2012 borla & 2013 borla & 2012 721 80-110 dolar farka değer mi

Kayıt
24 Mart 2013
Mesaj
90
Tepki
22
Şehir
İstanbul - Pendik
Bisiklet
Salcano
Merhabalar bisiklet dostları bu aralar çok araştırma içerisindeyim forumları harıl harıl geziyorum araştırıyorum.

Dün sirkeciye gitme şansı buldum xc500 lere baktım kilitlenebilir maşa olduğu için fakat gelip evde araştırdığımda biraz sıkıntıları varmış sanırım ve eforun da satış sonrası hizmet kalitesi pek parlak değilmiş okuduklarıma göre ve ilgisiz geldiler dün dolayısıyla soğudum oradan ve kronların sorunlarını duyunca sedonaya yöneldim.

http://p1305.hizliresim.com/19/d/mznr7.png

beşiktaştaki bir mağazanın sitesinde dolanırken gözüme 2012 modeller de çarptı ve uygun fiyatlara geliyorlar 2013lere göre.

farklarını bilmiyorum üsttekine göre borla bütçemi zorlamıyor hatta tam sınırında diyebilirim 711v olsaydı 2012 model, hiç düşünmeden onu alacaktım fakat 2013 modelleri 900 civarına tırmanıyor.

2012 borla 360 dolar 2013 borla 440 dolar. özelliklerine bakarak sizce aradaki 80 dolar farka değer mi arkadaşlar ? 2012 borla çok avantajlı geldi bana fiyat olarak.
çok araştırdıkça bütçeyide arttırmak zorunda kalıyorsunuz ama bir yere kadar artık güvenlik aksesuarlarına para azalıyor git gide ve bu da bi sıkıntı oluşturabilir mazallah kötü bi olay sonucu.

ya da kilitlenebilir maşa diye önerirseniz xc500 lere geri dönmeli miyim ?
 
Scudo
Kayıt
16 Ağustos 2011
Mesaj
31
Tepki
4
Şehir
SAMSUN- ANKARA
sizin için hangisi daha önemli, uygun fiyatta olması ise kron bence daha uygun.. bildiğim kadarıyla da ömür boyu garanti veriyor kadrosuna..ki kronun kadrosu 7005 aliminyum iken sedonalar 6061 aliminyum..çok büyük fark yokmuş gibi geliyor belki ama 7005 daha sağlam bence malzeme olarak.. kilitlenebilir maşa olması da sizin için önemliyse kron iyi tercihtir.sizin bisikletten ne beklediğinize göre değişir durum. Ne istediğinizi de en iyi siz bilirsiniz elbet..

kronun en çok duyduğum sıkıntısı orta göbekten ses gelmesi.. ama temiz kullanıldığında bakımı iyi yapıldığında bu sıkıntıyla karşılaşılacağını da düşünmüyorum..

ayrıca kronların görüntüsü de hoş hani :) bana sorsanız ben kron alırmıyım, almam o başka..
 
Kayıt
24 Mart 2013
Mesaj
90
Tepki
22
Şehir
İstanbul - Pendik
Bisiklet
Salcano
daha önce dükkan bisikleti kullanmıştım kuzenimin ondan ötürü o sıkıntıları çok yaşadım 3 ay boyunca 3 ile 5. vitesin arasında geçip durdum çok sorunlu bir bisikletti göbekten benim de çok tıkırdı patırtı çok geliyordu ayda 3 kez pabuç değiştiriyordum yaptırdıkça daha fazla masraf çıkartıyordu falan o yüzden olabildiğinde az sorun çıkartacak birşey arıyorum diyebiliriz. gerçekten bunaldım sorunlardan.

enazından ayda bir bakım gerektirecek zırt pırt sorun çıkartmayacak birşeylere ihtiyacım var artık.

görüntüden ziyade artık donanıma odaklandım hocam önceki bisikletimde kilitlenebilir maşa yoktu standart ucuz bi maşaydı ileride modifikasyon yapabilirim diye düşünüyorum o yüzden şuan servis ve ana donanım kalitesine bakıyorum diyebiliriz.

diyebilirsiniz sonradan aynı masrafı yapıp maşa alacaksınız, şuan bütçem o kadarına el veriyor hocam 1 ay daha erteler temmuzun başında alırsam bisikleti daha üstün modellere bakabilirim ama o kadar ne zamanım var ne de artan kiloların önüne geçme şansım :)
 
Kayıt
16 Ağustos 2011
Mesaj
31
Tepki
4
Şehir
SAMSUN- ANKARA
görüntü meselesini zaten espirili bir dille söylemiştim.. elbette donanıma bakıp almak mantıklı olanı.. ancak şuraya takıldım ben: ayda bir bakım yapmazsanız zaten ne alırsanız alın sorun çıkacaktır..her bisiklet bakım ister.. temiz kullanmak adına bakım gerekli hani..