Scudo Sports

3 boyutlu yazıcı ile tek parça halinde üretilen ilk bisiklet yola çıktı!

Tugay Sonsuz Sert

Daimi Üye
Tepki
138
Bisiklet
Sedona
Delt Teknoloji Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenci, MX3D adlı bir 3 boyutlu üretim firması ile birlikte çalıştılar. Özel bir 3 boyutlu yazıcı sayesinde üretilen bisiklet gövdesi, bütün bir parça halinde üretilmiş olmasından dolayı çok daha güçlü bir yapıya sahip.

Kaynak : onedio.com

Scudo
Çok korkunç görünüyor ya :D ve çok fazla kaynak noktası var elbet birinden biri atacak ve çorap söküğü gibi gelir gerisi.

Tam bir tt bike frame olmuş aero olarak çok iyidir fakat tamamen kaynakla örülmüş mukavemet yoktur bunda. İnanmıyorum daha sağlam olduğuna :)

@Halilibrahim
Bu ilk deneme. Tabi ki hatalar olur muhtemelen fakat zamanla çok daha iyileri olacaktır diye düşünüyorum :)

@enqinHLC
Bence zamanla bu 3D printer olayı gelişecek ve akabinde bisiklet sektöründe de bu şekilde gelişimler olacaktır :)

Pedal hariç 2 kilo :p:komik::islik::huhuu:

5 sene sonranın bisiklet ilanları:
3d printed mtb kadro arıyorum. Karbon yada alüler yazmasın.:)

Espri bir yana 3d printing teknolojisi hayatımızı çok değiştirecek. Kapalı kapılar ardında milyar dolarlık yatırımlar ve patent savaşları var.

Sanal gerçeklik ve 3d printing milenyum sonrası akıllı telefon devrimi hariç en büyük milat benim gözümde.

• Beğen
Tepkiler: Tugay Sonsuz Sert
Şekil olarak pek hoş gözükmese de gelecek açısından güzel çalışmalar :)

Para verseler öyle bir kadroya binmezdim. Kaynak yerleri zaten ısıl değişimden dolayı gevrek yapıda olup kırılma eğilimi gösterirler. Isıl işlem yapılsa bile hiçbir zaman dövme çelik borular gibi dayanıklı olamaz. Yapılmaz diye birşey yok istenirse camdan da bisiklet yapılır.

@mtmecax
Kesinlikle çok kaliteli bir teknoloji. Geleceğin bence en iyi teknolojisi üretim anlaminda

• Beğen
Tepkiler: mtmecax
Emin Çapa'nın 3D yazıcılarla ilgili düşünceleri. Çok kaliteli adam.

@therkut Emin çapaya bayılıyorum yine çok güzel konuşmuş tam bir bilim aşığı bir insan söylediklerine ek olarak

3 boyutlu yazıcılar da atlanan çok büyük bir faktör var oda bireysel silahlanma hatta bazı dünya projeksiyonların da 3. dünya savaşında evde üretilen silahların çok büyük etkisi olacağı yönünde nasıl şuan internette film video müzik indirmemizi önleyemiyorlarsa aynı şekilde bunu da önleyemeyecekler

• Beğen
Tepkiler: therkut
@Yağız Gökmen Silahlanma olsa yine iyi.3D printerlerin teknolojileri arttıkça daha küçük üretim yapabilecekler. Bunu kullanarak insanlar kendi evlerinde kendi virüs yada bakterilerini üreterek biyolojik savaş bile başlatabilirler.

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen
Geri