsiniz, fotolar da pek güzel, maşşallah maşşallah" gibi yorumları biraz aşmanızı istiyorum. Beğenenlerden de Allah razı olsun onlara hiç ama hiç bir sözüm yok. Onları da çok seviyorum. Ama senden beğeni sunmanın ötesinde olayın perde arkasına geçerek, yorum bekliyorum. yani uzun lafın kısası biraz nalına biraz mıhına vur ki biz de kendimizi geliştirelim hocam yahu.. kendimizi aşmamız için invazif eleştirilere ihtiyacımız var. (İnvazif = can yakıcı:eek: )

Tak,tak,tak

Yaz kızım,

Karar

Forum en yetkili iki kişisinden biri olarak,Aladağlar fotoğrafları karşılığında kamu davasının düşmesine karar verdim.Bu kadar.

Not : İtirazı olan varsa hemen söylesin ve kendini banlanmış olarak kabul etsin.(Bu bir tehdittir.:D )

mesut abi şahsi kanaatim bolu aladağ değil ataruh'un bahsettiği..

Niğde Aladağlar...ahhh ahh..Türkiye'de dağcılığın başkenti..bu yaz gidebilirsem biraz foto getireyim ben size..

ataruh..umarım foto çekmişsindir...yoksa mahkumiyet hâlinin devamına... :D

Geri