Scudo Sports

2015 model Trek Fx 7.3

Tepki
26
Bisiklet
Trek
Herkese merhaba arkadaşlar 2 aydır girmediğim başlık, okumadığım yazı kalmayasıya (biraz abartı oldu tabi) bisiklet forum'u takip ettim. Bu sebepten görüş ve önerilerini paylaşan siz değerli forum üyelerine teşekkür ediyorum. Araştırmalarım ve bütçem doğrultusunda pazar günü 2015 model trek fx 7.3 bisikletimi almış bulunmaktayım. Henüz internet sitelerine 2015 modeller konulmamış fakat bazı yabancı sitelerde görmüşsünüzdür. Bu sene fx 7.3 iki farklı renk ile piyasaya sürülmüş. Bir tanesi mat siyah, diğeri ise benim aldığım ''lime green'' diye geçen yeşil renk. Fotoğraf yüklemeyi henüz bilmediğim için şimdilik yükleyemiyorum ama biraz bisikletten naçizane, amatör bir dille bahsetmek isterim.
Öncelikle 2015 Fx serilerinde ilk göze çarpan değişiklik, fren ve vites tellerinin kadronun içinden geçmesi, yani teller görünmüyor. Bu benim çok hoşuma gitti. Ancak fren ve viteslerin kalitesinden bahsedecek olursak, daha önce hiç bu kadar profesyonel bir bisiklete binmemiş biri olarak sanırım ki beklentilerim çok yüksekti, bu yüzden pek de tatmin olduğumu söyleyemem.
Bir diğer gözüme çarpan şey ise, bisikletin bluetooth desteğinin bulunması. Daha önceki modellerde var mıydı bilmiyorum fakat bu özellik, bana anlatılana göre, kablosuz km saati gibi aksesuarların bisikletle bağlantı kurmasına yarıyor imiş. Bluetooth desteği bisikletin kadrosunda arka tekerin bağlandığı alttaki borulardan soldakinin iç kısmında.
Malum ramazan ayında olduğumuzdan gündüzleri bisiklete binemiyorum, anca akşamları iftardan sonra, hatta gece yarısı evin etrafında kısa turlar atarak hevesimi almaya çalışıyorum. Ama kondisyonu sağladıkça ve tecrübe edindikçe burada değerlendirmelerimi paylaşacağım. Bilmem gereken önemli gördüğünüz görüş ve önerileriniz varsa paylaşmanızı çok isterim. Şimdiden teşekkürler.

Scudo
Mehmet kardeşim hayırlı olsun.Birkaç fotoğraf koyarsan sen de foruma epey bir renk katmış olursun.Ayrıca yeni fx 7.3 ü yakından görmüş oluruz. Tekrar hayırlı olsun,güzel günlerde kullanman dileğiyle..

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Emin Özden
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda ekleyeceğim fotoğrafları.

Hayırlı olsun güzel seçim. Nereden buldunuz acaba 2015 modelini?

HD

Hayırlı olsun. Bu model benim de almak istediğim bir model. Fotoğraflarını ve sürüş deneyimlerinizi paylaşırsanız benim için de aydınlatıcı olursunuz. Güzel günlerde kullanın...

Hayırlı olsun TREK dünyasına hoşgeldiniz :in: :)

@Emre Yönlüer

çok teşekkür ederim :)

@M.Cevat Bayhan

Fotoğraf yüklemeyi öğrendiğim an yükleyeceğim. Sormak istediğiniz bir soru olursa özelden yazabilirsiniz.

@Mustafa Yasin

Teşekkür ederim. Eskişehir Sporex'ten satın aldım. İnternet sitelerinde hiçbirşey yok ve gidince özellikle sordum ilgilenemediklerini söylediler. Ama Nerdeyse bütün Trek ve Bontrager ürünleri mağazada mevcut. Ben daha önce Trek Turkey'i de aramıştım ve kargo ile gönderebileceklerini söylemişlerdi fakat ben canlı olarak görmek istedim.

Hayırlı olsun. Kazasız ve keyifli pedallamalar dilerim.

Bisikletiniz hayırlı olsunda açıkçası Merak ettim Bluetooth ne işe yarıyot

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@Cenk Yiğit

İşin aslı ben de tam manasıyla bilmiyorum ama satın alırken bana anlatılana göre, kablosuz km göstergesi gibi aksesuarların bisikletle bağlantıya geçmesine yarıyormuş.

Eğer Bontrager Duotrap marka bir yol bilgisayarı alırsak onu direk oraya takıyoruz. Önce bisikletin üstündeki aparatı çıkartıyoruz yani bisikleti alınca orda plastik korumadan başka bişey yok . Bontrager duotrap aparatlarını direk oraya monte edebiliyoruz. Yani öncden yerleri hazırlanmış herşeyin.

bisikletiniz çok güzelmiş, hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın.
rengi de çok iddialı, ve bence güzel. tabi herkesin zevkidir.

bir tek fren pabuçları ve fren ayaklarını ileride hele bir eskitin değiştirirsiniz ;)

Bisikletiniz hayırlı olsun, gerçekten çok güzel ve hibrit sınıfın en iyi bisikletlerinden birisini almışsınız.

Yalnız "bisiklette bluetooth var" biraz iddialı olmuş :) Aslında tek olan şey, başka bisikletlerde plastik kelepçelerle tutturulan km+kadans saatleri için Trek'lerde kendi markası Bontrager km+kadans saatleri için özel hazırlanmış yerler olması. Böylece ortada sensör falan çok göze batmıyor.

Bisikletiniz çok güzel. bu renk ile zaten trafikte bayağı Dikkat çekeceksiniz :)

KM+Kadans ölçer çok güzel bir yere koyulmuş. Ekstra kablo veya farklı yerlere tutturulan kelepçelenen aparatlara gerek kalmamış.

@aertan
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)

@Hasan SAYLIK
bilgilendirme için çok teşekkür ederim.. aparat da pek öyle ucuz birşey değilmiş onu da öğrendim :)

@Mert E.
evet aynen söylediğiniz gibiymiş yukarıda da hasan abi paylaşım yapmış, fakat benim anlamadığım, duotrap sensörle çalışmayan, bontragerin mesela trip 200 adında km saati var kablosuz diyor. bu nasıl çalışıyor? sadece takıyoruz gidona ve gidiyoruz o kadar mı?

@Hüseyin Gündoğdu
teşekkür ederim :)

@emre ırmak
Allah razı olsun çok sağolun cümlemiz kazasız belasız kullanalım inşallah.

@Mehmet Emin Özden

Bisikletiniz hayırlı olsun. Trip 200 gibi kilometre saatlerinin gidona takılan göstergeleri dışında bir de maşaya takılan sensörleri ve jant teline takılan mıknatısları oluyor. Mıknatıs sensörün önünden her geçişinde sensör göstergeye sinyal yolluyor, iki sinyal arasındaki süreyi kullanrak hızınız hesaplanıyor.

Sadece gidona takmakla çalışan GPS'li kilometre saatleri de var, fakat anlık hızı göstermek için bunlar tekerlekten ölçenler kadar hassas değiller ve daha pahalılar. Fakat rotanızı kaydettikleri için tercih edilebiliyorlar.

@Murat B.

Bilgilendirdiğiniz için çok çok teşekkür ederim Murat Bey, yeni başlayan ve oldukça amatör biri olarak bunu öğrenmem çok iyi oldu. Trip 200 maliyet olarak duotrap'li gösterelere göre daha hesaplı olacak benim için. Duotrap sensör ve ona uyumlu km saati alayım dediğin zaman 350-400 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor gibi.

Öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun gerçekten çok güzel görünüyor. Trek fx 7.3 e hidrolik fren takmak mümkün mü ? Üzerindeki stok maşada sanırım 1 delik var yeterli olmaz diye düşünüyorum , bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Geri