Scudo Sports

2014 yılı ve bisikletseverlerin hedefleri

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.225
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yeni bir yıla giriyoruz. Aslında herhangibir günden farklı gibi görünmüyor. Ama adetten olduğu üzere taze bir başlangıç yapmak, beyaz bir sayfa açmak yeni hedefler belirlemek için iyi bir neden, bir fırsat. Kimimiz iş yaşantısına, kimimiz eğitim hayatına, kimimiz aile ilişkilerine çekidüzen vermek için 2014 yılını bir milat olarak kabul edecek.
Bisikletsever olarakta hedeflerimiz olacaktır diye düşünüyorum. Bisikleti, boş zamanlarımızı hoşça geçirmenin bir aracı olmasının yanısıra sağlığımıza, çevremize daha faydalı olabilecek bir araç haline dönüştürmekte yeniyılın hedeflerinden biri olabilir. Şahsen belirlediğim bir hedef kilometre saatini 2013 sonu ile sıfırlamak. Bakalım 2014 te kaç kilometre yol yapacağım. Düşmez kalkmaz bir Allah. Geleceğin ne getireceğinin bilemem ama bir aksilik, bir engel çıkmadığı sürece 5000 km yi devirmeyi düşünüyorum. Boş bir çaba değil bu. Bisiklet üzerinde geçen her kilometre ülke ekonomisine de doğrudan veya dolaylı bir katkı sunacak. Bu basit hedefi kendimize tayin ederek işe başlayabiliriz.
Bir diğer hedef ise bisiklete hiç binmeyen bir kişiyi bisikleti sevdirerek, bisiklet kullanan bir kişiyide işine bisiklet ile gitmesini teşvik ederek sağlayabiliriz. Gerçekleşmesi kolay bir hedef gibi gözüküyor.
Kollektif katkılarımızla sağlanacak daha zorlu hedeflerde olabilir. Yerel yönetimler düzeyinde bisiklet yolları, bisiklet park ve ortak kullanıma sunulan bisikletlerin arttırılması, bisiklet festival ve yarışlarının desteklenmesi, merkezi yönetimden bisiklet için vergi teşviğinin sağlanması.
Benim aklımda birde bisikletin yaygınlaştırılması amacıyla bisiklet dersinin konulması ve belkide bir bisiklet enstitüsünün kurulması düşüncesi var.
En azından şu kilometre saatlerini sıfırlayarak işe başlayalım. Bisiklet üzerinde gidilen her kilometre hiç şüphesiz sağlığa, doğaya ve ülke ekonomisine küçükde olsa bir katkı sağlayacaktır. Ama bilinç düzeyinde ki katkısı sanıldığından büyüktür.
Hedefleriniz ne olursa olsun yeni yılın gönlünüzce geçmesini diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
Scudo
3.5 ayda 975 km yol yaptım. 2014 Eylül ayında yapmayı planladığım Antalya - Abant Gölü turuyla birlikte kazasız belasız bir 5000 km yi tamamlamak.

bu sene 7-8 ayda 5500 km'yi devirdim, önümüzdeki sene üç hedefim var. 10 bin km, manisa'ya gidip gelmek ve düz yolda 40-45 km/s sabit hızla gidecek kondisyonu yakalamak. ilaveten yol bisikleti hayalim var ama ne bütçe elverir ne de evde koyacak yer var. hoş yer sorununu işin içine biraz şiddet girse de hanımla çözeriz gibime geliyor. :)

15 marttan bu yana bugün itibariyle sadece mtb ile 5069 km katettim, amacım 2014 e 5000 km yi tamamlamış olarak girmekti bunu başardığım için memnunum, yol bisikleti ile katettiğim mesafeden emin değilim çünkü Allahın belası assize km saati zaman zaman saçmaladı neyse ki bu sorunu kablolu sigma km saati alarak çözmüş durumdayım , fakat o da aşağı yukarı 2000 km olmalı, mtb aldıktan sonra yol bisikletinin pabucunu biraz dama atmak zorunda kaldım doğrusu...Yeni yıla dair hedefimse yol ve mtb toplamda 10000 km yi devirmek, umarım yeni yılda hepiniz kendinize belirlediğiniz hedeflere emin adımlarla yürür ve sonunda da hedefe ulaşmanın hazzını tadarsınız.

Bu yıl ilk hedefim yıldız teknik bilgisayar mühendisliğini kazanabilmek ardında da yazın bisikletle ereğliden trabzona bisikletle gitmek istiyorum :)

Bisikletim ile ilgili planları,Dolar ve Euro'nun aşırı yükselmesiyle,iler ki zamanlara erteledim..

Cyclocross bir bisiklet istiyorum. Bakalım ne olacak? ^^

İzmir Bisiklet uzun bir tur düşünüyor. Katılabilirsem ona katılmayı deneyeceğim. ^^

dolar ve euro'nun artmasına rağmen istediğim bisikleti alabilmek...ama tabi kurlardaki artış benim bisiklet almamı sürekli ertelemek ile kalmayıp, alacağım modelide aşağıya çekmek zorunda bırakıyor beni.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
2013 yılında çeşitli nedenlerden dolayı çok süremedim 5500km de kaldım, bu yıl en az 15,000km hedefim. Bir de bol bol kamplı tur.

Öncelik ile bir bisiklet alabilmek :) hala araştırıyorum 1.000 T.L. cik bütçem ile

master katagorisinde sezonun üç yarışından en az ikisine katılmak, yol bisikletimin ön ve arka aktarıcısını force yapmak :) mtb mi istediğim fiyata satıp cyclocross almak :) ve bu sezon en az bir duatlon en azda bir triatlona girmek :)

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
2014 te ilk planım mtb sporuna güzel bisiklet ile geri dönmek.. 5000 tl bütçe ile ikinci el araştırmalarım sürüyor bakalım... üst düzey kompenantlı karbon kadrolu hayırlısı :)

@yucel gulesenoglu

Bu cyclocross isteyen oranına ters orantılı olarak ithal edilen cyclocross bisiklet oranı düşünyor. 2014 yılındaki kategorilerde daha hiç cyclocross görmedim. Bu konuda nasıl bir çözüm bulunacak acaba?

Yaz aylarında almıştım ilk bisikletimi ve 461 km yapmışım. yeni yılda ömrümüz olursa inşallah 1500-2000km yapmayı düşünüyorum

@Ahmet Ayaz
Ahmet bey marifet bu bisiklette mi bilmiyorum hem bana bisikleti sevdirdi daha sonrasında sizin gibi yol bisikleti almayı düşünüyordum onu da aldım ama Şubat ayında teslim olacak darısı senin başına. Geçen sene 2860 km civarı sürdüm bu sene hedef 5000 km

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
Bugün e kadar yol bisikletine binmek nasip olmadı çocuklar gibi iple çekiyorum Şubat ayını

• Beğen
Tepkiler: Ayhan Şahan
Merhaba,

Benim ilk hedefim, flat gidonumu riser gidonla değiştirmek :) Hazır bu işe girişmişken, elcik viteslerimi de normal vites kollarıyla değiştireceğim; zar-zor bulduğum XO vites kollarım ve Ritchey elciklerim çekmecede tozlansınlar istemiyorum daha fazla.

Ah bir de, heves edip GoPro kamera almıştım ama hava şartları müsait olmadığı (ve ben biraz nanemolla olduğum için) kullanmaya pek fırsat bulamamıştım. Havalar düzelsin, bol bol çekim yapıp Youtube kanalımda yayınlamak istiyorum.

Şimdilik mütevazi hedeflerim bunlar :)

Herkese iyi seneler diliyorum

@Turan BabacanTur hakkında bilgi veya varsa bir link paylaşabilir misiniz? Teşekkürler. :)

Geri