- Tepki
- 19.400
- İsim
- MEHMET CEM SAYGI
- Başlangıç
- 1974—75
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
(link) bakınca buradaki "önlemlere" anlam veremedim. Sayfa 8'den itibaren risk analizine göre nelerin yapılacağı yazılmış. Bu yarışta katılacak kişilere PCR testi uygulanması gerekli. Grup oluştuğu anda yarış öncesi alınan önlemlerin hiç bir anlamı kalmıyor.@a.gul29
“Pandemi süreci sonrası gerçekleşen bu önemli spor organizasyonunda sporcu sağlığı için bir dizi tedbirler alınacaktır.
- Sporcular start öncesi maske takmak zorundadırlar.
- Start öncesi sıralamada sosyal mesafe kuralları gereği sporcu aralıkları geniş tutulacak ve bunlar için start finish bölgesinde işaretlemeler yapılacaktır.
- Sporcu çip dağıtımı ve yarış kayıt süreçlerinin yürütüleceği alanlar daima dezenfekte halde tutulacak ve sosyal mesafe kuralları burada da geçerli olacaktır. İlgili yönlendirmeler sporcularımıza yardımcı olacaktır.
- Yarış Expo alanı ve kayıt alanı böylesinde 15 dezenfeksiyon istasyonu konumlandırılacak ve sporcuların bu ürünlere kolay ulaşımı sağlanacaktır.
- Yarışmanın tüm süreçlerinde alanda sağlık ekipleri ve ilave ambulanslar göreve hazır şekilde bekletilecek ve organizasyon sağlık ekiplerince fazla yakınlaşmalar ve grup oluşumları engellenecektir.
- Yarış start aldıktan sonra maske takma zorunluluğu olmayacaktır.
- Expo alanında yarışmacı alanları halkın erişimine kapanacak ve yarışma sonrası dinlenme alanlarında sporcu ve görevliler dışında katılım engellenecektir.
- Sporcu ikramları hijyen şartlarına göre dizayn edilecektir.
- Sporcu içecekleri sadece tek kullanımlık ve kişiye özel olacak litrelik ürünlerden dağıtım mümkün olmayacaktır.
- Her sporcu için 10 adet hijyenik mendil temin edilecek ve kullanımlarına sunulacaktır.
- Feribot ve ilave toplu taşıma işlemlerinde kalabalık halde seyahate müsaade edilmeyecektir.
- İstanbul’dan sporcu transferinde normal şartlarda 1 feribot ilgili talebi karşılarken, yoğunluk yaşanmaması ve sporcu sağlığı için feribot sayısı 2 ye çıkartılmıştır.
- Expo alanında dinlenme çadırları ve oturum alanları sosyal mesafe kurallarına göre dizayn edilmiştir.
- Start sırasında sosyal mesafe kuralları gereği seyrek pozisyon alınacağından kuyruk uzayacaktır. Burada arkada kalan sporcular için hak kaybı olmaması için Nötr star biraz uzun tutulup dengeleme sağlanacaktır.”
Bu önlemler dışındaki sorularınıza organizasyon daha net cevap verecektir...
(link)
Bilgilendirme için teşekkürler hocam umarım kazasız belasız centilmen bir yarış olurKısa rotayı yaptım rota çok güzel ama ilk 5 km'de yola paralel giden tramvay yolu ve bir yerde yolu çapraz geçen ray çok tehlikeli. Tramvay yolunu barikatlarla ayırmalılar ve yolu çapraz geçen rayın üzerini kapatmalılar. Yoksa nortral startta olsa 500 kişi dar bir yere yığılacak, tecrübesizler daha kopmamış olacak raylara kayıp düşmeler kaçılınmaz olur. Dar yerde bir kişi düşse kaç kişiyi düşürür. Bir de mezarlıktaki sert rampadan sonra keskin bir viraj var. Yolda kum vardı o da çok tehlikeli.
Maske yi takıp kimse ile konuşulma olmaz ise sıkıntı olacağını düşünmem. Sonuçta ağızdan çıkan moleküllerden bulaşıyor. Sadece konuşmamak lazımyaris komitesinin , yasanan su anki konjukture bagli saglik tehditleri nedeniyle , katilimci sayisini makul seviyede tutmasini beklerdim ancak , en son baktigimda , sadece kisa parkur icin kayit sayisi 360 civarindaydi. (su an server calismadigi icin son sayiyi bilemiyorum) , buna bir de , muhakkak , aktif olan takimlarin sporculari da , davet edilecektir ve sayi 500 'leri de gecebilir. Dolayisiyla , her ne kadar tedbir alinsa da , sorun teskil edecegini dusunuyorum , o yuzden , su an ki , ucretini odemis olmakla beraber , saglik guvenligi nedeniyle yarisa katilmamak. Yaris komitesinin bence bu sayiyi kisa parkurda 250'lerde kapatmasi lazimdi. boylece hem daha cok kontrolu saglayabilirdi hem de en azindan katilimcilarda bu guveni olusturabilirdi. Kez'a , bu bahsettigim uzun parkur icin de gecerli ve aralarinda sadece 30 dakika cikis farki var. yani on grupta olmak isteyen kisacilar ile beraber o an start noktasinda yaklasik 750 kisi olabilir.
su an icin halen sistem duzelmemistir,Son durumu ne yazik ki bilemiyoruz .