Scudo Sports

2010 İspanya Turu

Geçen sene Gustavo Sezar Veloso kazanmıştı.Valverde büyük zaman kazanmıştı.Moncouite 3.dağların krallığına gidiyor.Türkiye'ye de gelmişti.Kırmızı mayo sahibi Joaquin Rodriuguez oldu.Schleckler hiç gelemediler.Dikkat ettiyseniz Nibali'de tırmanış sonlarına doğru bitti.Xaiver Tondo ve Carlos Sastre iyi performans çıkardılar.Beyaz mayo Nibali'de.Yeşil mayo Cavendish'de.Çoğu kişi Cavendish'in bırakabileceğini söylüyor ama ben inanmıyorum.Çünkü sprint mayosu onun.Büyük turlardaki ilk sprint krallığı olabilir.Petacci çok fena düştü.Ondan ümidimi kestim.Neyse iyi turlar olması dileğiyle...

Scudo
@yasin emre erdoğan

Ve hatta trt de gönüllü olarak özetleri sunabilirseniz harika olur.15 dakika içerisinde yarış ile alakası olmayan cümleler 3-4 defa sarf edildikten sonra bütün vücuduma tırnak makasıyla işkence uygulasalar daha az acı duyarım herhalde.
Emeğiniz anlatımınız ve yorumlarınız için canı gönülden teşekkürler.Dediğim gibi bu çalışmalarınızı daha üst düzey platformlarda da bekliyoruz.

@mcanb

Dünya basketbol şampiyonası bittikten sonra Caner ELER işin başına geçicek diye biliyorum ki şampiyonanın da en zaman bittiğini bilemiyorum.

@iconaclast

Caner Eler NTV Spor'a transfer oldu gectigimiz ay. Eurosport ile bir baglantısı kalmadı sanırım. Şampiyonadan sonra NTVde yeni görevine başlıyacak herhalde.

Caner ELER dönecekmiş.NTV'de sadece şampiyona için gitmiş diye duydum.

@Murat Eren

NTV Yorumcusu İsmail Şenol Tamamen Transfer oldu diye yazdı Twitter hesabında. Belkide dogrudur Şampiyona için gitmiş olabilir ama bu sene Euroleague'de NTV'de ve bunun gibi bir cok organizasyon olacak NTVde O yüzden dönemlik değilde uzun vadeli anlaşmış olabilir.

Hayır Eurosport'ta sahurda ABD Açığı anlatıyor.

her zaman tuor ları bisikletçiler terketmek zorunda kalıyorlar. bu seferde fanatik bir seyirci olarak, aileme yeni katılan bir can için, yeni bir torun, BEBEK için ben forumdan ayrılmak zorundayım. en az bir ay bu güzellikle beraber olmak istiyorum. sizlere ve tura geçici bir veda bu, sizleri çok özleyeceğim kesin.
7 eylülde GAZİANTEP e gidiyorum, yeniden görüşmek ümidiyle,SEVGİYLE KALIN.

FORUMUN bisiklet aşığı büyükannesi.

@iconaclastBöyle bir teklif gelirse kabul ederim . Emin olun o 15 dk'lık özetleri de çok çok iyi sunarım . Özetleri sunarken bir çok hatalar yapıyorlar , bisikletçilere yanlış isimler atfediyorlar .

2 gündür işlerim dolayısıyla ortada yoktum . Bu arada benim için beklenen gelişme , bazıları için ise sürpriz ; Andy Schleck bu sabah start almadı . Aynı şekilde Stuart O'Grady de start almayanlar arasında . Buraya yazıyorum . Tur bitmeden Cancellara'da yarışı terk edecek.

8.Etapta sizlerinde fark ettiği gibi Nibali yokuşta biraz zorlandı . Bakalım sonu ne olacak . 31 yaşındaki Joaquin Rodriguez(Katusha) ,Fransa Turundaki 8.likten sonra İspanya Turunda da kendinden beklemediğim bir performans gösteriyor. Arka arkaya iki büyük turda ilk ona girmek için daha üst seviyede bir bisikletçi olması gerektiği kanısındayım.

Igor Anton(Euskadi Euskaltel) ise geçen sene Vuelta'da 33. olmuştu .

Denis Menchov'un artık patlama yapması gerekiyor. Bu arada Tejay Van Garderen , Rigoberto Uran Uran , Nicolas Roche , Ezequiel Mosquera , Ruben Plaza, Tom Danielson , Vladimir Karpets yarışa iyi tutunuyorlar. Xavier Tondo Volpini ise iyi bir yokuşçu ama daha üst sıralarda uzun süre tutunabileceğini sanmıyorum.

Bugünkü 10.Etabı analiz etmek için 11.Etabın Profilini de bakmak gerektiğini düşünüyorum. 11.Etabın sonunda çok azılı bir tırmanış var. Bu nedenle 10.etapta genel klasman favorilerinin birbirlerini kontrol ederek rölantide gidecekleri ve 11.Etaba bütün güçlerini saklayacaklarını düşünmek kehanet olmaz sanırım .

Genel Klasmanda ilk 38 kişi 8 dakikalık zaman içersinde sıralanıyorlar . Benim tahminim ya tempocuların zaferi ile sonuçlanan bir finiş yada bir bunch sprint finiş olur . Alto del Rat Penat'daki 1. kategori tırmanış ise oldukça kısa ve dik . Benim tahminim Thor Hushovd , Daniele Bennati , Gregora Bole , Allan Davis , Phillipe Gilbert , Pozzato , Joaquin Rodriguez , Urtasun Perez , Peter Velits gibi hem tırmanış , hem sprint yeteneği olan bisikletçileri için güzel bir gün .

Hushovd , Bennati , Bole , Davis , Oscar Freire , Pozzato genel klasman iddiaları olmadığı için zafere daha yakın isimler(Tabii kaçan gruba izin verilmediği sürece)

10.Etap
http://i55.tinypic.com/2lxe4o0.gif

11.Etap
http://i54.tinypic.com/2d1a0k4.gif

Bu arada kaçan grup aşağıdaki gibi

KADRI Biel (016), MORENO BAZAN Javier (025), ERVITI Imanol (053), ZINGLE Romain (069), CHEULA Giampaolo (083), LE MEVEL Christophe (091), MORI Manuele (117), FINETTO Mauro (122), GILBERT Philippe (134), VAN AVERMAET Greg (138), TEN DAM Laurens (158) and LUND Anders (201).

Katusha takımı , Philippe Gilbert'in bu grubun içinde olduğunu fark ederek ,pelotonun temposunu artırdı. 64.km'deyiz.

Phillipe Gilbert ,yavaşlayarak pelotona katıldı . Ön grup ile peloton arasında 2dk fark var.

@temu90Dananın kuyruğunun yarısı 11.etapta kopacak !

Andy Schleck ve Stuart O'Grady , otel barında içki içerken yakalanmışlar. Bjarne Riis tarafından kadro dışı bırakılmışlar.

Katusha tek çalışıyor. Euskaltel'de yardım ederse çok zevkli bir finiş olur.

• Beğen
Tepkiler: temucin90
@Ali Gelir
Twice Tour de France runner-up Andy Schleck has been withdrawn from the Tour of Spain for breaking a team rule on drinking, the Luxembourg rider said.

A pre-race favourite, the Saxo Bank rider was lying 77th overall, more than 37 minutes down, before Tuesday's 10th stage.
İlginç gerçekten. Peki ne oldu da süre olarak bu kadar gerideydi? Sanki Andy'de birden fazla problemli durum var gibi... Bu süre varkı.. içki...

İlk haftayı takip edemedim, ama artık takipteyim.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Etap 10 : Tarragona - Vilanova i la Geltrú 175.7km
1 Imanol Erviti Ollo (Spa) Caisse d'Epargne
2 Romain Zingle (Bel) Cofidis, le Credit en Ligne
3 Greg Van Avermaet (Bel) Omega Pharma-Lotto
4 Mauro Finetto (Ita) Liquigas-Doimo
5 Javier Moreno Bazan (Spa) Andalucia - Cajasur
6 Anders Lund (Den) Team Saxo Bank
7 Christophe Le Mevel (Fra) Française Des Jeux
8 Giampaolo Cheula (Ita) Footon-Servetto
9 Dmitri Fofonov (Kaz) Astana
10 Daniele Bennati (Ita) Liquigas-Doimo

Genel Klasman
1 Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha
2 Igor Anton (Spa) Euskaltel-Euskadi
3 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo
4 Xavier Tondo (Spa) Cervélo Test Team
5 Jean-Christophe Peraud (Fra) Omega Pharma-Lotto
6 Ruben Plaza (Spa) Caisse d’Epargne
7 Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia
8 Nicolas Roche (Irl) Ag2R-La Mondiale
9 Peter Velits (Svk) Team HTC-Columbia
10 Tejay Van Garderen (USA) Team HTC - Columbia

Asıl eğlence yarın , kaçırmayın !

10.etapta en karlı çıkan Joaquin Rodriguez(Katusha) oldu . 40.km'deki sprint finişinde Cavendish ve Farrar'ın arkasından 3. olup bonus aldı ve genel klasmanda birinciliğe yükseldi. Böylece memleketi Katalonya'ya da lider girdi.

Imanol Erviti(Caisse D'Epargne) , 10 kişilik kaçan grubun içerisinde uzun süre yer aldıktan sonra son 20km'de yolun dar olmasından da faydalanarak yaptığı atakla inişe de avantaja çevirdi ve etabın sonuna kadar liderliğini korudu . Christophe Le Mevel , Moreno atak yapmasına rağmen Erviti'yi kaçırdılar. Son kilometrelerde pelotondan kopan Fofonov(Astana) bu grubun hemen arkasında yarışı tamamladı

Peloton ise sprint yaparak finişi geçti . Bennati , Bole ve Gilbert sıralandılar

Bu arada Andy Schleck ve Stuart O'Grady'nin kadro dışı bırakılma sebebi açıklandı . İkili sabah 5'e kadar içki içmişler.

Yayın başladımı aramızda link verebilen varmı ?

Geri