Scudo Sports

2010 Trek modelleri

@Cem Arslan

Bisikletiniz hayırlı olsun kazasız günlerde kullanın.İlk izlenimlerinizi burada bizlerle paylaşabilirseniz memnun oluruz. Kadro,sürüş ve donanım olarak.

Sanıyorum lastikleri 700x28c. Daha kalın takılabilirmi ? (32 mm. gibi.) FX 7.5 bekliyorum henüz gelmedi ,özellikle lastikleri 32mm. ve tur için daha uygun olabilir diye. Siz ne dersiniz?

Teşekkürler,sevgiler.

• Beğen
Tepkiler: RECEP İŞLEK
Scudo
Teşekkürler Cihan Bey.
7.7 yi işlerim dolayısıyla ancak bu gün tam anlamıyla test edebildim.Her nekadar bir amatörde olsam ilk gözüme çarpan özellikleri:Birincisi çok haifif vede bir o kadar hızlı ve atak bir bisiklet.Karbon maşa nın yanında özellikle Bontrager Race jantlar neredeyse tüy gibi..Shimano 105 ler 7.7 lerde mükemmel olmuş.Saat gibi çalışıyorlar diyebilirim..Bisikleti 3 değişik yol koşuluna soktum..En iyi sonucu kesinlikle asfaltta veriyor..Bunun yanında şehir içindede umduğumdan fazla hatta bir önceki City bisikletimden bile daha iyi sonuç verdi diyebilirim..Bu noktada Isozone önemli bir faktör..Uzun yol kullanımı için lastiklerin 32 olması daha iyi bence..Fakat 28 lerde o kadar kötü değil.. Genel eğilim 32 ler ile değiştirmek..Bisikletin özellikle yokuş ve rampalarda ki performansı beni şaşırttı açıkçası..Frenler çok kaliteli değil değiştireceğim.7.9 daki bir çok özellik 7.7 de mevcut.7.9 lar Full Karbon olmasına rağmen bana 7.7 den daha ağır gibi geldi diyebilirim.Bir diğer farkta 105 versus Ultegra..Fiyat farklarını yaratan ana etken de bu zaten.Kullanılan donanım.Sürüş oldukça rahat ve pürüzsüz.Özellikle 105 ler ile bisiklet saat gibi çalışıyor..Şimdilik gözlemlerim bu şekilde ..Bu arada umarım 7.5 lerde en kısada Bayilerde olur .En son Gümrükte olduklarını duymuştum..
Saygılarımla,,

• Beğen
Çok teşekkür ederim bilgiler için.Ben de amatörüm.Yenilikleri öğrenmeye çalışıyorum.Çok uzun yol yapıyorum , sadece 2004 model tur bisikletim 44.000 km.olmuş.Hiç sorunu olmasa da yaşlandığını düşünüyorum.
Iso Zone 7.6 FX ve yukarısı için .Ben 7.5 FX de göremeyeceğim ne yazık ki. Aslında çok da merak ediyorum 40-50 hz.titreşim alabildiği söyleniyor ve siz de farkı hissetmişsiniz zaten.Toplam ağırlık tarttınız mı?
FX 7.5 Karbon maşa dışında donanım olarak sizinkinden çok düşük. Uzun yolda ve yüklü olarak kullanacağım için 7.5 seçtim bir de lastiklerin daha kalın olması cazip geliyor.Siz eğer isterseniz 28mm üstü lastik takılabiliyor mu bakabildiniz mi? Kadro buna izin veriyor mu bilmiyorum.7.5 alırsam aynakolu büyük dişli 52 olacak şekilde değiştirmek ve tabii kilitli pedallarımı takmak istiyorum diğer donanıma razı olacağım şimdilik.Fakat bir çılgınlık yapıp daha üst model de alabilirim .yazılarınız çok önemli onun için.

Tekrar teşekkür ederim. Sevgilerimle.

• Beğen
Selamlar Cihan Bey,
Hangi tur yada model olursa olsun Bisiklet Secimi gercekten kritik vede zor bir karar..Olayin teknolojisi yaninda ekonomi,estetik vb bir cok kavram isin icine giriyor.44000 km bir amator icin ciddi bir rakam bence.Dolayisiyla sizin iki kere daha fazla dusunmeniz ve arastirmaniz gerekiyor.Uzun yolda yasanabilen sorunlar nedir?hangi teknolojik yenileme daha kritik?Bu ve benzeri bir cok soru..Benim kisisel gorusume gore gerek 7.7 gereksede 7.9 uzun yoldan daha cok biraz sportif amacli gibi gorunuyor.Road Bike lara daha yakin duruyorlar..FX Grubunda bence 7.5 vede 7.6 uzun yol icin daha uygun olabilirler..Dedigim gibi Amatorum vede uzun yol bilgim yok sadece yillar once ABD de Cincinnatiden Philadelphia ya ya celik bir bisikletle uc gun suren acikli bir deneyimim olmustu..Bu da son olmustu..:)
7.7 lerdeki 28 lik lastikler 32 ile degistirilebiliyor bunu biliyorum..Bisikleti tartmadim fakat bence yeterince hafif..Baslangic sinifi Road Bikelar kadar olmasada hizli bir bisiklet.Durus pozisyonu rahatsiz etmiyorki benim Hibrid Secim nedenim..Yukarida belirttiginiz ufak tefek upgrade ler ile bence 7.5 yada belki 7.6 iyi bir secim olur gibime geliyor..Ama en ideali bence bu 3 bisikleti gorup mumkunse kisitlida olsa Trekte test edip ideale ulasmak.Test surusu mutlaka yapilmali sonucta ucuz oyuncaklar degiller bunlar..Kisisel gozlemlerime gore Bayiler bu Test surusu olayinda biraz zayif kaliyorlar.Sormazsaniz pek hatirlayan yok..Sonucu bildirirseniz sevirim..
Saygi ve sevgilerimle,,

• Beğen
Merhaba,

Trek'ten haber geldi FX 7.5 'lar gelmiş. Hafta içinde gidip göreceğim.Dediğiniz gibi düşünüyorum 7.6' nın yukarısına bagaj ve çanta eklemek biraz haksızlık olur gibi geliyor bana da.Duruş pozisyonları ( gene dediğiniz gibi ) uzun yollar için elverişli ben de araştırdım bunu.Ufak değişikliklerle alt modeller (7.5 - 7.6) olacak gibi.Bakalım ,görelim.Test sürüşü iyi fikir.
Size teşekkür ederim bu paylaşım için.Çok yararlı oldu.Sonucu bildireceğim.

Sevgilerimle.

• Beğen
Simdiden hayirlisi olsun Cihan Bey..Biraz daha arastirma yaptim 7.6 kanimca 7.5 den bir iki nedenle daha agir basiyor..Isozone vede biraz daha iyi donanim..Lastikler 32 ye cevrilebilir...Genel olarak 7.5 lerin upgrade edilme nedenlerinin basinda vites donanimi,yol vibrasyonu gibi nedenler yer almis ki sanirim Trek bu noktada Isozone ile cozum yoluna gitmis.Benzer cozum teknolojileri diger bazi markalarda da mevcut..
Ama yinede en iyisi kesinlikle ama kesinlikle bu modelleri Test etmek.Aslinda her ne olursa olsun tum bisiklet alimlarinda mutlaka Test surusu mevcut olanaklar dahilinde yapilmali..Ornegin ben zamaninda yapmadim ve bu bana bir City Bike a mal oldu maalesef...
Tekrar Saygilarimla,

• Beğen
@Cem Arslan

Cem bey yazılarınızdan sonra 7.6 'yı incelemeye başlamıştım zaten sonra bu mesajınızı okudum.Iso- Zone çok cazip geliyor. Endişem 32mm ve üstü (35 - 38... ) lastiklerin takılabilirliği ve eğer olabiliyorsa kadroya ne kadar yaklaşacağı çünkü 7.6 'nın 28 mm.lastiklerinin turlar için uygun olmadığını düşünüyorum. Uzun kilometreler yaptığım şu anki tur bisikletimden Ultegra (FC - 6503 aynakol) ve devamı donanım,700x38 c Nimbus Ex. lastikleri ile çok memnun kalmıştım.Gerekli zamanlarda zincir değiştirerek binlerce kilometreyi yapabildim. Alacağım yeni tur bisikletimin daha aşağı bir donanıma sahip olmasını istemiyorum.Gidip inceleyeceğim bakalım neler olacak şimdiden bilemiyorum.
Size ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.

Sevgilerimle.

• Beğen
@Cem Arslan

Merhaba Cem bey,
Sevgili Trek ithalatcımızı epey terlettikten sonra FX 7.5 aldım bugün.Sağolsunlar yıllardır beni tanıdıkları için tüm sorularımı hoşgörüyle karşıladılar.Tabii hakkında yazı yazabilmem için artık yollarda denemeliyim. Size de yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sevgilerimle.

Cihan abi selam, 7.5 hayırlı olsun... Sami Beyi terletmişsiniz..:) yeni trekinizle de binlerce km'yi sağlıkla katetmeniz dileği ile....

• Beğen
Tepkiler: cihan aksoy
Selamlar Cihan Bey,
Hayırlı olsun..7.5 iyi bir seçim..Umarım ihtiyaçlarınıza cevap verir..Sürüş yorumlarınızı bekliyoruz..İleride bir gün şu uzun yol işinide tekrar deneyeceğim..O zaman da benim size sorularım olacak.....Tekrar hayırlı olsun...
Bu arada ben 7.7 yi vede diğerlerini Ortaköyde gördüm fakat bisikleti Velespite transfer ettirdim..Oradan da sağolsun Alper bana getirdi...

@Cem Arslan

Çok teşekkür ederim güzel dilekler için. Bazı değişiklikler yapacağım tabii FX 7.5'da. Bu sene epey uzun olacak yolumuz, ciddi hazırlanmak gerekiyor. Sami tahmin etti aslında bisikleti alış biçiminizi yanılmamış da zaten. Bu arada Iso Zone' larda üç farklı sertlik ayarı yapılabildiğini ben yeni öğrendim hayli ilginç bir o kadar da güzel tabii.Siz de güle güle kullanın.

Yol deneyimlerimi paylaşırım zamanla.

Sevgilerimle.

@Ali Kader Erol

Çok teşekkür ederim sevgili Kader. Umarım birlikte pedallarız .

Sevgilerimle.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kader Erol
Internetten incelediğime göre fiyatlarda artış donanımlarda de bir gelişme var. Geçen sene harika bir kampanyadan aldığım normal fiyatı 950 TL civarı olan 4300 bu sene 1.200 TL'den fazlaya geliyor. Renkleri mükemmel olmuş, kilitli amortisör takılmış ama bu çok ciddi ve üzücü bir fiyat artışı. Geçen sene 4500'ün satıldığı fiyata artık 4300 ancak alabilirsiniz ki bu pahalı alıcıyı üzer fiyatlar alternatif markalara yarar gibime geliyor.

Geçen sene 950 TL'ye kampanyalı fiyattan 4500 almayan kafamı duvarlara vurmaya devam :(

Merhaba ,
arkadaşlar aşşağıdaki linkteki trek bisikletin fiyatını bilen varmı aranızda

(link)

Pardon arkdaşlar sitenin linkini vermişim yanlış olmuş... öğrenmek istediğim bisiklet ( Ticket 5 Equipped ) + bisikleti kullanan veya üzerindeki kompenantları bilen bi arkadaş varmı...?

Geri