25.03.2006 Eskişehir-Karacaşehir-Eşenkara Köyü

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
25.03.2006 cumartesi günü, saat 13:00 civarında Barbaros'la MSN görüştük, 14:00 gibi Atatürk Lisesinde buluşmak üzere sözleştik :) saat 13:45 gibi Murat'a da haber verdim ve 14:10 gibi lisedeki buluşmadan sonra haşhaşlı çöreklerimizi alıp yola çıktık. Polatkan Bulvarı boyunca cumartesi trafiği içerisinde hızla yol alıp Ekin Ekmek'in yanında toprak yola girdik.Yolu izleyerek Karacaşehir Köyüne ulaştık.Yanımıza haşhaşlı çörek, sıcak su ve içime hazır çay almıştık ancak atıştıracak bir şeyler yoktu :) bizde Karacaşehir Köyünde bakkala uğrayıp çikolata aldık, ayaküstü atıştırdık.Geldiğimiz yolun devamı niteliğinde asfalt yoldan devam edip Nato askeri tesislerinin tel örgüsü yanından yolumuza devam ettik.



biraz ileride yol sola ayrılır, ancak ilk sola ayrılan noktada "askeri bölge girilmez" benzeri bir tabela var.muhtemelen askeri birliğin yukarılarına çıkar bu yol.bundan sonraki sol sapağa saptık.toprak yol boyunca ilerledik.






ve çeşmeye ulaştık.çeşme başı, vadi içinde hafif rüzgarlı, bol sohbetli, dinlenceli, çaylı, kahveli sohbetin ardından araziye girdik.








hemen sert bir çıkış etabı karşıladı bizi.bir türlü nefes düzeni sağlanamayınca ara ara duraklamalı oldu bu etap :)

karşı yamaçlarda bir mağara barbaros'un dikkatini çekti!





sert etap bittiğinde yamacı yan keserek biraz da bisikletle ilerleme şansımız oldu, ancak zirve sırtına yaklaştıkça rüzgar daha sert esmeye, zemin daha da yumuşamaya başladı.







çaresiz bisikletlerden indik ve yürümeye devam ettik.




zirve hattı boyunca yumuşak zeminde, sert rüzgarlı havada, psikolojik direnişle :) yürüyüşümüze devam ettik.

ve faaliyetin bonuslarından biri.geçen sezon biçilen ve balyalanan samanlar höyük gibi yığılmış ve alınmamış. bu yığının rüzgarı kestiği bir noktasında biraz soluklanma, biraz ısınma, biraz daha sohbet koyulaştırma :)



ve faaliyette sıcak su taşıyıp kahve yaptığımız, faaliyetlerimizin vazgeçilmez unsurlarından biri termos...


bulunduğumuz mevkii kabaca Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin yukarıları :) kampüsün sınırı ormanlık bölge tarafından çizilmiş durumda, ormanlığın bittiği sınır ise dikenli tellerle belirlenmiş.bisikletleri tellerden aşırıp orman arazisinde sürüşümüze devam edeceğiz.





orman içerisinde harika bir dere yatağı, orman yolu karışımı etabı hızla iniyoruz.nispeten düz olan bir noktada durum değerlendirmesi yapıp indiğimiz etapta yaşadığımız adrenalin dolu anları gülerek birbirimize anlatıyoruz.




orman yollarının sonu ESOGÜ mühendislik fakültelerinde bitiyor.buradan kampus içerisinde ilerleyip polatkan bulvarına çıkıyoruz.sonra da yine Murat abinin dükkanda faaliyeti bitiriyoruz.

toplam faaliyet yaklaşık 25km. ancak arazi ve hava koşulları dolayısı ile gayet doyurucu bir faliyet oluyor.ancak gece duramayıp, arkadaşlardan ayrıldıktan sonra şehir içinde 10km.daha biniyorum :)

teşekkürler
Murat & Barbaros
 
Scudo

Tugfox

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
1.094
Tepki
1.218
Şehir
Goztepe/Istanbul
Istanbul`un sehirici gezilerine karsi, Eskisehir`den essiz guzellikte bir doga gezisi olmus. Tesekkurler, saglikli pedallar!!:)

Tugberk
 

Barbaros

Forum Demirbaşı
Kayıt
16 Eylül 2004
Mesaj
593
Tepki
193
Şehir
İstanbul
Arkadaşlar burdakı bahsedilen barbaros ben değilim yanlışlık olmasın :)
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
ilk okudugumda aynen soyle dedim kendi kendime: "Yahu Barbaros abi ne zaman gitmis Eskisehire?" :D
 

no_name

Daimi Üye
Kayıt
25 Mart 2006
Mesaj
278
Tepki
198
Şehir
sivas
İsim
mesut
Bisiklet
Bianchi
valla o dağlar da ben de dolanmam lazım da ben memleketim de dolanıcam nasip olursa nisandan kasım a kadar (sivas) ama resimler muhteşem görünüyor :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat CER

barhay

Aktif Üye
Kayıt
28 Mart 2005
Mesaj
106
Tepki
165
Şehir
Eskişehir
selam arkadaşlar;

Barbaros lar karışmış buradaki barbaros ben oluyorum ....

sevgiler
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat CER

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Çok güzel bi gezi olmuş. Pedalınıza sağlık. Ben daha dağa bayıra çıkamadım. Tek başıma çıkmak istemiyom zaten. Bi arkadaş bulursam o zaman.
Fotoğraflarda çok güzeldi.
Sevgiler...
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat CER

cenap26

Üye
Kayıt
1 Aralık 2005
Mesaj
61
Tepki
20
Şehir
ESKİŞEHİR
elinize sağlık-MURAT_BARBOROS_YUKSEL abilerim --işallah en kısa zamanda birlikte yapmak umuduyla...
zaten meşeliğin o tuhaf kumlu parkurunu -fırtınapaşa çeşmesini-.....çok özlemiştim-bu fotograflar çok iyi geldi:) :) :) :)
herkese selam olsun
 

mazhar

Daimi Üye
Kayıt
30 Temmuz 2005
Mesaj
315
Tepki
323
Şehir
İstanbul/Eskişehir
Resimlere bakınca sasırdım resmen...yavv biz nerelerde dolaşmışız böyle diye...:) Tepede yediğim rüzgardan çevremin farkına varamamışım.

Gerçekten çok keyifli bir geziydi,benim için bulunmaz bir tecrübe oldu.
İstanbul'da tatlısu bisikletçisiyken,burda Eskişehirli arkadaşlarımın sayesinde gerçek bir dağ bisikletçisi olma yolunda ilerliyorum...

Murat ve Barbarosla birlikte uyumlu,bol muhabetli,eğlenceli ve rüzgarlı bir gezi yaptık.ne yalan söyleyeyim daha önce bisikletimle birlikte böyle yüksek rakımlı yerlerde bulunmamıştık haliyle biraz sersemledik,eve dönduğumde km saatinin 25km göstermesine baya şaşırdım çünkü bana sanki 50km yapmışım gibi geldi.

Murat Cer ve Barbaros arkadaşlarıma bu güzel gezi için teşekkür ediyorum,onların sayesinde hem Eskişehir'de yeni gezi etapları öğrendim,hemde kampçılık adına bişeyler öğrendim...

Forumdaki arkadaşlara, Eskişehir'e gelip bisiklet için doğal etapları yerinde görmelerini ısrarla tavsiye ediyorum...
 

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul
Murat, çok güzel bir gezi olmuş... Biz asfaltta pedal basarken, siz dağ, bayır tırmanmışsınız... Paylaştığınız için, sana ve arkadaşlarına teşekkürler...
 

ymgirgic

Üye
Kayıt
13 Ocak 2006
Mesaj
98
Tepki
115
Şehir
Konya civarı...


Doğayı ve çevreyi; çok yaşayan değil, bisikletle gezen; görür ve bilir dedirttiriyor bu geziniz ve fotolarınız...
Paylaşımınız için ben de candan teşekkürlerimi sunarım..

Pedal basan ayaklarınıza sağlık, foto çeken ellerinize sağlık..
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat CER

A.Bülent Yamaner

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Şubat 2005
Mesaj
1.173
Tepki
309
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Scott
Bisiklet severlerin doğa ve tabiat sevgisinin yeni bir örneği olmuş yaptığınız gezi ve çektiğiniz resimler. Özellikle bölgenizin çeşitli yerlerinde yapacağınız böyle güzel gezi ve resimlerinizin devamını bekliyoruz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat CER

Özcanak

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
442
Tepki
522


Okurken aklıma hobitler geldi, üç çayı, beş çayı, olmadı bidaha çayı.. Börekler, çörekler.. bisikletli hobitler gibi olmuşsuz maşallah.. Frodo hanginiz :D En güzeli, can boğazdan gelir, siz benim şakalarımı pek ciddiye almayın.. :7:

Bir dee şu Eskişehir gezilerinde resimlerde sigarayla yakalanmasanız daha güzel örnek olacaksınız :) Geçen bir gezide de Murat'ın elinde vardı bir tane, yani içmeyin demiyoruz tabi de.. yine siz bilirsiniz.

Güzel faaliyet için teşekkürler..
 

eYa

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mayıs 2005
Mesaj
1.267
Tepki
781
Şehir
Eskişehir & Didim
Gezi güzel olmuş hayırlı olsun bakalım :)

Sigara mevzuuna gelince.... Ben içmeyin diyorum abi... İçmeyin kendinizi düşünün ülkenizi düşünün... eğer içiyorsanız çevrenizdekileri düşünün... Burada da kötü örnek olmayalım lütfen... Sonuna kadar insan sağlığı sonuna kadar yeşilay

Anlayışınıza sığınıyorum. Teşekkürler ;)
 

barhay

Aktif Üye
Kayıt
28 Mart 2005
Mesaj
106
Tepki
165
Şehir
Eskişehir



Merhaba,

Bu sigara mevzuu içilmese iyi olur belki ama içenlerde içmeyenleri doğada rahatsız edermi diye soruyorum kendime ... Aslında aynı çadırda kalıyorsak sorun ola bilir... Herkez kendini bilir demi.. doğayı kirletmedikten sonra.. Neyse bu mevzu gereksiz.. Dağcılık yıllarım geliyor aklıma her tımanışta bitane.. namımız tüten dağcı olmuştu... burada da tüten bişey olucak gibi...

sevgiler