telefondan anca bu kadar yazabilmiştim ama öyle diyorsanız özür dilerim
Rica ederim. Herkes telefondan yazıyor, ben dahil. 😊 Biraz dikkat etsek iyi olur bu konuya, çünkü iyice çığırından çıktı. Sosyal medyada bazen üç defa okuyorum, ne demek istedi diye.
siz nokta ya da virgül kullanarak geleceği boş verin, günümüzü bile kurtarabildiniz mi? kusura bakmayın da, bomboş ve romantik bir edebiyat bu yaptığınız. genç arkadaşı böyle yargılamak ve bir şeyi dikte etmek bence size kalmadı. 56 yaşınızda olduğunuzu yazmışsınız, ülkenin refahından bahsedildiği herhangi bir konuda bırakın böyle gençlere karşı tavır almayı; utancınızdan yerin dibine girip de fark edilmeden konunun geçmesini beklemeniz gerekir. sizin jenerasyonlarınız bu düzenin mimarları.
bu yaşta bu farkındalığa sahip olmanı istemezdim, keşke 15 yaşındaki herhangi bir insanın olması gerektiği gibi kafan bir karış havada olsaydı. oyunlarla, yeni yeni alkol tüketmekle, romantik ilişkilerle, hobilerle geçseydi tüm zamanın. ama öyle de ya böyle, bu durumlara geldik. artık sizin farkındalığınız ve geri kalanların bıkmışlığıyla, ülkemizdeki dinazorların kurduğu bir düzene son vermeye çabalayacağız. seçmen olarak elimizden gelecek tek şey, bilinçli ve farkında olmaktır.
Bizim kuşağa sallamak ta bu ara moda oldu. 😂
Sırf o jenerasyondan diye kişisel olarak birini suçlamak ta ne bileyim.. biraz akıl ve vicdan dışı gibi. Ülkenin bu duruma gelmesi kuşaklarla değil vatanı peşkeş çeken şerefsizlerle ilgili. Hedefi şaşırmayın. Bu da benden önceki kuşaklarla başlıyor ve halen devam ediyor. Halkı köleleştirme bayrağını benden sonraki kuşak devraldı mesela. Şimdi tek tek isim sayarsam siyasi alınganlıklar ve tartışmalar başlar, gerek yok.
Bomboş edebiyat yaptınız derken bomboş bir edebiyat yapmak ta ayrı bir ironi olmuş. 😆
Genç arkadaşı yargılamadım ve bir şey dikte etmedim. Bu ayıp bir şeydir ve kimsenin haddine değildir. Ben gerekli gördüğüm bir hatırlatma yaptım, uyup uymaması kendi bileceği iş. Aynı hatırlatmayı size de yapayım; büyük harf kullanmazsanız yazdıklarınızın okunması zorlaşır.
Hayatımda hiç utancımdan yerin dibine girdiğim bir an olmadı. Onurumla yaşadım, başım dik ve öyle devam edecek. Sizin gibi klavye başından tanımadığı insanlara desteksiz sallayan terbiye özürlü bir insan hiç olmadım mesela.
Ayrıca, bir insan 15 yaşında oyunla, alkolle, romantizmle, hobiyle ilgilenebilir, aynı zamanda farkındalığa da sahip olabilir. (Biz bilinçli derdik o zamanlar) Zaten o yaşın gereğidir bunlar.
Bir dinozor olarak kurduğumuz düzene sizler nasıl son vereceksiniz, heyecanla izliyor olacağım. Eğer başarılı olursanız bir anarşist olarak en çok ben mutlu olurum.