Scudo Sports

2014 Borçka Muratlı Yol Ayrımı Maçahel Geçit 1 Bölüm

Scudo
Saza bittim. Yasasin calan ne guzel caliyor. Ortaokulda ben de denemistim, Asik Veysel'in "Uzun Ince Bir Yoldayim" turkusunu amatorce caliyordum. Ama sonra baska hevesler, baska hayaller derken unuttum gitti :rolleyes:

@CmlCLK
:) Benim de hevesim var enstrümanlara ama "müzik kulağım yok". Ben de en son "uzun ince bir yoldayım da kaldım". Ney, yan flüt, bağlama (kısa sap, uzun sap, cura), kaval, kabak kemane, mey... hep giriş seviyesinde kaldım. Fonda çalan "setar" ve adam Farisi... "Elif'in hecesi" kanalından. Bunun gibi kaliteli yapımlar var orada.

Manzara çok güzel. Güzel olduğunu yazmaya korkuyorum dile gelince sonunda hep bozuluyor diye. Sürerken ciğerleriniz bayram etmiştir. O ferahlığı videoyu izlerken hissettim desem yalan olmaz:) Zonguldak'ta öyle orman içinde 20 km sürmüştüm . Burnuma o saf oksijen kokusu tekrar geldi.

@kadir karakaya
Evet yoldayken çok heyecanlandım, biraz da korktum. Maçahel Türkiye'nin tek "biyosfer rezerv alanı". O günün gecesi Karagöl'de çadırda kaldım. Ayı korkusu vardı, şükür korkumla yüzleşmedim :)

@ayhanakbuga

Efendim 2015'te bir turla (aracla) oralari gezmistim. Karagolde rehberimiz ayi uyarisi yapinca mumkun olan en guclu sekilde (tabirim daha guzel olurdu da forum ortamina yakismaz sanirim :D) bagirmistim. Rehberimiz de bana donup "artik gelmezler sanirim" demisti :koptum:

@CmlCLK
Kamplı yürüyüş düşünenler için de çok güzel o coğrafya. Ben kardeşimle Karagöl-Klaskur Yaylası-Beyazsu Yaylası-Gorgit Yaylası-Camili-Efeler-Maral Şelalesi'ni görmüştüm (gezmiştim) -4 günlük bir faaliyette- dehşetti, çok güzeldi. İlgisi, sabrı, zamanı olanların kesinlikle görmesini tavsiye ediyorum.

Maral şelalesine ayaklarımı sokmuştum. Sonra Mençuna şelalesinde hızımı alamayıp eşofmanla falan atlamıştım suyun içine [emoji23][emoji23][emoji23] Toplulukta ki diğer insanlar bana bir tuhaf bakmıştı sonra ki iki gün [emoji16][emoji16][emoji16]

Cemal Ç.

@CmlCLK
Mençuna Şelalesine gitmek için Yusufeli'nden Kaçkar Dağı'nı aştım, yürüyerek. Güloğlu Yaylası'nda geceledim çadırla. Ertesi gün Jandarma aldı beni Çifte Köprüle yakın bir yerde. ihbar edilmişim (geçtiğim yol üzerindeki beni uzaktan gören köylüler tarafından), "Feto Darbe" zamanı, sonra okul müdürüm arandı, alakam olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldım ve göremedim o günlerde. Bir yıl sonra hanım ve çocukla beraber akşam namazı zamanında gördüm Mençuna'yı. Çok etkilenemedim suyu azalmıştı, çocuğu sırtımda taşımıştım Çifte Köprülerden-Mençuna'ya.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri