Scudo Sports

''29 nisan avrasya tepki turu,,''

@Kudret Kurtcebe

'' bırak bunları biz işimize bakalım performanssa performans zati burda yok öyle performansçı alayı makaracı '' demişsiniz ya yazdıklarınızın cevabını da vermişsiniz. ( Özellikle Enver, Yetkin ve diğer dostlara söylüyorum, yazdıklarımdan kimse alınmasın ) Evet burda biz makaraclıar varız, siz performansa bakın. Zamanında forumda çok iyi bisikletçiler de vardı.

Polimiğe girmek , kalp kırmak, sevdiğim insanları da üzmek istemem. Size daha önce de yazdığım gibi; protesto da dahil herşey harikaymış, tebrikler

Scudo
@akifberkant

akif dostum her yiğidin yoğurt yiyişi vardır ben farklı sen farklı yersin şimdi mesele o değil mesele beni herkez arkadan vurdu mesele bu ,bi köprü olayına satıldık bundan sonra protestomu haşa,,,,kusura kalmayın,,

Sizin protestonuzu,size destek olanlardan bile daha fazla dikkate aldığım için mi asabi oldunuz acaba ? Diğer gelicem diyen,helal olsun diyenlerden ses soluk çıkmıyor başlık altında bile...Daha evvel de dediğim gibi ben o saatlerde orada olamazdım,ben para verip geçtim siz niye bedava geçtiniz diye sinirlenip yazmıyorum yani hayal ürünü senaryoya gerek yok.Ben burdaki kimseyi kötü göstermeye çalışmadım zira yazdıklarım gerçeklerdi.Olayı nasıl dramatik hale getirdiyseniz "önümü kesseler kavga etmeye hazırdım" gibi agresif laflar yazıyorsunuz,ve organizasyondan en ufak bir engel görmeden,para da vermeden tura paşa paşa katılmışsınız.Neyseki karşınızda sizin agresifliğinizde birileri yokmuş ki dokunmamışlar size :) Neyse size bol kilometreli bol PERFORMANSlı turlar diliyorum,anlaşılan performansçı olmak herkesi haklı gösteriyor her mecrada...

@M Kerem Demirel

bence olayı tatlıya bağlayalım ve kapatalım arkada yazdıklarım sizi pek ilgilendirmiyor 200 kişinin toplanmaması durumunda zati protesto olmayacağını başkan face den daha önce iletti ,,,ve olmayıncada herkez serbest dedi bu durumu ister eleştirin ya da eleştirmeyin size kalmış işin gerçeği bu ,,,,evet bundan sonra protesto felan yok ama dernek yaparsa katılırım ne de olsa başkan eski şampiyon,,

Evet tepki turuna katıldım. Benim tepkim Spor A.Ş'nin bu spor organizasyonu için para talep etmesiydi. Eğer para talep edilmeseydi burada kimse protestocu olmayacaktı. Para vermedim.O parkuru tamamladım. Kumanyalarından da yedim , dandik madalyalarından da aldım çünkü benim vergilerimle yapılan organizasyonda her şeyden yararlanmaya hakkım var. Nasıl ki köprüyü de ücretsiz geçtisem diğerlerinden de yararlanabilirim. Haa şunu da söylemek isterim evet protestoya katılan kişi sayısı çok azdı ve tam anlamıyla bu protesto olmadı zaten.

@fidan k

fidan geldiğin için teşekkür ederim en azından bayan halinlen protestoda oldun evet azdık ,,,,,,,,,,,,pek biz sevmiyoruz millet olarak protestoyu ,, ama aynı dernek köprü geçişi var deyince bedava deyince kura ile bisiklet bedava deyince geçen sene 3000 kişi orda idi bu sene dernek gene face den verecek haberi ama ben geçmeyeceğim bu milleti protesto edeceğim üsküdara gelerek eski türkiye şampiyonu murat suyabatmaz ile muhabbet edeceğim ,,,,,,,,,,,,

Şimdi benim yazdıklarıma kızmayın fakat başta bu tur için para isteniyor bu turu protesto amaçlı gidip protestomuzu yapalım deyip oraya gittiklerinde , sizden para almayacağız sözü üzerine protestodan vazgeçip köprüyü geçen ( yemek ve madalyadan bahsetmiyorum bile ) kişiler olduysa , bu nekadar doğrudur tartışılır !!! ( Hatta tartışılmaz ciddi bir geri vites durumu vardır ortada ) .

2+2= 4 bu böyle. Kimse aksini idda edemez etmesin...

dernek başkanı önceden 200 kişiyi bulamaz isek protesto olmayacak demişti ve malesef 100 kişi bile yoktuk bu durumda başkan herkez serbest dedi ,,beraber tam dönecektikki minibüsten bi arkadaş başkan ile konuştu ve başkan seçeneği minibüs ile yaparken ben bisikleti kapmak için ilk 20 ye girmeye çabaladım bunu neden yaptım bedava bisikleti almamak için numarada almadım parada vermedim ,ve finişte 15 inci oldum,,,,,,,,,,,,,,,,finale az kala 50 kişinin arasından 15 inciliği sürat yaparak aldım, onlarca genç tozumu yedi evet olay bu, bi bakıma iyi oldu performans yaptım ama finişte hayal kırıklığına uğradık, tabi bisiklet felan yoktu ,,,insanları olaya çekmek için yalanlar yalanlar,,,

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu izleme ve paralı geçişi protesto etkinliği
Herkese Açık Etkinlik · Düzenleyen: (link)

• 29 Nisan 2012 Pazar

• 12:30 - 15:30

• Sait Çiftçi Polikliniği önünde buluşuyoruz, 200 kişi nin altında katılım olması halinde herhangi bir protesto eylemimiz olmayacaktır.
    Turu izleyip protestomuzu gerçekleştirip, Farklı bir yoldan Turu izlemek için Bostancı ya geçiyoruz. Yeleklerinizi getirmeyi unutmayınız.

face den verilen mesaj 100 kişi bile yoktu ve herkez serbest idi,,,,,,,,,,,,,,,,

Yazılan yorumların hangi birine yanıt yazsam bilemedim ama tutarsızlıklar bütünü. Protesto yada bir konuda memnuniyetsizlik varsa böyle mi iletilmeli? Yada protesto etmeyelnlere koyun-kuzu diyerek böyle mi taciz edilmeli? Yada protesto ederek bir yandan katılarak yarış tadından onu-bunu geçtim demeleri mi? Arkadaş bu nasıl bir zeki-çevik ve ahlaklı olma hali? Bisiklet ruhu biraz özgürdür, biraz hoşgörüşüdür, biraz diyolog ve insan ilişkisine önem verir çünkü yollarda hep insanlar vardır. Yani uzatılır aslında ama ben katıldım ve organizasyonun problemli gördüğüm taraflarını yetkililerle paylaştım ve bunu yapan insanlar olduysa acaip arba kornaları çalarak garip sloganlar atmadan, bu düşünceler bir yere gitmiştir. Organizasyondaki ufak-tefekpürüzlere rağmen, boğaz ve yolların bize ayrılması ve trafiğe sıkışmış binlerce araba ve insanlar bizi görmesi bisiklet sporu adına mükemmeldi...

takip ettiğim kadarıyla protesto edilmesi gerekli görülen 3 nokta vardı...

-katılımcıların yaşça sınırlandırılması
-katılımcıların sayıca sınırlandırılması
-katılım ücreti alınması

-organizasynun bisiklet a.ş ce yapılması
-katılımcılara madalya dağıtılması
-ilk gelenlere bisiklet hediye edilmesi
-katılımcılara forma verilmesi

bu 4 madde protesto edilmiyordu... (ki bence de edilmemeliydi :) ) (ha olmazsa olmaz mı... diill.... hiçbi şey vermesinler, yeterki tüm yolları bisikletlere açsınlar... motorlulara kapatsınlar sadece bisikletle işlesin hatta :S)

dolayısıyla burdaki protesto etmeye yönelik konuşmalar, yazışmalar, niyetler bile etkili olmuştur diye düşünüyorum....

ve protesto edilmesi düşünülen 3 madde'den taviz verilmeden, diğer 4 maddeden her hangibiri alınmışsa... bence bu protesto amacına ulaşmıştır...

önümüzdeki yıl para istemeye veya katılımı sınırlandırmaya kalkarlarsa, kimse kale almaz :D

bence amaca ulaşılmış yani :)

yalnız bisiklet hediyesi veirlecek diye açıklama yapılıp verilmemesi çok ciddi bi skandal...

bence bisiklet almaya hak kazanan herkes diretmeli ve o hediyeleri almalı.... sonra ihtiyacı olan birine hediye etmek lazım tabi...

(kudret abi- mesajlardan takip ettiğim kadarıyla bi seni biliyorum... ama senin dışında da en az bi 19 kişi var tahmin ettiğim kadarıyla :) ... bunlardan organizasyon dıışı olan kaç kişi var, bilmiyorum tabi ki.. bu mesajla direkt seni kast etmiyorum... yani uğraşmaya bile değmez... işin yok bununla mı uğraşıcaksın... ama eğer 5-6 kişi birbirinden haberdar olabilirse, uğraşılır yani... yoksa uğraşılmaz bence de :) )

@CandanC

skandalın tam büyüğü ,,,,baştan beri zati organizasyon bi garip idi yok 18 yaş sınırlaması yok efendim 1000 kişi ile sınırlanması köprüden 5 lira ile geçiyorsa bi araç bisiklet 20 lira şimdi birileri bunun hesabını versin bakalım,,,15 inci oldum a,ş bana bisiklet borçlu onu gariban bi çocuğa seve seve veririm

lütfen okuyun,,
Avrasya Maratonu'ndan sonra Avrasya Bisiklet gezisi

17.04.2012 15:03

Avrasya Bisiklet Gezisi, 29 Nisan Pazar günü profesyonel bisiklet turunun ardından amatör halk sürüşü olarak organize edilecek.
Avrasya Bisiklet Gezisi'nin tanıtımı, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'nun İstiklal Caddesi'ndeki merkezinde düzenlenen ve İstanbul

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers, Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda seviyeye yukarı çektiklerini belirterek, "Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'nun desteğiyle Avrasya Bisiklet Gezisi'ni ilk defa yapacağız. İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti olması nedeniyle "Hareket et İstanbul" düşüncesiyle çalışıyoruz. Hollanda, bisiklet denince ilk akla gelen ülke" diye konuştu. Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers ise Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin 400. yılını kutladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Ticaret ve kültür alanında çok bağımız var. Ancak insandan insana bağ programına çok önem veriyoruz. Spor iki kültürün buluşması için önemli bir faaliyet. İnsanları bir araya getirmek için ilk aklıma gelen bisiklet oldu. Avrasya Bisiklet Gezisi'nde katılımcılara turuncu tişörtler dağıtacağız. Köprüde adeta turuncu akım olacak. Ayrıca 8 katılımcıya bisiklet hediye edeceğiz."

Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer de, 48. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu İstanbul'un Spor Başkenti olması nedeniyle tersten başlatmaya karar verdiklerini belirterek, "İstanbul finiş noktası olarak her zaman hayalimizdi. Gelecek sene finişi Boğaziçi Köprüsü'nde yapmak istiyoruz. Ayrıca Avrasya Bisiklet Gezisi, finiş ayağına renk katacak" dedi.

Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı olması nedeniyle, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu da organizasyona destek verdi. Barbaros Bulvarı'nda bulunan Yahya Kemal Parkı'nda başlayacak Avrasya Bisiklet Gezisi, Barbaros Bulvarı'ndan devam edip, İstanbul çevreyolu katılımından yukarı çıkacak ve köprüye ulaşacak. Katılımcılar buradan yönlerini Boğaziçi Köprüsü'ne çevirecekler. Boğaziçi Köprüsü'nü geçecek sürücüler, çevreyolu üzerinden Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı takip ederek köprü yolundan çıktıktan hemen sonra ikinci trafik ışıklarından Rüştiye Caddesi'ne dönecekler. Bisikletçiler, buradan Caddebostan Parkı boyunca ilerleyerek bitiş noktasına varacaklar.

Bu arada organizasyona katılmak isteyenler 20 lira katılım bedeli ödeyecek. Kayıtları "www.avrasyabisikletgezisi.com" internet adresinden

gerçekleştirilen organizasyonda, kayıt işlemini tamamlayan bisikletçiler, 27-28 Nisan tarihlerinde Taksim Meydanı'nda kurulacak çadırdan sırt numaralarını alabilecek.

Öte yandan, etkinliğe 18 yaşından büyükler katılabilecek ve katılım bin kişiyle sınırlı tutulacak.

hesabını vermesinler kudret abi... bu seferlik hesabı kimse vermesin...

ama bu hatayı da bi daha hiç kimse/organizasyon yapmasın....

Kim , kime hesap verecek !!! Düzen kurulmuş, köprü başları tutulmuş !!! Atı alan, Üsküdar'ı geçmiş !!! Hesap verecekleri yer belli, onlar bilir !!!

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
Yazmayayım diyorum ama olay gittikçe kısır döngü haline gekliyor.

Arkadaşlar bende bazı derneklerde zamanında bulundum.Bisiklet derneğine üye olmak gibi bir niyetim yok.Başkanınıda tanımam etmem.Tanışmak gibide bir niyetim olmadığı gibi derneğe üye olmak gibi bir düşüncem de yok. Benim anlatmaya çalıştığım mevzuuyu tam anlatamıyorum galiba.

Neresini tutsanız elinizde kalan bir organizyon tertip ediliyor. Katılımcılarda tecrübe veya sağlık raporu gibi bir ön şart aranmaksızın ilk 20 ye ödül verileceği ilan ediliyor.Parkurun bir kısmıda trafiğe açık vaziyette.Kaza ile sonuçlanacak bir olayda sorumluğuğu almamak içinde belge imzalatılıyor.Kaza geçirecek bir kimseye kim nasıl müdahale edecek bu bilinmiyor.

Sırf bunlar bile valiliğe başvurulup , organizasyonun iptal edilmesini veya bu sorunların çözülmesi yönünde karar alınmasını talep etmek için bile yeterli sebepken, Dernek bu 200 rakamını neye göre hesaplıyor. ? neden 200 ? 170 kişi gelse tepki verilmeyecek illaki 200 kişi olacak.Bunu anlamakta zorlanıyorum.Başkan ne derse O olmaz.Derneğin kuruluş amacı ve ilkeleri ve çoğunluk ne derse O olur. başkanlık koltuğu başkana olağanüstü veya kafasına göre davranma yetkisi tanımaz.Bisiklet kullanıcılarının hayatını tehlkikeye atan bir durum sözkonusu ise bunu önlemek , protesto etmek için çoğunluk ve sair ön şartlar öne sürülmez.

Dernek başkanı isterse kainat şampiyonu olsun, isterse dünyanın en iyi niyetli insanı olsun , bir beyanatta bulunacaksa derneği adına bulunur. Dernek kaç kişiyse o kadar kişiyi temsilen konuşur.Adına konuştuğu kişilerin illaki o alanda bulunmasına gerek yoktur. Bunu bilmiyorsa o makamın ne olduğunu , neyi ve kimleri temsil ettiğini kendisine hatırlatmak gerekir. (Bisiklet derneğinin kaç üyesi var bilmiyorum ama 3000 kişiyi temsilen millet meclisine gitiiğiniz vakit bakan bile işini gücünü bırakıp sizi kabul ediyor.Söylediklerini dinliyor. Yaşanarak tecrübe edilmiştir.. ) İlan edilen rakam sayısına ulaşılmazsa herkez kafasına göre takılsın nasıl bir davranıştır. Protesto edilen faaliyette en ufak bir değişiklik yokken , protesto edilmeye gelinen faaliyete Dernek nasıl dahil olur. ? Sabahlara kadar konuşsak ,sayfalarca yazılsa çizilse , bu sorulara mantıklı cevaplar verilmezse benim için dernek ibir yığın insan topluluğundan öteye gidemez.

Kıssadan hisse : Dernek veya forum bundan sonra sonuna kadar gidemeyeceği veya ilan edilen faaliyeti yapamayacağı etkinlik yapmasın.Yaparsa ve beyan edilenlerden farklı uygulamalar olursa da ilerde yapacağı farklı etkilnliklerin katılımcı sayısının azlığına ve insanların gelmemek için bahaneler bulmasınada şasırmasın.Eğer dernek bir katılım ilan ederde, yeter sayıda katılımcı bulamıyor ise bir şeyler yanlış gidiyor demektir.Acilen kendi iç denetimlerini yapmaları menfaatlerine olur.

29 Nisan Avrasya tepki turu bence ne yazık ki amacına ulaşamamıştır.Seneye 49. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunda İstanbulda dahil olurda Spor A.Ş. 'ne aynı görev verilirse , bu senenin tamamen aynı bir program çıkartırlarsa kimsede şasırmasın.Yapılan protesto Spor A.Ş. tarafında ciddiye bile alınmamış sırf sloganların katılımcılar tarafından duyulmaması için bekleme alanında müzik yayını yapılmıştır.Durulup dernek adına basın mensuplarına durum açıklanacağı ve beyan verileceği yerde protesto edilen etkinliğe dahil olunarak herkez yoluna gitmiştir. Vatana memlekete hayırlı uğurlu olsun. Seneye aynı plağı dinleriz artık.

[h=6](link)
[h=6]Spor A.Ş. de çalışan ve derneğimizin üyesi de olan bir arkadaşımızın para toplanmasını savunması ilginç bir gelişme idi, biz BİSİKLET ülkemizde büyümesi gereken bir bebek olduğunu bunun para verecek erişkinlik düzeyine ulaşmadığını belirtirken, katılımın ücretsiz olup desteklenmesi gerektiğini savunurken, ısrarla para bağışlanacak denmesi çok ilginç idi, bebeklerden bağış toplamak ile bizim gibi daha toplumumuzda, bebeklik, emekleme dönemindeki bisiklet sevenlerden para alınması çok yanlış bir davranıştır, dememize rağmen içimizdeki insanlar bile maalesef bunu böyle algılamıyorlar. Umarım bir gün bisikletlilerin bakış açısından bakmayı başarırlar.

@cömert

buna açıklığı murat suyabatmaz dostum getirmesi gerekir onun adına konuşamam dernek işlerinden pek anlamıyorum dernek yönetmedim kendisine link gönderdim isterse size burdan cevap verebilir,,,

Geri