2012 model al diye kastetmemiştim. Demek istediğim şu, ben bu bisikleti geçen sene haziran ayında yine bu fiyattan aldım (1787). Hatta peşin aldığım için üzerine indirim de aldım. Fakat bu bisiklet artık 1 sene eski model hala bugün de aynı fiyattan satılmamalı diye düşünüyorum. Bisiklet piyasası nasıl işliyor bilmiyorum ama sonuçta bu bi model eski bi bisiklet dolayısıyla sitede yazan fiyattan biraz indirim alabilirsin gibime geliyor. Yani Sedona daha ucuza gelebilir. Demek istediğim buydu. Gerçi 2012 modelinin fiyatı biraz uçuk olmuş o yüzden belki de hiç indirim yapmazlar bilemiyorum.
Evet Scott a göre Sedona nın sadece arka aktarıcısı düşük model ama deore den ben çok memnunum. ilk 100 km den sonra bir kez ufak bir ayar yaptım vites kolundaki vidadan, sonra hiç ellemedim. Şu anda 2100 km de. Kışın soğuktan arka ve ön aktarıcının buz tutup donduğu ve vites değiştiremediğim zamanlar oldu, çözüldü ve eskisi gibi çalıştı, vites kolundaki vidadan dahi ayar yapma ihtiyacı olmadı, hala tıkır tıkır çalışıyor.
Maşalarda havalı veya yaylı sistemlerin birbirine göre bi üstünlükleri yok diye biliyorum. En azından okuduğum yorumlar öyleydi. Remote lock bence gereksiz zaten demiştim. Bence gidonda gereksiz yer kaplıyor. Rebound ayarı kalıyor geriye o da çok gerekli sayılmaz.
Ben olsam benim takılacağım nokta frenler olurdu. Zaten geçen sene alırken de Scott vs. gibi kalite markaları fren sistemlerinden dolayı elemiştim. Hidrolik frenler hakkında, hava yapar, bakımı zordur, vs. vs. gibi çok şey okumuştum ve gözüm biraz korkmuştu. O yüzden deore den aşağı hidrolik fren almıyacağım diye kriter koymuştum kendime ve dolayısıyla Scott ve benzeri markaları elemiştim. Ne kadar doğru yaptım bilemiyorum ama aldığım bisikletten gayet memnunum.
Tabi benim yorumlarımı okurken, benim doğru dürüst ilk ve tek bisikletimin 761 olduğunu göz önüne almalısın. Diğer markalar hakkında tecrübem yok.
Daha önceki bisikletin neydi bilemiyorum, mesela o da Sedona idiyse bu sefer Scott alıp bunu deneyebilirsin. Değişiklik iyidir tecrübe edinmiş olursun. Farkını kendin tecrübe etmiş olursun. Sonuçta hangisi alırsan al pişman olacağını hiç sanmıyorum. Scott alırsan freni daha iyi olsun, maşası daha iyi olsun derken biraz daha para harcarsın belki o kadar.