Scudo Sports

30 Dakikada Bisiklet Bakımı ve Temizliği

Scudo
uzuun süre Bakım ve temizlik yapmadığım bisikletime neler Alıp neler yapabilirim yorum ve önerin yazarsanız çok iyi olur image.jpg

slm kardeşim
kendi dilimin ve bilgimin oldugu kadar sana bişeyler yazayım dedim.
bakım herşeyde olduğu kadar bisiklette de önemlidir. daha uzun sure kullanmak ve yolda kalmamak için gerekir.
ben zincir bakımını gaz yagı ve ya mazot ile yapıyorum. aliexspresten zincir temizlemek için aparat aldım ve fırça bununla tur sonların da bisikletinin zincir ve arttırıcısını temizleye bilirsin.
mutlaka alyan çakın olmalı aydınlatmaların olsun yola cıkarken. fren takozunun lastığine değmemesi için ara ara kontrol et.
ve butcen yetiyorsa kiltli pedal kullanabilirsin. ara ara jatlarının akordunu yaptırabılırsın. vida ve civatalarını zaman zaman kontrol edip sık.
ben 2000 km de vites tellerini değiştirdim. ve değişen teller paslanmıştı sende kontrol edip degişşebilirsin.
vd40 ve vurth hss200 kullanıyorum bakım yagı olarak aklıma gelenler şidilik bu kadar kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Ghost ve Cem Tunç
Çok teşekkür ederim gerçekten çok iyi oldu

Ben de eklemek istiyorum bir kaç bilgi :) Uzun süre kullanmadıysanız mutlaka fren telleri ve pabuçlarını değiştirin. Ani bir fren durumunda fren telinin ucundaki kurşun kopabiliyor. Bir kez başıma gelmişti. Zincir ve vites sistemlerini yağlamak ve pastan arındırmak için de WD 40 ve benzeri pas sökücü - yağlayıcılar çok işe yarıyor. Zincir temizleyici yoksa eski bir diş fırçası (yoksa marketlerde 1 TL olanlardan) temin edip dişliler, vites attırıcılar ve zincirdeki kir ve pası temizleyebilirsiniz. Bunlar bisikletin gidişini ve pedal çevirmeyi rahatlatacaktır. Umarım faydalı olabilmişimdir.

• Beğen
Tepkiler: Ghost
Çok teşekkür ederim faydalı oldunuz :)

Herkesin temelde bir temizleme sırası ve şekli var. Ancak ben hala nasıl başlanması gerektiğine karar veremedim. Bu WD-40'ın işlevi tam olarak nedir? Zinciri ve ön-arka dişli grubunu su ile yıkamak ne kadar doğrudur? Dişli grubu yağlamadan önce nasıl yıkanmalı veya temizlenmelidir? Aslında kafama takılan sadece su meselesi

Vd 40- yağlama temizleme pas sökücü işi görüyo bi özellik vardı hayırlamadım, sıkılmış vidaları sökmek içinde kullanılıyo

Bu temizlikten sonra kullanılıyo

Suyla yıkaman yüzeydeki toz ve kiri giderir fazla bi iş Görmez herhalde.
Ben başlarken önce bütün eşyaları hazırlıyorum sonra fırçayı mazota bandırıp zincire aynakola heryere sürüyorum. Mazotu da pet şişeyi kesip azar azar ona dolduruyorum çünkü mazot hemen kirleniyor
Dişli grubunu yağlamadan önce yıkamana gerek yok direk fırçala, sonra ben sabunlu süngerle mazotladığım yerleri yıkıyorum sonra duruluyorum sonra 404 ( vd40 un değişiği) sıkıyorum

Video da gayet iyi gösterilmiş defalarca izledim tabi ilk başta

Geri