Scudo Sports

'' 23 ekim pazar---175 km çok uzak tarih ama adrenali büyük ''

@engin özen

engin önce davetiye buraya olmayacak önce antreman olacak bu tur çok hızlı olacak ve geride kalanlar tek başına olacak lastik patlamalarında ,,bu turun prosedürü bu ,acıma yok önce 4 eylüle antremana gel aynı şekilde eren bozda gelecek ,antremana gelmeyen bu turda zorlanır benden söylemesi ben yazarım erenide senide ama bu iş öyle kolay olay değil ,,,4 eylül bizi psikolojik olarak hazırlar kafamızda 30 ekim olacak ..ama 23 ekimde bi adet bıçıkıdere yapacağız evet 4 eylüldede bıçkıdere olacak ,,,,şimdi volkanı yazdık öyle ama volkan ne yapıyor volkan çelik antreman yapıyormu yapmıyormu belli değil,,,

30 ekim

1- onur berberci
2- mehmet ser
3- korsan hasan
4- ogün -bugsbunny
5- bahtiyar
6- erkan
7- volkan çelik,,,,,,,,,
8 - soner,,,

listede çalışanlar soner ,onur,aytekin, ben ,erkan bahtiyar ,ogün mehmet ,hasan

yarın iznik e aytek ile gideceğiz volkan akboga gelecek almanyadan onur berbercide tahminimce gelir biz çalışıyoruz engin,,

Scudo
@Eren Boz
Eren, Bebek'de bahsettiğin yokuşlardan biraz bahseder misin? Nerelerdeki sağlam ve uzun oluyor? Eğimi %15 altı mı üstü mü?

Teşekkürler...

bebekte yokuşlar ortalama %15, yer yer %20ler ama çok uzun değiller. tekrarlı antrenman yapmakta fayda var.

@Kudret Kurtcebe

Kudret Abi ufak çaplı da olsa bisiklete binmeye çalışıyorum. Geçen hafta arkadaşlarla Sudüşen'e gitmiştik.. Bu hafta izine ayrılınca Eskişehir'e geldim. Dün de Eskişehir'in Kirazlı şelalesine gittim. Açıkcası 60 70 km.lik turlardan bahsetmemek lazım. İstanbul'a dönünce birlikte de devam ederiz..

forum bi şişiyor sonra gene düzeliyor sorun devam ediyor,,

evet bu turun tamamiyle karakteristiği değişiyor son derece daha zor bi tura gidiyoruz ....kartepeden daha zor bi tur ,,,,,,,,,,,,,,
dün yapılan iznik köfte turunda gerek volkinin gerekse aytekinin son derece dehşet temposunu gördüm ,,,
bu nedenle teknik değerlendirmelere baktık aytek ile 2656 rakım topladık bu ne demek ,,kartepe 1640 rakım uludağ 2540 rakım varın düşünün olayı gerçi 1640 ı zirveye 21 km rampa ile çıkıyorsunuz ama burda toplama yapma var bi düz yol gene rampa bi düz yol gene rampa ..topçular iznik topçular ama tavşanlıdan gidip ordan toplamaca ,,,,,,
sırasıyle,,,,,
tavşıncıl ,ahmetliye ,örencik,sermayeciye girmeden mahmudiye ,ve direk paso iniş ama ne iniş bitmiyor ta çakırlı benzinciye kadar ondan sonra sahil iznik yolu 25 km sonra iznik ,,,,,,
100 artı 60 a varım diyenler varmı, dönüş ise aynı yerden olması karşısında dün başıma neler geldiğini gördüm dönüş isteyen zoru seçer isteyen benle gelir..dönüş iznik gölün kuzey sahili ve orhangaziden rampaya 12 km tırmanış ama eğimi tatlı yormuyor ve yalova ordan topçular listede olan arkadaşlar ile bi beyin trafiği yapalım ayrıca tavşancıldan gölün kuzeyine inen yol son derece güzel trafik açısından yalnız stabilize yol benim silik teker 1.5 burayı kabul etti,,,,
evet yapalım beyin cimnastiği,,,30 ekim iznik ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Selam arkadaşlar. 30 temmuz da Isparta Ş.karaağaçtan hareket ederek, Beyşehir ve Yunak üzerinden Ankaraya 1 günde, gece sürüşü yapmadan 300 km lik yol gitdim. Bu turu yaptıgım bisikletin toplam agırlıgı ise 30 kg civarındaydı. Eminim katılımcı arkadaşlar deneyimlidir. Ancak size ufak bir kaç tiyo vermek istiyorum. Birincisi suluklarınızda ki suyu meyveli sodayla karıştırarak kısa aralıklarla azar azar tüketin. İki saati geçirmeden beslenmenizi yapın, bana simit ayran kombinasyonu çok iyi gelmişti. Ana ögünler dahil, münkün oldugunca hafif beslenin. Uzun dinlenişler yerine, kısa dinlenişler yapın. Sıvı takviyesi sırasında durmalar ve kısa yemek süreleri, bana göre yeterli. Mümkün oldugunca ayaklarınızı boş bırakmayın devamlı fazla güç harcamadan pedal çevirin. Şimdiden kolay gelsin.

arkadaşlar bu forumu bi düzeltin artık şişip şişip duruyor burası mesajları alamıyoruz cumartesinden beri aynı hikaye ,,

@Sadık Dedeoğlu

burdaki herkez işi bilenlerdir ,,,,,,,,,,,,,,,ayrıca dünkü olay bu olaydan daha zor bi olay idi ...gerek aytekin erzan ve gerekse almanyada lisanslı bisiklet yarışcısı ve almanyada elitlerde 3 üncü olan volkan akboga gibi adamlar ile pedallanmıştır ,,, herkez 300 gidebilir ama kaç saatte gider o önemlidir aytekin erzan ve tolga gürgün bi günde 19 sattte 400 km yi tamamlamışlardır ayrıca tolga gürgün ise bi günde 450 km ye imza atarak bu forumun şampiyonu olmuştur dünki turda kefir içerek kuvvetlendiğimi gördüm beni tok tuttu enerji barları çok etkilidir power gell bar gibi,,,,,emilir ve anında kana karışır yorgun vücuda alınır ,,,
bisikletim 10 kilodur kendimde 65 kiloyumdur bir saat 58 dakikada hiç durmadan 28 derecede kartepe rampasının 14 km sini aldım yaşım 54 yaşıtlarıma göre iyi olmak hedefimdir gençler ile aşık atamam,,,,eğim orda 9-10 dur ama kartepeyi dünkü tur sollamıştır 2656 rakım toplanmıştır eğimler 10-19 arası değişmiştir ayrıca kartepe 1640 dır uludağ 2540 dır bundan sonra bana hikaye gelir her iki tepede ,,,

evet hasan alo ,
mehmet alo,,,
soner alo,
soner tam sana göre dünki güzergah,,,,,,,,
bahtiyar hazır ol erkan ile ,,,,,,,,,,,
ogün burayı seveceksin ,,,
volkan inşallah gelir foruma .....

aytek zati burayı defalarca devirdi işin kötü tarafı volkan akboga burda olamayacak,,

evet bu turun tamamiyle karakteristiği değişiyor son derece daha zor bi tura gidiyoruz ....kartepeden daha zor bi tur ,,,,,,,,,,,,,,
dün yapılan iznik köfte turunda gerek volkinin gerekse aytekinin son derece dehşet temposunu gördüm ,,,
bu nedenle teknik değerlendirmelere baktık aytek ile 2656 rakım topladık bu ne demek ,,kartepe 1640 rakım uludağ 2540 rakım varın düşünün olayı gerçi 1640 ı zirveye 21 km rampa ile çıkıyorsunuz ama burda toplama yapma var bi düz yol gene rampa bi düz yol gene rampa ..topçular iznik topçular ama tavşanlıdan gidip ordan toplamaca ,,,,,,
sırasıyle,,,,,
tavşıncıl ,ahmetliye ,örencik,sermayeciye girmeden mahmudiye ,ve direk paso iniş ama ne iniş bitmiyor ta çakırlı benzinciye kadar ondan sonra sahil iznik yolu 25 km sonra iznik ,,,,,,
100 artı 60 a varım diyenler varmı, dönüş ise aynı yerden olması karşısında dün başıma neler geldiğini gördüm dönüş isteyen zoru seçer isteyen benle gelir..dönüş iznik gölün kuzey sahili ve orhangaziden rampaya 12 km tırmanış ama eğimi tatlı yormuyor ve yalova ordan topçular listede olan arkadaşlar ile bi beyin trafiği yapalım ayrıca tavşancıldan gölün kuzeyine inen yol son derece güzel trafik açısından yalnız stabilize yol benim silik teker 1.5 burayı kabul etti,,,,
evet yapalım beyin cimnastiği,,,30 ekim iznik ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

bu turda sadece listede olan arkadaşlar önceliklidir ,,,,,,,,,,,,,

hasan -mehmet -aytekin erzan- soner - bahtiyar- ertan - ogün-

volkan çelik ses vermez ise listeden düşer ,,,

antremanlara gelmeyenler bu turda yer alamaz,,,,

Neden bu bisikletcilerin yaşlısı ve genci birşey ispatlama çabasındalar anlıyamıyorum. Yalnızca sizin yazınızla, genç veya bilgiye aç olan arkadaşlara bu ufak hatırlatmalarda bulunmak istemiştim.İspat gibi çabanız varsa sizi de federasyon yarışlarında görmek isterim.

@Kudret Kurtcebe

23 Ekim, 30 ekim olarak değişmiş Kudret abi. Olur olur, gelirim. Sen "burayı seveceksin" diye yazdıysan, bu güzergah kesin süperdir; kaçmaz. :)

@Sadık Dedeoğlu

sadık bey ben bi şeyi ispatlamak ve iddalı olmak istiyorum benim derdim bu o vakit asın beni ben suçluyum kovun beni forumdan ben kimseyi aşalamam ama beni sahada gören bilir ne olduğumu ben büyüklük taslamam alicenabımdır ama sahada gençleri bomba yapmak gibi bi derdim iddam var ,,isteyen beni secer isteyen seçmez demokrasilerde çareler tükenmez ,herkezin bisiklet sürüşüne saygım vardır ne tolga gürgün ne de aytekin erzanın yarışmak gibi derdi yok benimde ,benim derdim kendimle yarışmak ödülü bana kendimi geliştirme olarak dönecek benim bu anlayışım 70 inede gelsem değişmeyecek ben 70 yaşındada şimdiki gibi gidemesem bile 70 liklere taş çıkartacağım iddalıyım bu konuda ben bisiklet için doğdum ve bisiklet için öleceğim beni hiç bi şey ilgilendirmiyor beni sadece sele üstündeki adam ilgilendirir ,,,,o da kudrettir ,,,,,,,,, yaşamım boyunca tek bi araba almadım bisiklet çok aldım çok turladım ,ayrıca evlide değilim evlenmedim çocuk yok o vakit asın beni kırın kalemi kendimi bisiklete adadım benim çocuğum iki tekerdir bu konuda iddalıyım düşüncelerim değişmeyecek kendi yaşıtlarıma göre iyi durumda olmalıyım performans olarak ölene kadar bi çizgiyi ama iyi bi çizgiyi tutturmak hedefimidr evet idda var ise idda budur ,,

30 ekim iznik,,,,,,,,,,,,,,,

1- kudret
2- ogün -bugsbunny,,,

evet dostlar aytekin erzan gene şeref konuğu ,,,,,,,,,,

onur alo ,,,,hasan alo,mehmet alo bahtiyar alo ,ertan alo,,,soner alo volkan çelik cevap gelmez ise listeden düşecen,,,

antremanlara gelmeyen bu tura katılamaz,,,,,,,

topçular -iznik -topçular,,

yüksek tempo,,,,,,,,,,,,
arkada kalan tek başına ,,,,,,,,,,,,
dönüş şekli,,,,,,,,
ben orhangazi diyorum ama genç dostlar zoru seçebilir ve aytekin kılavuzlarıdır ,,,,,,,,,,

@Hasan Bahri Toros

yav hasan zati sensiz olmaz ki,,,

:in: :in:

30 ekim iznik,,,,,,,,,,,,,,,

1- kudret
2- ogün -bugsbunny,,,
3- korsan hasan,,,

evet dostlar aytekin erzan gene şeref konuğu ,,,,,,,,,,

evet davetli dostlarımın fikirlerini bekliyorum o gün işleri olabilir

1- soner
2- bahtiyar
3- mehmet
4- ertan
5- volkan çelik,,,,
6- onur,,

topçular -iznik -topçular,,

yüksek tempo,,,,,,,,,,,,
arkada kalan tek başına ,,,,,,,,,,,,
dönüş şekli,,,,,,,,
ben orhangazi diyorum ama genç dostlar zoru seçebilir ve aytekin kılavuzlarıdır ,,,,,,,,,,

saat 07.00 haydarpaşa,,,banliyö treni ile gebze ,,,,,akabinde feribot topçulara 40 dakika ,,,,
topçulardan doğuya tavşancıl sapağından içeri,,ahmediye,,
örencik,,sermayeci sapağına ordan mahmudiye ,kestirmeden çakırlıya ve gölün kuzey yolu ,,,,,burda isteyen gölü güneyden almak için orhangazi ve gölün güneyinden iznik e gider isteyen benle gelir 25 km sonra kuzey yoldan iznik köfteci yusufa ,,,,dönüş isteyen gölün kuzeyinden çakırcıdan çıkarak geldiğimizdeki yolu tersden alır yada benle orhangaziye basar ordan yalova ordan topçular yapar toplam 62 km dir ,,,,genel toplam benle gelenlere 130 yazar rampalar ile 160 olur öteki türlü 160 km yi aşar,,,,,,,,,,rampalar ile 200 leri bulur

@Salih Dinçer

salih durum şöyle olacak,,şimdi seçenekleri belirleme olayı aytekinin isteği üzerine bu tur herkeze açık olacak ,,,,,,,

sayın Kurtcebe düzenlemek istediğiniz bu turda ortalama hız ne olur diye merak ettim, bana uygun mudur diye bilmek istiyorum.. gidiş toplam olarak yaklaşık kaç saat pedal basmak gerekir(mola verilmediğini kabul edelim) ve dönüş için de aynı sorularım geçerli zahmet olmazsa cevaplayabilir misiniz? saygılar.

Geri