30.12.2018 - 05.01.2019; Sarıkamış Bisiklet Turu

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mart 2011
Mesaj
3.874
Tepki
4.683
Şehir
Altındağ, Ankara
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMAK İÇİN YİNE YOLLARDAYIZ

upload_2018-12-19_18-8-17.jpeg

30 ARALIK 2018- 05 OCAK 2019

İlki 2009 senesinde olmak üzere 2010 ve 2013 senelerinde de gerçekleştirilen SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA BİSİKLET TURU için geri sayım başladı. AKSA JENERATÖRLERİNİN desteğiyle gerçekleştirilecek turumuzun anlam ve önemini belirten açıklamalardan önce tarih ve rota bilgilendirmesiyle program akışını kısaca paylaşalım;

ÇIKIŞ 29 ARALIK 2018
İSTANBUL-ORDU;
BİSİKLET TURU START NOKTASINA
EKİBİN OTOBÜSLE İNTİKALİ

1. ETAP: 30 ARALIK 2018
ORDU-TRABZON

2.ETAP: 31 ARALIK 2018
TRABZON- RİZE

3. ETAP: 01 OCAK 2019
RİZE- HOPA

4. ETAP: 02 OCAK 2019
HOPA- ARTVİN

5. ETAP: 03 OCAK 2019
ARTVİN- ARDAHAN

6. ETAP: 04 OCAK 2019
ARDAHAN- KARS

TÖREN GÜNÜ 05 OCAK 2019
SARIKAMIŞ Şehitliklerinin Ziyaret
Edilmesi,
Etaplarda Toplanan Toprakların Şehitlik
Toprağına Nakledilmesi
Saygı Duruşu
Dönüş

PROJEMİZDE görev alacak güzide ekip, güzergah ve lojistik, program akışı ve ayrıntılar hakkında toplantılarımız tüm yoğunluğu ile devam ederken, projemize maddi-manevi katkı vermek isteyenler, iştirak etmek isteyenler bize ulaşabilirler . Bu anlamlı ama bir o kadar da yüksek sorumluluk gerektiren projemizde görev alacak ekip arkadaşlarımızı büyük bir titizlikle seçerken, yüreğimiz tüm başvuruları değerlendirmeyi arzu etse de, projemizin zorluk derecesi ölçüsünde yapacağımız tercihlerimize anlayışınızı da bekliyoruz.

PROJEMİZİN ANLAM & ÖNEMİ:

Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri 2003 yılında Sarıkamış Dayanışma Grubu, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Erzurum Kalkınma Vakfı tarafından 250 kişi ile başlayan bir yürüyüştü…

Kalp ve damar cerrahı Profesör Bingür Sönmez Sarıkamışlı, o toprakların insanı olarak bu savaşın kahramanlarını yeniden canlandırmak hayaliyle, Başkanı olduğu Sarıkamış Dayanışma Grubu’na destek olan topluluklarla yaptıkları 250 kişilik ilk yürüyüşün başındaydı. 2004 yılında, Sarıkamış Harekâtının 90. yılında ise daha yüksek bir motivasyonla 2000 kişiye ulaştılar.

Ancak 2009 yılında,
bu motivasyonu yükseltmeyi ve daha büyük kitlelere yaymayı kendine amaç edinen ATİLLA ATAY , Çanakkale Şehitleri gibi, halkın da devletin de SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ için rutin anma törenleri düzenlemesine örnek teşkil edecek olan DEV BİR PROJE ile bir ilke daha imza attı.

” İMKANSIZ” diye nitelendirilen 1480 KM lik YOLU takım olarak BİSİKLETLERİYLE aşıp, her türlü ZORLUKlara; olumsuz tüm hava şartlarına, yer yer -20,-25 dereceye varan soğuğa ve buza, kar, rüzgar, buzlu yollar ve yağmura rağmen, bisiklet üzerinde en az 2 kat daha çok hissedilen soğuğa karşı direnerek,
suluklarındaki su donmuş halde, bisikletlerindeki zincirler bile dönmeye zorlanırken “ ONLAR HİÇ VAZGEÇMEDİLER, BİZ DE VAZGEÇMEYECEĞİZ” diyerek, her etapta, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMAK için bu zorlu şartlarda yolda olduklarını vurgulayarak, basının ve halkın dikkatini SARIKAMIŞ’ a çekmeyi başardıl. Bu sayede artık daha geniş kitlelerce bilinmektedir ki SARIKAMIŞ; bizim tarihimizde PARLAK BİR ONUR sayfasıdır.

Tarihte örneği görülmemiş bir emre itaat yaşanmıştır. Aynı bütüncül ve güvene dayalı İTAATKAR yapı, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİMİZİN RUHUNUN BİR YANSIMASI GİBİ, O dayanılmaz hava şartları, ve buzlu yollara ,soğuklara rağmen İNSANÜSTÜ BİR ÇABA ve İNANÇ ile bisiklet üzerinde SARIKAMIŞ’a varmayı hedefleyen ATİLLA ATAY’ ın takımında da mevcut olduğu için, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMAK AMACIYLA YAPILAN BU ÇOK ETAPLI PROJEMİZİN, GERÇEK AMACINA DOĞRU HİZMET ETTİĞİNİN DE BİLİNCİNDEYİZ.
SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA BİSİKLET TURU artık “MARKA DEĞERİ” olan bir organizasyon olarak halkın vicdanında, zihinlerde ve yüreklerde de yerini almıştır…

Bu projenin ; SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA konusunda halkı bilinçlendirmek ve bilgilendirmek dışında,
BİSİKLET ADINA da çok ciddi bir farkındalık yarattığı da en büyük gerçeklerden biridir.
Çünkü ETAPLAR halinde ilerlenen yol boyunca geçilen her il ve ilçede BİSİKLET KÜLTÜRÜNÜN YERLEŞMESİ ve GELİŞMESİ adına da ilk adımlar atılmıştır.

Güzergah üzerindeki merkezlerde bisiklet gruplarının oluşması, bisiklet spor bilincinin ilk adımlarının atılması ve gelişmesi, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA amacıyla ATİLLA ATAY’ın gerçekleştirdiği bu projeden sonra hayat bulmuş ve gelişmelerini ATİLLA ATAY bizzat takip ederek desteklemiştir.
Hatta Sarıkamış’ta bugün, ATİLLA ATAY’ IN İLK SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA TURUYLA başlamış olan bir BİSİKLET OLUŞUMU mevcuttur. ATİLLA ATAY, bu projeyi başlatırken, her projesinde olduğu gibi,
diğer kişi ve gruplara da örnek olup bir yol açmayı istiyordu ve bunu başardı: Bugün halkın “soğuk buz” demeden Sarıkamış’a gidebilmesinde, ATİLLA ATAY’ın bu projesinin ve bisiklet takımının etkisinin payı inkar edilemez. Nitekim artık Sarıkamış Şehitlerini anmak için 10 BİNLER Sarıkamış’ a akmaktadır.

En son ziyaretçi sayısı 90 BİNdir. Bölge esnaf ve halkı da her sene bu dönemde artık her defasında daha da artan bir hareketlilik yaşamaktadırlar. 2009- 2010 ve 2013 senelerinde başarıyla gerçekleştirdiğimiz SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA BİSİKLET TURUMUZU, gönül ister her sene ama olabildiğince : Milli değerlerimize daha fazla sahip çıkmamızın gerekliliğine inanarak tekrar tekrar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz


(link)

Jale & Atilla ATAY
 
Scudo

Furkan B.

Aktif Üye
Kayıt
15 Şubat 2014
Mesaj
145
Tepki
90
Şehir
Rize
Bisiklet
Geotech
Rize etabından ben de katılmak isterdim ama şuan ne yazık ki bisikletim bir süre kullanım dışı ve kondisyonsuzum. Nasıl yardımım dokunur bilmiyorum ama Rize'de yardımım dokunacak bir konu olursa elimden geleni yapmaya çalışırım. Yüreğinize sağlık, takipteyim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Bisikletli Gezgin