@Fatih Tepeköy
Gönül isterdi ki; herkes yaptigi sporun ne oldugunu bilsin, kendisi icin bir plan dahilinde antrenman yapabilsin. Maalesef ülkemizde hemen hemen hic bir spor dalinda, egitimli antrenörü olmayan veya bir spor okulunda bu islerle ugrasmayan insanlar disinda, kendi basina nasil antrenman yapacagini bilen insan yok diyebilirim, Tabii ki istisnalari var, ama gözleyebildigim kadariyla pek cok yetenek toplumun zorlamalarina uyarak, genelinden etkilenerek yetenegini ortaya cikaramiyor.
Her spor da oldugu gibi bisiklet sporunda da, eger yol bisikletini temel alirsak bir kac ay süren bir temel egitim vardir, bundan sonra koyulan hedeflere göre antrenmanin sekli degisir. Bu temel anztrenman bälümü herkesin bulundugu noktaya bagli oalark belirli bir yogunluga sahiptir. Ayrica sonunda koyulacak nihai hedefe ulasilabilmesi icin yeterli antrenman süresi ayarlanmasi gerekir. Baska bir deyisle, zaman ve fiziki olanaklar dahilinde hedef secilmelidir. Bu konuyu daha uzun uzun anlatmak mümkün, ama sonucta varacagimiz nokta sudur ki, her insan icin ayni antrenmani yapmak mümkün degildir. Bir pro takimi göz önüne getirirseniz, herkesin görevi farkli, herkesin antrenmani da farklidir. Amatör olarak sporla ugrasan kisiler icin de gecerli olan kurallardir bunlar.
Yukarida yazdiklarimi göz önüne alarak ciddi olarak belirli hedeflere yönelik antrenman yapmak isteyenlere özelden bazi konularda yardimci olmaya calisirim. Gecmiste bu amacla özelden haberlestigim ve bildigim kadariyla yardim etmeye calistigim kisiler, sanirim isin ciddiyetini kavrayinca, büyük cogunluk olarak, haberlesmeyi kestiler. Bu yüzden gercekten merak edenler özelden arayabilir. Benim zamanimin da bir sinir oldugunu lütfen gözönüne alin.