@iconaclastBöyle bir teklif gelirse kabul ederim . Emin olun o 15 dk'lık özetleri de çok çok iyi sunarım . Özetleri sunarken bir çok hatalar yapıyorlar , bisikletçilere yanlış isimler atfediyorlar .
2 gündür işlerim dolayısıyla ortada yoktum . Bu arada benim için beklenen gelişme , bazıları için ise sürpriz ; Andy Schleck bu sabah start almadı . Aynı şekilde Stuart O'Grady de start almayanlar arasında . Buraya yazıyorum . Tur bitmeden Cancellara'da yarışı terk edecek.
8.Etapta sizlerinde fark ettiği gibi Nibali yokuşta biraz zorlandı . Bakalım sonu ne olacak . 31 yaşındaki Joaquin Rodriguez(Katusha) ,Fransa Turundaki 8.likten sonra İspanya Turunda da kendinden beklemediğim bir performans gösteriyor. Arka arkaya iki büyük turda ilk ona girmek için daha üst seviyede bir bisikletçi olması gerektiği kanısındayım.
Igor Anton(Euskadi Euskaltel) ise geçen sene Vuelta'da 33. olmuştu .
Denis Menchov'un artık patlama yapması gerekiyor. Bu arada Tejay Van Garderen , Rigoberto Uran Uran , Nicolas Roche , Ezequiel Mosquera , Ruben Plaza, Tom Danielson , Vladimir Karpets yarışa iyi tutunuyorlar. Xavier Tondo Volpini ise iyi bir yokuşçu ama daha üst sıralarda uzun süre tutunabileceğini sanmıyorum.
Bugünkü 10.Etabı analiz etmek için 11.Etabın Profilini de bakmak gerektiğini düşünüyorum. 11.Etabın sonunda çok azılı bir tırmanış var. Bu nedenle 10.etapta genel klasman favorilerinin birbirlerini kontrol ederek rölantide gidecekleri ve 11.Etaba bütün güçlerini saklayacaklarını düşünmek kehanet olmaz sanırım .
Genel Klasmanda ilk 38 kişi 8 dakikalık zaman içersinde sıralanıyorlar . Benim tahminim ya tempocuların zaferi ile sonuçlanan bir finiş yada bir bunch sprint finiş olur . Alto del Rat Penat'daki 1. kategori tırmanış ise oldukça kısa ve dik . Benim tahminim Thor Hushovd , Daniele Bennati , Gregora Bole , Allan Davis , Phillipe Gilbert , Pozzato , Joaquin Rodriguez , Urtasun Perez , Peter Velits gibi hem tırmanış , hem sprint yeteneği olan bisikletçileri için güzel bir gün .
Hushovd , Bennati , Bole , Davis , Oscar Freire , Pozzato genel klasman iddiaları olmadığı için zafere daha yakın isimler(Tabii kaçan gruba izin verilmediği sürece)
10.Etap
http://i55.tinypic.com/2lxe4o0.gif
11.Etap
http://i54.tinypic.com/2d1a0k4.gif