26 Şubat 1992; Hocalı Katliamı

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mart 2011
Mesaj
3.874
Tepki
4.683
Şehir
Altındağ, Ankara
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
26 Şubat 1992; Hocalı Katliamı

Hocalı Katliamı, Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayıdır.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmî açıklamasına göre saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı hayatını kaybetmiştir.

Ermeni güçleri 1992 yılının 25 Şubatı 26 Şubat'ta bağlayan gecede bölgedeki 366. Alayın da desteği ile önce giriş ve çıkışını kapadığı Hocalı kasabasında, Azeri resmî kaynaklarına göre, 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 sakin öldürülmüş, toplam 487 kişi ağır yaralanmıştır. 1275 kişi ise rehin alınmış ve 150 kişi ise kaybolmuştur. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başları kesildiği görülmüştür. Hamile kadınlar ve çocukların da maruz kaldığı tespit edilmiştir.



Allah (c.c) rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun...

 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Adamlar için ne kolaymış kadın-çocuk-yaşlı öldürmek. Ben düşünüyorum da, savaş filmlerini izlerken bile ruhum daralıyor, karşındaki silahlı düşmanı öldürmek bile kolay iş değildir, savunmasız çocukların kadınların kafalarını koparıp futbol oynamışsın, hamile kadınların karınlarını yarıp bebekleri çıkarmışsın, akılalmaz işkenceler yapmışsın, sivil insanları kurşuna dizmişsin. Bunları yapanlar bütün ermenileri temsil etmez diyebiliriz belki ama bu kadar (asker demeye içim varmıyor) eşkiya içinden bir tanesi çıkıp karşı çıkmadı mı "kardeşim napıyorsunuz siz" diyen olmadı mı, insan gelişimi açısından düşünmeye çalışıyorum. Bu insanlar küçüklükten itibaren nasıl yetişiyor, okulda beyin yıkamayı bir tarafa bırakalım, bunlar evde ana baba terbiyesi, saygı sevgi gibi şeylerden tamamen mahrum mu büyüyorlar, yoksa bu ermeni ordusu askeri diye tanıtılanlar aslında hapisten salıverilen azılı katiller midir, konuyu bütün detaylarıyla okumamış biri olarak soruyorum.
 

avanak_abdi

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2013
Mesaj
647
Tepki
324
Yaş
41
Şehir
Çanakkale
Bisiklet
Specialized
Suriyeli mülteciler için kendi halkının rıskından alıp onlara veren, ''askerlik yan gelip yatma yeri değil'' derken diğer taraftan işgalci abd askerlerini kahraman ilan eden hükümet umarım bu duruma da artık sessiz kalmaz. Çevremizde oynanan bir sürü oyun var; kürt sorunu, sözde ermeni katliamı, suriyeli mülteciler, Süleyman Şah topraklarının terk edilmesi vs. Hepsine çok güzel (!) çözümler üretiyoruz. Umarım artık kendi kanımızdan, canımızdan olan Azerbeycan'a daha fazla uzak kalmayız.
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak Boralılar

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Biz hala Ermenilere iyilik yapalım,şirin gözükelim diye düşünüyoruz. İşte gerçek soykırım. Bununla gitmek lazım Ermenilerin yanına,karşılarına koyup hesap sormak lazım.
 

Tyler

Daimi Üye
Kayıt
6 Eylül 2013
Mesaj
279
Tepki
250
Şehir
Istanbul
İsim
Eray I
Bisiklet
Merida
@Hasan SAYLIK
Devletlerin yaptığı ile halkı karıştırmayın arkadaşlar. Devletler bu tarz soykırımları, ırkçılığı yaparak sizi bunlarla meşgul ederek arkada büyük planlarla uğraşırlar.
Eğer soykırımları konuşacaksak buraya yazılacak birçok soykırım ve ırkçılık vardır. Ermenilere iyilik yapalım ne demektir? Bu forumda hiç mi ermeni yoktur? Ermeni ile Ermenistan veya Ermeni Lobisini karıştırmamak lazım. Halklar kardeştir devlet/hükümetler halkları birbirine kırdırtır.
 

Gjankrow

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Ağustos 2014
Mesaj
1.719
Tepki
3.299
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
Hamidiye Alaylarının neden ihdas edildiğine bakar ve okursak bu tarz eylemlerin neden yapıldığını çok net anlarız.
Ondan önce tarih biliminin gereği olarak şu soruları kendinize sormaya başlayın ; " Hamidiye Alayları niye kuruldu ? " , " Hamidiye Alayları kurulduktan sonra ne oldu ? ".

Gelelim diğer sorulara "Ermeni diasporası yanlış hatırlamıyorsam 1878 de Almanya'da niye özgürlük istedi"
Ermeni diasporası çetelerin katliamını hangi siyasetle özetledi ?
Ermenilerin iddia ettiği gibi ellerinde bir vatanları vardı da zamanında, Büyük Selçuklu Devleti gelip ellerinden zorla mı söküp aldı, yoksa Büyük Selçuklu devletine Roma ( Bizans ) baskısından ötürü en çok minnettar olanlar onlar mıydı ?
Bugün Ermeni diasporasını besleyen Fransa'da neden bir Ermeni eyaleti ihdas etmek kimsenin aklına gelmiyor ? Madem seviyorsun aç vatanını paylaş değil mi ?
1000 yıldan fazla huzur içinde yaşan Ermeniler 1878'den sonra hasta adamın boğazına çökme ihtiyacını neden güttüler. Yoksa biz daha önce Roma'nın ve Sasani'lerin yaptığı gibi onların ibadet etmesini, kültürlerini yaşamalarını mı engellemiştik ? Hayatında Anadolu görmemiş Ermeni diasporasının güdümüyle kalktı birkaç komitacı bağırınmaya başladı vatanım vatanım diye.

Komitacıların yaptıklarından bir kaç anektodu başkalarının ağzından sizinle paylaşayım ;

Rus Konsolosu Mayevski "Bitlis ve Van Vilayetleri İstatistiği" adını taşıyan mahrem raporda, Ermeni Taşnak ve Hınçak Çetelerinin bölgede Müslüman Türklere yaptıkları katliamları şöyle ifade etmektedir: " Ermeniler tarafından Türkiye'de yapılan katliamların sorumlusu, önce ithal komiteleri ile birlikte hareket eden Ermeni İhtilalcileri, sonra bunları koruyan ve teşvik eden bazı yabancı hükümetlerdir. Türkiye'de komitecilerin girmediği yerlerde yaşayan Ermenilerin, Türklerle bir sorunu yoktu. Türk zulmü bir gerçek olmayıp, isteyerek uydurulmuş siyasi bir hikayedir. Gerçeği olduğu gibi söylemek icap ediyorsa, doğuda katliam yapanlar Müslümanlar değil Ermenilerdir. Sonra yaptıkları bu zulmü, himayesiz Müslümanlara yüklemişlerdir."

Amerikalı Gazeteci George H. Hepwort, Ermenilerden şu serzeniş ve dert yanmalara şahit olmuştu: "Ah!... Biz önceleri çok mutlu bir halktık. Vergilerimizi öder, işimizle, gücümüzle ilgilenir, huzur ve refah içerisinde yaşardık... Fakat Berlin Anlaşması, İngiltere'nin işi karıştırması yok mu; eğer Avrupa'da bizi kendi halimize bırakmayı isterse, iyi bir geleceğe sahip olabiliriz. Fakat halk olarak bizim kötü duruma düştüğümüz görülüyor, zavallı Ermeniler... Avrupalılar bizi Türklere karşı kötü bir hırsla tahrik ettiler!... Yazık! Memleketimiz harab oldu."

İngiltere Dışişleri Bakanı Lord Curzon, 11 Mart 1920'de Lordlar Kamarasında yapılan bir görüşmede "Ermeniler bazı kişi ve çevrelerin kabul ettikleri ve etmeye hazır oldukları gibi masum birer kuzu değillerdir ve şu anda elimde Ermenilerce Türklere karşı girişilen kanlı olayları belgeleyen dökümanlar bulunmaktadır. Demek gereğini duymuştur. (İngiltere Dışişleri Bakanlığı Arşivi. No.. 05043 E 1714)

Bu yukarıda paylaştıklarım alıntılardır ve isteyen araştırabilir. Ermeni'lerin bir anda ayaklanmasına sebep olan şey nedir oturup araştırabilir ben herkese bir başlangıç noktası göstermek istedim.

Aslına bakarsanız 1000 yıldan fazla devlet iddiası ve sorunu olmayan Ermeniler, bir anda düşman olur, insan katleder ( 183 bilinen toplu katliam ) devlet iddiasında bulunurlar. Bunu da başka devletlerin hesabına yaparlar. Bu Ermeniler Van'ı haritadan sildiler neredeyse. Erzurum'da yaptıkları konuşulacak gibi değil. Peki bunu yapan Diaspora kimin güdümünde ? Almanya, İngiltere ve Fransa.

Kimse kalkıp Ermeni katliamından bahsetmesin. Yıllardır zorla olmayan birşeyi kabul ettirmek için kıçlarını yırtıyorlar.

Buraya yaptıkları katliamların fotoğraflarını koymak isterdim ama gönül el vermiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Haziran 2007
Mesaj
2.910
Tepki
2.055
işin hüzünlü yanı ne biliyor musunuz, kim ermeni kim Türk, kim müslüman kim değil aslında çokta net değil. okuduğum kadarıyla, bu işlerde batılıların, doğuda işbirlikçiler bulması ve bunları kullanması ana etken.

bir insanın bir insanı, beslenmek dışında keyfi olarak başka bir canlıyı öldürmesi, insan doğasında yer alan şiddetle açıklamak işi basite indirgemek.

moskovada yaşayan eşi rus olan bir arkadaşım var. bir ev almışlar, yan komşuları tatlı yaşlı bir kadınmış. aman efendim yeni evliler geliyor falan diye epey bir iyilik göstermiş. arkadaşım tadilata sokmuş aldığı evi, o arada bu tatlı yaşlı kadın, arkadaşımın Türk olduğunu öğrenmiş ve tehdit etmeye başlamış. yaptığınız tadilat uygunsuz vs diyerek. arkadaşımda yapı mevzuatını öğrenmiş -kendisi inşaat mühendisi- ve kadının da açığını bulmuş. bir ayda kadındaki bu tutum değişikliğinin sebebi kadının ermeni olması. kadın, kendisinden neredeyse 50 yıl sonra doğan arkadaşıma, tanımadan etmeden düşman. neden? neden düşman bu kadın bu adama? adam Türkiye'den gelen bir Türk diye. işte bunu anlamak güç geliyor bana.

benim öz anneannemin anneannesi yunan. büyükbüyük dede beğenmiş kaçırmış sakız adasından, evlenmiş. ben de bir oranda bu manada yunan sayılırım. bir ara 13 ay müdürüm yunandı. onun ülkemizi, ülkemizin insanını aşağılayışını gördüm. bu ülkeden rızkını kazanmasına rağmen bu toprakların insanlarına kin doluydu. ben de o kin yok(tu). ama o adam ve ekibiyle çalıştıktan sonra artık yunan malı almıyorum.

babaannemler, iki öz dedem, yunan mezalimi ve bulgar mezalimi yaşamış olmalarına rağmen onlardan bana yunan nefreti öğretilmedi. sadece dikkatli ol demişlerdir.

1000 yıllardır bu coğrafyada kim kimden kız alıp kız verdi, hangi savaşlarda hangi dna hangi dna ya karıştı belli değil. birileri çıkıp ben şuyum dediği zaman adama bakıyorum artık insan mı değil mi diye. adam insan değilse bunu zaten belli ediyor. o zaman alnı isterse secdeden kalmasın, dilerse kültürlü biri olsun, göstermelik dolu cömertlik sergileyip annesine babasına işkence ediyor olsun; siliyorum defterden.

bu oyunlar tatlı oyunlar, maşa olanlar küpünü dolduruyor. zararlı çıkan garibanlar hep.
 

Atahan Eker

Daimi Üye
Kayıt
15 Ocak 2013
Mesaj
329
Tepki
461
Şehir
İzmir
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Katliam değil soykırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Gjankrow

Özgür Türker

Daimi Üye
Kayıt
2 Ağustos 2013
Mesaj
307
Tepki
236
Yaş
44
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Bianchi
Türkiye'nin ortaya asyaya fiziki açıdan ulaşımını kesmek için Ermenistanın topraklarını genişletmesi gerekiyor. Bunu gerek Hocalı katliamı gerekse eskiden Türkiye topraklarına girerek sadece işgal etmekle kalmayıp insanın kanını donduran katliamlar yaptılar. Ocakta pişirdikleri çocukların etlerini zorla annelerine yedirmeye çalıştıkları gibi. İşgal eden azıcık delikanlı olur, bileğine güveniyorsan, işgal ediyorsan et ama mert olacaksın; öyle kancık gibi; çocukların bebelerin kanına girmeyeceksin, kadınlara tecavüz etmeyeceksin ! Adam gibi karşılıklı savaşacaksın !

Ermenileri destekleyenler de küresel derin devlet(yani illuminati, masonlar, tapınakçılar vb. gibi derin yapılanmalar). Hem kapitalizmi hem de komünizmi kuran bu derin yapılar hem ABD'yi hem de Rusya'yı jandarma olarak kullanıyorlar. Rusya'nın kurucularına veya ABD'nin kurucularına bakın hepsi mutlaka ya masondur veya başka örgüt üyesidir. Bakmayın siz, 2 kutup savaşıyormuş falan hikaye. Size 2 seçenek sunuyorlar ya ABD'nin(ingiltere-israil üçgeni) ya da Rusya'nın(Çin-asya grubu dahil) kucağına oturmak. 2'si de tehlikeli.

Ermenilere lojistik destek verenler, gaza getirenler de bu sefer Rusya oldu.

Türkiye, 2003 yılında tam anlamıyla illuminati'nin kontrolü altına girdi. Önceden de kontrolündeydi fakat çıkıntılık eden, ayak direyen bazı yapılanmaları tamamen temizlediler. Ve 2003 yılından beri de böyle malesef.

Türkiye, bundan sonra ortadoğudaki tez-anti tez(ABD-Rusya örneğindeki gibi) 2'li ülkesinden biri olacak. Bunlardan tez, Türkiye; anti-tez ise İsrail. Fakat kuklacı her zaman tek olacak. Yani İsrail'i de yöneten, Türkiye'yi de yönetenleri getirenler aynı kuklacı. Buradakiler İsrail'e köpürüyormuş gibi yapacak;İsrail'dekiler de Türkiye'ye köpürüyormuş gibi yapacak. Herkes repliklerini ezberlemiş, sahnede kuklacının verdiği rolleri icra ediyor.

Türkiye bundan sonra daha da gelişecek büyüyecek ama her zaman kuklacının kontrolü altında olacak. Milli, kültürel veya dini değerler tamamen yok olacak. Milleti Osmanlı tekrardan uyanıyor, yeni ve güçlü Türkiye gibi laflarla uyutsunlar. Ülkemiz bundan sonra tabi ki büyüyecek daha da gelişecek ama milli ve kültürel değerlerden yoksun olarak.

Tevratta yazdığı gibi işgal edilecek son ülke Edom yani Türkiye idi. Bunu da başardılar. Tank tüfeksiz işgal ettiler anlayacağınız. Hani herkesin beynine kazınan 2012 yılında kıyamet kopacak vs. atmasyon bir üfleme vardı ya; esasında bu tarih, yeni dünya düzeninin %100 anlamıyla devreye alındığı tarih.

Arkadaşlar, burada dinle ilgili veya başka tip kavga çıkarmak istemem, sadece elimden geldiğince tarafsız olarak paylaşımda bulunmaya çalıştım. Ben, hiçbir siyasi partinin taraftarı değilim; takım tutar gibi parti tutmayı da önermem. Yapmamız gereken daha çok okumak; dünyayı yöneten kuklacıyı daha iyi tanımak için daha çok okumamız gerekir.

Özellikle gizli örgütler, bunların sembollerinin sokaktaki, TV'lerdeki yansımaları üzerinde durursanız, kuklacıyı daha iyi tanırsınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Haziran 2007
Mesaj
2.910
Tepki
2.055
Hepimiz ermeniyiz diyenlerı de hepimiz azeriyiz derken duymak mümkün olur mu acep?
 

Hüseyin Külcüoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
914
Tepki
675
Yaş
34
Şehir
Bursa
Bisiklet
Ghost
23 yıl önce bugün Hocalı'da soykırıma uğrayıp katledilen soydaşlarımızı saygıyla anıyorum.
 

Emrah Ü.

Üye
Kayıt
27 Nisan 2014
Mesaj
15
Tepki
18
Şehir
Istanbul
Bisiklet
Trek
Erzurum doğumlu olmam hasebiyle, Osmanlı - Rus savaşı (93 Harbi) ve 1. Dünya Savaşında Rus destekli Ermeni çetelerinin Erzurum'da yaptıkları mezalimleri, acı ve hattâ iğrenç hikâyeleri büyüklerimden yıllarca dinledim. Ve yine Hocalı katliamı da çocuk dimağımda derin izler bırakmış bir katliamdı. O görüntüleri hiç unutamadım. Yıllar sonra kader ve rızık vesilesiyle Azerbaycan'a yolum düşünce, Hocalı'yı, Hocalı'da olup bitenleri, Hocalı'yı yaşayanları, Hocalı'yı dünyaya duyuranların manevi mirasını ((link)) daha yakından tanıma imkânım oldu.

Dini, ırkı, siyaseti koyun bir kenara; Hocalı, insanlık denen kavramın ne kadar aşağılık olabileceğinin en canlı göstergelerinden biri. Bu nedenledir ki, unutulmamalı, unutturulmamalı.

Allah yaşamını yitiren 613 masum insanın mekânını cennet etsin.

7. kez Bakü halkı ile birlikte, Hocalı anıtındaydık bugün.

https://i.hizliresim.com/yPqEQj.jpg

https://i.hizliresim.com/DlDdRy.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: Atahan Eker

taner07

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Nisan 2015
Mesaj
2.436
Tepki
4.946
Yaş
30
Şehir
Antalya
İsim
Taner Yılmaz
Bisiklet
b'Twin
Dünyanın görmek istemediği gerçeklerden birini daha anıyoruz, acılarımızı paylaşalım ki paylaştıkça birbirimize daha çok bağlanalım ve güçlenelim...