Scudo Sports

26 Temmuz 2009 Pazar Riva Gezisi

Pc 'yi yeniden başlattım neler oluyor? 100 tane mesaj gelmiş. Kaşif buluşma yeri Anadolu yakasında Üsküdar, Avrupa yakasında bilmiyorum nerede buluşacaklar ya da buluşacaklar mı ? Vural bir de öyle bir buluşma yeri ayarlasan derim, daha iyi olur. Vapur saatlerine baksan ve arkadaşları toplayıp öyle gelsen. Hep siz mi bizi karşılayacaksınız, bir de biz sizi karşılayalım. Nereden Üsküdar'a vapur var, kaçta var bi araştır daaaaaaaa.

• Beğen
Tepkiler: Vural UZUN
Scudo
Anlaşıldı siz ciddi ciddi gidiyosunuz Riva'ya :):)
:):)

Valla arkadaşlar 4. veya 5. ama bu topik'teki mesajların hepsini baştan sona gözden geçirdim sadece bir yerde Üsküdar'da buluşacağımız yazıyor. 7.30 olayını hiç görmedim. Neyse ..... Herkeze iyi akşamlar.

@G. Akpınar

Arkadaşlar ilk mesajda buluşma yeri ve saati yazıyor. Avrupa yakası grubu 07.30'da beşiktaşta heykelin önünde buluşacak ve motorla üsküdara geçeceğiz. Daha önce de böyle yaptık. Sık sık motor var, belirli bir saati yok...No stress

Merhaba arkadaşlar,

Merakla beklenen an geldi. :) Kişisel çalışmalarım sonucunda sizler için rüya gibi bir yol keşfetmiş bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu yola da bayılacağınıza garanti veriyorum. Öyle şaşıracaksınız ki, bu yolun İstanbul'da olduğuna inanmayacaksınız. :rolleyes:

Turumuzun rotası aşağıdaki gibi olacaktır:

İskeleden Selman-ı Pak caddesine, oradan Altunizade'ye hareket edilir. Altunizade'den Çamlıca'ya devam edilir ve TEM'e ulaşılır. TEM'deki yolculuğumuz 9-10 km sürecek. Sonrasında Kavacık Sapağı'ndan içeri girilir ve Riva Yolu'na ulaşılır. Dümdüz devam edildiğinde Riva karşımızda olacak.

Rota Bilgileri:

Üsküdar'daki hareket noktasından Riva merkeze kadar mesafe: 42 km.

Tahmini varış süresi: 3 saat. (Ben iki saatte gittim; ama grubun temposu ve mola sürelerini de hesaba katarsak ortalama 3 saat sürer.)

Rampa bilgisi: Başlangıç yolu olan Selman-ı Pak caddesi çıkacağımız en uzun ve en dik yokuştur (yaklaşık 2 km). Ondan sonra Çamlıca bitimine dek hafif ve kısa rampalar mevcuttur. Çamlıca'dan Riva yolu başlangıcına dek düz yol. Riva yolu başladığında yol genelde düz; ama arada yine hafif rampalar var (gerçekten hafif :)).

Mola bilgisi: Altunizade ve Çamlıca'da mola verilebilir. Yolun geri kalan kısmı şehirdışı olduğu için herkesin ihtiyaçlarını bu iki noktada tamamlaması gerekiyor.

Yolun durumu: Tabir-i caizse bal dök yala bir yol. Çünkü yeni bir yoldan gideceğiz.

Yolun görünüşünden de bir demet sunayım da, biraz iştahınız açılsın: :)

Deniz manzaramız olmayacak ama orman manzaralı, bol oksijenli bir yoldan gideceğiz: ;)

Özellikle yeni Riva yolu başladıktan sonra manzara genelde böyle:

Yol ve trafik hakkında söylediklerime hala inanmadıysanız bir de gözlerinizle görün:

Nasılmış?...;)

Dipnot: Sabah 08.00'in buluşma saati olarak geç olduğunu düşünüyoruz. Hem öğlen sıcağına kalmamak, hem de denizde daha fazla vakit geçirebilmek için hareket saatinin 08.00'den 07.00'ye çekilmesini talep ediyorum (Beşiktaş'tan çok erken saatte Üsküdar'a motor kalkıyor [Dentur İskelesi'nden] ).

teşekkürler zuhal dostum

arka takım kaptanı 05.00 de kalkar 07.00 de üsküdarda olur

yol tam bana göre dönüşte aynı yerden olursa yemede yanında yat
mükemmel bir keşif ayaklarına sağlık dostum

@kudu

Evet, dönüşü de aynı yoldan yapacağız. Dönüşte Yeni Riva yoluna girerken uzun bir rampa çıkmamız gerekecek (yaklaşık 5 km). Onun dışında ciddi veya zorlayıcı bir rampa yok.

Dönüşte de TEM'den geçeceğimiz için, herkesin Üsküdar'a dek gitmesi şart değil (Anadolu Yakasında oturanlar için söylüyorum). Sapaklardan girip daha kestirme yollardan dönebilirler.

Rica ederim, yolu beğendiğine çok memnun oldum Kudret abi.

Her ne kadar geç yatmayı tembellik yapmayı seven bir insan olsam da Zuhal'e sabah erken kalkma konusunda katılıyorum.
Arkadaşlar, birlikte eğlenmek tek başına uyumaktan iyidir. Vural gene askerlikten dem vuracaktır şimdi ama olay o değil.
Hakikaten öğlen sıcağında pedallamak benim arap şeyhi gibi giyinmeme neden olmaktadır. Kask bile kafamda ağırlık yapmaktadır.

Aranıza Ümraniyeden katılabilirim ama sabah sabah 1,5 saat basıp Üsküdar'a kadar geleceğim, çünkü sizlerle pedallamak bana keyif veriyor.

Notlar:

1. Arka takım kaptanına hayranım.

2. Güzergah koordinatörüne erkek olsaydım aşık olurdum.

3. Alkollü içki koordinatörünün göbeğine hastayım.

evet o yolu biliyorum orası Riva otoyolu :)

- Daha tura 2 gün varken haritalı ve fotoğraflı bilgiler eklenmiş teşekkürler gerçekten.

- Kavacık kavşağından sonra yol kalabalık değil ve dediğin gibi kayarak gidilebilecek bir yol neredeyse.

- Sabahın erken saatlerinde o yola çıkacağımızdan fazla motorlu taşıt ile de karşılaşmayacağız (herkes orada yüzmeye ve piknik yapmaya karar vermediyse tabi).

- Herhalde bu gezide de bu yol niye bu kadar düzgün diye söyleneceğiz :)

- belki biz de 2 saatte gidebiliriz yokuştan sonra tempo düşmeyebilir, yanlış hatırlamıyorsam pek durabilecek yer de yoktu.

- acaba Riva'da durmasak Şile'ye(bir ara kesin organize edilmeli) mi gitsek :) ama çok yokuş var o taraftan, tamam vazgeçtim.

Pazar görüşmek üzere.

Not: Erken yola çıkmaya katılıyorum ben de. (edit)

@Zuhâl

Bi zahmet listenize benide ekleyin...Gezi Sabahı üsküdara kadar 25 km yol tepmem,07:00daki buluşma için 1.5saat önce evden çıkmam gerekiyor.(1saat yol,0.5 saat önlem süresi)Kalkar kalkmaz yola çıkamayacağımdan 0.5 saatte erken uyanma desek,etti 2 saat yani 05:00 da kalkmam gerekecek.Gelin,ortası olsun 07:30 da buluşalım ?:rolleyes:

@Kaşif

Erenköy'ü tam olarak bilmiyorum ama ilk yardım setini size arabayla cumartesi günü ben getireceğim. Pazar günü sıkışmayın. Nereye getirmemi istersiniz?

Benim tel 0505 241 29 00

@reha genç

bu defalık 05.00 de kalkmayı deneyin sizin için iyi olacak eminim

@reha genç

Ben bir şey mi kaçırdım :eek: zaten üsküdarda 8.00'da buluşulmuyor mu? 7.30'da da BeşiktAş(ımız)' da?

Buarada bende sefaköydeyım 7.30 Beşiktaş için bilmiyorum kaçta kalkarım ama burdan Beşiktaşa en az 25 km gitcem ordanda karşıya geçicem tur günü amaaaa değer :D

• Beğen
26 Temmuz Riva Deniz Derya Cumburlop Deniz

1-Vural- tur organizatörü-
2-Zuhal-koordinatör-yol güzergahlar ondan sorulur
3-Görkem-demirbaş fedai -militan-
4-Kudu-arka takım kaptanlığına devam -darubcu
5-Sado-darubcu -seni gidi biracı seni
6-Uğur
7-Kerem- kartepenin tek kişilik fedaisi- darubcu
8-Toygar - Alkolden Sorumlu Devlet Bakanı
9-Korkmaz
10-Korkmazın arkadaşı
11-Ali Kerim Çatalkaya
12-Serdar
13-Ömer
14-Gökhan
15-Recep
16-İsmail
17-Bazooka
18-Kaşif- darubcu-4. boyut
19 Erhan
20-Kenan
21-Sezgin (kenanın arkadaşı)
22-Ebru
23-Hasan - onbaşı darubcu acizane rampacı
24-Hasanın arkadaşı Şevket
25-Hasanın arkadaşı Vural Bolat
26-Mehmet Karaçam
27-Burak
28-Cim Ateş
29-Reha
30- ...................................................

@G. Akpınar

özel mesaja cevap 19 numaradayım :)

Erhan

• Beğen
@bjk2110

Üsküdar'daki buluşmayı 08.00 değil, 07.00 yapmak istiyoruz.
Vural bey, ilgilenmenizi rica edeceğim.

Vapur saati için bkz:

(link)

Geri