Merhaba arkadaşlar,
Merakla beklenen an geldi.

Kişisel çalışmalarım sonucunda sizler için rüya gibi bir yol keşfetmiş bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu yola da bayılacağınıza garanti veriyorum. Öyle şaşıracaksınız ki, bu yolun İstanbul'da olduğuna inanmayacaksınız. :rolleyes:
Turumuzun rotası aşağıdaki gibi olacaktır:
İskeleden Selman-ı Pak caddesine, oradan Altunizade'ye hareket edilir. Altunizade'den Çamlıca'ya devam edilir ve TEM'e ulaşılır. TEM'deki yolculuğumuz 9-10 km sürecek. Sonrasında Kavacık Sapağı'ndan içeri girilir ve Riva Yolu'na ulaşılır. Dümdüz devam edildiğinde Riva karşımızda olacak.
Rota Bilgileri:
Üsküdar'daki hareket noktasından Riva merkeze kadar mesafe: 42 km.
Tahmini varış süresi: 3 saat. (Ben iki saatte gittim; ama grubun temposu ve mola sürelerini de hesaba katarsak ortalama 3 saat sürer.)
Rampa bilgisi: Başlangıç yolu olan Selman-ı Pak caddesi çıkacağımız en uzun ve en dik yokuştur (yaklaşık 2 km). Ondan sonra Çamlıca bitimine dek hafif ve kısa rampalar mevcuttur. Çamlıca'dan Riva yolu başlangıcına dek düz yol. Riva yolu başladığında yol genelde düz; ama arada yine hafif rampalar var (gerçekten hafif

).
Mola bilgisi: Altunizade ve Çamlıca'da mola verilebilir. Yolun geri kalan kısmı şehirdışı olduğu için herkesin ihtiyaçlarını bu iki noktada tamamlaması gerekiyor.
Yolun durumu: Tabir-i caizse bal dök yala bir yol. Çünkü yeni bir yoldan gideceğiz.
Yolun görünüşünden de bir demet sunayım da, biraz iştahınız açılsın:
Deniz manzaramız olmayacak ama orman manzaralı, bol oksijenli bir yoldan gideceğiz:
Özellikle yeni Riva yolu başladıktan sonra manzara genelde böyle:
Yol ve trafik hakkında söylediklerime hala inanmadıysanız bir de gözlerinizle görün:
Nasılmış?...
Dipnot: Sabah 08.00'in buluşma saati olarak geç olduğunu düşünüyoruz. Hem öğlen sıcağına kalmamak, hem de denizde daha fazla vakit geçirebilmek için hareket saatinin 08.00'den 07.00'ye çekilmesini talep ediyorum (Beşiktaş'tan çok erken saatte Üsküdar'a motor kalkıyor [Dentur İskelesi'nden] ).