Scudo Sports

27 Mayıs Eskişehir Ankara non stop 6 saat 40 dakika

Ben zaten 6:15 te kalkıp anca işe geliyorum :agla: trainer pek hoş gelmiyor,manzara yok bişey yok....:(

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Scudo
@Emre Yönlüer

Bunlar tercih meselesi herkes performansli olacak diye birsey yok.bende film izleyemiyorum kitap okuyamiyorum ihmal ettigim sevdiklerim oldu.6:15 olmaz 4:15 olur aksam 21 de yatilir.neye ne kadar zaman ayirmak istemenizle ilgili bahaneler beyin tarafindan uretilen kendini rahatlatma aracidir.huseyin celebiyi tanirsiniz belki forumdan disarida sadece yarislarda bisiklet surerek katildigi her yarista ilk uce giren birisi sadece trainer antremanlari ile.dedigim gibi gunde bir iki saat ayiramadiktan sonra ben aslinda istiyorum zamanim yok bana gore sadece bahanedir.

Son olarak performans bisikletcisi zaten manzarayi goremez :)

fotoğraflarda, aşık insanlar görüyorum. bisikletlerine aşık :)

müthişsiniz abi, tebrik ederim.

@Emre Yönlüer

Ben simdi haricten gazel okuyayim!
Mutlaka bu antrenmanlari yapmak icin zaman lazim. Ferhat ta bu konuyu defalarca vurgulamis. Ancak su var ki bu seviyede antrenman icin gerekli zaman bir kac ay süresince haftada 10-12 saatten ibaret! Yani haftada her aksam film seyretme yerine 3 aksam seyretmeyip bir kac saat te hafta sonu ayirmak hemen hemen her insan icin münkün! Sadece insan böyle bir seyi arzulasin ve böyle bir seyin kendisi icin gerekliligine, böyle bir sonuca varacagina inansin. Organizasyon ve plan ile haftada 40 saat calisabilen bir insan icin 12 saat organize etmek büyük bir sorun teskil etmemelidir. 1 hafta =168 saat! :)
Bütün Avrupa' da 100 binlerce lisansli calisan amatör bisikletci var böyle yapan. Hatta haftada 40 saat calsip ironman Hawai' ye hazirlanabilen bile var.

(link) - (link)

@ihtiyar

Abi senin haricten gazellerin sayesinde ufkum bu kadar genisledi zaten....

• Beğen
@ihtiyar
Haftada 12 saat için nasıl bir antreman programı uygulayabiliriz?
Esnetme-gerdirme yani ısınma yaptıktan sonra neler yapmamız gerekir, Sadece sürmek:) yeterli mi?
(Google amca fazla bir şey anlatmıyor :) )

@MEHMETALİgoogle amcanin antrenman planlari yoktur! Özelden lütfen!

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@ihtiyar

keşke özelden olmasa da hepimiz programı görebilsek...

• Beğen
@Fatih Tepeköy

Gönül isterdi ki; herkes yaptigi sporun ne oldugunu bilsin, kendisi icin bir plan dahilinde antrenman yapabilsin. Maalesef ülkemizde hemen hemen hic bir spor dalinda, egitimli antrenörü olmayan veya bir spor okulunda bu islerle ugrasmayan insanlar disinda, kendi basina nasil antrenman yapacagini bilen insan yok diyebilirim, Tabii ki istisnalari var, ama gözleyebildigim kadariyla pek cok yetenek toplumun zorlamalarina uyarak, genelinden etkilenerek yetenegini ortaya cikaramiyor.
Her spor da oldugu gibi bisiklet sporunda da, eger yol bisikletini temel alirsak bir kac ay süren bir temel egitim vardir, bundan sonra koyulan hedeflere göre antrenmanin sekli degisir. Bu temel anztrenman bälümü herkesin bulundugu noktaya bagli oalark belirli bir yogunluga sahiptir. Ayrica sonunda koyulacak nihai hedefe ulasilabilmesi icin yeterli antrenman süresi ayarlanmasi gerekir. Baska bir deyisle, zaman ve fiziki olanaklar dahilinde hedef secilmelidir. Bu konuyu daha uzun uzun anlatmak mümkün, ama sonucta varacagimiz nokta sudur ki, her insan icin ayni antrenmani yapmak mümkün degildir. Bir pro takimi göz önüne getirirseniz, herkesin görevi farkli, herkesin antrenmani da farklidir. Amatör olarak sporla ugrasan kisiler icin de gecerli olan kurallardir bunlar.
Yukarida yazdiklarimi göz önüne alarak ciddi olarak belirli hedeflere yönelik antrenman yapmak isteyenlere özelden bazi konularda yardimci olmaya calisirim. Gecmiste bu amacla özelden haberlestigim ve bildigim kadariyla yardim etmeye calistigim kisiler, sanirim isin ciddiyetini kavrayinca, büyük cogunluk olarak, haberlesmeyi kestiler. Bu yüzden gercekten merak edenler özelden arayabilir. Benim zamanimin da bir sinir oldugunu lütfen gözönüne alin.

Süper bir performans sergilemişsiniz :) Paylaşım için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Başlık nerdeyse bir yıllık, ama güzel oldu, şu soğukta hatırlamış olduk.
@sgazel Bunun tersini yapar mıyız bu sene?

@Alpaslan.Savacı
geçen sene 3 defa yaptım bu turu 2 tanesi bu sürede oldu son yaptıgım 10 kasım anıtkabir turu tam bir eziyetti rüzgara karşı gitttik 230 km :) benimle beraber Eskişehirden yola çıkan arkadaş polatlıda dağıldı otobüse bindirdik karşılayıp destek olalım diye ankaradan gelen iki arkadaş sivrihisarda perişan vaziyetteydiler orada bıraktık onları. bir arkadaş polatlıda karşılayacaktı dış lastiği yarıldı :) bir abim polatlıda sağ salim aldı beraber cebelleştik 30 km sonra bıraktı sonra 2 arkadaş geldi polatlı cıkısında onların desteği ile bitirdik ama hiç unutmayacağım eziyetlerden biri oldu .
Bu rota düz gibi gözükmesine rağmen 1700 metre irtifa toplanıyor tersi rota daha rahat ama rüzgarı muhakkak hesaplayın derim. eğer tarihiniz başka bir yarışa yada organizasyona denk gelmez ise sizi bir kaç arkadaş ile sivrihisarda karşılayıp Eskişehire kadar taşırız.

Soğuk meselesine gelince iç anadolu insanı olarak bu mevsim soğuk da olsa belli kilometreyi doldurmamız lazım daha şimdi salondan geliyorum 2 saat sabit bisiklette çevirdim Eskişehire bugun kar yağdığı için. güzel bir gelişme Türkiye şampiyonu Rasim reis Eskişehire taşındığı için artık bir antreman arkadaşım var ve bu çok iyi tetikledi beni. geçen hafta soğuklara rağmen kar maskesi ile 400 km çevirdik bu hafta yine aynı.Yükleme yapmadan önce bacakların muhakkak belirli bir kilometreyi doldurması gerekıyor.Soğuk günlerde damarlar büzüldüğünden ve kan daha sert olduğundan fazla zorlamadan stabil uzun sürüşlerin faydası olacaktır zorladığınız zaman verim alamazsınız buna dikkat ederek antremanlara devam :) Havalar ısınır ısınmaz Rasim ile bir Ankara daha yapacagız bu sefer ortalama 35 in üstünde olacaktır diye tahmin ediyorum :)
(link) diğer Ankara sürüşünün strava bilgisi malum sigmadan fotoğraf çekince inanmayanlar olabiliyor :) ağustos ayı ile gps li saate geçmiştik :)

@OsmaniyeRehber

güzel cümleleriniz için ben teşekkür ederim...

@Alpaslan.Savacı

Başlık eski ama ben yeniym buğün bir hafta oldu bisikletimi alalı.Gezi . tur yazıları çok hoşuma gidiyor geriye doğru hepsini okuyorum.Hanım biskletle bozdun kafayı diyo :D

• Beğen
Tepkiler: Alpaslan.Savacı
@OsmaniyeRehber
Bende benzer evrelerden geçtim mtb(çift amortisör 20 kg) ile mesiye gidip gelen birisi iken biraz kaliteli bir mtb aldım (sedona 711) baktım daha keyifli çevirmek bununla çevre köylere gidilirmi dedim gitmeye başladım sonra sosyal guruplar ile tanıştım mangal gezi turlarına katıldım sonra biraz daha uzaklara gitmek isteyince kendi gurubumu kurdum uzak yerlere gitmeye başladım olmadı madem uzağa gidiyoruz yol bisikleti alalım dedik o da nasip oldu çok şükür. sonra böyle uzun uzun turlar yaparken neden yarışmıyorsun diyenler oldu bir seneyi geçkindir de federasyonun yol ve uygun gördüğüm mtb yarışlarına katılıyorum.Kıssadan hisse çevirdikçe mutlu olduğun sürece tarzını kendin bulacaksın .

Eskiden forumda her pazartesi gezdiğimiz yerleri anlatan 5-10 kişiydik (gurup liderleri) her pazartesiyi iple çekerdim Konyadan Fatih abi nereye gitti Keşandakiler ne yaptı mersin ekibi nerde malatyadakiler ne oldu diye zamanla bu paylaşımlar azaldı tur düzenlemek ayrı zor bu turu fotoğraflayıp forumda paylaşmak ayrı dert üstüne kıymetinin de olmadığını görünce mecbur bir süre sonra kendi işine bakmaya devam ediyorsun.Forumlarda paylaşım yapmak bir yandan keyif verirken bazen de abuk subuk yorumlar ve cahil cümleler yüzünden insanı çığrından cıkarabılıyor.Ben çok doğru insanlar ile tanıştım dost oldum bisiklet sayesinde umarım sizde aynı şekilde doğru insanlara denk gelirsiniz...

@Ferhat Köse Yaşınız yazmıyor ama ben abi diyerek söze başlayayım.Bu tip yazılar olmasa yeni başlayanlar örnek alacağı , motive olacağı bir kaynak bulamaz.Umarım o bahsettiğiniz paylaşımlar tekrar çoğalır bizlerde istifade ederiz.Bu vesileyle paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@OsmaniyeRehber
yaşı açtım abi diyecek kadar büyük değilim :) aynı dönemlerin insanlarıyız.Dediğim gibi bu tip yazılar eskisi gibi artmaz artsa da çok ilgi görmez.yeni nesil başka şeylere meraklı. carbondur üst donanımdır belkide hiç satın alamayacağı bisikletlerdir.Dikkat edin en fazla ilgi gören konular ya tartışma konuları yada bisiklet fotoğraflarındaki üst gurup bisiklet konuları veya hiç işine yaramayacak hafiflik yada ufak aerodinamik hesapları.Oysaki çok kıymetli bir kaç antreman ve kişisel gelişim konusu 2-3 günde okunurluğunu yitirmiştir. o yuzden de o tip konuları açan arkadaşlar bir daha açmaz tur anlatımları da aynı. arkadaş açar bakar ki ilgi çok az bir kaç defa daha dener sonra açmaz kişisel blog yada facebook sayfasında anlatır kendi yakın çevresi takip eder ilgilenir.Eğer ki tur anlatımlarını seviyorsanız bu işi çok iyi yapan bir kaç arkadaşın kişisel blogları daha okumalık ve fotoğraflarla görsel olarak daha zengin.Dediğim gibi foruma çok fazla fotoğraf yuklenmıyor cok uzun suruyor .Eski konulardakı fotografların da linkleri kırık açılmıyor 2011 -2012-2013 yıllarında actıgım tur anlatımlarına bakarsanız pek çok fotografın kırık linkli oldugunu göreceksiniz.

Geri