Scudo Sports

'' 23 ekim pazar---175 km çok uzak tarih ama adrenali büyük ''

Kısa süreli bir internet kopukluğundan dolayı forumda değildim..Bahri abi sağolsun faceden mesaj atmış..Çavuş tarih yaklaşsın duruma göre katılabilirim..Memleket olayları gözüküyor :) Arkadaşımın dağ bisikletini alıp köylerde kaybolup maceralara atılabilirim..İnsan büyüklüğündeki çoban köpekleri ile adrenalin yaşabilirim..Bakalım tarih yaklaşınca net birşey söylerim :)

• Beğen
Tepkiler: Hasan Bahri Toros
Scudo
zafere doğru,,,,,,,,,

etabımız....
topçular-tavşanlı-ahmediye,örencik-mahmudiye-çakırlı-ve iznik dönüş- iznik kuzey sahilden orhangazi ve yalova -topçular

18 eylül ---topçular -iznik -topçular,,,,

şeref konuğu aytekin erzan onun için bu turu yapıyoruz...

aytek in önerisini dikkate alıyorum herkeze açık ama gruplar olacak ,,,,,,,

a-takımı,,,,,,,,,

1- rıdvan
2- bahadır
3- salih
4- clicx

b takımı ,,,,,,,,,

1- soner
2- onur
3- hasan
4- mehmet
5- bahtiyar
6- erkan
7- ogün -bugsbunny
8- volkan çelik,,

ben orta saha hakem ,,,,,,,,,,,,,

evet a takımı topçular -tavşanlı -ahmediye -örencik-sermayeci- mahmudiye -çakırcı yolunu en az 2 saatte tamamlayarak sahil yoluna ulaşmalı etap 30 km ye yakın bu güzergahın yarı yolu rampadır eğimler 10-19 arasıdır ,,,

b takımı birbiri ile pedallamıştır şilede ,,o yüzden hemen hemen birbirlerine yakın sürmektedirler sadece onur yoktu şilede gerçi onurda onlar ile basabilir yada aytek ile tabi gelirse,,,,,,,,,,,,
volkan çelikte yoktu şilede bu grupla ama kartepe 14 km lik tırmanışta hiç durmadan iyi bi başarı almıştır ,,,

dün akşam düşündüm ,,,,,,,,,,6 senedir çok sağlam basan adamlar ile basmışım ,,,,,,,,,,,,,,kimdi bunlar,,,,,,,,,,,,,,,

1- alper benli,,,,,,,,,,,,,,,,,şimdilerde yok ama tempo 35-40 ı koruyordu ama işi dolayısıyle hafta sonu çalışması dolayısıyle bisiklete vakit ayıramıyor ,,,,,,,,,,,,,
bi de evlilik durumu olunca 6 ay bisikletten ayrı kaldı ,,,,,,,,,,,,
2- semir karabulut çok iyi idi ,,,,ama çok uzun zaman foruma gelmiyor ne oldu bilmiyorum bisikleti bıraktımı ne yaptı,,,,,,,,,,,,
3- suha onur er ,,,,,,,,,,,hakikaten çok iyi idi zati maratoncu idi ama bisikleti ne yaptı bilmiyorum
4- ali emre akcan nerde bu foruma hiç gelmez oldu o da maratoncu ama bisiklette bu aralar ne yapıyor bilmiyorum ,,,,,,,,,,
5- bugsbunyy -ogün gerçekten son derece dürüst alicenap bi insan ogün gerçekten arkadaşlığı bile güzel bi insan onun temposu dehşet onunla pedallamak bana onur verir,,,,,,,,,,,yeni tanıştım ama hep ogün ile aynı etaplarda olmak isterim ,,,,,,,
6- mehmet ser deli dolu ama genç kuvvetli konuşmayı seviyor içindeki enerji dışarıya vurmakta bende çok konuşuyorum biliyorum ama mehmet tam istediğim adam benim ......lisanslı judocu adamı fena döver ayakları ile mehmet sağ kolum zati bundan sonra kafamızı bozan bazı sürücüleri marizleme görevini ona bırakacam ,,,,,,,,,adam feleğini şaşırır herhal,,,,,,,,,,,
evet mehmet ile yeni tanıştık arada sırada ailesi kızıyor ona ama mehmet buna rağmen bisikleti seçiyor ,,,,,,,
7- hasan ,,,,,,,,,korsan hey gidi hasan senle azmı pedalladık azmı kurtdoğmuşları tepeledik kartepenin 1640 larında,,,, seninle turlamak şereftir hasan ,,,
8-soner,, sonunda soner ile şilede olduk ,soner son derece dostluk yanlısı genç dostum kısa zamanda çok sıkı basan bi sürücü oldu kendisini kutlarım azimle çalıştı azimle,,,,,,
9- bahtiyar ,,,,çok sevdiğim dostum dürüst alicenap kişilik ...ayakları yere basan gerçek kadim insan ..............bahtiyar ile daha çok etaplarda var olacağız ,,,
10- erkan ,,,,,,,,,,bahtiyarın kuzeni evet ikili çalışıyor ,,,,,,,,erkan sessiz ama iyi bi insan ,,,,,,,,,yol bisikleti ile devirdi şileyi ,,,,,,,,,,,,,,,
11- onur ,,,,,,,,,,,hey gidi onur asırlık arkadaşım senlede azmı pedalladık ,,,,,,,,hey gidi günler hey kartepeler ,kilyoslar ,,,,yola geçince uçtu onur rüzgar oldu sel oldu çoştu onur, onur son derece iyi bi insandır alicenaptır ,,,,,,,,,,
12- volkan akboga ,,,,,,,,,,,, ahhhhhhhhhhhhhh lisaslı almanyada elitlerde 3 üncü olan çok sağlam mtb dağ bisiklet yarışcısı volkan o son derece alicenaptır ,,,,,,almanyada 15 yıl kendi şirketinde çalışacak arada sırada geliyor gölcüğede biz de onun için gezi yapıyoruz geçen pazar gene hasret giderdik onunla birlikte olmak şereftir benim için ,,,,,,,
13- aytekin erzan ,,,onu kim bilmezki ,,,,,,,,,tüm face camiasının kralını,,,,
deli olduğu için anlaşırız kaçık olduğu için anlaşırız herşeyi bisikletten önce tuttuğu için anlaşırız, kaderlerimiz aynı onun için anlaşırız ,, ne çoluk var ne çocuk onun için anlaşırız,,,,,,,,,uğursuz rakama denk geldi aytek ama o yolların en uğursuz adamıdır bütün yollar titriyor korkuyor ondan çünki gerçekten yolları yiyen dehşet bi sürücüdür ,,,,,,,,,,,,,,,,

Tarih değişmiş rota da değişmiş. Daha da ilginç hale gelebilir mi? Bir deneme yapayım :)

Haritadan izleyin.

(link)

Önce Derbent'e trenle ulaşılır. Sonra Kartepe'ye tırmanış. Kartepe'den batıya doğru iniş ve sonrasında yukarıdaki haritayı takip ederek Topçular'a gidilir.

Kartepe inişinden sonra 200 metrenin altına inip tekrar neredeyse 1100 irtifaya çıkılır. Sonrasında 100 metreye iniş ve tekrar 900 metreye yaklaşan bir irtifaya çıkış.

Kartepe üzerine 2800 metre üzerinde çıkış 3600 metre iniş ve 150 km yol.

TdF etabı olur :D

Usta listede benim adımı gördüm. bir başkası mı bu, yoksa ben miyim? beni yazdıysan eğer eyvallah elimden geleni yaparım, katılmaktan da gurur duyarım. yok hatalıysa ona da eyvallah nasıl olsa yollar bitmez ben gene çalışırım.

@Kudret Kurtcebe

@Çagatay Çimşit
Göllü ve tepeleri bol güzel bir güzergaha benziyor. Uzun da...

Bence Kartepe olayını iptal etmeyelim. Tamam, sizler gördünüz ama bizler (yeni yetmeler dersem diğer arkadaşlarım darılmaz inşaallah) henüz görmedik. Hem uzun süre yokuş çıkma deneyimi (muhtemelen ilk denememde ara sıra mola vereceğim) yapmak istediğim bir şey. O 10 km.'yi vermek açıkçası İznik'e ulaşmak için verilen emekten daha tatlı geliyor. Kesintisiz ve rakım sürekli yükselen 10. yokuş (!) eee bunun küçük kardeşleri de var 18 km. oluyordu galiba.

Sağ olasun Çağatay'da dönüş yoluna yeni kardeşler eklemiş...:)

@Çagatay Çimşit

çağatay bey şu izniği bi yapalım bakalım derim 18 inde müsait iseniz gelin derim ,,

bahadır bey listede olan sizsiniz yalnız iki antreman sonucu kendinizi bu tur için tartma fırsatı olacaktır bıçkıdere çok ağırdır rampaları ile ve malum şile rampaları ,,evet bu pazar hazır olmak için kendimizi polinezde sınayacağız,,,,,,,,

@Salih Dinçer

salih bilare açarız kartepe hasana bakıyor korsan hasana ona vakit var daha ,,,,,,,,,,,,ve hatta korsan hasan yapacak kartepe turu ama ben artık şüpheli ,,,,,,,,,,,,

zafere doğru,,,,,,,,,

etabımız....
topçular-tavşanlı-ahmediye,örencik-mahmudiye-çakırlı-ve iznik dönüş- iznik kuzey sahilden orhangazi ve yalova -topçular

a-takımı,,,,,,,,,

1- rıdvan
2- bahadır
3- salih
4- clicx

b takımı ,,,,,,,,,

1- soner
2- onur
3- hasan
4- mehmet
5- bahtiyar
6- erkan
7- ogün -bugsbunny
8- volkan çelik,,

evet a takımı topçular -tavşanlı -ahmediye -örencik-sermayeci- mahmudiye -çakırcı yolunu en az 2 saatte tamamlayarak sahil yoluna ulaşmalı etap 30 km ye yakın bu güzergahın yarı yolu rampadır eğimler 10-19 arasıdır ,,,

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi 18 Eylülde İznik turunu yapalım. Kartepeyede bir tarih belirleriz beraber tekrar çıkarız.

@Hasan Bahri Toros

hasan benim için kartepenin bi önemi kalmadı nedeni hasan, tavşanlı yolundan ta sahile inen bi yol varki yolun yarısında eğimler 10-19 olmakta ve arkadan tek bi araç yok önden araç yok böyle yol benim için ideal etraf orman vadi sessizlik ,kartepeye tırmanışda biliyorsun araç olmakta gerçi az oluyordu ama burda tek araç yok çok güzel köy evleri ve adım başı çeşme ,,,,,,,,,,,iznik turunda en fazla bu yolu bence herkez beğenecek stabilize yol ama o kadarda kötü değil ,1.50 kalınlıkta teker kabul etti burayı ve silik , asla kaydırmadı tekerim ,aytek yolla aldı orayı valla helal olsun çok zor burda yol bisikleti

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi kartepeye bekçi dayının yanına gider çayımızı içeriz. Veya otelede çıkabiliriz. İzniğede gidelim tabii Stabilize yolda rampa tırmanmak daha zevkli :)

@Hasan Bahri Toros

hasan yaklaşık 30 km felan ama şahane hasan sırf bu yol için izniğe gidilir bi de mahmudiyeden iniş için dehşet bi iniş var kestirme çakırlı köyü oluyor
üreğil köyü yolu uzatıyor sahile ,çakırlı köyünden sahile inince iznik istikameti üzerinde hemen ılıcak şifalı şelale suyu var şakır şakır akan 4 yer var bi tanesi acaip ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,kartepede şelale yok hasan biliyorsun tepede radyosyon var ,,,,,,,,,,,,,,ama bakalım durumlar neyi gösterirde artık o yola benim teker olmuyor biliyorsun hasan geçen sefer çok zorlandık son 5 km de inişte biliyorsun elde indik silik olmaz orda artık ,continental ile banamısın demiyordu amortisör ile iniyorduk bileklerim bi gün ağrıdı belimde hasan ,,,,,,

@Kudret Kurtcebe

Abi benim için farketmez isterseniz iznik isterseniz kartepe yapalım :)

@Hasan Bahri Toros

hasan o yolu çok seveceksin yok böyle bi olay ,,,,,,,,,
iznik her bakımdan güzel insanları güzel esnafı güzel ,,,,,,,,,,

zafere doğru,,,,,,,,,

etabımız....

a-takımı,,,,,,,,,

1- rıdvan
2- bahadır
3- salih
4- clicx

b takımı ,,,,,,,,,

1- soner
2- onur
3- hasan
4- mehmet
5- bahtiyar
6- erkan
7- ogün -bugsbunny
8- volkan çelik,,

Çavuşum, kendimi tartacağım ve bu güzergahı yapıp yapamayacağımı sana söyleyeceğim. Bugün Bıçkıdere girişine kadar gittim çok kastırmadı, zaten gerisi kolaymış köylüler ile konuştum. Ama dönüş susuzluk (çok fazla yemedi aslında 2,5 lt.) ve artan +10 dereceyle birlikte zordu. Her gölge dinlenme mekanım oldu...:)

Stabilize yollardan bahsediyorsun, benim düldül freni kökleyince asfaltta bile kayıyor. Tabi ön ile beraber basıyorum ama iyi yapışmayacak bir yolda yokuş aşağı çok tehlikeli biliyorsun. Frene bassan bir türlü basmasan bir türlü. Yahu bu yokuşların çıkışı da bir dert, inişi de...

İnerken arka bagajda planör tesisatı koyacan otomatik açılan, basacan biraz hızlanacan. Sonra hooop havadasın, güzel olurdu Kartepe'den. İşte uçmak diye buna denir...:)

@Salih Dinçer

teşekkürler,,,,,,,,,,
salih başarılmayacak bi olay yok zati sahada çalışıyorsun bu günde çalışma yaptın ..bunlar boşa gitmez kilo vereceksin .........bu çok önemli kilo fazlası seni rampada çiviler herkez aytek gibi olamaz 100 kilo ama kendini rampada iyi çekiyor niye çok çalıştı ondan ,,,,,,,,,,,,kilo gidince bide zamanla iyi ve kaydırmayan tekeri aldığın vakit sorun biter ,,,,,,,,,,,,

zafere doğru,,,,,,,,,

etabımız....

a-takımı,,,,,,,,,

1- rıdvan
2- bahadır
3- salih
4- clicx

b takımı ,,,,,,,,,

1- soner
2- onur
3- hasan
4- mehmet
5- bahtiyar
6- erkan
7- ogün -bugsbunny
8- volkan çelik,,

dönüşte şelalede isteyen yıkanır isteyen ayaklarını suya sokar ,,,,,,,,,,,

b takımda yer alan süratli olan dostlarım aytekinin rotası şudur ,,,,,,,,,,,
tavşanlı ahmediye örencik -sermayeci,mahmudiye,ve göle üreğil köyünden inerek ,sahile,ordan orhangazi tarafına yönelerek gölü güneyden alarak iznik e ve dönüşü çakırlıdan yaparak tavşanlıya çıkma ordan topçular dehşet zor tamamıyle ultra ıron man güzergahıdır ,,,,isteyen bu yolu alır ,,,zorlama yoktur,,,

Ofofofofofof tamm istediğim etap....rampalar çok dik değil ve uzun...contador gibi ayakta tıkır tıkır çıkalacak cinsten.. :):):):):) aytekin abiden alışkanlık oldu gulucukler :):):):)

@sonEr´´

soner ben etabımda olacağım sen aytek i seçebilirsin mehmet de ogünde ,,,hasanın biraz eskiden gelen bi olayı var biliyorsun kalp ritm bozukluğu hasan kendini zorlamasın bence aytek in etabı gerçekten zor bu etabı dönüşte aldım ve patladım mahmudiyede ,,,,,,,dönüşü düz yoldan devam edeceğim orhangazi ve yalova ve topçular öyle 10-19 eğim rampa yok dönüşte benim güzergahta,,,,, yalnız sadece gidişte var 10-19 rakım rampa ama gidiş çok zevkli oldu benim için tavşanlı- ahmediye- ve sahile inen yol gidişte çok iyi geldi ama aynı yolu tersten alınca beni aştı ,,,,,,,,,,

Geri