2014 KTM Strada 2000 izlenimi

Kayıt
17 Haziran 2013
Mesaj
32
Tepki
83
Şehir
İstanbul
Bisiklet
KTM
Herkese merhaba. Geçtiğimiz günlerde aldığım ktm strada 2000 yol bisikletimin fotoğrafını paylaşmış ve sürüş izlenimlerimi aktaracağımı söylemiştim. Bisiklet ile yeterince vakit geçiremediğim için fotoğraflamak ve yazıyı yazmak için beklemek zorunda kaldım. Dün normalde anadolu performans grubu ile birlikte tanışma etabına çıkacaktık fakat önceki akşam saatlerinde yağış ve fırtına yüzünden ertelediğimiz için bende sabah bir tuzla-kadıköy yaptım ve şansıma yağış olmayınca tek başıma keyifli zaman geçirmiş oldum.
Aslında çok memnun olduğum ve severek kullandığım bianchi şehir bisikletim vardı fakat geçen sene yaz aylarında gps ile yaptığım gezilerin analizelerine bakarken her turda kendimle yarıştığımı fark ettim. Tabi bahsettiğim 30-40 km ile sınırlı kalan turlardı ve artık şehir bisikletinin bana yetmediğini anladım. Bu noktadan sonra hem araştırma yapmaya başladım hem de forumdaki yorumları dikkatli bir şekilde takip ettim. Yok şu set yok bu set yok karbon derken bu dünyanın içine girince aslında çok fazla ayrıntılı olduğunu ve genel olarak çoğu şeyin kişilerin zevkine göre değiştiğini anladım.(Bütçenize bağlı olarak tabiki)
-
Öncelikli amacım ikinci el bir yol bisikleti almak ve oradan bir tecrübe edinip neye ihtiyacım olduğunu bulmaktı. Şansıma 1989 model bir yol bisikleti çıktı, birazcık eski ikinci el fakat oldukça diri bir bisiklet. Çelik kadro. Oldukça agresif bir bisiklet ve pedala bastığım gibi aldığım tepki öyle hoşuma gitti ki birdaha, birdaha bastım :) Geçtiğimiz gün arkadaşım alıp sürdü kısa bir tur yaptık, klasik şehir bisikleti kullanan adam yol bisikleti bakıyor şimdi.Neyse
-
Çelik kadro, 6lı ruble ve oranları yüksek, yokuş çıkmak imkansız, kondisyon lazım hemde çok ciddi kondisyon. Ayvalık'ta bazı yokuş antrenmanları yaptım ve patladım, daha hafif ve dişli oranı 'normal' bir bisiklet alsam daha iyi olur dedim, çünkü oran yanlış saymadıysam 50-34 aynakol ve 24-12 ruble var. Yanlış olmasın ama böyleydi yanılmıyorsam.
-
Tatilden döner dönmez merida bakmaya başladım. Çünkü scultura 903 lampre-merida takımının renklerindeydi ve kadrosuna-renklerine aşık olmuştum zaten. Bütçem doğrultusunda vermiştim bu kararımı tabiki. Ancak daha sonra merida için beklemem gerektiğini, elinde yeni ktm'ler olduğunu söyledi bisikletçim. Geçtiğimiz sene 2013 modeli için, öğrenci olduğumdan dolayı maddi kaynak yaratamamış direkten dönmüştüm, ancak sabırla bekleyince yine karşıma çıktı aslında 'ilk aşkım' diyebilirim. Bisikletler yeni gelmişti kutusundan beraber çıkardık, zaten kurulu haldeydi sadece seleyi ve gidonu ayarlayıp bastım gittim. Tabi ailemin desteğiyle, tiagra setli bir bisikletten bir anda 105 setli bir bisiklet sahibi oldum, körün istediği bir göz misali. Yoksa ben claris olur, sora olur hepsine razıydım önceden. Bisiklet almak biraz da sabır işi diye düşünüyorum. İnşallah herkes gönlüne göre bir bisikleti, çok daha iyilerini alma fırsatını yakalar arkadaşlar.
-
Son olarak bütçenizi sonuna kadar zorlarsanız benim gibi kilitli pedal için bir süre daha beklemek gerekirsiniz arkadaşlar aman diyim iyi hesap yapın :)
Bu bisikleti almayı düşünen arkadaşlar varsa kendi izlenimlerimi paylaşıyorum:
Ktm rakiplerine göre daha uygun bir fiyat politikası var. Setleri bozmuyorlar, örneğin çoğu firma fren takımları için farklı markalar kullanır,dikkatimi çeken bir detay. Kullanıcı için çok fark edeceğini sanmam ama bu pintilik neden kardeşim :)
Ktm genel olarak sele, sele borusu ve jantlarda bilinen markaları kullanır, diğer firmalar yine fiyatları kırmak için kendi jant markalarını ürettirirler. Üretimi yapan yine büyük bir jant,sele firmasıdır ancak o firma adına bu üretimi yapar. Bim gibi düşün, kendisine özel üretim yaptırır özellikle giriş seviyesi bisikletler için.
Çok fark edeceğini sanmıyorum ancak bunu merak edenler için söylüyorum tabiki.
**105 set oldukça seri ve keyifli. Aynı zamanda kalite hissini de yaşattırıyor. 6lı ruble'den sonra 10lu ruble'ye geçiş yapmak ve seri vites geçişleri sayesinde büyük keyif ve performansımı da etkileyen bir faktör oldu.
**Frenlere alışmak biraz zor oldu. Fren mesafesi gerçekten çok kısa. Eski bisikletimle kıyaslayınca alışmak için biraz zaman gerekti çünkü bu kadar çabuk duracağımı tahmin etmiyordum. Bastığım gibi duruyorum ve önüme aniden atlayan arabalar ve yayalardan kaçmak için önemli bir güvenlik unsuru.
**Çelik kadro'nun o sert yapısından sonra aliminyum kadro ve karbon maşalı bir bisiklet için ilk bindiğim andaki yorumum 'mercedes benz yahu' olmuştu. Jantların ve lastiklerin de etkisi olmuştur tabiki. Genel olarak kadroyu yorumlayacak kadar iyi anlamıyorum sanırım bisikletten. İç kablolama ve oldukça hafif benim için hem performans hem görüntü olarak 10 puan. Ancak çelik sanki daha safkan yarışçı gibi geldi, tadı başka olduğu için satmaya kıyamadım, zaten kullanıyorum onu da.
**Jantlar bu bisiklette en çok hoşuma giden unsurların başında. 1848gr olarak belirtilmişti bir sitede. Oldukça güzel sesi olduğunu söyleyebilirim. Aerodinamik olarak dura-ace bilmemne jantından esinlenilerek yapmışlar, benim için o kadar önemi yok fakat belki merak edenler olur diye bugün öğrendiklerimi yazayım istiyorum. Muadili olur mu bilmiyorum ama mavic aksium dan 100 gram daha ağır diye araştırdım bugün.
**Sele borusu, gidon ve gidon boğazı 'Ritchey' yazması dışında beni pek etkileyen bir şeyi var mı bilmiyorum zamanla göreceğiz, sonuçta carbon veya üst düzey bir malzeme değil benim için şimdilik sadece piyasada tanınan bir marka olması kişisel tatmin sağlar en fazla. Tabi bana itiraz edip durumu açıklarsanız hayır demem sevgili dostlar.
**Furç kapağı ve sele kelepçesinin kırmızı olmaları gözüme hoş gelen detaylardan.
**Son olarak bisiklette en sevdiğim şeye geldim. 'Selle si'. Abi, konforun asıl unsurlarından olan sele, görüntü olarak pek rahat gözükmeyebilir ancak evimdeki kanepede uzandığım gibi rahatım üzerinde.
Rahatlık. Yeni bisiklet almayı düşünen arkadaşlar için en öncelikli unsurlardan birisi olmalı kesinlikle. Bu konuda bisiklet sahiplerine sorular sormalılar diye düşünüyorum. Tabiki pedli tayt ile birlikte, yoksa sıkıntı yaratmayacak sele düşünemiyorum.
Şimdi sırada fotograflar ve bisikletin detayları. Eğer buraya kadar okuduysanız; tebrikler sevgili dostlar. Biraz uzun yazıyorum eski bir alışkanlık olarak kusura bakmayın. Herkese kazasız belasız bol pedallar diliyorum. Birlikte pedallamak dileğiyle.
Pedallar ve çanta için kusura bakmayın şimdilik sele altı çantam ve kilitli pedallarım yok. Soru ve önerilerinizi yazabilirsiniz. Saygılar.
KTM Strada 2000 R: 1303
Roadrace Alloy-Frame triplebutted
Fork
KTM F-5 Carbon-Road-Fork
Carbon Monocoque Design
Alloy-Shaft 1.1/8-1.1/4"
Headset / Stem / Bar
Ritchey Pro Logic Zero Drop-In RR
Ritchey OE -6°
Ritchey Comp Road
Caliper-Brake
Shimano 105
Shifting-components
Shimano 105 5700
Shimano 105 5700
Shimano 105 5700
Drivetrain
Shimano 105 5750 50-34 compact
Shimano BB51-Unit BSA
Shimano 4600 12-28
Wheelset / Tire
Shimano WH-RS11
Shimano Alloy rim 24mm
Shimano Alloy hub
Shimano Alloy hub
Conti Grand Prix SL 23-622 folding
Saddle / Seatpost
Selle Italia X1 Flow
Ritchey OE 300/27.2
8,9kg
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Exciting
Scudo

Berke

Road Bike Cyclist
Kayıt
21 Haziran 2013
Mesaj
5.419
Tepki
5.964
Yaş
26
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Yol bisikleti
105 setli alınabilecek en uygun bisiklet oldukça güzel güle güle kullanın. ;)
 

ulaş kaya

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Mayıs 2012
Mesaj
609
Tepki
405
Şehir
Karaman
Bisiklet
Cannondale
Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle ,hayırlı olsun.
 

Melih Çolak

Cyclist ♥
Kayıt
10 Ağustos 2013
Mesaj
2.541
Tepki
3.073
Şehir
Kocaeli-Kartepe
Bisiklet
Scott
Hayırlı olsun kazasız belasız bol pedallamalar ..
 
Kayıt
17 Haziran 2013
Mesaj
32
Tepki
83
Şehir
İstanbul
Bisiklet
KTM
@Melih Çolak
@ulaş kaya
@Berke Kazankaya
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
1
Hayırlı olsun. Bu yakışıklı ile çarlamba günü kısmetse tanışacağız.:D Güle güle kullanın.:)
 
Kayıt
17 Haziran 2013
Mesaj
32
Tepki
83
Şehir
İstanbul
Bisiklet
KTM
@Erdal YILMAZ

Teşekkürler erdal bey kısmetse beraber çok pedal çevireceğiz :)
 

Arda_7

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Kasım 2010
Mesaj
499
Tepki
140
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Cannondale
hocam iyi gunlerde kullanin yalniz aklima bisey takildi. fren mesafesi cook kisaldi demissiniz sanirim bu sorun bnde var. surekli yolun kenarindan gittigim icin her an bir araba kafasini.cikarticak diye tetikde oluyorum rahat kullanamiyorum.fren mesafemde kisa olmuyor.bu yuzden mumkun oldugunca yolu ortalamaya calisiyorum.siz.veya diger arkadaslarda benim gibi bu sorunu yasiyor mu acaba?
 

Max Torque

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Ağustos 2013
Mesaj
849
Tepki
800
Şehir
İstanbul
İsim
Hüseyin Gündoğdu
Bisiklet
Kron
Maşallah hocam, Tekerinize taş gelmesin :)

Jantlarınız RS11 Yani yeni seriden 11 vites uyumlu.
 
Kayıt
17 Haziran 2013
Mesaj
32
Tepki
83
Şehir
İstanbul
Bisiklet
KTM
@Hüseyin Gündoğdu
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Hüseyin bey. 11 vites uyumlu olması ilerisi için avantaj olabilir göreceğiz :)
@Arda_7
İyi dilekleriniz için teşekkürler Arda bey. Ben genellikle erken saatte çıkmaya ve şeridi ortalamaya çalışıyorum. Tabi gittiğim yola ve trafik durumuna bağlı olarak değişiyor. Frenlere alışmak ve korkuyu biraz üzerimizden atmak gerekiyor sanırım. Antrenman için ne kadar erken saatte çıkarsam o kadar rahat oluyorum o yüzden şimdilik pek sıkıntı yaşamadım. Ancak kavşaklarda yine de yavaş gitmek ve tetikte olmak en iyisi.
 
Kayıt
17 Haziran 2013
Mesaj
32
Tepki
83
Şehir
İstanbul
Bisiklet
KTM
@Barış TURAN

1299€ liste fiyatı üzerinden % 10 indirim uygulandı.
 

murat atay

Forum Demirbaşı
Kayıt
9 Mayıs 2013
Mesaj
429
Tepki
379
Şehir
izmir/istanbul
Bisiklet
Specialized
@yusufturkovic



Şenol düzgün bir satıcıdır .Bende ordan almiştim.Hayırlı olsun
 
Kayıt
17 Haziran 2013
Mesaj
32
Tepki
83
Şehir
İstanbul
Bisiklet
KTM
@M.atay

Teşekkür ederim M.atay bey. Şenol abi yıllardır bisikletçim, her zaman yardımcı olmuştur.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
1
Şenol abi'nin yeni yeri harika olmuş. Eski dükkan varken iç lastik almıştım. Bu arada sattığı KTM formalar harikaydı. :)
 

erphan

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Nisan 2010
Mesaj
823
Tepki
503
Yaş
51
Şehir
Ankara, İzmir
İsim
Erhan
Bisiklet
Scott
hayırlı olsun, kazasız ve keyifli bol pedallar dilerim :)