Scudo Sports

2015 salcano xrs 030 tiagra- carraro cr-race 052 hangisini seçmeli?

Ali Kılıç 35.5

Çılgın Fixieci (fren yok, vites yok, kural yok)
Tepki
3.881
İsim
Ali Kılıç
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Fixed Gear
Arkadaşlar bu iki model arasında kaldım. Sizce hangisini seçmeliyim. İki modelin de avantajları ve dezavantajları nelerdir? Bu iki modeli kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum. Her iki bisikletin de 2014 modelleri ile ilgili forumda yeterince bilgi var, onları okudum. Ama Salcano bu sene kadroyu değiştirmiş. Yeni verilere göre yeni analizlere ihtiyacım var. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Scudo
İkisinde de Tiagra set var, tek fark görünüşleri gibi duruyor. Ben olsam Carraro'yu seçerdim, renkleri daha güzel. Bu bisikletle uzun zaman geçireceksiniz sonuçta, kimse kötü gözüken bir bisikletle gezmek istemez. Görüntü olarak hangisi içinize siniyorsa eğer onu alın bence.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Her iki model de birbirine yakın sayılır. Ben de bisiklet alırken bu iki modelin arasında kaldım Carraro'nun şeklini, rengini beğendiğim için onu tercih ettim.
Ayrıntılı bilgi için şu konuya bakın: [İnceleme] Carraro CR Race 052 - BisikletForum

@Berke K.

İncelemenizi zevkle okudum. Sizin incelemeniz gerçekten oldukça aydınlatıcı oldu; fakat Salcano kadroyu değiştirmiş. bir de Carraro sitesinde parçalar hakkında ayrıntılı bilgi yok. O yüzden Salcano'nun sitesinden yeni bisikleti donanımını bir inceleyip sonra F-P karşılaştırması yapabilir misiniz? Ben tasarım konusunda Carraro'da karar kıldım; fakat parça konuşunda emin değilim. Salcano'da Shimano R501 jant seti var. Carraro'da 28" AIRLINE-4 ÇİFTKAT ALÜMİNYUM 24H (12x2) . Bunların arasındaki fark nedir? Bir de Salcano'da gidon ve boğazı Ritchney. Bu bir fark yaratır mı?

Kısaca bunlar kafamdaki soru işaretleri!

@seffahcabbar
İki bisiklet arasındaki farklar söylediğiniz gibi. Gidon, gidon boğazı, sele borusu gibi parçalar Salcano'da marka, Carraro'da kendi üretimi bunlar problem yaratacak şeyler değil jant konusunda Carraro'nun jantları 100-200 gram daha ağır geliyor tek dezavantaj bu ama dayanıklılık konusunda en ufak sıkıntı yaşamadım neredeyse 1 yıl olacak.

• Beğen
Selamlar
Saydığınız donanımlar xrs 030 un artıları
Lastik ve sele farkınıda düşünün derim.
Burada donanım olarak salcanonun donanımları hemen hemen her parçada daha üstte, fakat carraronun kadro renkleri de daha güzel.
Eğer modeli renkleri beğeniyorsanız salcano derim, kadro tasarımı hoşunuza gittiyse carraro alın.

• Beğen
Salcano'nun kadro tasarımı konusunda çok büyük eksiklikleri var bence. Profesyonel bir tasarımcı ile çalışmak bu kadar mı güç? Anlayamıyorum. Parça bakımından aklım Salcano al diyor; fakat Carraro'nun tasarımı neredeyse mükemmel. İki arada bir derede kaldım. bir de fiyat farkı var arada. XRS 030 tiagra'ya peşinde en son 2250 diyorlar. Carraro'yu pazarlıkla 2100'e alırım gibi geliyor bana! Şimdilik bir ikilemdeyim. İki bisikleti de bayide görüp öyle son kararımı vermeyi düşünüyorum.

@seffahcabbar bence Carraroyu 2000 tl ye alırsınız çünkü %10-15 gibi indirimler oluyor. aradaki fiyat farkını da kullandıkları birkaç farklı,gidon-gidon boğazı-jant, gibi farklıklıklar karşılancak gibi düşünülebilir. fiyat olarak ben böyle bir denge kuruyorum kafamda. Carraro 052 kullanıcısı olarak jantlar beni üzmedi, baya zorlayıcı çukurlara dalsam da sıkıntı yok henüz. ağırlık farkı var denebilir 500gr kadar sanırm. seçim sana kalıyor dostum, iki bisiklette güzel ve yol bisikletinin keyfide çok başkadır...

• Beğen
@sarper tuncer

Şu anda Salcano xrs300 kullanıyorum. Kullanımdan doğan birkaç parça değişikliği dışında herhangi bir sorun yaşamadım. Çelik kadro çelik maşa! Çok yoruyor beni. Bahar, yaz ve sonbahar aylarında haftada ortalama 120 km yol yapıyordum bu bisikletle. Üstelik de yazın İzmir'in bozuk yollarında. Şimdiye kadar bu bisikletle gittiğim en uzun mesafe bir günde 105 km oldu. Neredeyse bir hafta kendime gelemedim. Daha iyi bir yol bisikletine binmek istiyorum. Verdiğim paraya da değsin istiyorum. Bir iki sene içerisinde daha üst donanımlı bir bisiklete geçmek itiyorum. Bu bisikletimle yol bisikletinin keyfini tam olarak alamıyorum.

@seffahcabbar evet, dediğim gibi tercih sizin olucak. insanlar size bilgilerini deneyimlerini dökmüşler. xrs300 den sonra 30 veya 052 size tam anlamıyla baharı getirecek :D izmirin yolları da çok kötü değildir canım :D çok kötülemeyelim şimdi ben seviyorum izmirimi :D

@sarper tuncer İzmirli olmak bir ayrıcalıktır. Şehir içi yollara bir diyeceğim yok; fakat Kuşadası Seferihisar arasına bu yaz mıcır döktüler. Bir ay bisiklet süremedim. Öyle oldu ki Özdere Gümüldür Ürkmez arası 25 km'lik günlük turlarımı bile yapamadım. Ona vurgu yapmak istedim. :)

Bu arada bilgi ve deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Mayıs ayı sonuna doğru Salcano xrs 030 tiagra modeli alınacak! Sitede resmi olmayan kırmızı siyah ve sarı beyaz kadrolarından başka açık yeşil beyaz bir kadrosu daha varmış. Onu sipariş ettireceğim. Kesin kararımı vermiş bulunmaktayım. Aldıktan sonra izlenimlerimi ve sürüş deneyimlerimi buradan paylaşırım.

bisikleti aldınız mı acaba?
deneyimlerinizi yazarsanız benim için süper olur

Bisiklet bayramdan sonra pazartesi günü bayiden alacağım. O zaman yazarım.

Bisikletin alım tarihinde elimde olmayan sebeplerden dolayı bir gecikme oldu. Netekim bisiklet alındı. Şimdi bayide tatlı tatlı beni bekliyor.

Xrs 030 tiagra aldım.

bütün mesajları okudum. yorumlarınız neler? ben tiagra setli lapierre almayı düşünüyordum açıkcası. memnuniyet durumunuz nedir? inceleme zamanı buldunuz mu yeternce???

Xrs 030 tiagra aldım,şu an birbirimize alışmaya çalışıyoruz :)

• Beğen
Geri