Scudo Sports

''29 nisan avrasya tepki turu,,''

Büyük partırtı çıkar dedim ama yetkiler her alanda olduğu gibi bu protestoda kulaklarını tıkadılar. Bir ara bir tanesi yaptıkları güzel organizasyonu baltalamakla suçladı ama O da sorulara fazla dayamayıp ortalıktan kayboldu.

Yapılan tüm protesto ve atılan tüm sloganları videoya çektim ancak benide çekmesi için rastgele kamerayı verdiğim arkadaş nasıl olduysa beni çekmediği gibi , çektiğini zannedip çektiğim bir takım görüntüleride silmiş. Yanlız sürme huyum olduğu için kabalığa katılmayıp kendi güzergahıma gittim. Güzel bir gündü. katılan herkez eğlendi.

http://img204.imageshack.us/img204/9663/fotoraf0002qd.jpg

Protestocu grubun, Ana gruba katılma anı.
ı
(link)

Scudo
gerek face den gerekse burdan yapılan organizasyona tepkiler olunca yan çizmeler oldu çelişkili açıklamalar birbirini takip etti internetten verdikleri mesajda 1000 kişi ile tahdit olacağı ve 18 yaş altının alınmayacağı ama küçük minik çocukları görmedim onlar geçen sene derneğin köprü geçişinde var oldular bu sene inşallah gerçek bir halk sürüşü olacaktır buna inanıyorum ayrıca en büyük gafları finişe varan ilk 20 bisikletliye 20 bisiklet verilecekti ben caddebostanda finiş noktasına 15 inci girdim ta yıldız üniversitesinin ordan topukladım durmadan bastık ve fenerbahçeye vardım 50 kişi vardı orda, orda yetkiliye sordum bisiklet varmı yok dedi alın bi gaf daha niye internete öyle mesaj çektiniz böyle saçmalık olurmu..finişte bi bayan görevli idi orda ona dedim kaç kişi girdi 10 dedi halbuki benim önümdekiler ile fazla mesafe yoktu 15 inci bendim sen o vakit baştan öyle deme kardeşim milleti çekmek için yok 20 bisiklet bedava ayakları ,,,6 haziranda dernek köprüden geçecek o vakit bunlar görür halk sürüşünü,,

@Kudret Kurtcebe

protesto olayı da dahil, harikaymış, tebrikler :) :))))

bu kadar atıp tutandan sonra orada toplasan 100 kişi vardık yokduk.yinede içim rahat.diğerleri gibi koyunluk yapıp da sessiz kalmadım.iç huzuru en önemlisi.bu saatden sonra da kimse hadi hocam şunu boykot edelim bunu protesto edelim demesin kötü bozarım.ne oldu da gelmediniz.başınız göğe erdimi.bizler gidip de köprüden geçmedikmi. protesto edipde ilk 10'a girenler arasında bende vardım.ne madalyalarını aldım ne yemeklerinden yedim.gidip hamburger yiyerek geri döndük yarışı izlemeye..bazı arkadaşlarım madalyada almış yemeklerinide yemiş.şimdi bu durumda spor a.ş. kalkıp da hani bizi istemiyordunuz madalyaları aldınız yemeğimizi de yediniz demeyecekmi.bana kalırsa (içinizden bazıları hadi yaaa,enayimiyim ben der gibi ama) o madalyaları geri yollayın ve verdikleri yemeğin değerinden fazla olacak şekilde 5 lira koyup zarfların içine geri yollayın...bu adamların hiç birşeyine ihtiyacımız yok..şimdi derneğin haziranda yapacağı köprü geçişi için tam destek zamanı.protesto etmeye gelmeyenlere sözüm.desteğe gelmediniz ama beleş olan bu köprü geçişini aman kaçırmayın.sadece keyfinize bakın...nerde beleş oraya yerleş...bu mantığa sahip kişilerden kurtulmak dileği ile hoşçakalın..

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
senin için ölürüm enver sen bi tanesin ölüme giderim dürüst adam budur senin gibi şu istanbulda kaç baba yiğit kaldı enver hocam , ben benim üstüm olan 40-49 kuşağını tanırım benim kuşak, 50 den sonra gelenler hikayedir tek tük var kişi ilkelerinden asla taviz vermez aç kalır açıkta kalır ,şeref haysiyet onursa mesele aç kalır arkadaş onurunu parayada satmaz şerefinide burda para verenler haysiyetini satmadı o olay başka onları kastetmiyorum, başkanın arkasında durdum derneğin ama dernek haziranda köprü geçişi deyince 20 lirayı bastırıp turuncu formayı alanlarda orda olacak,işte o vakit ben onlarla asla geçmem etik duruş budur ,,,,,,,,,,,bu nedenle derneğin düzenleyeceği köprü geçişinde olmayacağım , etik olanlar artık kalmadı marjinal oldu ve yer altına indi,,,

@enver avcı

Protestocu grubu, protesto etmeye varmısınız Enver bey. ?

Forumda yeni olduğumdan yanlış anlaşılmaktan çekindiğim için bir önceki mesajımda yazmaya çekindiğim meseleyi Kudret beyde dile getireince yazayım dedim. İçimde kalmasın.

Saat 10 civarı Barbaros heykelinin önünde kimseyi göremeyince sait çiftçiye gittim ,Oradada kimseyi göremeyince ,katılımcıların arasına girdim.Aklım yettiğince ve dilim döndüğünce organizasyonun yanlış gördüğüm kısımlarını anlattım ama kimse oralı bile olmadı.Nerdeyse herkez bir forma kapmak ve köprüyü geçme derdinde.Neyse gittik sonunda Sait çiftçiye.Toplanan kalabalıkta herkez daha önceden birbirini tanıyor olsa gerek,neler yapılacağı hakkında önceden bir planlama yapılmadı. Tüm protesto spontane gelişti.Sıra sürüşe geldiğinde, Kendimce yanlışıklarla dolu olduğunu iddia ettiğim ve protesto yapmak için geldiğim etkinliğe katılmayı kendime yediremedim.Ne için buradayım ? Ne yaparsam kendimle ve yaptığım eylemle çelişirim.? Bunları düşünerek gruba katılmadan Beşiktaş meydana indim ve kendi güzerhıma sürdüm.

Bir organizasyonu protesto edip ondan sonra O organizasyona dahil olmak, organizeyi yapanların , katılımcı sayısının çok daha fazla olduğunu iddia etmeleri bakımından ekmeğine yağ sürmek değilmidir.? Gerçek katılımcı sayısının ne olduğunu vatandaş bilmez.Seneye aynı kişiler aynı organizasyonu yaparken geçen seneki katılımcı sayısının fazla olduğunu iddia ederse, kim ne diyebilir. ? Bende içindeydim ama protestocuydum diyerek kim kendisiyle çelişebilir. ?

Neyse olan olmuş.Benzeri bir eylemde , eylem planı yoksa olacağıda budur zaten.Spor A.Ş. kaş yapalım derken göz çıkarmıştır. Protestocu grupta, protesto yapayım derken Spor A.Ş organizasyonuna dolaylı şekilde dahil olup dümen suyuna girmiştir. Düşümcem bu yöndedir ve fikrim beni bağlar.

cömert bey hassasiyetiniz çok doğru yalnız burda yazayım başkan açıkça baştan face de yazdı katılım sayısı 200 ü geçerse protesto olacaktı, ,,ama 100 kişi ya vardık ya da yok idik bu nedenle başkan serbest herkez dedi evet bedava forma bedava makarna bedava yemek olursa millet birbirini yer bu toplum bu hale getirildi ,,,,

Bir organizasyonu protesto edip ondan sonra O organizasyona dahil olmak, organizeyi yapanların , katılımcı sayısının çok daha fazla olduğunu iddia etmeleri bakımından ekmeğine yağ sürmek değilmidir.? Gerçek katılımcı sayısının ne olduğunu vatandaş bilmez.Seneye aynı kişiler aynı organizasyonu yaparken geçen seneki katılımcı sayısının fazla olduğunu iddia ederse, kim ne diyebilir. ? Bende içindeydim ama protestocuydum diyerek kim kendisiyle çelişebilir. ?

Neyse olan olmuş.Benzeri bir eylemde , eylem planı yoksa olacağıda budur zaten.Spor A.Ş. kaş yapalım derken göz çıkarmıştır. Protestocu grupta, protesto yapayım derken Spor A.Ş organizasyonuna dolaylı şekilde dahil olup dümen suyuna girmiştir. Düşümcem bu yöndedir ve fikrim beni bağlar.

kırmızı harfle olan yazılarınızın altına imzamı atarım başkan ile beraber eminönüne geçecektik sadece ikimiz vardık sonra tesadüf bu ya minibüsten tanıdık çıktı başkan bindi ben yalnız kaldım protestoya dahil olanlarında katılacağını gördüm demek siz tek kalmışsınız o an karar verdim bisikleti kapayım dedim 20 kişiye bisiklet var idi, 15 inci oldum finişte, bisiklet yok idi eğer verselerdi almayacaktım protestomu öyle yapacaktım ,,

@cömert

cömert abi beni istanbulda çok kişi tanır ve genel olarak da sevdiklerine inanırım.şu ana kadar kimseye (farkında olmadan olduysa affola) yanlışım olmamıştır.her zaman her konuda destek olmuşumdur desteğe ihtiyacı olanlar.haksızlığa gelemem.babam olsa dikilirim karşısına.bu sebeple zamanında dernek ile de fikirlerimiz çatışınca 2 sene dargın kaldık.ne onlar bana ne ben onlara yaklaşmadık.ama sanal alemde yazdıklarımdan sonra desteğe gelmeleri buzları eritti bir nebze.adımı atmaları benim daha da destek olmama sebep olacak.bu yüzden artık bisiklet için kim taşın altına elini sokarsa yanında olacağım.protestoculara gelince aralarında gerçekten de sevdiğim dostlarım var ve onlara enayimisiniz.ben birazdan para vermeden geçeceğim kim durdurup da engel olacak dedim.ki geçtim de.ama köprü geçişinin bisikletliler için her zaman hak olduğunu düşündüğümden geçtim.ve bu yaşıma kadar ilk kez geçtim bisiklet ile köprüden.bu yüzden geçtim.fıursat bu fırsat mantığı olmadan kesinlikle.ama bu saatden sonra o kadar az sayıda kalmamıza da çok içerlendim.lafa geldimi mangalda kül bırakmayan bisikletçi dostlarımızın uyuya kalmalarına,işim çıktı diyerek sivil halde araçlarına atlayıp yarışı izlemeye gitmelerine ve ,pikniğe gitmelerine ve spor a.ş. nin bu hareketlerini yanlış bularak tura katılmayarak protesto ettiğini söyleyenlere ve ardından başka tur düzenleyenlere,beni arayıp da ya boşver hava güzel biyerlere gidelim diyenlere ince bir gönderme yapıyorum.sizin yolunuz yol değil.geç olmadan bizim yolumuza girin ...

@enver avcı

Enver konuyu hem buradan hem faceden takip edebildiğim kadar ettim.Gelme ihtimalimin olmadığından yorum yazmadım ama tüm bu gelişmelerden sonra iki cümle yazmak istiyorum.Çok iyi niyetlisin ve sürekli seni harcıyorlar gibime geliyor.Bir ara yazacaktım dikkatli olun bu zihniyet sizin kalabalığınızı da kullanır diye ama sonra birisi abuk subuk cevap yazar diye yazmamıştım, aynen olmuş gözüküyor.İşin içine dernek de girince hiç bir platformda samimiyetlerine inanmadığım için iyice çektim kendimi.Sen canını sıkma derim son olarak ve sanal alemdeki kuvvetini bence kimseye kullandırma.Yukarıda yazdıklarının hepsinin altına imzamı atarım protesto diye günlerce konuşup da orada yemek yiyenlerin madalyayı alıp evine götürenlerin vicdanı hiç mi rahatsız etmez anlamak mümkün değil.Protesto sebebi haklıdır haksızdır o ayrı konudur bir karar alınmış üstüne günlerce yazılmış çizilmiş 2 dakikada taraf değiştirmek nedir karşılığı Türkçede nasıl yazılır bilemem.Eskiden insanların bir davası olurdu o davalarının peşinde yaşarlardı.Haklı haksız ama o davayı her şekilde savunurlardı böyle ucuz işler için asla vaz geçmezlerdi.Biliyorum fazla uzattım ama son sözümü de yazayım kim ne derse desin sen doğru ve sağlam adamsın yani adam gibi adamsın.Görüşün duruşun ne olursa olsun dostumun da düşmanımın da senin gibi olmasını isterim.

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
@enver avcı

yav biz azınlığız enver hocam bizim yaptığımızı tekirdağda kimse yapamaz idi bu konudada marjinaliz biz bedava forma derdinde değiliz ,,20 mayısa tarih yazacağım kartepede 113 km üstüne 18 km rampa çıkarak ben buyum deli dumrulum zoru severim macerayı severim indiana jones um ben ,,,,,,,,,,,,,,,,,

;)

Basın yayın organlarının bisiklet sporuna olan ilgisizliği düşündürücü, spor gazeteleri diye adlandırılan gazetelerde bile futbol haberleri dışında doğru dürüst bi bilgi olmaması kumara dayalı bi sporun futbola ilginin fazla olması işin ticarete dönmesi sporla bağdaşmamaktadır.Ben protestoya katılmayı çok isterdim fakat yakın dostumun düğün saati ile çakıştı ve eminim ki benim gibi bir çok kişi başka sebeplerle katılamamış olabilir lütfen gelemeyen arkadaşlar adına yorumda bulunurken düşünerek konuşalım veya yazalım katı olmayalım amaç bisikleti insanlara sevdirmek teşvik etmektir yanaklarınızdan öperim.

@ferhat köse

enveri niye sevdim iyi niyetli dürüst o açıdan ben enver hocayı bırakmam,,

yapılanlara sadece gülümsüyorum.
önce protesto dendi oraya kadar ok.
gidecektik , ters istikamete sürecektik ok.
sonra yazışmalar , köprüye kadar gidip geçirmezlerse geri dönmek oldu.
sonra gidilip maşallah yarışada katılınmış , helal olsun ilk 20 içine girip bisiklet bile istenmiş,
insanlara köprüden geçmek isitiyorsanız , bekleyin halk geçişinde geçersiniz deyip gitme amacım köprü geçmekti demekde hoş değil,
daha ben ne diyeyim.
sonrada herkes atıp tutar tabii.
birtek geri dönüp protesto ettiği için , cömert beyi tebrik ediyor ve katılamadığım için kendisinden özür diliyorum.

Yalnız bu protestocuların başını çekip,en sert tepkiyi buralarda yazıp ardından da paşa paşa köprüyü geçip sonra bi kahraman havalarında bedava formalardan,madalyalardan almadım diye kendinizi avutmanın doğru bir tarafını bulamadım.Ben fikrimi daha önce yazdım,protestoya tamamen katılmıyordum fakat o gün protesto etme amacıyla oraya gidip,organizasyonun hiçbir kısmına katılmayan bir arkadaş varsa,düşündüğünü kısmen değil tamamen dik durarak savunduğundan ötürü onu tebrik ederim.

Son bir yazı yapıp bu konuda başkacada fikir beyan etmeyeceğim.Dediklerim beni bağlar. Yazımda vurgulayacağım makamdaki kişi veya kişilerle ile alakalı düşüncelerim, bizzat kendilerince açıklama yapılmadıkça değişmeyecektir.

Spor A.ş.'nin ben yaptım oldu şeklinde ve bence yanlışlıklarla dolu organizasyonunda , alınma nedeni yılan hikayesine dönen 20 lirasında değilim. Lisanslı olup olmadığı veya geçtim lisanstan, bisiklet tecrübesi olup olmadığına bakmazsızın kayıt yaptıran ve 20 TL yi veren herkezi , içinde trafiğe açık parkurda bulunan bir güzergaha atmak ve kaza imkanına bile bile davetiye çıkartarak , sözde kağıt imzalatarak sorumluktan kaçmak gibi "Köylü kurnazı" uygulaması yapan bir organizasyonu ,bir sonraki organizasyonlarda aynı hataları yapmamaları için uyarmak amacıyla , protesto etmek için illaki 200 kişi şartı aranıyorsa, Beleş imkan buldum yanlışta bulsam dahil olayım şeklinde bir düşünceye sahiplerse , O dernek makamındaki kişilerin artık o koltukları yavaş yavaş başkalarına bırakma zamanı gelmişte geçiyor arkadaşlar.

Dernekçilik zor iştir.Zaman , özveri ve sabır ister.İnsanı yıpratır. 1000 tane güzel iş yapıp bir tane yanlış iş yaparsanız ,insanların diline düşersiniz. dernek faaliyetlerinde çok bulundum. O makamlar en aklı başında olan adamı bile delirtir.Arslan başkan ,kaplan başkan diye gazı verdikleri zaman insan kendisini bir anda süpermen gibi hissetmeye , yaptığı herşeyin % 100 doğru olduğuna , karşı gelenlerin ise cahil cüheda takımından veya makanımda gözün olduğuna dair , paranoyaya kadar gidecek hislere kapılır makam sahipleri. Dernek bünyesinde bir karar alınıpta sonradan cayılır ve hatta alınan karara tamamen zıt bir uygulama yapılırsa , kimse kusuruma bakmasın ama O dernek derneklikten çıkmıştır. Geçmişte yapılan başarılarla övünülmez.Gelecekte yapılacak işlerin başarıyla sonuçlanmasına çalışılır.Eğer derneklerde geçmişte yapılanlardan başka bir şey konuşulmuyorsa bilin ki o dernek miadını doldurmuştur. Kimse fazlaca bir şey beklemesin.

Başkanını tanımam etmem ancak bırakın 200 kişi ( bu sayıyı neye göre , her nasıl hesaplamış bilemiyorum ) bir kişinin canı yanacak bir olay varsa gerekirse bir kişiyle bile eylem yapılabilinir.Bunu yapamıyorsa hatta eyleme konu olan olaya dahil olunuyorsa,bundan sonra alınacak kararların kimse tarafından uygulanmaması veya ciddiye bile alınmaması durumunda başta o makamlarda bulunan kişiler olmak üzere , kimse şasırmasın

Olan olmuş. Umarım bundan sonraki organizasyonlarda böyle olaylar olmaz ve umarım bir sonraki organizasyonda olası bir protesto yapılacak ise katılımcılar amaçlarını unutmazlar.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Bozkurt
@M Kerem Demirel

bu kendimizi avutmak değil.boşu boşuna da kahraman havalarında diyerek aklınca beni millete kötü biri gibi göstermeye çalışma.istediğin kadar kötülemeye çalışabilirsin.her 10 kişiden 8'i seni yalanlayacaktır..beni herkes tanır bilir merak etme.o köprüden geçtim çünkü hakkım olduğuna inanıyordum.ileride karşımıza ne çıkacağını bilmeden girdim.üzerinde forması ve numarası olmayanları geri çevirmelerini göze alarak ve gerekirse orada da hakkımızı aramak için girdim.ama kimse çevirmedi.ve inanıp inanmamanız umurumda değil o köprüden geçmemin tek sebebi birileri önümü keserse kavga etmeye bile hazır bir durumda olduğumdandır.yoksa vapura binip kadıköyden gitmek inanın daha kısa ve rahat olurdu.derdim köprüden geçmek olsa önceki 2 sene üst üste yapılan derneğin köprü geçişlerinden geçerdim.bu yüzden spor a.ş. de nasıl bir çıkarınız var anlatın da onu bilelim biz.yoksa sizde kuzu kuzu 20 lira verip geçtiğinizde bizim para vermeden geçtiğimizi görüp de bizlere uyuz olanlardanmısınız... ne diyelim,geçmiş olsun o zaman... seneye 50 lira verip köprüyü geçmeniz dileği ile görüşürüz...

• Beğen
Tepkiler: CandanC
@M Kerem Demirel

valla açıkça milleti geçmek bana çok iyi geldi bisikleti kazanma amacı ile bastım 15 inci oldum ama bisikleti almayacaktım orda ne diyeceğimide çok iyi biliyordum tüm herkez serbest idi başkan öyle deyince herkez serbest oldu ....evet 100 kişi bile yoktu protestoda yalnız başkan 200 kişiyi geçer isek protesto olacağını face den belirtti mesajları yarım yarım okuyup buraya yorum atmayın ,,protestoya gelmeyenleride burda ben protesto ederim bırakın bu işleri siz,,

@mesuttbt

dernek başkanının izinden gidildi eksik bilgin ,bak sana gerçeği yazayım arkadada yazdım face de 200 kişi olursak protesto olacaktı 100 kişi bile yoktu bu durumda başkan herkez serbest dedi ben bisikleti kapacaktım ve ilk 20 e girecektim ve kabul etmeyecek orda onları rezil edecektim parada vermedim orda ilk 20 ye girip ondan sonra sizin numaranız yok sizi kabul etmiyoruz diyeceklerdi esas cangırı o vakit koyacaktım bi de neden gelmedin demeyeceğim herhalde önemli bi işin vardı,,evet 15 inci oldum 500 kişinin içinde bisiklet felanda verilmedi,,,,,,,,,,,,,ha bi daha protestomu haşa ağzımın payını aldım ,,,
hak diye ayağa kalktık arkama baktım 100 kişi bile bulamadım korktuğum başıma geldi bu topik kafama yıkıldı,,,,,,,,,,,,,

@enver avcı

enver hocam bırak bunları biz işimize bakalım performanssa performans zati burda yok öyle performansçı alayı makaracı,,sana bi mesaj atmıştım arkada hak ile kalkacak sonra arkamıza bi bakacağızki kimse yok gördünmü dediğim çıktı ta arka sayfada yazdım biliyordum böyle olacağını sabah sait çiftçiye gittiğimde hiç kimsenin olmayacağını zati biliyordum en erken saat 09.00 da beşiktaşta kimse yoktu sultanahmede baktım faliyet yoktu döndüm sait çiftçiye gene hikaye ,,

@cömert

murat suyabatmaz 25 birinciliği olan bi sporcudur yol bisikletinde önce saygı duyacağız kime murat suyabatmaza eline zamanında kimse su dökemezdi onun ,derneğin başkanlığını hak ediyor, murat dostumun hayatı bu işi bu bilmem anlatabildinmi hangi birinizin burda işi bisiklet sporu bende dahil hiçbirinizin ,,ben amatör bi performansçıyım bu forumda benim gibi adamlar 3-5 kişi ben anlarım muratı kusura bakmayın ama dernek konusuna gelince onun bileceği iştir ben anlamam dernek yöneticiliğinden başkan ne derse o olur 200 kişi olursa protesto olacak dedi kendi takdiridir orda 100 kişi bile yoktu herkez serbest dedi isteyen geçer istemeyen geçmez dedi evet bundan sonra bu forumda protesto felan açmam ağzımın payını aldım hak diye kalktık arkamda 100 kişi bile olmadı geçmiş olsun hepinize,,bir iki kişi ile bu iş olmaz,,

Geri