Scudo Sports

2500-3000tl yol bisikleti tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bisiklette kadro boyu ile kendi boyumuz arasındaki ilişki,yerden yüksekliğimiz değildir.Bir kaç parametreden oluşur.Tek tek yazmayacağım ama 1.88 boy için 56 kadro uygun olmadığı gibi 1.96 için 56 komik ötesi olur.Seleyi yükselterek bu sorunu aşamazsınız.1.96 lık bir boy için seat tube uzunluğunun 62 cm den düşük olmaması gerekir-ki bu,iç bacak uzunluğuna göre 64 cm ye kadar çıkabilir.Bu boyda bisikletler var mı? Siparişle belki.

Scudo
@Derya Keçeci
Bisikletle ilgili en önemli konulardan birisi olan kadro geometrisi ve kişiye uyumu olmasına rağmen göz zevkinize hitap edenle size uygun olanı bulabilmek o kadar büyük sorun ki .Gerek forumda gerek diğer kaynaklarda bahsedilen kol boyu iç bacak boyu vs. değişkenleri dikkate aldığınızda tercih ettiğiniz markada istediğiniz renk olmayınca biraz boşvermişliğe yöneliyorsunuz. Keşke bisiklet markalarının kadro açılarını çok iyi bilen ve kişiye özel bir kaç marka önerebilecek birileri olsa bu konuda danışmanlık ücreti alsa ilk sırada giderdim herhalde.Üstad benim bacak boyuma göre 54 uygun çıkyor ancak scoot cannondale ve focus denediğimde Cannondale de 54 Focus da 56 uygun oluyor. sele borusu apış arası mesafesi 3-5 cm kuralına göre fakat bu sefer de sele borusu gidon arası uzaklık tam tersi oluyor. Kısacası ideali bulamayacağımı anlayınca bir iki deneme yaparız alırız satarız artık deyip 54-56 olarak yola çıktık bakalım 1 kaç ay içerisinde beyaz bir yol bisikletim olacak kısmetse.Sevgiler.

Kadro boyu önemli bir konu ama takıntı haline de getirmemek lazım.54 cm kadro kullanan biri ufak tefek ayarlamalarla çok rahat bi şekilde 56 cm de kullanabilir.

Yol bisikletinde bacak boyuna göre değil üst boru uzunluğuna göre kadro alınır. Anlayın şunu artık...

Benim kullandığım kadro 56. Fakat göbekten sele borusuna kadar 53cm.
Şimdi bu kadro bana küçük diye ben 56cm sele borulu bir kadroya geçersem üst boru 58cm olacak. Bu da bana uzun.

Bu işi adam akıllı yapan bütün firmalar, yol bisikletlerinde kadro boyu olarak üst boru uzunluğunu veriyor. Biz de burada hala ayakta durunca bi karış mesafe varsa kadro uyumludur hesabı yapıyoruz...

@Gökhan Toros
Sevgili kardeşim bugune kadar 1500 un uzerinde mesaj atmışsın ve belli ki yol bisikleti konusunda tecrübeli veya kendine güvenen bir arkadaşsın.Ancak önce okudugunu iyi anlamanı tavsiye ederim.Dikkat edersen bende üst boru uzunluğundan bahsediyorum üst borusu vucuduma uygun olan bisiklet ayakta durduğumda tehlikeli olacak sekilde apış arasına değiyor ve denediğim 3 markada şimdilik böyle.Araştırmaya devam ediyorum. Yine dikkat edersen bu konuda bilgi eksiğim olduğundan para karşılığı bile olsa bilen birisinden yardım almaktan söz ediyorum.Yine üyelik tarihimden attığım mesaj sayısından anlayacağın uzere bu konuda tecrübem az. Tüm bunlara rağmen ''anlayın artık'' ''falancanın hesabını yapıyoruz'' benim senin yaşlarında iken bile kullanmadığım bir uslup.Yine dikkat edersen benden yaşta büyük olduğunu gördüğüm ama tanımadığım ne iş yaptığını bilmediğim bir kişiye ''üstad'' diye hitap ediyorum .Üstad kime denir bi düşün veya araştır istersen. Diğer taraftan bilgini hepimizin tek ortak noktası olarak ( bisiklet sevgimiz hobimiz işimiz vs.) buluştuğumuz herkese açık bu platformda paylaşırsan memnun oluruz. Eğer daha önce bu konuda yazdıkların varsa linkini verirsen dikkatle okuyacağımdan emin olabilirsin.Sevgilerimle.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
@Uğur KARATAŞ

Tam olarak neyi kastettiğinizi anlamadım fakat uçaklarda karbon kullanılır fakat dayanıklı olduğu için değil hafif olduğu için. Uçağın dış gövdesi tamamen aluminyum panellerden yapılır. Fakat kanat, dümen ve yükselticiler karbon kompozit malzemelerden yapılır.

@Serdar Unalan

Ben mesajı size cevap olarak yazmamıştım. Hatta sizin mesajınızda o "apış arası ölçüm şeklini" bile görmemiştim. Ben sadece yol bisikletindeki kadro seçimindeki genel yanlışlığa cevap olarak yazdım. Öbür türlü zaten alıntı yapardım :)
Öyle bir saygısızlık yapmam kesinlikle, kimseye yapmam yaş önemli değil.

Sorunuza cevap olarak;

(link)
Burası çok çok güzel bir kaynak. Uygun kadroyu aldıktan sonra nasıl kendinize göre ayarlayacağınızı gösteriyor. Bu konuda da çok çok yanlışlık yapılıyor. En yaygını da "gidon uzak gelirse sele borusunu öne çekerim". Kal ayarlarından kimsenin haberi yok.

(link)
Bu site ise benim yol bisikleti için kadro seçimi yaptığım site. Size gidon boğazı uzunluğuna kadar verileri gönderiyor.

Aslında bu sonuçlar "road bike fitting" şeklinde arandığı zaman çok çok kolay bulunabiliyor. Fakat biz nedense hala 183 boy 56 kadro uygun olur, 54 küçüktür diyoruz... Ne gidon boğazı, ne üst boru, ne aynakol uzunluğu, hiç bir konuda bilgimiz yok. Hatta ve hatta bunu diyenlerin 56 kadro tavsiye edersen sele borusu mu üst borusu mu 56 kadro olduğundan haberi bile yok yazdıkları ölçünün. Çok eksiğiz bu konularda.

@Gökhan Toros
Tam olark bundan bahsetmeye çalışıyorum linklere hızlı bir göz attığımda bu işin ne kadar milimetrik olduğunu ve deneyimli birisinin örneğin eskiden yarışçı olan veya bisiklet antrenörü olan birisinin çok faydalı olabileceğine inanıyorum.Yazdıklarını doğrudan üzerime alındığım için cevap yazma gereği duydum.Bu tip forumlarda yaş sadece uslup için geçerli olabilir diye düşünüyorum kısıtlı alanlarda o da .Örneğin olsa yuzyuze olmadığımız için yanlış anlaşılmalar olabilir diye . Olayı saygısızlık olarak değilde uslup olarak ele almanı isterim. Önemli olan bisiklet üzerine konuşup tartışabiliyormuyuz ve bunu doğru bir uslupla mı yapıyoruz. Kısacası yaşın sporda bir önemi yok ancak bizler hayat gailesi denen birşey yaşıyoruz ve futbol dışında sporun olamadığı bir guzel ulkedeyiz maalesef.Yaş bizim için kısıtlı zaman demek zaten geç başladığımız bisiklet için ise keşke diyorum öyle kişiler veya mağazalar olsa ki sizin vucudunuza uygun geometrideki bisklet markalarından bir kaçını size önerebilse. Bizler için deneme yanılmadan cok faydalı olurdu.Linklere dikkat edersen pedalın eskime noktalarından ayakların bacakların basış şekline kadar herbir detay önemli. Buraları okuyup her markanın katalog değerlerini incelesen bile mağazaya gittiğinde benim için herşeyin önüne gecen bisiklete aşık olma hissi oluşmayınca hayal kırıklığına ugruyorum.Bi kişi yazmıştı aynakolun karşına oturur iki kadeh içersin diye o hesap yani.Diğer taraftan o uygun bulduğunuz ölçü ne hikmetse ellerinde olmadığı gibi L kadro işte beyfendi ne bu kadar soruyorsunuz muamelesine tutuluyorsunuz.Bisiklet malzemeleri kaliteli olunca kondisyonunuz artıkça ve bedeninize uygunsa çok ama çok buyuk keyif bu konuda hem fikiriz.Ancak bizlerin kısıtlı zamanlarda tüm bunları başarması oldukça zor.Sizlerin hobi/profesyonel düzeydeki ''genç '' arkadaşların deneyimine ihtiyacımız var.Gençken çogu insanda zaman olur maddi durum olmaz yaş ilerledikçe maddi durum iyileşir zaman olmaz.Kısacası bu forumdan tecrübelerden faylanabilirsem ne mutlu bana . Sevgiler.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Uyuyamadım birazcık saat geç ama bunu yazmam gerekiyordu. :D

(link)

İnanılmaz donanım , inanılmaz fiyat. :)

Merhaba Çağlar. Eğer istediğin ölçüde istediğin gibi bir bisiklet bulamazsan sana yardımcı olabilirim ve Almanya'dan ücretsiz olarak getirebilirim istediğin bisikleti :in:

boyuna göre xxl-xl alsan uyar bnce salcanodan felan uzak dur canondale scott trek gibi markalara bak ilerde ekipmanlarıda değiştirirsin birde arkadaşlar bnde scott s30 almaya karar verdim boyum 1.87 yaş 17 şizce xl (58) alsam uyarmı bütün sitelerde 59 yazıyor ama :)

@ogulcanislim
hayır dostum! havacılıkta bir ürünün dayanaklılığından hiç bir zaman taviz verilmez, kompozitler alüminyum alaşımlara uygulanan tüm testlere tabi olurlar, bu testlerde alüminyum sağladığı mukavemeti fazlasıyla sağlarlar.

Dış gövde de alüminyumun kullanılmasının sebebi ise kompozitlerin yeterli esnekliği sağlayamamasıdır. Kabinin basınçlandırılması, bunun yanında gövdenin her uçuşta yaklaşık 50 dereceye yakın bir sıcaklık farkına maruz kalması alüminyumun kullanılmasının en önemli sebeplerindendir. :)

@cenktamay

katılıyorum :) listenizde ilk sırada olmalı bence.

Ben olsam, karbon bir scott yada cannondale tercih ederdim gibime geliyor 3000 tlye kadar. Aslında, birçok markada karbon bisiklet bulabilirsiniz 3000 tlye kadar. Sizin zevkinize kalmış :)
ve bir tavsiye vereyim size, listenize yazdığınız her modeli gidip canlı görün mümkünse

@ogulcanislim

Karbonun sağlamlık/ağırlık oranı alüminyumun 3 katından daha fazla.
Boeing 787'nin ağırlıkça %50'si, Lockheed Martin F-35'in %35'i, Lockheed Martin F-22'nin %25'i karbon kompozit.
Öyle yani...

Geri