Scudo Sports

29'-27.5'-26' hangisi?

Scudo
26 , 29 ve 28 city kullanmış biri olarak,

Tırmanışta 26 ,
Düz yolda ve inişte 29 .
29 un dezavantajı tırmanışlarda insanı yorması, 26 bu açıdan.
26 da düz yolda biraz daha yavaş.
Bence ortası yani 27.5 ler çok ideal bir ölçüde.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
27,5 ölçüde dış lastikler yeni piyasaya girdi. jantlarda öyle onun dışında belli bir handikapı yok.

@Melih Çolak

28 takıldığını biliyorum kardeşim benim 3 ayrı 29 jant bisikletim oldu halada 29'a biniyorum, yol lastiğide taktım.

29lar 26 ya göre 2-3kg 28'e gör 4,5kg ağır ve tekerlerinin büyük olması sebebiyle aynı dişli ölçülerindeki 26 jantla yanyana giderken aynı vitesde 2,3km daha hızlı gidiyor buda yokuş yukarı tork gerektiriyor, yani o 1 le çıksın sen 1 le çıksanda onun 3'yle çıkıyormuşsun gibi oluyor ama düz yol ve yokuş aşşağı çok daha hızlı.

Ama tabii 29 almak 26 almakdan mantıklıdır diyorum, ağırlık konusunda salcano ng 650 29hd 16kg geliyordu 700tl, ama merida tfs 900 12,5kg 3500tl

12,5kg lık bir 26 1000tl civarına bulunabilir
10 kg lık yol bisikletide 1000tl ye bulunabilir

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
Giden her türlü gider. 26 janta yavaş diyenler eger en yuksek vitesde pedali boşa düşüren birileri ise saygi duyarım. Yarışlarda gelir tezahürat ederim.. yoksa saglam geyik var burada.

sağlam aktarma oranları ile 26 iyidir diye düşünüyorum. 29 denemedim hiç. turney sistemli 26 ım için daha iyi bir aktarma ile daha yüksek keyif alabilirim gibi hissediyorum. yokuş çıkmak çok önemli bir nokta ve 29 bu konuda daha zorlayıcı olduğunudan ben kesinlikle eski kafalılığımı sürmeye devam edeceğim sanırım :mlk:

Konuyu biraz hortlatmak gibi olacak ama, 26'ların önümüzdeki kısa vadede piyasadan azalacağı gerçek. Bu sene üst model 26 neredeyse hiç yok. Forumdaki 26-27.5-29 karşılaştırmalı neredeyse tüm yazıları okudum ama kimse mevcut 26'ların ilerki durumundan bahsetmemiş. Peki sahip olduğumuz 26'ları elden şimdi çıkartmazsak ilerde çoluğa-çocuğa filan mı bırakmak gerekecek? Ya da ikinci eli ölü fiyatına mı olacak?

Merhabalar
Bende bisiklet arastirmasi yapiyorum 26" 29" arasinda kaldim kafam allak bulak oldu
Yasadigim yer rize buralar hep bayir bizde dağ bayir gezeceZ
Boyum 175cm kilo 65kg
Tavsiyeleriniz bekliyom tesekkürler

@maboc
26 ile 29 arasında kaldıysan tam arası 27,5 alabilirsin.
ne 26 kadar ufak kalır nede 29 kadar hantal.

@maboc hangi parçası sıkıntı olacak ki

• Beğen
Tepkiler: ratm
Güzel yorumlar var aynı şeyleri söylemek gereksik herzaman yenilikten yana ol gönül rahatlığıyla 29 al derim

Merhaba arkadaşlar. 180boy 83-85cm içbacaklı birisi olarak yakında bisiklet alacağım. Genel olarak yüksek tempolu (yarış değil antrenman) bol tırmanışlı ve inişli dağlar var Denizli’de. Aynı zamanda ufak tefek hareketler de yapacağım. Sizce 27.5 M/ 27.5 L/29 L üçlüsünden hangisini seçmeliyim? Yaşım 16 bu saatten sonra 2-3cm uzarım heralde anca.

@OnurÖzdağ
Benim bacak boyum 81 cm 27.5 ta m ve l oluyor ancak 29 da m biraz rahatsz edebiliyor tavsiyem 27.5 alman daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
@OnurÖzdağ
L beden 27.5 bence. Aslında denizlide 27.5 un getirdiği kıvraklığı kullanmayı gerektiren pek bir yer yok( çamlık teknik parkur belki) ama ben 27.5 sevdiğim için 193 boyumla o yönde tercih yaptım.

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
Geri