Scudo Sports

21 Şubat '12/İzmit-Aniden otomobil'in kapısı açıldı...

Tepki
26
Selamlar,
İzmit bulvar da seyir halindeyken,birden yol kenarında park halinde duran aracın kapısı açıldı.Fren basmaya zamanım bile olmadı.Allah'tan ki hızım 15-17km/h civarındaydı.Hemen Devlet Hastanesine gittik.Dudağımın üst kısmına 4 dikiş, alt damağıma da 4 dikiş atıldı.Her zaman korktuğum olayı maalesef yaşamış oldum.Ya altımda yol bisikletim olsaydı ve hızım daha da yüksek olsaydı ne olacaktı? Maalesef bisiklet yolu olmadığından yol kenarlarından gidiyoruz.Seçeneğimiz yok çünkü.Lütfen yol kenarlarında park etmiş gibi duran ama bazen sanıldığı gibi olamayan araçların yanından geçerken daha dikkatli olalım.Sağlığımız gerçekten çok kıymetli.
Saygılar.
(link)

Scudo
Çok çok geçmiş olsun. Ahh o kenarda duran arabalar yok mu hareket halindekilerden daha çok korkuyorum onlardan . Umarım kimsenin başına gelmez. Allah acil şifalar versin.

• Beğen
Tepkiler: berkun erdoğan
Acil şifalar diliyporum çok geçmiş olsun.. Bence bisiklet yolundan önce insanlarımızın bisikleti benimsemeleri gerek. Geçen gün yolda giderken burnunu çıkartan arabaya ellerimle işaret vererek geçeceğimi belirtmeme rağmen yinede üzerime sürdü..Önemsenmiyoruz en büyük sıkıntımızda bu...

• Beğen
Geçmiş olsun diyorum..Yaklaşık 1 hafta kadar önce aynı şekide istanbulda 25 km civarı hızla seyir ederken bende kaza yaptım sağ el bieğimdeki şiş ve tahribat daha geçmedi kapının açılma sesine 2-3 metre önceden yaptığım fren reflexi beni savurulmaktan ve düşmekten kurtardı..O arabalarda ayna süs eşyası zaten..

• Beğen
Değerli Dostlar,
Hakikaten bu büyük şehirlerde bisiklete binmek çok zor hale geldi. 70 li yıllarda hiç bir sıkıntı çekmeden yol durumu bakımından söylemiyorum o zaman asfalt durumu bundan iyi değildi,ama bisiklete binmek daha güvenli idi,diyeceksiniz hemen araç sayısı bugünki igibi değildi,ama hiç olmaz ise araç sürücüleri sizin üzerinize atari oynar gibi sürmüyorlardı. Yukarıdaki durumun bizlerinde başına gelmeyeceğini hiç birimiz bilemeyiz. Bu konu ile hakikaten bir şeyler yapılmalı ,zira bu işin bir spor ,bir yaşam biçimi olduğu konusunda insanlar biraz daha bilinçlenmeli .Bu arada tabiiki bazı kızdığımız trafikteki hareketleri nedeni ile ,kurye ve pizzacı motorlular gibi bisiklete binenlerde var; bir tanesi ile dün gece burun buruna geldim Bağdat caddesinde yürür iken resmen arkamdan gelip üstüme çıkıyordu ,işin garip tarafı elimde o sırada akordunu yaptıdığım jantlarım vardı,dedimki ne yapıyorsun ,utanmıyormusun bu yaptığına benimde bisikletçi olduğumu gördüğün halde ,adam sadece sırıttı biliyormusunuz. Neyse gene tüm dostlara kazasız,belasız sürüşler dilerim.

• Beğen
Çok büyük geçmiş olsun.Gerçektende çok haklısınız ben de yolda arabaların yanından geçerken çok dikkatli olmaya çalışıyorum.Ama malesef ki büyük şehirlerde bundan dolayı muzdaripiz.

• Beğen
geçmiş olsun olayla ilgili yorum yapmıyorum çünkü çözüme ulaşamıyoruz nedense sadece kendi aramızda konuşup duruyoruz başka bir şey yaptığımız yok . . .

Öncelikle geçmiş olsun.

Park etmiş otomobillere yakın gitmeyelim lütfen arada 1-1,5 mt boşluk bırakın.

Haklısınız.Ama bazen yollar çok dar oluyor.Yol dışında gidecek bir alternatif bulamayınca mecbur kalıyoruz.Allah daha kötüsünden korusun..

Geri