2007 Yılında ADSL,Milletler arası(ISD) ve Şehirler arası(STD) görüşmelerde yeni tarif

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Şehir içi aramalara zam, şehirler arası ve yurt dışına indirim geliyor

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, 2007 yılında hem telefon hem de ADSL hizmetlerinin tarifelerinde değişiklikler yapacaklarını belirterek, şehir içi aramalarda artışlar yapacaklarını, şehirler arası ve milletler arası aramalarda ise indirime gideceklerini açıkladı.
Doany, bazı gazetecilerle bir araya geldiği sohbet toplantısında, Türk Telekom’un 2006 yılı performansı ve 2007 öngörüleri hakkında bilgi verdi.
Şirketin yeni organizasyonunu anlatan Doany, 2006’nın geçiş yılı olduğunu, 2007’nin Türk Telekom için çok büyük bir yıl olacağını söyledi.
Paul Doany, şöyle devam etti:
"Türk Telekom olarak hem sesli aramalarda hem de ADSL’de yeni tarifeler uygulayacağız. Yeni tarifelerle Türkiye’nin konuşma trafiğini Batı Avrupa seviyesine çekmeyi, ev ve iş telefonlarını Türkiye’nin toplam iletişim pazarı içinde daha güçlü bir alternatif haline getirmeyi ve müşterilerin giderek büyüyen iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için daha geniş ve farklı çözümler sunmayı hedefliyoruz." 2007’de Türk Telekom’un ev ve iş telefonlarında 50 milyon telefon kullanıcısının hayatını yakından etkileyecek değişikliklere imza atacağını duyuran Doany, "Bu değişimler, StandartHATT, KonuşkanHATT, HesaplıHATT, ŞirketHATT ve YazlıkHATT tarifelerinde şehir içi, şehirler arası, milletler arası ve sabit hat-GSM aramalarını kapsayacak" diye konuştu.

ŞEHİR İÇİ ARAMA ZAMLANACAK, ŞEHİRLER ARASI UCUZLAYACAK

Yasal düzenlemelerin devam ettiği için duyurusunu 11 Ocak 2007’de yapacakları yeni tarifeler hakkında bilgi veren Paul Doany, şunları söyledi:
"Şehir içi aramalarda 2004 yılından bu yana ilk kez artış yapılacak, artışlar enflasyon seviyesini geçmeyecek. Şehirler arası ve milletler arası aramalarda yüzde 55’i aşan indirimler yapılacak. Sabit hat-GSM aramalarında Temmuz 2006’da yüzde 39’a varan indirim yapılmıştı, yeni indirimle bu oran yüzde 50’yi aşacak. Müşterilerin toplam telefon ödemelerin içindeki sabit ücret payını Avrupa seviyesine yaklaştırmak için artışlar yapılacak, bunun yanında kullanıcılara ücretsiz kontör verilecek." Doany, Türkiye’deki ADSL kullanıcısının yüzde 15’inin sınırsız, yüzde 85’inin sınırlı erişim olduğunu belirterek, "Yeni yılda ADSL’de hız artırımı ve fiyatlandırmalarıyla ilgili büyük bir duyuru yapacağız. 2007 ADSL yılı olacak" diye konuştu. Doany, Türk Telekom’un yeni tarifelerinin Telekomünikasyon Kurumunun onayına tabi olmak üzere 1 Mart 2007 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğini, bu zaman diliminde müşterilerin yeni tarifelerin hangisinin kendileri için en iyi seçenek olduğu konusunda bilgilendirileceklerini dile getirdi.

'SABİT ÜCRET, ERİŞİM MALİYETİNİN ÇOK ALTINDA'

Doany, sabit hatlardaki fiyat artışlarından sonra dahi Türkiye’deki fiyatların diğer Avrupa ülkelerinin altında olduğunu belirterek, "Türkiye’deki sabit ücret son derece düşük. Erişim maliyetinin çok altındayız. Biz erişim maliyetinin yüzde 50’sini bile karşılayamıyoruz. Bunu düzeltmemiz lazım, sabit ücret en azından maliyeti karşılamalı" diye konuştu.

TATLIYA BAĞLAYALIM

Türk Telekom’un 2007 yılı hedeflerini de aktaran Doany, şunları kaydetti:
"Borçlu aboneler için ’Tatlıya Bağlayalım’ kampanyası yapacağız. Bunun detaylarını yakında paylaşacağız. Yeni ADSL toptan satış tarifelerini hayata geçireceğiz. Kısaca, yeni tarifelerle yeni bir dönem başlıyor. Türk Telekom’un müşteri odaklı yaklaşımı ve iş modelinde yapılacak değişikliklerle kullanıcılar daha iyi hizmetler ve geniş seçeneklere kavuşacak. 2007 konusunda çok heyecanlıyız. Hem ses açısından hem de ADSL konusunda çok büyük planlarımız var.
Ancak detaylarını yasal düzenlemeler devam ettiği için önümüzdeki günlerde duyuracağız."

HALKA ARZ

Doany, Türk Telekom’un halka arzına ilişkin sorulan bir soruya "Halka arzın zamanını bilmiyoruz. Buna hükümet karar verecek. Önümüzdeki yıl olabilir ya da bir sonraki yıl olabilir. Ama şirket önümüzdeki yılın ilk yarısında halka arza hazır olacak. Yüzde 45’lik hissenin bir kısmı satılacak. Bu yurt içi ya da yurt dışına olabilir, henüz netleşmedi" karşılığını verdi.
Global telekomünikasyon pazarı hakkında bilgi veren Paul Doany, pazarın 1,2 trilyon doları aştığını, Türkiye pazarının ise 12,4 milyar doları bulduğunu aktardı.
Avrupa’da hat başına yıllık sabit hat gelirinin 320 avro, Türkiye’de 184 avro olduğunu anlatan Doany, hat başına düşen uzak mesafe arama trafiğinin Avrupa’da yılda bin 164 dakika, Türkiye’de ise 420 dakika olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak:29/12/2006 Milliyet Gazetesi

Arkadaşlar Türk Telekom 31/12/2006 tarihinde son bulan ADSL kampanyasını 31/03/2007 tarihine kadar uzattı bilgilerinize.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozge Deniz
Scudo

t-genc

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Haziran 2006
Mesaj
705
Tepki
430
Şehir
etiler/istanbul
şehirler içinin pahalanması kötü olmuş ama yurdışı aramalar ucuzlasın daha da.hep acayip fatura geliyor,babam da cok kızıyor:)
 

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ekim 2004
Mesaj
3.960
Tepki
5.442
Şehir
Alanya/İstanbul
Adsl kotasız hatlar da hala bir iyileşme görünmüyor anladığım kadarıyla :(
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
@hakan_the_rider

Sanırım önümüzdeki aylarda Türk Telekom ADSL hizmetlerinde yeni indirimli tarifeler uygulayacak.Rakabet kurulundan çıkacak kararı bekliyorlar.Sektörde hizmet verenler arttıkça kullanıcıların lehine olacak gibi...
 

Ozge Deniz

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Kasım 2006
Mesaj
983
Tepki
328
Şehir
Izmir
sorun çözülsede işimize yarasa.abi teşekkürler bilgi için ....
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Ergün merhaba

Bundan 13 yıl önce internet'e dail-up'tan bağlantı yapılıyorduk.O zamanlar internet'e girip işlem yapmak bile bir başarıydı.Teknoloji ilerledikçe nerelerden nerelere gelindi.Bu sektörü mesleğim gereği yakından takip eden birisiyim.Türk telekom özellikle sektöre giren yeni özel sektörlerin sayısı arttıkça ADSL hizmetlerini dahada ucuzlatmak istiyor.Fakat bu işi ben fiatımı şuraya çektim diyemiyorsunuz.Yeni uygulayacağınız fiat politikanızı ilk önce Telekominikasyon kuruluna sunuyorsunuz ve oradan çıkacak kararı bekliyorsunuz.
Türk Telekom artık bu sektörde yanlız değil.Onun için hizmet politikasını değiştirmeye ve sektördeki diğer hizmet vermeye başlayan özel şirketlere karşı gardını almaya çalışıyor.
Sevgili Ergün bundan 2 yıl önce ADSL abonesi olmak için verdiğimiz abonelik ücreti ve modem parasını son kampanyada 2 yıllık aboneliği garanti ederseniz Türk Telekom kendisi veriyor değişim ortada...
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
Değişim olduğu kesin, 11 sene önce ilk internet bizim eve girdiğinde dial-up'a bağlanmak için 50-60 defa denediğimizi, bir saat uğraştığımızı gayet net hatırlıyorum. Kotasız ADSL hatlarda değişiklik yapılması mutlaka gerekiyor. 512kbps saçma derecede pahalı. 256 artık yetmiyor. Kötü durumdayız yani.
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Tayfur merhaba

ADSL hizmeti 1024 kbps e çıkarıldı ve ücret te değişiklik yok ayda 29 ytl.Ofis ortamları için hızlı sayılmaz ama ev kullanıcıları için bu hız çok uygun...
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
limitsiz ve mümkün olan en ucuz olan bağlantı 256kb/64kb ve 49,00YTL.

ofisler için (en azında bizim için) limitli bağlantı da makul değil..limitsiz ve en yavaş ama pahalı internet kullanıyoruz ofiste..
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
1024'e çıkarılmadı, 1024 kotalı internet 29ytl. 1024kbps ile kotasını 16 saatte doldurmak mümkün. Sınırsız internet hala 256 kbps ve bu hız bizi dünyaya rezil ediyor.
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Benim bahsettiğim port hızı.Örneğin 1024/256 kbps demek 1024 port hızı 256 ise cırc hızı demek.Bunlarda şu kurala bağlanmış 2048/512,1024/256ve 512/128 gibi.Şu an tüm port hızları minimum 1024 bunların sadece cırc hızları değişiyor.Tabi cırc hızları artıkça fiat artıyor...
 

Ergün Gündoğar

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Eylül 2004
Mesaj
675
Tepki
206
Şehir
Tuzla - İstanbul
Pardon ama telekom bunları yaparak büyük bir iş mi yapmış oluyor? ben bu işin içinde değilim ama olayları ben de takip ediyorum, bundan 10 yıl öncesini de biliyorum, şuanki durumu da biliyorum, 10 yıl sonrasını da tahmin edebiliyorum.
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
@Ergün (Divinity)

Sevgili Ergün tekrar merhaba.

Öncelikle ben Türk telekomun avukatı ve savunucusu değilim belirtmek isterim.Forumdaki dostlarıma özellikle İnternet kullanıcısı olduğumuz için ADSL ilgili son fiat politikaları ve gelişmeleri ile ilgili bilgileri paylaşmak istedim.Örnek olarakta dedimki bundan 2 yıl önceki ADSL aboneliği için modem+bağlantı+kurulum ücreti peşin alınırken bugün ADSL aboneliğini 2 yıl garanti ederseniz Türk Telekom modem ücretini almıyor (daha önce modem ücreti 90 ytl civarındaydı) 2 aylık abonelik ücretinide almıyor.Türkiyede ADSL sektörüne yeni firmalar girmeye başladıkça rekabet te artar buda bizlere daha ucuz ve kaliteli hizmetin gelmesi demektir.Ben gönülden başka firmalarında alt yapılarını hazırlayarak sektöre girmelerini isterim.
Dünyada iletişim sektörü hızla gelişen bir sektördür.Senin 10 yıl sonra neler olabileceğini kestirmenide hayranlığımı belirmek isterim.Sana katılmadığım tek konu (hiçbirşey olmayacak kendimizi kandırmayalım)dır.Fikrine saygı duymakla beraber bu süreçteki gelişmeler ve değişim ortadadır.