2013 model trek f.x 7.5

Kayıt
2 Temmuz 2013
Mesaj
3
Tepki
0
Şehir
ankara
Bisiklet
Drag
herkese merhaba;

.bisikletin teknik özellikleri konusunda pek bi bilgim yok.amacım arada bir uzun yolculluklar yapacağım sağlam,ilerde kadro üzerinde gerekli değişikleri yapabileceğim(kadro hariç herşeyin değişimi) bi bisiklet almak.kafamdaki model f.x 7.5. ama ağustosta yeni modelleri gelecek yeni değişikliler olucak mı? fiyatı peşinde yaklaşık 2.850-tl fiyat/performans olarak nasıl? bu modelde bilindiği gibi arka kısımnda darbeleri yumuşatmak küçük bir amortisör var.bu apartta modelin fiyatını yükseltiyor. bunun yerine daha düşük bi f.x modeli alıp.brooks sele taktırsam nasıl olur? biraz bekleyip ikinci el temiz bi trekmi almak daha iyi olur.

ya da bunları boşverip y.dışından bisiklet toplamak daha mı yerinde bi karar olur.her bi bisiklet parçasına ayrı ayrı mı gitmek gerekir.

türkiyede bulsam de rosa ve ya surly kadro kullanmak isterdim.

tavsiyelerinizi bekliyorum.teşekkürler
 
Scudo

TaylanEr

Aktif Üye
Kayıt
14 Haziran 2013
Mesaj
140
Tepki
53
Şehir
İzmir
Bisiklet
Carraro
Trek güzel yani değerini hakediyor... Fakat toplamak isterseniz Trek'ten daha fazla fiyata gelir, ammavelakin Surly'ler artık duyulmaya başlandı.Yani Surly toplamak Türkiye'de kara geçirebilir sizi :)
 

burak özgüng

Daimi Üye
Kayıt
1 Şubat 2012
Mesaj
399
Tepki
127
Yaş
35
Şehir
antalya
Bisiklet
Cannondale
o parayı kesinlikle hak etmiyor hocam..
(link)
(link)
gibi makinalar çok daha donanımlı ve kadro olarakta daha üstün.
özellikle cannondale 1.5 lik furç takımı var dağ bisikleti gibi görünüyor.
 

Edip D.

HTFU!
Kayıt
12 Haziran 2011
Mesaj
3.625
Tepki
5.376
Şehir
Sarıyer, İstanbul
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
O fiyatı hak etmemesinin sebebini bilemiyorum.
Ben kullanıyorum aynısından, 2013 Trek FX7.5.
Gayet memnunum.

Ama bisiklet, turdan ziyade biraz daha performansa yönelik. Üzerinde 50-34 kompakt aynakol var.
Uzun turlar yapacağım derseniz 3'lü aynakolla değiştirmek daha doğru olabilir (Tur yapılmaz demiyorum. Forumdan Derya Abimiz Ankara - İstanbul turunu yapmıştı bu bisikletle. (link) (link) (link)).

Ben üzerinde biraz değişiklik yaptım kendi fx7.5'imde. Ama donanıma yönelik değil. Donanım aynen duruyor. (link).

Eğer beğendiyseniz size, "keşke almasaydım" dedirtecek bir durum yaşatmaz.
 
Kayıt
2 Temmuz 2013
Mesaj
3
Tepki
0
Şehir
ankara
Bisiklet
Drag
tavsiyeler için teşekkürler.
yol gidonuylada çok iyi gözüküyor bisiklet.belki ilerde bende düşüne bilirim.7.5 kullananlar için;arka taraftaki küçük amortisör hakkında neler söyleye bilirsiniz.sanırım f.x serisinde başka modelde yok.(neden f.x serisinin daha üst modellerinde kullanılmamış).kullanım kolayallığı için;selede bisiklet için çok önemli bi parça.seleyi değiştirmeye gerek var mı.hep duyuyorum brooks selelerin çok iyi olduğunu.bal rengide çok hoşuma gidiyor.keşke trek renk skalasını daha geniş ve kadro görseliğini biraz daha geliştirse.2014 modeller ağustosda gelecekmiş sanırım yeni modelleri bekleyip ,kararımı vericem.

not:Campagnolo Chorus vites grubu seti ile f.x.7.5 deki seti karşılaştırırsanız.10 üzerinden ikisine kaçar puan veriridiniz.( ikiside karşılaştırılamayacak kadar saçma bi örnek vermiş olabilirim.merakımda soruyorum.)