2010 yılında salcano firmasından beklentileriniz!

alisundu

Aktif Üye
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
100
Tepki
83
Şehir
izmir
Arkadaşlar marka ile ilgili beklentilerinizi yazmanızı rica edyorum ; en azından görüşlerinizi lanse etmenizde fayda var diye düşünüyorum ...



SAYGILAR;
 
Scudo

Güvenç Terzierol

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Temmuz 2007
Mesaj
1.161
Tepki
251
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
kadro konusunda kendini ıspatlaması gerekiyor bi karbon kadro faln bişeyler yapması gerekiyor birde sadece XC deilde FR/DJ/ST ye uygun bisikletlerde çıkarması gerekiyor bence...
 

Anıl Kuşaksız

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Haziran 2008
Mesaj
797
Tepki
508
Şehir
İstanbul-Küçükyalı
@gvenc_mtb

fr diyince aklıma geldi de şu evil-b rezaletinden kurtulup adam gibi bmx yapmalı. ya da hiç yapmasın o kadar ağır bmx mi olur ya. bu kadar reklam yapıp imaj değiştiren firmaya hiç ama hiç yakışmıyo
 

Serkan DERİN

Aktif Üye
Kayıt
30 Aralık 2006
Mesaj
117
Tepki
24
Şehir
Antalya
...Kadro ölçülerinine yanilerinin eklenmesini...15 kadro mesela...

logo da değişse güzel olur bence...303 serisi için(yeni sticker olabilir...)
Daha kalın bir kadro düşündüm ama ağırlık olarak olumsuz olucaktır herhalde...
Görüntü olarak güzel olucağını düşünüyorum...
 

Aydın Yıldırım

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Mayıs 2008
Mesaj
417
Tepki
417
Yaş
56
Şehir
manisa
Bisiklet
Giant
Satış sonrası hizmetlerini geliştirmeli.Müşterilere her bilgiyi doğru veren temsilciler olmalı.(Halen aradığınızda teknik bilgileri bilmiyorlar.)
 
  • Beğen
Tepkiler: melek öztürk

bisikletcanavari

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Temmuz 2005
Mesaj
1.757
Tepki
1.243
@bisikletcanavari

Bunun dışında kadro kalitelerini yükseltmelerini bekliyorum. Bu sadece belirli bir ağırlık sınırının altına inmekle değil, asgari seviyedeki bir ağırlığın yanında sağlam,esnemez ve daha uygun açılara sahip bir kadro üreterek/ürettirerek gerçekleştirmelerini bekliyorum.

Bisikletlerin genel kişiliğine uygun parça seçimine özen göstermelerini bekliyorum.

Örneğin, 2.4 kg civarındaki xc disiplininde oldukça ağır sayılabilecek RockShox Tora amortisör bulunan Salcano NG101 SD modeline süper hafif Maxxix Maxlite 310 süper hafif lastik çok abes durmuş bence.(Hafifliğinin yanında getirdiği dezavantajlar bisikletin genel kişiliğine de biraz ters düştüğü inancındayım)

Tubeless olmayan jant setine tubeless lastik+iç lastik hiçte mantıklı bir kombinasyon olmadığını düşünüyorum. Buna benzer ufak tefek örnekleri çoğaltmak mümkün...

Genel anlamda parça seçimi çok güzel. Önümüzdeki sene Shimano kompenentlerin yanında Sram kompenenetlerininde sunulmasının devam etmesini beklerim.

Altyapı olarak ise üst grup bisikletler için biraz eksik kaldığı inancındayım. Forumdan da takip ediyoruz. Forum vasıtasıyla arkadaşlar memleketlerinde hiç göremediği teknolojideki bisikleti spariş ediyor fakat aynı şekilde o teknolojiyi görmeyen servis doğru müdehalede bulunamayabiliyor. O yüzden önümüzdeki sezonda ya yetkili servisleri bilgilendirici bir seminer verilmesini yada en azından disk fren ayarı, bisiklette genel ergonomik ayarlar, amortisör ayarı, vites ayarı v.b konularda bilgilendirici açık ve anlaşılır bir video hazırlayıp servislere gönderilmesini tavsiye ederim.

Bunun dışında mutlaka en az bir model eli ayağı düzgün bir yol bisikleti modelini kullanıcılarına sunmanın yanı sıra tam anlamıyla bir tur bisikleti çıkarmalarını tavsiye ederim.
 

alisundu

Aktif Üye
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
100
Tepki
83
Şehir
izmir
Teşekkürler arkadaşlar bu konulardaki önerilerinizin mutlaka dikkate alınacağı kanısındayım .Sizin önerileriniz gercekten üretici firma için çok önemli!

saygılar;
 
  • Beğen
Tepkiler: yusuf akgül

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Öncelikle,2010 yılında salcano güzel bir isim ile karşımıza adam gibi,bir bmx çıkarsın.Frenleri mümkünse U-Brake olsun,V-Brake olmasın.Açıları abuk-sabuk bir şekilde değilde,düzgün bir açıda olsun.

Stickerlarını değiştirsin bu çok önemli.Özellikle bunu çok dikkate alsın salcano nasıl üst seviyede mtbler, üretince satışlarıda arttı.İyi kalitede bmx üretincede, satışları artıcaktır.Hatta 3-4 çeşit bmx çıkararak farklı bütçelerede hitap edebilir.
 

bayramakgul

Aktif Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
130
Tepki
92
Şehir
ISTANBUL
@Anıl Kuşaksızbiz daha once salcano manic olarak cok ozel bisiklet cıkardık daha dogrusu ihracata yaptıgımız malı sunduk pek ıyı donus alamamıstık ama bu pazarın gelıstıgını gormek hosumuza gıdıyor gereklı değisiklerle bisikletler 2010 a hazır olacak size guzel bir haberimizde var arnavutkoy bledeyesi ile uluslararası bmx yarıslarınında yapılacagı bisiklet ve motorsıklet parkı projemız var ilk devreye gırecek olanda bmx pisti olacak katkılarınz ıcın tesekkur ederim devamını herkesten beklıyoruz
 

Burak AŞIK

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Şubat 2009
Mesaj
911
Tepki
392
Şehir
EskişehiR & İstanbuL
Bisiklet
Salcano
Kadro teknik detaylarının paylaşılmasını istiyorum.Teknik detaylar açıklanmadığı sürece bisikletlere sadece kadrolar üzerinden yüklenen insanların ekmeğine bal sürülmüş oluyor.
Teknik detaylar konusunda daha bilgili insanların müşteri hizmetlerine koyulmasını istiyorum. Herhangi bir teknik bilgi alacağımız zaman binbir çeşit zorlukla karşılaşmamak daha güzel olurdu.
Servisler konusunda revizyona gidilmesini istiyorum. Gerçekten işten anlayan servisler müşteri memnuniyetini daha da arttıracak unsurlar...
 

Samet Şenel

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Nisan 2009
Mesaj
2.243
Tepki
782
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
Yetkili servis sadece jant ayarı yapmayımı bilmeli?Servisler maalesef çok yetersiz ve bilgisiz.:( Ve kadrodaki grafik tasarımına bence daha çok dikkat edilmeli.:eek:
 

farkın

Üye
Kayıt
22 Mayıs 2008
Mesaj
93
Tepki
19
Şehir
ANTALYA-dedeman
aynen kadro üzerindeki tasarımı geliştirseler bomba olur desenler falan denenmeli.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Bir ara salcano servisine gidip ayda 200-250 tl ye, ek iş olarak çalışma teklifi edicem.Eskişehirde oturuyorum acaba kabul ederler mi ?
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Bisikletlerin üzerindeki lastik, vites değiştirici gibi donanımların opsiyonel alternatiflerinin olması ve kadroların renk seçeneklerinin sunulması değerlendirilebilirmi?
 

nidaakiz

Üye
Kayıt
27 Ocak 2009
Mesaj
12
Tepki
6
Şehir
istanbul
Yol bisikletleri kategorisine de girebilir. Ayrıca dağ bisikletlerinin, 28 jant biraz daha ince teker modellerinin de çok tutulacağını sanıyorum...
 

bislet

Daimi Üye
Kayıt
29 Temmuz 2008
Mesaj
342
Tepki
229
Şehir
türkiye
Kadro boyları ve kadro nosu kadroların en üstüne basılmalı.
 

a.özdemir

Üye
Kayıt
8 Mart 2009
Mesaj
11
Tepki
77
Şehir
izmir
Bence de Şehir bisikletleri serisi zayıf kalıyor.
Bu kategori için de kadro boyu ölçü alternatifleri çoğaltılabilir özellikle daha büyük kadro boyları.

Shimano ile birlikte S-Ram ürünleri üretime alınsa bence iyi bir alternatif olur.

KAdro için teknik veriler üzerinde daha yoğun çalışılabilir ve internet sitesi bu anlamda daha da zenginleştirilebilir. Ben şahsen bir bisikletin internet sitesine girdiğimde, detaylı teknik veriler ve teknik donananım özellikleri göremezsem,
firmayı o kadar da profesyonel değil galiba diye nitelendiriyorum. En azından bende uyandırdığı etki böyle oluyor.

Bir de güncel talepleri değerlendirmek önemlidir diyte düşünüyorum. Örneğin beyaz bu senenin moda rengi ama benim ilgilendiğim kategoride "city bike" bu renk mevcut değil.

Son olarak bu konu başlığında olduğu gibi, müşteri sesini duymak için verilen çabaların devamını diliyorum. Teşekkürler.